Kalanchoe daigremontiana: perawatan

Kalanchoe daigremontiana minangka succulent

Gambar - Wikimedia / CrazyD

Kalanchoe minangka tanduran sing menarik banget. Ora mung ayu, nanging uga ditondoi kanthi resistensi sing luar biasa kanggo kahanan garing lan kurang banyu. Kajaba iku, sanajan mung udakara 20 utawa 30 spesies sing beda-beda saka 125 sing wis diterangake dibudidayakake, nanging isih akeh banget, mula ora bakal angel sampeyan dekorasi. Salah siji sing paling umum yaiku K. daigremontiana, uga dikenal minangka tulang punggung setan

Nanging, kowe ngerti carane ngurus a Kalanchoe daigremontiana? Milih iku gampang, nanging tetep urip iku crita liyane. Supaya sampeyan ngerti carane entuk, ing ngisor iki bakal nerangake carane sampeyan bisa entuk.

Carane ngurus a Kalanchoe daigremontiana?

Kalanchoe daigremontiana minangka succulent

Gambar - Wikimedia / JMK

Iki minangka succulent sing tuwuh kanthi cepet mbutuhake perawatan sethithik banget, nanging minangka karo liyane saka spesies kalachoe, sampeyan kudu ngontrol irigasi kanthi akeh supaya ora ana masalah. Nanging pracaya marang aku nalika aku pitutur marang kowe, yen lemah sing bakal tuwuh dipilih kanthi becik, mung kanthi mangkono, oyod bisa dicegah saka kasangsaran. Sanajan, mesthine, ora mung siji sing kudu ditindakake:

Apa ana ing njero ruangan utawa ruangan?

El Kalanchoe daigremontiana, sing populer diarani aranto utawa balung mburi setan, yaiku succulents asli Madagaskar sisih kidul-kulon. Iklim ing kono tropis, saéngga ora disiapake sacara genetis kanggo nolak frost, sanajan bisa tahan nganti -1ºC tanpa ngalami karusakan akeh.

Mangkene, ing iklim sing adhem (utawa ing mangsa kaya ngono) disimpen ing jero ruangan, nanging ing liyane wis kasil thukul njobo. Ing pungkasan, akeh sing kudu dikontrol, utamane yen sampeyan manggon ing wilayah garing utawa semi-gersang, amarga bisa dadi tanduran invasif.

Srengenge utawa iyub-iyub?

Penting diselehake ing papan sing srengenge, sanajan ing njero ruangan kudu nampa cahya langsung (alami)., dadi aja ragu-ragu sijine ing jejere jendhela. Kajaba iku, nganggep minangka tanduran cilik, sanajan bisa nganti 1 meter ing dhuwur, mula tuwuh batang sing tipis banget nganti meh 1 sentimeter, saengga bisa ditanam ing pot sajrone urip.

Nanging ati-ati: yen durung nate srengéngé ya kudu dibiasaaké sithik-sithik supaya ora kobong. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu mbabarake marang raja lintang siji jam saben dina, esuk utawa nalika srengenge srengenge. Nalika minggu kepungkur, tambahake wektu cahya nganti 1 jam saben pitung dina.

Apa ora tau, aku mbaleni, Sampeyan ngirim tau nindakake iku sijine iku ing kamar kang meh ora ana cahya sembarang. Ing kahanan kasebut, batang bakal mlengkung nalika tuwuh ing arah sumber cahya, kayata pantulan Srengenge ing perabot. Lan ora mung iku: nanging uga bakal ilang werna lan weakening.

Sampeyan butuh lahan apa?

El Kalanchoe daigremontiana tuwuh tanpa masalah ing lemah entheng sing duwe saluran banyu sing apik. Yen ana ing pot, sampeyan bisa milih kanggo nandur ing substrat kanggo kaktus lan succulents (sing bisa dituku. Kene), utawa ing budaya universal sing ngemot perlite.

Yen sampeyan arep kanggo duwe ing pot, elinga transplantasi menyang luwih gedhe yen sampeyan ndeleng werna metu saka bolongan ing, lan / utawa yen wis dikuwasani kabeh papan sing wis.

Kapan lan carane ngombe?

Kalanchoe tuwuh kanthi cepet

Gambar - Wikimedia / Anneli Salo

Kaya sing diantisipasi ing wiwitan, iki minangka tanduran sing ora kudu disiram akeh, sanajan ing musim panas. Tahan garing bangetmalah nalika gelombang panas. Iki ora ateges ora kudu disiram, nanging yen seminggu suwene ora entuk tetes banyu, mesthi ora bakal kedadeyan, utamane yen ditanam ing njero ruangan.

Nanging supaya bisa tuwuh kanthi apik lan sehat, disaranake mbanyoni sepisan seminggu sajrone musim panas, lan saben rong minggu utawa 20 dina sajrone sisa taunAngger ora udan. Kita bakal pour banyu sing perlu nganti metu liwat bolongan got ing pot, utawa nganti direndhem banget yen wis nandur ing lemah.

Apa kudu dibayar?

Yen ditanam ing iklim sedheng utawa adhem, ya, amarga sampeyan bakal mbutuhake bantuan ekstra kanggo liwat mangsa (sanajan sampeyan lagi ing jero ruangan). Ing panggonan kasebut, sampeyan kudu miwiti mbayar ing musim semi, lan terus nganti pungkasan musim gugur. Kanggo nindakake iki, sampeyan bisa nggunakake pupuk cair kanggo kaktus lan succulents, kayata iki, miturut pandhuan ing paket (biasane sampeyan kudu ngencerake jumlah cilik ing liter banyu sadurunge ditambahake menyang kalanchoe).

Nanging nalika disimpen ing cuaca sing anget, kayata ing wilayah pesisir Semenanjung Iberia, uga ing kepulauan Canary lan Balearic, ora dianjurake amarga fertilisasi iki mung bakal mbantu tuwuh lan multiply luwih cepet.

Kepiye cara multiply?

Entuk salinan anyar sampeyan Kalanchoe daigremontiana Iku supaya gampang sing mung kudu nyedhiyani care sing kita wis ngandika adoh. Lan ora ana liyane. mung siji ora butuh wektu suwe kanggo ngasilake akeh nyedhot sing bakal thukul saka pinggir godhong. Sanalika ana sawetara oyod, sampeyan bisa misahake saka tanduran ibu lan nandur ing pot.

Apa sing kudu ditindakake supaya kembang kasebut Kalanchoe daigremontiana wabah?

Kembang daalanemoe Kalanchoe abang

Gambar - Wikimedia / Ianaré Sévi

Iku ora gampang kanggo ndeleng kembang saka Kalanchoe daigremontiana. Lan amarga uga ngasilake akeh nyedhot, meh ora ana sing mikir babagan nyebarake kanthi wiji. Nanging yen kita pengin nindakake apa wae supaya bisa berkembang, saranku yaiku: aja kakehan pamper.

Maksudku Sampeyan kudu nggawe manawa lemah ora garing kanggo wektu sing suwe, nglindhungi saka kadhemen yen sampeyan manggon ing wilayah ngendi frosts direkam, lan ngganti pot yen wis ing pot padha luwih saka telung taun, nanging ngluwihi iku, ora mbayar kakehan manungsa waé kanggo iku, iku ora perlu.

Apa sing sifat Kalanchoe daigremontiana?

Ana sawetara spesies calanchoe sing wis digunakake minangka obat omah kanggo nambani macem-macem penyakit. Salah sijine yaiku K. daigremontiana, sing sacara tradisional digunakake kanggo nambani tatu lan nambani gejala penyakit pernapasan, gastrointestinal lan genitourinary. Nanging Ora ana bukti ilmiah sing nuduhake yen obat kasebut pancen efektif nglawan patologi kasebut, lan malah kurang kanggo kanker., kaya sing diterangake ing artikel iki ing web Naukas.

Kajaba iku, sampeyan kudu ngerti yen ngemot glikosida jantung, daigremontianin, sing ing dosis dhuwur beracun, lan bisa nyebabake pati ing kewan cilik.

Apa sampeyan mikir babagan Kalanchoe daigremontiana? Apa sampeyan wani duwe siji?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.