11 tanduran paling apik kanggo ruang tamu

Tanduran bonsai kanggo ruang tamu

Ora ana sangsi manawa ruang tamu bakal katon luwih ayu yen, kajaba dekorasi, sampeyan kalebu detail alami sing nuwuhake alam, kayata tanduran. Nanging, kabeh ora bisa digunakake ing njero omah. Dadi sampeyan kudu pilih tanduran omah pancen, adaptasi karo ruang lan kahanan sing sampeyan lebokake.

Apa sampeyan pengin ngerti tanduran apa? Mangkene sawetara saran supaya sampeyan bisa njupuk keputusan dhewe.

Fern

pakis

ing pakis dheweke duwe ciri yen dheweke ora butuh akeh cahya kanggo urip. Anggere sampeyan nyedhiyakake kelembapan sing dibutuhake, tanduran bisa tetep sehat nganti suwe.

Saiki, pakis sing diwenehi cahya ora padha karo sing ilang. Sanajan kalorone bakal sehat, yen ora nampa cahya, godhonge bakal katon lemes.

aspidistra

aspidistra

Yen sing sadurunge ora nggawe sampeyan yakin, iki bisa uga. Aspidistra minangka tanduran kanthi godhong ijo sing ora mbutuhake cahya alami; yen diwenehi, ora apa-apa, nanging yen ora, dheweke wis biasa urip ing papan sing peteng, lan bakal tetep katon sampurna.

Sampeyan mung butuh a siraman saka wektu kanggo wektu lan sawetara ati-ati supaya godhong bisa tuwuh munggah tanpa masalah.

Kaktus lan succulents

Kaktus lan succulents

Yen sampeyan ora pengin sibuk banget karo tanaman kebon, mula kaktus lan succulents bisa dadi pilihan sing paling apik. Ana macem-macem spesies sing bisa dipilih, saka sing nganggo paku, sing ora, sing mekar...

Lan ing wilayah succulents, ana atusan sing padha utawa luwih ayu tinimbang jinis tanduran liyane.

Bonsai

Bonsai

Ing antarane tanduran omah, bonsai bisa dadi salah sawijine, nanging kudu ngati-ati. Ora kabeh spesies bonsai cocog ing njero ruangan. Nyatane, para ahli dhewe wis ngelingake manawa kabeh bonsai saka njaba, nanging ana sawetara sing, amarga kondhisi, dheweke urip ing njero omah amarga luwih gampang urip.

Spesies bonsai njero ruangan sing paling umum yaiku: Carmona (angel dirawat), Serissa (angel banget dijaga); Ficus (gampang banget dirawat) lan Sageretia (ngalami komplikasi nalika njaga).

Poto

Poto

Foto minangka pilihan liyane sing cocog banget, luwih-luwih amarga ora butuh cahya sing ora langsung, nanging uga adaptasi yen ora ana. Ing kasus iki, yen nampa cahya, godhong bakal katon ing antarane ijo lan kuning; yen sampeyan ora duwe cahya kasebut, dheweke bakal katon ijo tuwa.

Sampeyan bisa nyelehake ing perabotan utawa meja, nanging sampeyan uga bisa milih nyumerepi lan ngeculake cabang saka plafon ing grojogan sing apik.

Batang saka Brasil

Batang saka Brasil

Sumber: AD Mexico

Tanduran iki cocog yen sampeyan duwe ruang tamu sing surup banget nanging kanthi suhu ora mudhun ing ngisor 20 derajat (amarga dadi panas utawa amarga orientasi kanggo musim panas). Dadi, sampeyan bisa entuk tanduran sing mung bakal njaluk asor sing dhuwur lan tetep.

Yen sampeyan menehi cahya, sampeyan bakal duwe plus, amarga bedane ing godhonge bakal luwih apik.

Ficus

Ficus

Sadurunge wis ngobrol karo Ficus minangka bonsai, nanging saiki kita bakal crita babagan tanduran. Minangka salah sawijining masalah paling gampang kanggo dirawat lan paling ora ana masalah sing bakal diwenehake.

Dheweke mung mbutuhake nyiram saka wektu kanggo wektu (seminggu sepisan utawa rong minggu ing mangsa adhem, siji utawa rong minggu ing mangsa panas) lan liya-liyane.

Sampeyan butuh cahya sing sithik kanggo bisa maju, nanging bakal adaptasi karo apa wae sing sampeyan wenehi. Ing pasar, sampeyan bisa nemokake sawetara spesies sing beda.

Senecio

Senecio

Sumber: Ebay

Iki minangka salah sawijining kebon omah sing kurang dikenal, nanging sejatine sampurna. Sejatine, iki sukulen, lan ora seneng banget ing banyu, mula kadang-kadang nuli diwutahake. Sampeyan bisa nggantung nalika ranting tiba lan bentuk a air terjun sing apik banget.

Warnane ijo lan sing paling khas yaiku cabang sing dibentuk, kaya benang sing godhonge metu, cilik banget lan akeh ing saben ranting.

Zamioculca

Zamioculca

Tanduran ruang tamu iki sampurna yen sampeyan salah siji sing lali ngombe tanduran. Lan ing godhong kenthel sing ana, nyimpen banyu, kanthi cara nyemprot nalika sampeyan ngelingi, lan nyiram banyu saka wektu ke wektu, sampeyan bakal menehi kabeh sing dibutuhake.

Minangka baline, dheweke bakal menehi sampeyan tandur kanthi batang dhuwur sing bisa tuwuh ing ruang tamu sampeyan (Mula apik yen diselehake ing pojokan nalika wiwit tuwuh saya gedhe saengga dekorasi sisih kasebut dhewe.

Monstera sing enak

Monstera sing enak

Uga dikenal minangka Adam's Rib, iki minangka salah sawijining tanduran omah sing paling akeh dipilih, utamane para profesional. Sampeyan ora dianjurake yen sampeyan duwe kucing, amarga racun kanggo dheweke (uga kanggo segawon).

Adaptasi kanggo bercahaya apa wae sing sampeyan wenehake, sanajan sing paling apik kanggo dheweke yaiku menehi lampu ora langsung. Tolak suhu sing sithik banget, nanging ora bisa derajat nol.

Pilea

Pilea

Sing luwih dikenal minangka tanduran dhuwit Tionghoa, dheweke ujar manawa tanduran kasebut sing nggawa akeh turah-turah kanggo omah sing dipasang. Dadi sampeyan bisa nganggep minangka salah sawijining tanduran ruang tamu sing bakal dilebokake.

Iki gampang banget kanggo dirawat, mung butuh akeh cahya, tanpa nyiram langsung, lan moderat, cocog karo banyu sulingan.

Mesthine, amarga ukurane, sampeyan bisa nggunakake rong cara: nggantung, utawa ing lemah. Yen sampeyan milih pilihan nomer loro, mesthine sampeyan butuh saham supaya godhong ora tiba ing lemah lan mbantu tuwuh munggah, ora ing sisih utawa ngisor.

Ana akeh opsi kebon ing pasar. Rekomendasi sampeyan yaiku, sadurunge tuku siji, sampeyan sinaoni sethithik babagan spesies kasebut kanggo ndeleng manawa paling cocog kanggo ruang tamu, utamane amarga kahanan cahya lan suhu sing bisa diwenehake. Sampeyan uga kudu mikir yen duwe anak lan / utawa ingon-ingon, amarga ana sing beracun.

Apa sampeyan menehi saran?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.