10 wit kanthi oyot sithik

Taman

Yen sampeyan duwe kebon cilik, utawa yen sampeyan pengin nggunakake luwih akeh ruang kasebut kanthi menehi pirang-pirang tanduran, penting milih wit-witan sing sistem oyotane ora invasif, amarga yen ora, kita bakal nemoni akeh masalah lan bisa uga kita ngethok wit kanthi kabeh sing dibutuhake.

Kanggo ngindhari iki, kita wis milih sampeyan 10 wit kanthi oyot sithik, sing bisa ditandur ing cedhak bangunan amarga ora butuh akeh papan kanggo tuwuh kanthi bener.

Acer palmatum

 

Maple Jepang minangka wit kanthi sawetara oyod.

Lan ayo miwiti karo Acer palmatum, luwih dikenal kanthi jeneng Maple Jepang utawa Maple Jepang, yaiku wit-witan rontog sing katon apik nalika musim gugur. Ana macem-macem jinis, lan uga luwih akeh kultivar, malah ana sing luwih saka 10m. Nanging kanggo kasus sing ana gandhengane karo sampeyan, lan luwih akeh yen sampeyan duwe teras utawa kebon cilik, aku nyaranake sampeyan entuk sing dicangkok, amarga iki ora biasane ngluwihi 5m Dhuwur. Mesthi wae, dheweke butuh lemah lan banyu irigasi supaya asem, kanthi suhu sithik, bisa dilindhungi saka srengenge langsung, lan iklim uga adhem adhem, kanthi suhu ing ngisor nol ing musim salju (nganti -15ºC).

Tuku wiji lan entuk wit dhewe Kene.

Albizia julibrissin

Albizia julibrissin minangka tanduran deciduous

Nggolek wit sing godhong lan kembang dekoratif? Salah siji pilihan sampeyan yaiku Albizia julibrissin, yaiku tanduran deciduous sing tuwuh apik banget ing iklim panas, anggere mangsa rada adhem, kanthi suhu ing ngisor nol (nganti -6ºC). Tekan dhuwur nganti 6m, lan kembange katon diklumpukake kanthi kembang jambon kanthi warna jambon, ayu banget.

Entuk wiji Kene.

Callistemon viminalis

Callistemon viminalis minangka wit sing asor

Gambar - Wikimedia / Chris English

El Callistemon viminalis, utawa Weeping Pipe Cleaner, minangka semak perennial utawa wit cilik sing tuwuh nganti 4-6 meter. Wis ijo cahya, godhong lanceolate lan kembang sing diklompokaké ing inflorescences abang. Bantale nangis, sing menehi penampilan sing apik banget. Utamane dituduhake kanggo wilayah sing iklim anget, kanthi frosts nganti -7ºC.

hakea laurina

Hakea laurina nduweni kembang langka

Gambar – Wikimedia/Ian W. Fieggen

La hakea laurina, utawa hakea pincushion, iku salah siji saka wit evergreen werna cendhak sing nduweni kembang sing nyenengake, amarga katon kaya pom-pom penari. Dhuwuré 6 meter, lan iku tanduran karo godhong ijo sing mesthi bakal menehi akèh kabungahan. Tahan panas (ora ekstrem), uga frosts alus nganti -4ºC.

Koelreuteria panikulata

Koelreuteria minangka wit sing godhongé amba

La Koelreuteria panikulata o Wit sabun China minangka salah sawijining wit sing paling éndah kanthi sawetara oyod kanggo kebon. Tekan dhuwur nganti 8 meter lan mbentuk makutha bunder kanthi godhong pinnate sing dadi kuning utawa oranye ing musim gugur. Nalika musim panas teka, ngasilake kembang kuning sing diklumpukake ing panicles sing dawane bisa nganti 40 sentimeter. Iki minangka spesies deciduous banget sing bisa tahan frosts nganti -18ºC.

Prunus cerasifera var pissardii

Prunus cerasifera minangka wit hias

Gambar - Wikimedia / Drow lanang

El Prunus cerasifera var pissardii, utawa cherry ngembang, minangka salah sawijining wit oyod non-invasif sing aku dianjurake kanggo ditanam ing kebon cilik. Sanajan dhuwuré kira-kira 10 mèter, arang 15 mèter, ngembang makutha sing rada sempit.; lan wiwit sistem ROOT sawijining ora agresif, iku mung sampurna. Uga, ana macem-macem godhong ungu, 'Nigra', sing apik banget. Kaya-kaya ora cukup, mekar nalika musim semi, ngasilake kembang putih kira-kira 1 sentimeter, lan yen diserbuki, woh-wohan bakal mateng, sing bisa dipangan. Tahan nganti -12ºC.

Syringa vulgaris

Syringa vulgaris minangka wit cilik kanthi oyod non-invasif

Gambar - Wikimedia / Katrin Schneider

La Syringa vulgaris utawa Lilo Iki minangka wit kanthi sawetara oyod sing tuwuh nganti 7m, sanajan bisa dipangkas nalika musim semi tetep endhek. Wit godhong godhong, lan kembang sing apik banget, ungu utawa putih, wangi banget. Iki minangka tanduran sing narik kupu, mula yen sampeyan pengin luwih akeh menyang kebon, aja ragu-ragu nyelehake tanduran iki ing wilayah sing menehi akeh cahya. Uga tahan es, nganti -5ºC.

pincha Kene kanggo tuku wiji.

Thevetia Peru

Thevetia peruviana minangka wit perennial

Gambar - Flickr / Wendy Cutler

La Thevetia Peru utawa oleander kuning iku wit evergreen karo sawetara werna sing ora tuwuh akeh: ora luwih saka 7 meter dhuwur. Wis godhong ijo sing bentuke lance, lan ing mangsa panas ngasilake kembang kuning sing bentuke lonceng. Iki minangka tanduran sing ngucapke matur nuwun banget sing ngidini pruning lan bisa tahan frosts entheng, nganti -4ºC.

Lagerstroemia indica

Lagerstroemia indica minangka wit cilik

Gambar - Wikimedia / Kapten-tucker

 

La Lagerstroemia indica o Wit Jupiter iku wit kebon sing oyod cendhak sing godhongé rontok. Tuwuh nganti 6-8 meter, kanthi kembang klambi kembang kembang kembang kembang jambon, ijo utawa putih. Tingkat pertumbuhane alon banget, nanging yen disenengi kudu diarani ndhukung panas luwih apik (nganti 38ºC) tinimbang tanduran acidofilik liyane, lan uga frost (nganti -15ºC).

Sampeyan pengin wiji? Klik Kene.

Ligustrum japonicum

Ligustrum japonicum minangka wit perennial

Gambar - Wikimedia / John Tann

El Ligustrum japonicum utawa privet minangka salah sawijining wit ruangan sing katon paling apik ing kebon cilik utawa medium. Ndhuwur dhuwur 10 meter, nanging ngidinke pruning kanthi apik supaya bisa ditanam minangka tanduran sing dhuwuré 5 meter. Godhongé ijo, lan kembangé kuning. Tahan frost nganti -18ºC.

Pokok oyot cilik sing endi sing paling disenengi iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

49 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   ROSALBA GARCIA GRANADOS ngandika

    Hai Monica, aku Rosalba, aku pengin nandur wit ing kebon ngarep omahku, sing ukurane udakara 5 utawa 6 meter, dudu reseptor hama lan oyodane ora agresif, lan omah iki 2 meter lan pipa banyu 1 meter.
    Aku matur nuwun dhukungan saka sampeyan.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Rosalba.
      Kowe saka ngendi? Yen sampeyan manggon ing wilayah kanthi iklim sing anget, sampeyan bisa menehi conto fistula Cassia; Kosok baline, yen frosts ana, aku nyaranake Prunus serrulata (ceri Jepang) utawa Acer palmatum (maple Jepang) yen sampeyan duwe lemah asam (pH 4 nganti 6). Loro-lorone bisa ngluwihi 5 meter, nanging ndhukung pruning kanthi apik.
      A Salam.

  2.   Ana Berta Mendez Hernandez aa ngandika

    Halo Monica, sadurunge, aku seneng ngrungokake lan mbantu aku pengin nandur wit ing pot kanthi ciri khas godhong lancip lan dudu sampah sing aku tinggal ing Querétaro, aku ngenteni wangsulanmu

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Ana Berta.
      Sampeyan bisa nandur fistula Cassia (ora tahan es), Albizia julibrissin, Prunus pissardi, Tabebuia (ora tahan es), utawa Cercis siliquastrum.
      A Salam.

    2.    Diana Mendez ngandika

      Legestromy sing ayu

      1.    Monica Sanchez ngandika

        Hai, Diana.

        Ya wis apik ya. Kene sampeyan duwe file yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap.

        Greetings.

    3.    Mario R. Miglio ngandika

      Ing LSM INTERNASIONAL UNIV kanggo Bantuan Kemanusiaan lan Pendidikan, ing Program Pencegahan Perubahan Iklim, kita nindakake, minangka latihan intelektual sing sederhana, desain omah, diklompokake ing platform sing gegandhengan, ing segara ... kaya platform minyak, nanging dirancang ngemot omah.
      Omah-omah kasebut mesthine bakal nggawe koloni utawa lingkungan, negara lan ... bisa uga bawana.
      Kita ora pengin nyerah yen kita urip tanpa kebon lan kebon; wit bakal penting ...
      Aku bakal ngormati kabeh informasi ing Gmail.com univ.ong.org utawa ing watsap +521 81 1184 0743.
      Mario R. Miglio
      Gracias

  3.   ANA ngandika

    Hai Aku pengin sampeyan menehi saran babagan Wit sing ora ana oyod lan warna sing ana, aku urip kanthi sepi
    ARGENTINA SOUTHERN., KANGGO SATU KANGGO (APA AGUARIBAY) ROOT IKU NGARAS LUNJUT LAN KUDU NGANGGO.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Ana.
      Sampeyan bisa nyelehake Callistemon utawa Albizia. Loro-lorone menehi shade apik lan ora duwe oyot invasi.
      A Salam.

    2.    Mauro jimenez ngandika

      Aku seneng karo albizia julibrissin lan wit Jupiter

      1.    Monica Sanchez ngandika

        Dheweke ayu banget, ora diragukan. 🙂

  4.   Mara ngandika

    Halo, aku manggon ing pesisir Cadiz. Aku kudu menehi saran marang aku, aku pengin nandur wit sing dhuwure udakara patang utawa limang meter supaya bisa nutupi aku saka tangga teparo sing cedhak karo aku, kanthi oyot sing ora agresif, ijo sing ora reget banget. godhong lan cepet tuwuh. " Muga-muga, ing musim panas kita akeh lemut. » saupama bisa mbantu. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Mara.
      Manggon ing pesisir Cadiz, aku nyaranake Callistemon viminalis, sing duwe kembang sing asri lan tahan garing.
      A Salam.

  5.   Pedro ngandika

    Halo, aku manggon ing wilayah Alicante (iklim antara -1 lan 40º) lan aku arep nandur wit ijo, yen bisa, ora ana oyot agresif amarga aku pengin ditandur ing kebon 3-4 m saka omah lan kolam sing ora reget lan teduh banget.
    Gracias

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi Pedro.
      Sampeyan bisa nyelehake Callistemon viminalis, utawa opulus Viburnum.
      Albizia julibrissin lan Prunus pissardi uga dadi pilihan sing apik, nanging wis ketinggalan jaman.
      A Salam.

  6.   Jose ngandika

    Sugeng siang, kula mboten manggih ing pundi panggenan bibit Cassia Fistula. Saka wiji butuh wektu sing suwe. Apa sampeyan ngerti papan kanggo tuku?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Jose.
      Aja percaya. Wiwit wiji germinates nganti tanduran udakara 50cm digawe, paling suwe setaun utawa setengah taun.
      Wiji sing aku ngerti adol ebay lan amazon, nanging bibit ... ora. Coba deleng manawa ana wong sing nguciwani kita.
      A Salam.

  7.   Martha ngandika

    Halo, kepiye sampeyan pengin nandur fambroyan utawa jacaranda? Sejatine oyot kasebut ngangkat omah nalika tuwuh, yen sampeyan menehi saran, aku manggon ing Monterrey

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Marta.
      Ya, oyot loro wit kasebut invasi.
      Aku nyaranake sampeyan luwih akeh a Prunus (ceri, peach, Paraguayan, ...) utawa a Cassia fistula yen ora ana frost ing wilayah sampeyan.
      A Salam.

  8.   cahya baglietto ngandika

    Ketik situs web iki kanggo golek informasi babagan wit kembang lan oyot sithik lan aku seneng banget lan uga bisa nemokake wangsulan kanggo nggoleki. Wiwit saiki aku pengin dadi bagean saka klompok iki yen aku wis nyoba ndandani kebonku, nanging aku ora ngerti arep miwiti ngendi mula cukup gedhe lan aku ngerti yen bisa nggawe swarga dadi aku seneng alam . matur nuwun sampun wonten lan nulungi.
    Luz Elena Baglietto
    Florida

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo, Luz.
      Ing blog sampeyan bakal nemokake akeh informasi. Telusuri ing kategori Lansekap lan Taman ing menu sing ana ing sisih tengen lan saka kono sampeyan bakal bisa entuk akeh ide babagan kebon sampeyan 🙂
      A Salam.

  9.   Isabel ngandika

    Halo, aku kudu nandur wit sing bakal dadi layar karo tangga teparo, mula kudu paling dhuwur 6 meter lan penting uga oyot ora invasif supaya ora ngangkat lemah lan dheweke ijo supaya ora reged lan menehi kita masalah karo tangga teparo amarga dheweke bakal ditandur udakara 5 meter saka omahe. Matur nuwun kanthi rumiyin.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo isbael.
      Sampeyan bisa nyelehake Callistemon. Oleanders uga bakal sukses (bisa tekan 7 meter).
      A Salam.

  10.   Luisa Vazquez Martinez ngandika

    Halo, sugeng siang, aku manggon ing Morelos lan aku pengin nandur wit sing menehi shade lan oyote ora tuwuh amarga kanggo kebon unit perumahan lan kita ora duwe akeh ruangan. Matur nuwun kanggo manungsa waé

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Luisa.
      Apa cuaca sampeyan? Kita nulis saka Spanyol 🙂
      Wit-witan sing duwe oyot cilik yaiku sing kasebut ing artikel, saliyane:

      Cassia fistula
      Prunus pissardi
      Retinoid akasia

      A Salam.

  11.   Isabel ruiz ngandika

    Halo, sugeng siang! Dheweke bisa menehi rekomendasi wit oyot sing ora invasi, kanthi ukuran dhuwur (6-9 meter) kanggo kebon njero ruangan. Wit kasebut bakal tuwuh ing njero omah, padhang banget, kanthi kubah kaca ing atap (langit) lan iklim sing anget. Dheweke nyaranake wit zaitun ireng, nanging aku kudu yakin 100% manawa ora nyerang pipa banyu lan saluran. Salam!

    Isabel
    Guadalajara Jalisco,

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo isbael.
      Saka sing dakdeleng, zaitun ireng (Bucida buceras) minangka wit gedhe, sing bisa nyebabake sampeyan ngalami masalah ing jangka panjang.
      Aku nyaranake siji maneh Cassia fistula, sing menehi kembang kuning sing apik banget.
      A Salam.

  12.   Rosa Fabiola Rocio Ortiz ngandika

    Halo Nyuwun pangapunten, kula kepengin nyuwun saran. Menapa kepenak dipangkas wit pelem ???? Aku wis rampung metokake woh. Utawa aku kudu ninggalake ???? Thanks aku saka Irapuato, Guanajuato

  13.   Adriana arrola ngandika

    Halo Monica, aku saka Chihuahua ing sisih lor Meksiko, lan aku golek alternatif kanggo ditandur ing trotoar umum ing subdivisi, sing ora ana oyot invasi ing omah lan dalan pipa, dekorasi sing apik banget, lan ngelingi ing kene Iklim nemen banget, panas ing mangsa panas lan adhem kanthi adhem ing mangsa adhem.
    Matur suwun dhisik. Salam

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Adriana.
      Dadi, sampeyan manggon ing wilayah kanthi iklim sing padha karo sing dakalami ing Mallorca (Spanyol) hehe
      Aku nyaranake ing ngisor iki:
      -Prunus pissardi (macem-macem 'Nigra' minangka keajaiban). Deciduous.
      -Cercis siliquastrum (dikenal minangka wit katresnan). Deciduous.
      -Woh buah jeruk (oranye, jeruk keprok, jeruk nipis, ...). Dheweke ijo.
      -Syringa vulgaris. Sampeyan bisa ndeleng gambar ing artikel iki. Evergreen
      -Callistemon viminalis. Evergreen
      -Albizia (spesies apa wae). Deciduous.

      A Salam.

  14.   Bungah ngandika

    HELLO !!!! Aku bungah saka RIO CUARTO, CORDOBA, ARGENTINA. Aku butuh wit kanggo desaku sing akeh banget lan sing tak titirke truk !!!! Matur nuwun kanggo SARAN.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Gladys.
      Syringa vulgaris minangka wit cilik sing tuwuh kanthi cepet lan ora invasi.
      Pilihan liyane yaiku Cercis siliquastrum utawa Prunus cerasifera.
      A Salam.

  15.   cecilia ngandika

    Halo, aku manggon ing Buenos Aires, Argentina, aku kepengin ngerti manawa wit-witan sing sampeyan sebut bisa ditandur ing pot, bisa ana ing njobo teras sing surya srengenge. Maksudku nggawe pojok teduh sing nggabungake macem-macem grumbulan lan tanduran.
    Saking sampun matur nuwun sanget, salam
    cecilia

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo cecilia.
      Ya, bisa digawe pot, nanging maple Jepang kudu ana ing semi-shade yen ora kobong.
      Salam 🙂

  16.   Ramon ngandika

    Hai, aku butuh saran. Ing omahku duwe sebidang tanah kanthi tembok sing dawane 2 meter lan dawane 5 meter. Aku pengin nandur apa wae ing jejere tembok kasebut kanggo nglindhungi privasi sithik (dhuwure 3 meter, cukup). Sing ora duwe oyot akeh amarga lemahe mung 40 cm lemah. Aku manggon ing Zaragoza. Matur suwun dhisik kanggo tanggepan.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Ramon.
      Saka sing sampeyan gunakake, grumbulan gedhe sing tahan panas lan beku bakal cukup kanggo sampeyan. Aku nyaranake salah sawijining:

      -Berberis darwinii: dhuwure 3 meter lan udakara diwasa udakara udakara 4 meter. Kudu sunar srengenge.
      -Aculculus parviflora: tekan dhuwur maksimal 5 meter, lan udakara 3-4 meter. Tuwuh ing semi-shade, ing lemah asam. Deleng file.
      -Malus sargentii utawa wit apel liar: tuwuh nganti 4 meter. Iki duwe eri nanging kembang putih sing apik banget ing musim semi. Sijine srengenge utawa ing semi-shade. Deleng file.
      -Prunus laurocerasus utawa laurel ceri: dhuwuré 4 meter kanthi ambane 2m. Tandur ing srengenge langsung utawa ing semi-shade. Deleng file.

      Greetings.

  17.   Alida aguache ngandika

    Wit Jupiter apik banget, aku pengin ngerti pupuk apa sing dibutuhake supaya bisa subur subur. Tambang mekar sithik, aku wis ndeleng sawetara gelas kebak kembang.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Alida.
      Sampeyan bisa pupuk karo pupuk sing akeh kalium, sanajan sampeyan bisa milih pupuk alami kayata guano.
      Matur suwun!

  18.   Vincent ngandika

    Aku nandur kembang sepatu kembang sepatu tapi ora tahan sun. Iklim ing Morelos, Meksiko cerah 300 dina setaun, 2 wulan panas nganti 36 derajat lan sisa 18-28.

    Aku pengin semak-cemara ijo kanthi kembang ~ 5-6 m. lan oyot sithik. Aku ing srengenge meh kabeh dina. Apa sing bakal menehi saran kula? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Vincent.

      Sampeyan bisa nyelehake Callistemon utawa Polygala. Loro-lorone nolak srengenge, lan tuwuh kaya wit cilik.

      Greetings.

  19.   Paco Bricio ngandika

    Hai Marta,

    Aku mikir nyelehake wit ing kebon tengah omahku lan aku seneng karo Maple Jepang, aku manggon ing Guadalajara, apa sampeyan mikir bisa ditindakake amarga iklim lan laladan kasebut? Yen mangkono, apa sampeyan ngerti saka ngendi aku bisa nemokake?
    Thanks in advance

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Paco.

      Ya, kita ora duwe Martha sing kerja bareng karo kita hehe

      Apa aku mangsuli sampeyan. Babagan cuaca, miturut prinsip aku ora ngira sampeyan duwe masalah, kajaba nalika musim panas. Maple Jepang urip kanthi apik sajrone kisaran suhu tetep antara 30 lan -18ºC, kanthi patang musim sing beda.

      Yen ngomong babagan bumi, mesthine duwe asam pH, antara 4 lan 6. Contone, ing lemah lempung ora bakal tuwuh, amarga bakal kekurangan zat besi.

      Ing nursery online kayata Garden Center Ejea, utawa Kuka Gardening, umume duwe bibit sing didol.

      Aku ninggalake file sampeyan yen sampeyan duwe kapentingan, klik ing kene.

      Greetings.

  20.   Raisa metauten ngandika

    Aku pengin ngerti apa Acer Palmatum lan Syringa bisa disebar ing Florida, kanthi panase

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Risa.

      El Acer palmatum ora. Wit iku wit sing kudu adhem (kanthi frost) ing musim salju, lan musim panas uga kudu entheng supaya bisa tuwuh kanthi apik.

      La Syringa vulgaris tuwuh ing papan sing dakkarepake, ing iklim iki Mediterania. Papat musim dibedakake, nanging ing mangsa adhem suhu mung mudhun nganti -2ºC lan kanggo wektu sing cendhak. Nanging yen suhu ing wilayah sampeyan ora bakal mudhun ing sangisoré 0 derajat, mula uga suhu apik banget.

      Matur suwun!

  21.   taydaacosta@gmail.com ngandika

    Kabeh nanging sing pertama ayu

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Tanpa mangu-mangu 🙂

  22.   Edgar ngandika

    Hola

    Dadi Lagerstroemia indica utawa Tree of Jupiter sing disebutake ing artikel iki, apa ora dianjurake kanggo pager teras karo tembok lan konstruksi omah lan pipa banyu?

    Aku manggon ing Chiapas, lan iklim kanthi suhu maksimal beda-beda antara 15º lan 24 ° C (November-Januari) lan saka 30º nganti 38 ° C (Mei-Juli) lan mangsa rendheng (Mei-Oktober).

    Lan yen ora disaranake, sing endi sing disaranake?

    Thanks in advance

  23.   Adriana ngandika

    Aku wis seneng wit-witan. Aku uga pengin ngerti yen ana liyane kanggo nyelehake ing trotoar, amarga masalah oyod lan panyerepan karbon dioksida ing framework saka afforestation amarga owah-owahan iklim.
    Aku bakal appreciate informasi utawa situs ngendi aku bisa neliti.
    Tema kasebut apik banget lan bisa dingerteni.
    Matur nuwun sanget!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Adriana.

      Ing ngisor iki sawetara barang saka wit cilik lan / utawa kanthi oyod sing ora mbebayani:

      https://www.jardineriaon.com/arboles-pequenos-resistentes-al-sol.html
      https://www.jardineriaon.com/lista-de-arboles-pequenos-para-jardin.html
      https://www.jardineriaon.com/arboles-para-jardines-pequenos-de-hoja-perenne.html
      https://www.jardineriaon.com/arboles-de-sombra-y-poca-raiz.html

      Y Kene dhaftar kita wit karo werna invasif.

      Nanging kita ora duwe informasi babagan jumlah karbon dioksida sing diserap, nuwun sewu.

      Greetings.