+10 jinis Aloe kanggo dekorasi teras utawa teras sampeyan

Aloe vera minangka crass ijo

Kita kabeh ngerti aloe Vera, tanduran crass sing gel digunakake ing antarane liyane, kanggo ngobati tatune lan ngatasi gatel. Nanging Apa sampeyan ngerti manawa ana jinis Aloe liyane sing uga hiasan banget lan gampang dirawat?

Ing artikel iki, aku bakal ngenalake sampeyan karo 5 macem-macem spesies sing bisa diduweni sajrone sampeyan pengin ing pot, dekorasi teras utawa teras.

Aloe akuleata

Aloe aculeata minangka jinis aloe arborescent

Gambar - Wikimedia / William Crochot

El Aloe akuleata yaiku jinis aloe sing ngembangake rosette saka godhong ijo kanthi spines coklat abang sing cendhak banget, sing luwih akeh ing sisih ngisor tinimbang ing sisih ndhuwur. Dhuwuré nganti 1 meter kanthi ambane padha. Kembang kasebut oranye, kuning, abang utawa bicolor. Wutah kasebut alon-alon, nanging minangka tanduran hias banget wiwit cilik. Iki tahan frosts nganti -2ºC.

Aloe aristata

Aloe aristata minangka succulent ijo

Gambar - Flickr / Stefano

El Aloe aristata Iku jinis Aloe sing tansah katahan cilik. Kanthi dhuwur ora luwih saka 10cm lan kanthi diameter nganti 30cm, Iki minangka spesies sing godhongé dihiasi kanthi elegan kanthi "titik" putih.. Ndhukung nganti -2ºC.

aloe ciliaris

Aloe ciliaris minangka aloe climbing

Gambar - Wikimedia / Salicyna

El aloe ciliaris, dikenal minangka climbing aloe, Iki minangka spesies sing bisa dawane nganti 10 meter yen duwe dhukungan kanggo menek. Nduweni godhong ijo, lanceolate lan kulit, lan kembange oranye kanthi ujung ngisor ijo. Sing paling apik yaiku, sanajan katon, ndhukung kadhemen kanthi apik; Nanging ya, dianjurake kanggo nglindhungi saka udan es, utamane yen isih enom. Nalika diwasa, bisa tahan frosts entheng nganti -2ºC.

Ferox lidah

Aloe ferox minangka aloe kembang abang

Gambar - Wikimedia / Stan Shebs

El Ferox lidah Iki diklasifikasikake ing klompok aloe arborescent utawa arboreal. Ngembangake batang luwih utawa kurang silinder kanthi pangkal abuh sing dhuwuré nganti 3 meter., lan godhong ijo glaucous kandel sing dilindhungi dening duri cendhak abang ing sisih ngisor. Kembang kasebut minangka salah sawijining aloes sing paling apik, amarga ing tengah rosette godhong sprout spikes kembang abang jero sing narik kawigaten akeh. Iki tahan frosts lemah nganti -2ºC.

Aloe humilis

Aloe humilis tuwuh dadi klompok

Gambar - Wikimedia / Pierre Mirosa

El Aloe humilis Iki minangka tanduran cilik, sing dhuwuré ora ngluwihi 10 sentimeter. Ngasilake akeh suckers saka werna ing saindhenging urip, lan uga ing tingkat sing cukup cepet. Mulane, gampang kanggo manggoni pot diameter 10,5 cm sajrone siji utawa rong taun. Iki ngasilake kembang abang saka batang sing thukul saka tengah spesimen. Tahan nganti -3ºC.

Aloe juvenna - Aloe squarrosa

Aloe juvenna minangka jinis aloe cilik

Gambar - Flickr / auricio Mercadante

El Juvenna lidah buaya Iki minangka tanduran sing beda: kanthi godhong cilik sing diklompokake siji oak saka liyane, tuwuh ing dhuwur. Kajaba iku, mbusak suckers, supaya ora butuh wektu suwe kanggo ngenggoni pot 20 sentimeter kabeh. Nduweni pinggiran jagged, nanging aja kuwatir: 'untu' ora gawe piala. Ndhukung nganti -3ºC.

Aloe marlothii

Aloe marlothii minangka aloe arborescent

Gambar - Flickr / Bernard DUPONT

El Aloe marlothii utawa aloe gunung sing nduwèni godhong ijo kanthi duri cendhak abang, sing luwih akeh ing sisih ngisor tinimbang ing pasuryan ndhuwur. Suwe-suwe, tuwuh batang siji sing dhuwuré 8 meter. Kembangé diklompokaké ing kluster cabang sing muncul saka tengah rosette godhong, lan kuning. Tahan nganti -4ºC.

Aloe plicatilis

Aloe plicatilis minangka aloe arborescent

Gambar - Wikimedia / Aesculapius

Lan kita pungkasane duwe spesies sing tuwuh kaya wit: ing Aloe plicatilis. Dhuwuré nganti 5 meter, kanthi batang sing kenthel nganti diameter 50 sentimeter. Kita bisa uga mikir yen amarga ukurane luwih akeh minangka tanduran kebon tinimbang ing pot, nanging sejatine wit-witan Aloe sing tuwuh kaya wit kasebut alon banget, lan uga sistem oyod sing entheng, mula bisa. ditanam ing pot gedhe tanpa masalah. Spesies iki ndhukung nganti -3ºC.

Aloe saponaria - Aloe maculata

Aloe saponaria minangka tanduran succulent

Gambar - Wikimedia / Digigalos

El Aloe saponaria Iki minangka tanduran sing tuwuh nganti dhuwur 30 sentimeter, lan duwe batang cendhak sing tetep rada munggah saka lemah. Godhongé ijo menyang tengah, lan luwih peteng ing pucuk. Iku tuwuh kanthi cepet, anggere suhu ora mudhun ing ngisor -3ºC.

Aloe somaliensis

Aloe somaliensis minangka jinis aloe

Gambar - Wikimedia / Stan Shebs

Iki spesies aloe ditondoi kanthi godhong sing dihiasi bintik putih sing elongated, lan kanggo duwe pinggiran jagged. Sing anyar dadi ijo, dene sing "lawas" dadi abang. Ndhukung nganti -2ºC.

aloe striata

Aloe striata minangka succulent kembang abang

Gambar - Wikimedia / Bernard DUPONT

El aloe striata Iku succulent sing aku pribadi tresna. Nduweni godhong ijo cahya kanthi pinggir jambon; ora duwe eri, lan kembange uga abang koral sing apik banget. Iki mbentuk rosette siji godhong, sing bisa ngukur dhuwuré 30-35 sentimeter kanthi diameter 50 sentimeter. Ndhukung nganti -3ºC yen frosts cendhak, sanajan dianjurake kanggo nglindhungi saka udan es.

Apa sampeyan ngerti jinis Aloe liyane?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.