3 tanduran kembang gedhe

Tanduran kanthi kembang gedhe dekorasi banget

Nalika nggawe lingkungan ruangan sing apik lan apik, kita cenderung nggunakake kembang kanthi warna, ukuran lan wewangen. Ora nggumunake, wiwit macem-macem wujud lan nada menehi sentuhan sing nyenengake lan unik ing kebon, teras utawa balkon. Ninggalake sawetara konvensional, kita bakal ngomong babagan 3 tanduran kanthi kembang gedhe.

Yen sampeyan wis bosen karo ewonan kembang cilik sing katon ing meh kabeh omah, aku nyaranake sampeyan supaya terus maca. Kita bakal ngomong babagan 3 tanduran kanthi kembang gedhe sing cocog kanggo kaindahan lingkungan kita.

3 conto tanduran kembang gedhe

Perawatan tanduran kanthi kembang gedhe gumantung karo spesies kasebut

Tanpa mangu-mangu, kembang minangka elemen sing paling apik sing bisa disorot ing kebon kita. Mula ora nggumunake manawa akeh peminat kebon sing ngurus paling apik. Amarga ukurane, tanduran kanthi kembang gedhe biasane dadi pangaribawa tumrap pengunjung. Sabanjure kita bakal ngomong babagan 3 tanduran kanthi kembang gedhe kanggo nyantikake lingkungan kita.

Dalia

Ana macem-macem bentuk lan warna Dahlia

Kita wiwiti kanthi ngomong sethithik babagan Dahlia pinnata, uga dikenal kanthi jeneng Dalia. Tanduran iki kembang asale saka Meksiko misuwur banget amarga duwe kembang kanthi warna lan warna sing biasane duwe jembaré antara 20 lan 25 sentimeter. Biyen, wong Aztec nggunakake Dahlia kanggo dekorasi pestae. Kanthi suhu sithik, sayuran iki mekar wiwit awal musim panas nganti pungkasan musim gugur.

Artikel sing gegandhengan:
Kepiye carane ngrawat dahlias

Bisa diselehake ing njero ruangan lan njobo ruangan, nanging sing paling penting yaiku entuk akeh sinar srengenge lan angin cilik. Mbanyoni kudu akeh, luwih-luwih ing dina-dina sing paling panas. Minangka kanggo pupuk, sampeyan bisa nggunakake padha kanggo tanduran kembang. Disaranake kanggo pupuk lemah sadurunge tuwuh Dahlia lan nalika musim salju, yaiku nalika tanduran iki ilang godhong.

Delfinio

Delphinium iku racun

Kita terus karo Delphinium, utawa Delfinio. Dhuwur sing bisa digayuh tanduran iki gumantung saka macem-macem, nanging umume antara 75 nganti 90 sentimeter, lan bisa nganti rong meter. Godhong saka Delphinium lobed lan untu nalika kembang bentuk klompok utawa paku sing morfologi dipacu. Wernane wiwit ungu tuwa nganti putih krime, nutul warna biru.

Delfinio mekar ing awal musim panas lan mbutuhake seri perawatan khusus. Biasane tuwuh paling apik ing papan sing cerah lan kudu dijaga saka hawa adhem, apamaneh ing mangsa adhem. Babagan pupuk, iki kudu ditindakake kanthi jinis pupuk sing seimbang nalika musim semi. Batang sing enom kudu diencerke lan paku kembang sing layu dicopot kanggo nyengkuyung kembang kaping pindho, nanging mung ing musim semi. Kajaba iku, penting kanggo dicathet manawa tanduran iki sampeyan butuh transplan saben rong taun. Minangka kanggo lemah, lemah kudu subur lan lemes, amarga banjir bisa mateni Delfinio.

Artikel sing gegandhengan:
Larkspur (Delphinium)

Kita bakal menehi komentar babagan sawetara kasunyatan babagan tanduran iki. Kabeh bagean ngemot zat beracun banget sing bisa nyebabake mutah yen ditelan lan malah tiwas kanthi jumlah akeh. Nanging, kanthi jumlah sithik, ekstrak delphinium wis digunakake ing obat alami. Fitur liyane saka sayuran iki yaiku wiji sing bisa digunakake kanggo nglawan sawetara parasit, kayata kutu.

Lily oriental

Kembang tanduran lily oriental luwih gedhe tinimbang lily Asiatic

Uga lily oriental minangka bagean saka tanduran kanthi kembang gedhe. Lili umume misuwur amarga kembang sing apik lan wangi, dadi salah sawijining kembang sing paling populer ing taman, utamane varietas Asia. Nanging, Lili oriental duwe kembang sing luwih gedhe tinimbang wong Asia. Dawane bisa tuwuh udakara antara siji lan rong meter, dene kembange bisa nganti jembar nganti 25 sentimeter.

Lili umume cukup gampang dirawat. Sawise bohlam wis mekar, cukup udan lembab. Nalika kembang wis kenthekan, mung gagang sing kudu dikethok, godhong-godhongan kudu tetep nganti kuning, nuduhake yen wiwit mati. Kanthi cara iki kita nyengkuyung bohlam supaya bisa dipakani supaya bisa kembang ing taun candhake. Sajrone musim gugur, luwih becik nutupi area lily oriental kanthi mulsa kulit organik sawetara inci. Nalika musim semi teka, kita kudu ngresiki tanduran sanalika wiwit ndeleng tunas pisanan tanduran.

Artikel sing gegandhengan:
Sinau babagan carane duwe Lilium oriental sing sehat

Lampu kasebut saben taun kudu dibuahi nalika musim semi kanthi pupuk alon-alon sing apik. Kajaba iku, saben telung taun luwih becik digali klompok bolam lan dibagi kanggo ngasilake tanduran lan kanthi cara iki nambah kembang.

Cara nggunakake tanduran kembang sing gedhe ing kebon

Sawetara tanduran kanthi kembang gedhe bisa digunakake kanthi apik ing latar mburi

Dekorasi ruangan kita minangka pilihan rasa pribadi. Tanduran kanthi kembang gedhe bisa uga katon apik, gumantung saka kombinasi karo sayuran liyane lan ruangan sing kasedhiya. Amarga iku, kita bakal menehi tips babagan cara nggabungake macem-macem ukuran lan jinis tanduran. Kaping pisanan, kita kudu priksa manawa kita wis ngresiki ruangan kanthi tepat ing papan sing arep dipasang lan kudune bisa amba.

Minangka kanggo kombinasi karo tanduran liyane, kembang gedhe bisa luwih gedhe tinimbang kembang sing luwih cilik. Amarga iku, disaranake nggunakake kembang ukuran medium utawa kembang cilik nanging diklompokake supaya ora katon visibilitas. Minangka kanggo tanduran kembang sing dhuwur, kayata delphinium utawa kembang srengenge, iku minangka pilihan sing apik kanggo latar mburi tanduran liyane.

Babagan perawatan tanduran kanthi kembang gedhe, iki ora beda karo tanduran liya. Jumlah banyu, cahya lan papan sing dibutuhake gumantung ing saben spesies, mula kita kudu menehi informasi sadurunge. Kita uga kudu eling yen kembang gedhe bobote luwih akeh, mula tanduran cenderung mlengkung. Amarga alesan iki Disaranake nggunakake sawetara jinis dhukungan supaya tetep jejeg.

Saiki wis ngerti 3 tanduran kanthi kembang gedhe, mula kita mung bisa nandur lan nikmati kaendahane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.