Chestnut Palsu Jepang (Aesculus turbinata)

Godhong kastanye palsu Jepang

Chestnut palsu Jepang minangka wit sing bisa dipikirake, sampeyan kudu mundhak akeh utawa kudu pindhah sawetara meter. Kanthi dhuwur 30 meter minangka salah sawijining sing paling dhuwur sing bisa ditemokake ing wilayah Asia sing asat.

Nanging aku ora ngerti apa tanduran sing paling penting, sing dak tresnani. Yen sampeyan uga seneng ndeleng dheweke lan sampeyan cukup beruntung duwe kebon gedhe ing wilayah kanthi iklim sing ora panas banget. Wani ketemu kastanye Jepang sing palsu.

Asal lan ciri

Aesculus turbinata

Protagonis kita minangka wit deciduous sing asale saka Jepang, nanging uga wis alami ing China sawise dikenalake. Jeneng ilmiah yaiku Aesculus turbinata, nanging luwih dikenal minangka chestnut Jepang sing salah. Tuwuhe nganti dhuwur 30 meter, kanthi kanopi amba 4-5m.

Godhonge ukuran 15-35 nganti 5-15cm, lan kasusun saka 5-7 leaflet, kanthi sisih ngisor rada glaucous, warnane ijo kajaba musim gugur nalika kuning dadi kuning sadurunge tiba. Kembang, sing thukul ing musim semi, diklompokaké ing kembang empuk utawa gundhul, kuning pucat utawa putih kanthi bintik-bintik abang. Woh iki kapsul coklat peteng diameter 2,5-5cm sing ana ing njeron wiji coklat kemerahan 2-3cm.

Apa sing dadi perhatiane?

Wit turbinata Aesculus

Yen sampeyan wani duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi: njaba, nalika srengenge padhang yen iklim rada adhem, utawa ing semi-shade yen anget (kaya Mediterania).
  • Bumi:
    • Taman: subur, kanthi got sing apik, lan asam (pH 4 nganti 6).
    • Panci: landasan kanggo tanduran asem. Yen sampeyan manggon ing Mediterania, gunakake akadama dicampur karo 30% perlite.
  • Irigasi: saben 2-3 dina ing mangsa panas, lan saben 4-5 dina suwene taun.
  • Pelanggan: wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas karo pupuk ekologis sewulan sepisan.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim gugur (kudu adhem sadurunge germin ing musim semi).
  • Hardiness: tahan adhem lan frosts nganti -18ºC, nanging ora bisa urip ing iklim tropis.

Apa sing sampeyan pikirake babagan kastanye Jepang sing palsu?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.