Iga Adam

iga adam

La Iga Adam Iki minangka tanduran sing digunakake kanggo dekorasi interior. Godhonge amba nganti 45cm yaiku warna ijo sing apik banget, lan amarga duwe sistem oyot sing ora invasif, bisa tuwuh ing pot sajrone urip tanpa kudu kuwatir. Yen sampeyan uga pengin duwe ing omah, tututi iki consejos supaya mesthi sampurna.

Ing artikel iki, kita bakal nyritakake kabeh ciri, perawatan lan rasa penasaran saka iga Adam.

Karakteristik utama

monstera sing enak

Yaiku jinis tanduran sing hiasan banget amarga duwe tampilan sing eksotis. Ana sawetara tanduran sing ora dingerteni nalika ana ing omah, nanging dudu kedadeyan kasebut iga adam. Tanduran iki asale saka alas tropis ing Meksiko lan sanajan asale minangka tanduran ruangan, nanging bisa adaptasi kanthi gampang ing kahanan njero ruangan. Nanging, iki minangka tanduran sing duwe perawatan sing luwih alus lan kita kudu menehi perhatian khusus marang dheweke.

Adam's Rib, dikenal kanthi ilmiah miturut jeneng Monstera sing enak, iku gampang tuwuh, tegese ora preduli apa wae sing sampeyan alami nalika ngrawat tanduran: dheweke mesthi bakal kaget. Mesthi, kanggo njaga kahanan sing apik lan entuk godhong luwih akeh saben taun, kudu dipikirake kanthi khusus.

Kasarasan iga Adam

Iki minangka perawatan sing kudu diwenehake menyang iga Adam yen kita pengin tuwuh ing kahanan sing apik.

Lokasi lan suhu

Lokasine paling penting kanggo tanduran iki. Amarga ora tahan adhem, sampeyan kudu nyelehake ing njero omah, ing ruangan sing paling disenengi, amarga tuwuh kanthi apik ing wilayah sing ora ana cahya lan ing padhang sing padhang. Amarga ora tahan hawa adhem, suhu kudu luwih saka 5 derajat. Biasane iki ing njero ruangan, mula suhu rata-rata ing meh kabeh omah bisa cocog banget.

Sampeyan kudu mikir babagan tanduran iki kaya ana ing habitat alami. Yen akeh cahya sing ditampa, sampeyan kudu golek papan sing tanduran ora nampa sinar srengenge langsung. Amarga tanduran iki duwe habitat alami ing alas tropis ing Meksiko, ing papan kasebut ana akeh wit kanthi makutha dhuwur sing ngidini radiasi surya tekan pangkalan. Luwih becik, pasang tanduran iki ing kamar sing padhang sing bisa dilindhungi saka suryo srengenge langsung.

Irigasi lan landasan

Mbanyoni tanduran iki mesthi luwih asring. Sampeyan mung kudu ngombe kaping seminggu utawa kaping pindho. Ing mangsa adhem, sampeyan kudu ngenteni paling ora pirang-pirang minggu, gumantung saka wilayah sing kasedhiya. Amarga direksa saka sinar srengenge langsung, mula ora mbutuhake banyu udan sing akeh banget. Yen kita menyang papan papan padunungan alami tanduran iki, kita ngerti manawa ora mung direksa sinar srengenge, nanging uga udan. Tanduran iki bakal dingerteni yen sampeyan mindhah dadi panas utawa kondhisi adoh saka wilayah sing sampeyan gunakake. Udara sing berlebihan bisa garing. Ing mangsa adhem, siraman seminggu sepisan luwih saka cukup. Kosok baline, ing mangsa panas, yen cuaca rada garing, bisa disiram kaping pindho saben minggu.

Minangka kanggo landasan, iku ora nuntut banget. Yen sampeyan wis entuk kompos bisa nambah luwih apik. Yen ora, sampeyan bisa nggunakake campuran gambut ireng kanthi casting cacing 10% lan perlite 10% liyane.

Kompos lan transplan kanggo iga Adam

Sawise ngerti persyaratane, kita bakal menehi tips supaya bisa njaga lan nikelake. Kaping pisanan yaiku kompos. Kompos digunakake kanggo jumlah godhong sing diasilake. Sampeyan saiki bisa wiwit musim semi nganti pungkasan musim gugur kudu dibayar kanthi kompos cair saben 20 dina. Kompos iki bisa khusus kanggo tanduran ijo utawa sampeyan bisa nggunakake kompos alami. Salah sawijining pupuk sing paling akeh digunakake kanggo tulang rusuk Adam yaiku guano.

Transplantasi tanduran kudu rampung nalika pot cilik banget. Sanalika sampeyan ndeleng tanduran iki bakal kenceng utawa nalika oyot metu liwat bolongan pembuangan, kita ngerti manawa minangka sinyal kanggo ngganti pot.

Trik liyane kanggo njaga tanduran iki ing kahanan asor sing luwih murah yaiku pelembab.

Hama lan penyakit iga Adam

Saliyane, kita uga kudu ngobrol babagan hama lan penyakit sing sampeyan alami. Minangka kanggo mantan, ing mealybugsing Mites lan lelungan yaiku parasit sing paling asring nyebabake sampeyan, nanging bisa diobati kanthi serangga sistemik sing ngemot Chlorpyrifos utawa Dimethoate, utawa kanthi insektisida alami.

Salah sawijining cara kanggo ngilangi mealybugs yaiku nggunakake obat kimia utawa insektisida dianjurake banget nalika wabah kasebut wis maju banget. Kita bakal nggunakake produk sing bahan aktif klorpyrifos sing tumindak kanthi kontak, ngombe lan nghirup, lan uga tetep suwe ing godhong. Frekuensi kasebut bakal ngandhani wadah kasebut dhewe: nanging umume biasane saben 15 dina.

Kita kudu nyemprot kabeh tanduran kanthi becik: loro-lorone godhong, batang / batang, kembang, ... lan aku malah nyaranake supaya nambah sawetara tetes (utawa semprotan) menyang banyu irigasi kanggo ngilangi sing ana ing sistem oyot.

Lan yen ngomong babagan penyakit, jamur Phytophthora lan bakteri kaya Pseudomonas utawa Erwinia dheweke bisa ngrusak Monstera kita. Kanggo pertempuran kasebut, sampeyan kudu ngobati fungisida spektrum sing wiyar kanggo jamur, lan ngethok lan ngilangi bagean sing kena pengaruh yen sampeyan duwe bakteri. Sayange, ora ana bakterisida efektif sing bisa nglawan.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan tulang rusuk Adam, ciri lan perawatan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

42 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Reyes ngandika

    Hai, iga saya kuwatir sithik. Ing lemah, ana jinis kobob sing tuwuh lan sawetara oyot sing ana ing lumahing lemah ditutupi jinis beludru abu-abu. Tanduran liyane sing rambutku wis tuwuh saya gedhe lan wis entek mati lan aku ora pengin kedadeyan sing padha. 😭
    Aku seneng banget yen sampeyan bisa menehi obat sing bisa dicoba amarga ora ngerti bab kasebut.
    Salam lan matur nuwun kanggo artikel kasebut, aku seneng 😊

    1.    Stephanie ngandika

      Hello monica
      Monstera sing nembe dituku (1 wulan) wiwit ana bintik-bintik coklat ing godhong (lan teksture katon kaya nalika aptu wis basi)
      Kanggo apa iki?
      Aku duwe ing omahku lan ora menehi lampu langsung.
      Matur suwun 😊

      1.    Monica Sanchez ngandika

        Hai Estefania.

        Apa sampeyan duwe ing cedhak jendhela? Sanajan srengenge ora langsung sumunar, yen ana ing jejere jendhela, cahya sing liwat kaca uga ngobong godhong, amarga efek kaca pembesar kasebut bisa nyebabake.

        Yen ora dadi entheng kapan wae, apa sampeyan bisa nyemprot / ngombe kanthi banyu? Iki bisa nyebabake bosok.
        Siji pitakonan liyane, sepira kerepe sampeyan nyiram? Saka gejalanya kayane wis kakehan banyu. Saben sampeyan banyu, sampeyan kudu pour banyu nganti metu liwat bolongan ing pot; nanging penting uga yen piring dilebokake ing sangisore, banyu kosong sawise disiram saben.

        Yen ora mangu, hubungi kita.

        Greetings.

  2.   Elsita ngandika

    Halo Nalika transplantasi, apa rong pot bisa dipisahake ing oyot kasebut?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Elsita.
      Ing musim semi ya, bisa wae. Nanging kudu dadi tanduran diwasa sing gedhe.
      Yen ora mangu, upload gambar menyang tinypic utawa situs web hosting gambar liyane, lan salin link ing kene.
      A Salam.

  3.   Silvia Sánchez Molina ngandika

    Halo Elsa !!!
    Sejatine aku mikir monstera aku wis seda. Lan kasunyatane godhong ora apa-apa, nanging batang kasebut duwe bintik-bintik sing peteng. Lan dakkira amarga wis suwe saya adoh saka omah lan nguciwakake. Yen aku prune lan ngganti pot nganggo lemah sing anyar ... Aku bisa urip maneh?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Silvia.
      Aku rumangsa duwe jeneng sing salah, nanging ora dadi masalah 🙂
      Titik peteng ing bagasi bisa amarga lara bakar utawa jamur.
      Yen sunar srengenge, sampeyan kudu nyingkirake saka dheweke. Nanging yen sampeyan durung bisa mindhah, nyaranake sampeyan ngobati fungisida miturut pandhuan sing kasebut ing paket kasebut.
      A Salam.

  4.   Alba ngandika

    Halo! Aku duwe iga sing gedhe banget, ukurane luwih saka rong meter lan aku pengin kosong sethithik nanging kebak oyot, ana oyot sing bakal tekan ing lemah. Apa aku bisa ngethok?
    Thanks!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo alba.
      Ora, oyot ora bisa dipotong, amarga dadi jangkar kanggo tanduran. Sing bisa sampeyan prune rada prune, copot godhong, ing musim semi.
      A Salam.

  5.   Martin ngandika

    Halo, monstera saya mandheg tuwuh, mesthi ana 12 nganti 15 godhong utawa luwih, minangka tanduran sing umure udakara patang puluh taun, pirang-pirang taun godhong anyar tuwuh lan liyane tuwuh, wiwit setaun kepungkur mandheg tuwuh lan godhong pungkasan Cilik lan ora tuwuh maneh utawa godhong anyar wis metu, kuwatirku amarga ing taun iki, ing Argentina, kita lagi panas, duwe godhong sing ditekuk ing godhong pungkasan sing metu sadurunge " rwaning cilik "lan meh ora obah sawetara milimeter sajrone 3 wulan, apa sing bakal ditandur tanduranku? Aku wis mesthi ngurus saka srengenge sing ora menehi sinar langsung, saka mbanyoni seminggu kaping lsp. Kepiye yen meh kabeh godhong ambruk Mboko sithik, dheweke wiwit kuning ing pucuk lan sawise 2 utawa 3 dina godhonge kuning, nganti aku lunga menyang nursery lan dheweke ngandhani supaya aku menehi fungisida ing godhong lan saiki luwih utawa kurang aku ngontrol, nanging kaya sing dakkandhakake, Aku kuwatir yen ora tuwuh utawa njupuk oyod udara liwat batang, uga Aku pupuk lan menehi hormon rooting, aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake, yen sampeyan apikan banget, apa sampeyan bisa ngirim email kanggo ngerti babagan tanduran sing apik iki? Iki minangka Monstera Delicisa Philodendro, castilla de adan saka sing dakdeleng ing internet .Saka wis matur nuwun kanthi sanget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Martin.
      Apa sampeyan wis ngganti pot? Bisa uga yen lemah wis akeh gizi lan, sanajan sampeyan pupuk, oyot ora bisa terus tuwuh amarga ora duwe papan maneh.
      Sampeyan bisa ngirim foto menyang facebook, ngono wae.
      A Salam.

  6.   Teresa Gomez ngandika

    Halo, aku mung tuku iga saka Adam lan aku wis ngerti yen esuk ana irungnya banyu ing pucuk godhong. Aku mbayangno amarga usus. Apa ngrusak tanduran? Kepiye aku bisa nyegah, aku duwe ing area sing padhang nanging tanpa srengenge langsung.
    Gracias!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Teresa.
      Tetesan kasebut ora bakal gawe piala. Aja padha sumelang. 🙂
      A Salam.

      1.    Teresa Gomez ngandika

        Matur suwun sanget Monica.
        Salam !!! 👍

  7.   Romina ngandika

    Halo, aku duwe salah siji tanduran iki lan pucuk-pucuk putri diselehake coklat ing sawetara godhong lan tuwuh nganti luwih saka 1-2 cm, apa bakal dadi jamur?, Amarga aku wis nyoba kanthi jumlah banyu lan bab sing padha terus kedadeyan. Aku motong ujung sing coklat lan garing lan katon maneh dadi 0,5 cm.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Romina.
      Dheweke uga bisa uga draf. Ing kasus apa wae, aku nyaranake ngobati fungisida semprotan kanggo ngilangi jamur apa wae.
      A Salam.

  8.   Carlos Gustavo ngandika

    Aku entuk batang sing diwenehi kanca saka tulang rusuk Adam, mula dheweke diwenehi oyot saka oyod udara, wis ditandur udakara 4 wulan lan ijo banget lan asri nanging ora daktingali yen tuwuh bumi humus cacing sing apik lan gambut karo pirit campuran kabeh lan pirit ing sisih ngisor kanggo pembuangan, aku pengin mikir yen aku nindakake kanthi bener, suwene aku ngenteni kanggo ndeleng apa sing tuwuh tanpa masalah?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Carlos.
      Nuwun sewu, sampeyan ora bisa ngerti suwene ngenteni, amarga gumantung karo akeh faktor (cuaca, irigasi, lokasi, lsp). Yen kabeh wis apik, umume yen ing setahun ora ana tuwuhing tuwuh, nanging saka nomer loro kudu tuwuh kanthi normal.
      A Salam.

  9.   Annelice ngandika

    hello,
    Tanduran saya gedhe banget, nanging kanthi godhong sing sithik, oyote gedhe, pot gedhe, aku mung pupuk. Ana ing njero ruangan cedhak jendhela nanging panas sedheng, aku percaya yen godhonge wiwit coklat dadi pucuk. Nanging aku kuwatir yen ora duwe godhong sing akeh lan gedhe banget.
    Thanks kanggo bantuan

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Annelice.
      Wis suwe ing panci sing padha (taun)? Yen mangkono, aku nyaranake sampeyan pindhah menyang sing luwih gedhe, amarga yen tanduran ora njupuk godhong, umume amarga oyot kurang akeh papan kanggo tuwuh.

      Yen wis suwe ing pot, pupuk sewulan sepisan utawa rong minggu suwene kudu ngasilake sing anyar.

      Greetings.

  10.   Gigi rendon ngandika

    Halo, sugeng siang lan muga karantina ora ngalangi kita seneng ... aku duwe tulang rusuk Adam ing omah, aku ora ngerti yen iku kalebu tanduran omah lan nalika aku pindhah menyang omah iki aku ana ing kebon mburi omah, ndeleng musim salju sing lagi asat banget, godhonge kaya panggang, aku mutusake nggawa menyang ruang tamu seminggu kepungkur aku weruh yen ana oyot ing njaba lemah, nanging cendhak banget, kayane kaya batang sing metu, Aku ora, Dheweke teka kanggo nyelehake ing pot, aku duwe pot ing jubin gedhe nanging ambane ora dawa. Oalah, aku ora ngerti apa sing kudu aku lakoni karo dheweke, muga-muga sampeyan bisa nulungi aku. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Gigi.

      Pancen, sejatine ora ana tanduran njero ruangan, nanging sejatine ana sawetara, amarga iklim, luwih becik mlebu ing njero omah. Contone, iga Adam thukul ing njero ruangan ing wilayah sing adhem lan adhem banget.

      Babagan godhong sing wis diobong, yen garing wis garing, bisa dipotong. Sisane luwih becik ditinggalake.
      ROOT kasebut tetep ora ana masalah. Kasunyatane, akeh wong sing nandur kaya iki pita tuladhane. Kaya ngono ing ruangan sing padhang bisa dadi ayu banget.

      Yen sampeyan ragu, hubungi kita.

      Greetings.

  11.   Lucia ngandika

    Halo! Aku nemokake ing dalan monstera utawa balung jaran sing ora ana lemah, gumlethak. Sisa-sisa sing dakgoleki duwe godhong gedhe banget (udakara 50 cm) lan oyot gedhe banget. Aku sijine sawetara dina ing toples karo banyu lan saiki aku bakal ditandur ing pot. Aku pengin ngerti apa ana cara kanggo nggawe tanduran iki duwe godhong sing paling cilik amarga gedhe lan aku manggon ing omah cilik. Aku ora ngerti apa bisa njupuk potongan lan ditandur supaya saya cilik. Aku duwe rong potong tanduran: siji nganggo rong godhong raksasa lan sijine ana siji godhong, loro kasebut oyot gedhe.
    Aku seneng banget karo pitulung sampeyan! Salam !!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Lucia.

      Kula nuwun sewu. Godhong Monstera gedhe lan ora ana cara supaya bisa tuwuh luwih cilik. Sing bisa sampeyan lakoni yaiku ora pupuk, utawa paling ora nggunakake pupuk sing akeh nitrogen. Kajaba iku, tuwuh ing pot cilik bakal ngontrol tuwuh.

      Greetings.

  12.   Miguel ngandika

    Halo dina apik!

    Godhong iga Adam saya malih dadi kuning banjur ireng, uga nalika dak sireni, aku ngerti yen duwe cacing (sing dakdeleng wis mati), aku mung pindhah seminggu kepungkur amarga dak kira amarga kurang hawa Saiki warna godhonge, nanging dakkira amarga cacing, apa sampeyan bisa menehi tahu kepiye aku bisa nulungi sampeyan.

    Greetings.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai miguel.

      Aku nyaranake nambani lemah kanthi insektisida sing ngemot 10% Cypermethrin. Iki bakal rampung nyopot cacing.

      Sepira kerepe sampeyan ngombe? Apa sampeyan duwe piring ing sangisore utawa ing pot tanpa bolongan? Banyu sing akeh banget uga bisa menehi gejala kasebut.

      Greetings.

  13.   Asun ngandika

    Halo! Aku wis nemoni Montserrat Adansonia suwene sewulan. Aku duwe ing pawon lan langsung ora menehi cahya langsung. Wiwitane aku nyiram banyu seminggu sepisan banjur disemprot, nanging aku weruh yen godhonge mudhun sithik lan atos. Aku miwiti ngombe nalika Rebo lan Setu, nanging tanpa nyemprot. Aku uga mandheg mbukak jendhela sing bisa dilebokake udhara supaya ora ana draf. Ing sawijining esuk aku wis ndeleng tetesan banyu ing godhong, sing wis dakwaca yaiku usus lan yen sampeyan nerangake iku normal. Nanging teksture sawetara godhonge isih atos. Saiki aku uga ngerti yen oyot loro metu saka pot. Apa aku kudu transplan?
    Matur nuwun !! Aku nembe nemokake blog

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Asun.

      Ya, yen panci durung diganti, mesthine kudu transplantasi. Kurang papan ing oyot mengaruhi godhong, sing bisa nyebabake teksture owah, mula meh bisa yakin yen pot sing luwih gedhe bakal nambah.

      Greetings.

  14.   Isabela ngandika

    Hai Aku duwe Monstera Deliciosa sing dituku sewulan kepungkur. Nalika dheweke digawa menyang aku, nggawa bilah sing rusak lan ringkih. Dina iki isih kuwat lan tetep mandheg amarga aku ngati-ati ... Nanging, ana sheet liyane sing teka kanthi apik nanging isih muter lan kuwatir banget. Aku ora ngerti kenapa dheweke nggawe. Apa sing bisa tak lakoni? Dheweke uga setengah ringkih. 4 lembar liyane ora apa-apa, kajaba sing siji.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo isabela.

      Apa sampeyan wis mriksa manawa ana wabah? Apa lampu kasebut langsung sumunar?

      Sampeyan bisa ngresiki godhong --karo- nganggo sabun lan banyu netral sing diencerke, utawa nambani yen sampeyan pengin nganggo insektisida universal. Yen sampeyan entuk lampu langsung ing acara apa wae, sanajan liwat jendela, luwih becik sampeyan dicopot.

      regards

  15.   Xiomara ngandika

    Hai Monica, aku wis nemoni monstera suwene 3 wulan nanging udakara udakara 1 wulan godhonge ambruk sanajan isih ijo, ora padhang banget. Aku nyoba ndeleng bagean irigasi nanging ora ana pangowahan. Ora ana glathi anyar sing metu lan sing dadi rapuh lan ringkih. Aku kudu piye?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Xiomara.

      Yen godhong dadi rapuh, umume amarga kurang banyu. Nalika mbanyoni, sampeyan kudu nambah banyu nganti kabeh lemah ing pot direndhem. Yen lemah ora bisa nyedhot kanthi becik, cairan kasebut bisa mubeng ing sisih (ing antarane lemah lan pot), tanduran kudu dilebokake ing cekungan udakara 30 menit.

      Kanthi cara iki, yen sampeyan kudu rehidrasi, irigasi bakal luwih efisien.

      Ing kasus apa wae, yen pengin, kirim sawetara foto saka tanduran menyang facebook supaya mbantu sampeyan luwih apik.

      Greetings.

  16.   Irene ngandika

    Halo! Kaping pisanan, matur nuwun kanggo kiriman sampeyan.
    Kapindho, monstera saya ngasilake godhong gedhe lan sehat. Nanging sing pungkasan sing diusir separo gedhene. Aku uga wis ngerteni manawa dheweke nyerang thrips. Aku ora ngerti arep nganggo minyak neem lan sabun kalium utawa insektisida. Aku transplantasi setaun kepungkur.
    Matur nuwun sanget!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Irene.

      Thrips bisa menehi sawetara ngelu. Amarga wis nyebabake akeh masalah ing tanduran, aku nyaranake nggunakake insektisida anti-thrips, amarga efektifitas bakal luwih cepet.

      Sampeyan uga bisa nyoba nyelehake jebakan lengket kuning (sampeyan bisa entuk Kene yen sampeyan pengin). Bakal narik serangga, sing bakal nemplek.

      Greetings.

  17.   María ngandika

    Halo salam.
    Aku duwe monstera sing enak sing tuwuh saya akeh, ora apik lan elek.
    Iki nduweni telung batang kanthi godhong sawetara, nanging tiba ing sisih sisih bobote bobote, kanthi tampilan ramshackle.
    Nalika tanduran isih enom, aku menehi sawetara tongkat minangka tutor, nanging wis ketinggalan jaman lan ora ana gunane.
    Godhongé apik, sanajan sawetara sing dakdeleng rada "kaya licik."
    Aku ngira:
    -Mesthi aku bisa mbusak sawetara log lan transplantasi, nanging kepiye cara nggawe.

    - Latih kabeh tanduran. Nanging ora ana papan kanggo dhukungan.

    - Yen ngono, gagang sing luwih kenthel abot banget lan ora fleksibel.
    Kepiye cara ngatasi supaya ora pecah?

    Aku wis suwe, lan aku arep matur nuwun amarga sampeyan wis nggatekake.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria.

      Sing paling apik yaiku ngirim foto tanduran, supaya bisa mbantu sampeyan kanthi luwih apik. Tulisen yen sampeyan pengin contacto@jardineriaon.com

      Saka awal, aku pitutur marang kowe, yen misahake balake dudu pilihan sing apik, amarga kemungkinane ora bakal bisa urip saka transplan kasebut. Nanging sampeyan bisa prune tanduran.

      Salam 🙂

  18.   Solmaria ngandika

    Halo Monica, muga-muga sampeyan bisa nulungi tulang rusuk Adam, kedadeyan 1 wulan lan aku ngombe 2 kali seminggu lan ana ing balkon. Saiki ora ana srengenge, yaiku iklim "lembab" sing sedheng, nanging sawetara godhong kerut lan ora duwe bentuk sing apik lan liyane duwe coklat ing pucuk kasebut. Apa sing bisa menehi saran supaya aku luwih apik? Matur nuwun kanthi sanget, aku ngirim sampeyan akeh getaran, Salam! 😊

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Solmaria.

      Yen kedadeyan kasebut sampeyan kudu ngerteni manawa bumi iki udan. Intine, 2 mbanyoni saben minggu ora apa-apa, nanging yen tanduran ana ing panci tanpa bolongan utawa ana piring ing sangisore banyu, stagnates lan ngrusak oyot, sing bakal nyebabake gejala sing sampeyan sebut.

      Sampeyan uga kudu golek hama, kayata mealybugs o Laba-laba abang. Yen mangkono, bisa diresiki nganggo banyu lan sabun entheng.

      Matur suwun!

  19.   Ricardo Ibarrola Aurtenechea ngandika

    Bedane Monstera Deliciosa lan Borsigiana

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Ricardo.

      Monstera borsigiana dianggep sinonim saka Monstera sing enak. Tegesipun: kekalihipun sami taneman.

      Greetings.

  20.   Norma Ataniya ngandika

    Informasi sing apik banget
    muchas gracias

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur suwun sanget, Norma 🙂