Cassia fistula, Pancuran Emas kanggo iklim panas

Cassia fistula

Kita asring pengin tanduran sing ora cocog karo iklim kita, lan asring ora nemokake alternatif sing sejatine disenengi. Uga Iki ora kaya wit kasebut Analitis laburnum, kondhang kanthi jeneng populer Udan emas, nanging sayangé mung bisa tuwuh ing wilayah sedheng lan adhem.

Dadi, yen kita urip ing iklim sing anget, kita bisa entuk endi? Tanpa mangu-mangu, ing Cassia fistula, sing uga dikenal minangka Udan Emas. Temokake.

Kembang fistula Cassia

La Cassia fistula Wit iki minangka wit sing asale ing wilayah sing anget ing Asia lan Timur Tengah, uga Mesir. Iki minangka tanduran nasional ing Thailand, lan dekorasi banget. Wis tuwuh cepet nganti dhuwure 10 meter. Godhonge godhong. Kembang arum, lan larang banget: digantung ing peduncle sing dawa, lan diklompokake ing klompok nalika musim panas. Woh iki legume dawa nganti 60cm, ing njero wiji akeh sing diubengi pulp kanthi rasa manis.

Ing budidaya iku tanduran sing apik banget, ora mung amarga cukup ngelingake Analitis laburnum, nanging uga amarga ora nuntut. Kasunyatane, siji-sijine sing kudu dielingi yaiku ora tahan adhem banget, paling becik ditandur ing kebon sing swasana entheng, nganti -1ºC. Sanajan mangkono, yen sampeyan manggon ing iklim sing luwih adhem, sampeyan bisa nandur ing pot lan dekorasi omah kanthi luwih adhem.

Cassia fistula

Kanggo liyane, sampeyan bakal langsung ndeleng manawa gampang banget dirawat. Selehake ing area sing kena sinar srengenge langsung, lan banyu ing 2 nganti 3 kali seminggu. Disaranake uga kanggo pupuk wiwit musim semi nganti musim gugur kanthi pupuk organik, kayata bubuk guano. Kanthi cara iki, kanggo Cassia fistula Sampeyan ora bakal kekurangan apa-apa, lan sampeyan bakal bisa terus nawakake pameran kembang saben taun.

Apa sampeyan mikir Apa sampeyan wani ngolah?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

40 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Daniel ngandika

    Pancing ati ... amarga jedhing emasku wis ditandur, ora ana pilihan liyane kajaba supaya rasane kaya ing kene ing Tamaulipas kidul: /, menehi xD

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Untunge, Daniel 🙂

  2.   nanas maricela ngandika

    Halo, aku mung nyebar wiji emas ing kebon, aku weruh dhisik karo wit kasebut, intine yaiku yen papan sing dakpilih mung menehi sinar srengenge langsung, esuk awan, ya, menehi lan kembang?
    Aku bakal menehi jawaban, sore sing apik.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Maricela.
      Ya aja padha sumelang. Bakal tuwuh kanthi apik, lan mesthine bakal mekar sadurunge sampeyan ngerti.
      Salam 🙂

      1.    nanas maricela ngandika

        Matur nuwun !!!
        Aku rada kuwatir, apa sing bakal menehi saran supaya kenthel trunk lan dikuatake?
        Dheweke nyaranake pupuk cacing "humus" semi-padhet, (amarga jarene ana cairan) iku apik? Kepiye sampeyan menehi saran kanggo ngetrapake? Aku bisa entuk.

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Hai Maricela.
          Ya, kabeh kompos organik apik, lan casting cacing minangka sing paling apik.
          Aku menehi saran supaya sampeyan ngeculake sakepel ing bumi, banjur dicampur.
          Amarga pupuk sing bisa kita ucapake alon, mula ora prelu mbayar rong wulan.
          Mangkono batang bakal mboko sithik.
          A Salam.

          1.    nanas maricela ngandika

            Matur nuwun kanthi sabar !!! Aku minangka pamula, pitakon liyane, apa aku nggawe humus nganggo bumi saka ndhuwur wit utawa kudu digali ngubur lan setengah dikubur? ... Nuwun sewu amarga ora nggatekke lan maneh matur Nuwun !!


          2.    Monica Sanchez ngandika

            Nuwun sewu, kita kabeh siswa lan guru 😉
            Babagan pitakon sampeyan, sampeyan mung kudu nyampur kompos karo lemah sing paling cethek, banjur banyu.
            A Salam.


          3.    nanas maricela ngandika

            Aku seneng !! ... ayo nyambut gawe ... wit kita bakal tuwuh gedhe !!!! ... @ lebokake pupuk sampeyan.


      2.    nanas maricela ngandika

        Halo !!!
        Jam pira kembang emas?
        Wulan istimewa?, Umume taun?… Kepiye kahanane?

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Hai Maricela.
          Cassia fistula mekar nalika musim panas. Ing Hemisfer Lor wiwit Juni / Juli nganti September / Oktober.
          A Salam.

          1.    Nicolas ngandika

            Apa sampeyan bisa ngirim wiji menyang Argentina?


          2.    Monica Sanchez ngandika

            Hai Nicolas.

            Kita ora darmabakti kanggo iku. Aku nyaranake sampeyan ndeleng kanthi amazon, utawa uga ing nursery ing wilayah sampeyan.

            Good luck!


  3.   Yaenia ngandika

    Halo, Monica. Kita duwe cassia fistula, nanging aku ngerti yen godhong di wernani banjur kuning, garing lan tiba. Apa iki jamur utawa proses saka tanduran sing padha? Thanks in advance kanggo pitulung.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Yesenia.
      Godhonge dianyar sithik-sithik, amarga metu saka sing anyar.
      Sejatine aku ora bakal kuwatir, nanging sampeyan bisa ngobati fungisida sistemik cair, miturut rekomendasi pabrikan.
      A Salam.

  4.   LAURA DUARTE ngandika

    Halo Monica
    Aku wis suwe kepengin nanem wit iki, aku duwe akses menyang wiji, aku duwe pitakon: apa polong sing aku kumpulake saka lemah bisa digunakake kanggo ditanduri? Utawa apa aku kudu njupuk polong saka wit sadurunge tiba?
    Wiji angel, kepiye cara nyiapake kanggo nandur?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Laura.
      Luwih becik njupuk sing isih ana ing wit, nanging sing katon wis mateng (kurang luwih, kaya sing ana ing lemah).
      Supaya bisa germin, aku nyaranake nyelehake ing gelas banyu - kanthi saringan - godhok nganti 1 detik, banjur banyu ing suhu 24 jam. Dina sabanjuré, bisa langsung disebar ing pot, nalika srengenge kebak.
      Salam 🙂

  5.   Angel kamulyan ngandika

    Halo, aku ngerteni wit iki lucu banget. Siji pitakon, aku manggon ing Amerika Serikat, apa wit kasebut rusak salju?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo, Gloria.
      Ya, iku sensitif banget karo frost. Nanging anagyroid Laburnum padha lan bisa tahan kadhemen tanpa ana masalah 🙂.
      A Salam.

  6.   Gines ngandika

    Halo! Nganti pirang-pirang dina kepungkur aku ngerti wit iki lan aku seneng ... takon, tekan kene lan aku seneng sabar sampeyan kudu mangsuli pitakon. Kanggo bagean aku, aku bakal njupuk wiji, uga, nganti panjelasan supaya tuwuh, aku bakal menehi sampeyan. Kebonku kudu duwe pancuran emas ... aku seneng !!! Salam

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Semoga sukses karo winih 🙂. Sampeyan bakal ngandhani. Kabeh sing paling apik.

  7.   CAROLINA ngandika

    hello, aku duwe masalah karo pancuran emas. Aku duwe udakara 5 taun ing pot lan 10 dina kepungkur aku ditanem ing lemah. lan sedhih banget, amarga ora mbukak godhonge. aku iso opo

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Caroline.
      Lumrah yen tanduran rada ora nyenengake sawise transplantasi.
      Banyu wit sampeyan supaya lemah ora garing banget (ngindhari banyu sing mbebayani) lan mesthi bakal nambah.
      A Salam.

  8.   Maria Pardo ngandika

    Halo Monica,

    Aku manggon ing kutha Puebla, Meksiko. Iklim mirip banget karo Kota Mexico (nanging polusi kurang). 15 dina kepungkur aku tuku wit Cassia Fistula saka nursery. Dheweke ngandhani yen dudu versi tropis, nanging menurutku Cassia amarga bentuke tombol kembang, lan amarga wangi. Dawane udakara rong meter, lan kembang-kembang kasebut wis tiba amarga kita lagi mangsane udan, lan ana kalane pancen kuwat, kalebu udan es. Nanging, tandurane apik, sanajan teles banget amarga udan saben dina. Aku pengin nggawe kompos lan aku wis tuku komposisi humus cacing lan wedhus. Pupuk endi sing paling disaranake? Lan pinten sing kudu dakkandhakake. Ing kanthong plastik sing dhuwuré 30 cm, kaya adol ing nursery.
    muchas gracias
    María

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Wigati
      Yen ana ing pot, aku nyaranake kompos cair luwih akeh, amarga kompos bubuk bisa nambah saluran pembuangan substrat lan oyot bisa bosok.
      Siji sing paling disaranake yaiku guano, sanajan sampeyan ora bisa, sampeyan bisa nyelehake kompos domba sithik (lapisan tipis banget) saben wulan.
      A Salam.

  9.   illi ngandika

    Halo, aku kepengin nandur wit kasebut ing wilayah sing panas nanging aku wis ndeleng sawetara wong ing wilayah kasebut, aku mung kepengin ngerti apa oyot kasebut
    thanks

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Illi.
      ROOT Cassia ora invasi, aja padha sumelang.
      Salam 🙂.

  10.   Carlos Tobon ngandika

    Halo Monica, aku manggon ing Medellin, Kolombia, iklim tropis, kanthi suhu rata-rata 26 derajat Celsius setaun udakara 1450 meter ing sadhuwure segara, wiwit wulan Nopember aku tuwuh wit Cassia Fistula lan saiki dhuwure antara 2 nganti 3 meter, durung ana ramalan, apa biasane? utawa apa sing kudu ditindakake kanggo ngapikake kondisine?

    Gracias

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Carlos.
      Ya lumrah. Kemungkinan gedhe, iki bakal cabang taun ngarep. Nanging, sampeyan bisa mbantu sethithik kanthi mbusak tunas sing luwih anyar.
      A Salam.

  11.   Oscar alcides ngandika

    Halo! salah sawijining hobi favoritku, sawise seminggu kerja, maca meh saben dina Minggu ing pojok lantai ndhuwur omahku, ing dhuwur sing padha mekar karo fistula Cassia, lan saiki dadi musim kembang. Amarga kabeh ngarep mbukak kanthi cara jendhela gedhe, tampilan apik banget! Rileks pikiran, roh, tindakake.
    Thanks kanggo kaca iki, aku bisa nemokake jeneng sing cocog karo dheweke. Salam

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur suwun komentar, Oscar. Nikmati tanduran iku apik banget, apamaneh nalika digawe ing perusahaan buku sing apik. 🙂 Salam.

  12.   Henrietta Moulder ngandika

    Halo, aku saka Buenos Aires, Argentina lan aku mung duwe teras, Rain of Gold bisa tuwuh ing pot gedhe lan bisa kembang .. Aku njlentrehake manawa aku duwe Duranta sing sampurna lan dhuwure luwih saka siji meter. . wis matur nuwun.. Sampeyan bisa uga bakal mangsuli aku kanthi mail amarga aku ora ngerti manawa dheweke menehi kabar babagan tanggepan blog .. salam lan mengko bakal ketemu

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Enriqueta.
      Ya, sampeyan bisa duwe ing pot sing gedhe-gedhe. Bakal tuwuh ing njero omah lan mesthi bakal subur kanggo sampeyan.
      A Salam.

  13.   Leticia ngandika

    Halo, aku duwe sawetara tunas cassia fistula, aku pengin ngerti manawa sampeyan duwe perawatan khusus nganti diwasa tartamtu supaya ora mati amarga aku germinasi kanthi tresno banget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai, Leticia.
      Aku nyaranake nyemprotake lumahing landasan karo tembaga utawa belerang ing musim semi lan musim gugur, amarga jamur banget ngrusak tanduran enom.
      A Salam.

  14.   Paola ngandika

    Halo, aku manggon ing Buenos Aires, Argentina. Aku ngatur kebon, sing cilik banget, aku pengin nyelehake wit sing umure abadi kanggo teduh luwih saka apa wae, nanging aku seneng karo kembang. Aku duwe loro tembok pamisah cedhak 1,50 udakara. Aku nggoleki wit / semak sing bisa dipotong lan ora ana oyod sing bisa nyebabake tembok pesta.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo paola.
      Apa sampeyan mikir babagan woh jeruk: oranye, mandarin, lemon, lsp? Wit-witan kasebut minangka wit cilik sing ora nyebabake oyot, lan ngasilake kembang sing apik.
      Yen sampeyan ora yakin banget, sampeyan bisa ndeleng conto Callistemon viminalis.
      A Salam.

  15.   Christina Zavala ngandika

    Wigati
    Aku wis ngrawat Cassia Fistula udakara 5 wulan (wiwit tuwuh), nanging amarga kerja aku sewulan kepungkur, mula ora ana irigasi sajrone rong minggu. Wiwit kuwi aku saben dina nyirami, lan sanajan wiwitane pulih, saiki batang iki malih. Keprigelan apa sing kudu sampeyan lakoni kanggo nyimpen?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Cristina.

      Saka sing sampeyan kira, dheweke nemoni masalah amarga nimpa.
      Saran kula: nundha mbanyoni nganti sampeyan weruh manawa asine garing banget. Banjur banyu udakara 3 kali seminggu nalika musim panas, lan 1 utawa 2 minggu ing mangsa adhem.

      Yen sampeyan duwe bubuk belerang, tembaga, utawa kayu manis, taburi ing lumahing bumi supaya jamur ora katon.

      Matur suwun!

  16.   Nicolas ngandika

    Halo Aku manggon ing Argentina, ing kuthaku, ana spesimen sing aku weruh nalika mekar nanging ora nate ndeleng wiji-wiji ... ing endi aku bisa njaluk? Apa sampeyan bisa ngirim aku liwat mail?