Ana akeh maple kanthi godhong kuning

Napa tanduranku duwe godhong kuning?

Godhong kuning minangka gejala sing bisa disebabake dening macem-macem alasan. Ketik kanggo ngerteni apa sing kudu ditindakake supaya tanduran sampeyan bali.

mbusak susuh tawang

Carane mbusak sarang tawon

Apa sampeyan pengin ngilangi sarang tawon nanging ora ngerti carane nindakake? Ing kene kita menehi sawetara solusi sing bisa ditrapake yen sampeyan ana ing wilayah transit.

Penyakit wit jeruk sing paling umum yaiku gummosis, anthracnose lan rot coklat.

penyakit saka wit jeruk

Apa sampeyan pengin tuwuh jeruk? Sampeyan kudu ngerti babagan penyakit wit jeruk supaya panen sampeyan aman. Kene kita pirembagan bab wong-wong mau.

Kita bisa ndeteksi yen poto kita lara dening godhong

penyakit pothos

Apa sampeyan pengin ngerti penyakit potho sing paling umum? Ing kene kita nerangake carane ndeteksi lan cara nambani.

Omo sing paling kerep ana ing wit jeruk kanthi mealybugs lan aphids

hama wit jeruk

Apa sampeyan pengin ngerti apa hama wit jeruk sing paling umum? Ing kene kita ngomong babagan sing paling kerep lan cara nglawan.

Penyakit geranium cukup umum

penyakit saka geranium

Apa geranium sampeyan ora sehat? Ing kene kita ngomong babagan hama lan penyakit geranium sing paling umum lan cara ngobati.

Mawar bushes bisa duwe macem-macem hama

Hama Rosebush

Temokake endi sing dadi hama mawar: karusakan sing ditimbulake lan cara ngobati tanduran kasebut supaya bisa pulih kanthi cepet.

Botrytis ing bawang bisa nyebabake karusakan gedhe kanggo tanduran

Cara nglawan Botrytis ing bawang

Apa sampeyan pengin ngerti carane nglawan Botrytis ing bawang? Ing kene kita nerangake apa penyakit iki lan cara ngilangi kanggo ngobati bawang.

yucca karo godhong kuning

Carane mulihake yucca kanthi godhong kuning

Apa sampeyan duwe yucca kanthi godhong kuning? Sampeyan ora ngerti apa sing salah lan sampeyan ora pengin ilang tanduran sampeyan? Kita pitutur marang kowe apa alasan lan solusi

legum sing terkontaminasi

Carane mbusak weevils

Kita pitutur marang kowe apa trik sing paling apik kanggo sinau babagan ngilangi kumbang. Sinau carane nyingkirake serangga kasebut.

bug ijo ing godhong

Carane nyisihake bug ijo ing omah

Kita pitutur marang kowe tips lan trik sing paling apik kanggo mangerteni carane ngilangi bug ijo ing omah. Sinau luwih lengkap babagan serangga iki.

Dipladenia bisa duwe penyakit

Dipladenia: penyakit

Apa penyakit dipladenia? Yen sampeyan curiga ana sing salah karo dheweke lan pengin njaluk dheweke bali, mlebu.

Sing paling apik sing bisa ditindakake yaiku nyoba nyegah penyakit quince

penyakit quince

Apa sampeyan mikir ana sing salah karo wit quince sampeyan? Temokake ing kene apa hama lan penyakit quince sing paling umum lan cara ngobati.

Umumé, penyakit magnolia ora mbebayani banget

Penyakit Magnolia

Apa sampeyan pengin ngerti luwih akeh babagan penyakit magnolia? Ing kene kita ngomong babagan sing paling umum lan cara nambani.

penyakit ficus benjamina

Ficus benjamina: penyakit lan perawatan

Apa sampeyan duwe Ficus benjamina sing lara? Apa sampeyan ngerti apa sing kedadeyan karo dheweke? Apa sampeyan pengin ngerti penyakit sing paling umum saka Ficus benjamina? Temokake wong-wong mau!

Ana sawetara jinis woodworm

jinis cacing kayu

Sinau babagan macem-macem jinis cacing kayu sing paling mengaruhi kayu, lan kabeh sing bisa ditindakake kanggo ngilangi.

apa galls oak

Apa sing diarani oak?

Apa sampeyan tau krungu babagan galls oak? Temokake apa sebabe katon ing wit iki, apa gunane lan carane supaya ora.

Nyamuk minangka hama sing banget ngganggu

Carane mbusak nyamuk saka tanduran

Dheweke terus-terusan, lan bisa nyebabake masalah serius. Ketik lan temokake carane ngilangi nyamuk saka tanduran supaya sampeyan bisa seneng maneh.

pratandha saka leafminer jeruk

Panambang godhong jeruk

Penambang godhong jeruk minangka hama sing nyerang tanduran kasebut. Sinau carane nyopot kanthi efektif. Mlebu saiki!

Jamur banget mengaruhi tanduran

Cara nyegah jamur ing tanduran

Ketik kanggo ngerti carane supaya jamur ing tetanduran, njupuk gampang kanggo aplikasi lan langkah banget efektif. Aja kantun.

Ana akeh jinis aphids

Jinis aphids

Apa jinis aphids sing paling mbebayani kanggo tanduran? Ketik ketemu wong-wong mau lan temokake cara kanggo nglawan dheweke.

Nematoda lemah banget mbebayani kanggo tanduran

Nematoda lemah

Apa sampeyan mikir bisa duwe nematoda lemah? Ing kene kita nerangake apa iku, karusakan apa sing nyebabake tanduran lan cara ngontrol lan nyegah.

ceri

Hama wit ceri

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani endi hama wit ceri sing paling asring lan kepiye sampeyan kudu ngenali. Sinau apa perawatane.

penyakit boxwood

Apa penyakit boxwood?

Apa sampeyan ngerti endi penyakit boxwood sing paling umum? Temokake sing paling bisa mengaruhi semak iki lan cara nambani.

Ora ana perawatan kanggo penyakit geni pir

Pirang-pirang blight

Ana penyakit tanduran sing bisa nyebabake dheweke, kayata penyakit geni ing wit pir. Sinau luwih lengkap ing kene.

Penyakit anggur

Penyakit anggur

Ana akeh penyakit anggur, nanging ana sing asring banget. Temokake apa sing ana, gejala lan perawatan sing bisa ditindakake.

Godhong sing digulung ing tanduran minangka gejala stres

Godhong sing digulung ing tanduran

Apa sampeyan ndeleng godhong sing digulung ing tanduran sing ditandur? Ketik ing kene lan temokake sebab-sebab sing bisa ditindakake, lan apa perawatane.

Pseudomonas nyebabake kerusakan godhong

Pseudomonas

Pseudomonas minangka bakteri sing bisa nyebabake kerusakan tanduran. Ketik ing kene lan temokake apa wae lan cara nambani.

Phytopthora ramorum minangka patogen tanduran sing mbebayani

Phytophthora ramorum

Phytopthora ramorum minangka mungsuh sing bisa mateni akeh tanduran. Ketik lan ngerti apa kerusakan sing ditimbulake lan cara ngobati.

Jamur jamur minangka oomycete

Oomycetes: gejala lan perawatan

Oomycetes minangka organisme sing bisa ngrusak tanduran. Ketik ing kene lan sampeyan bakal ngerti babagan kerusakan sing ditindakake lan cara ngobati.

Penyakit wit almond

Penyakit wit almond

Apa sampeyan duwe wit almond ing omah lan cathetan aneh? Priksa penyakit Almond Tree lan delengen manawa wit sampeyan lara lan cara ngobati.

Ostrinia nubilalis

Ostrinia nubilalis

Apa sampeyan pengin ngerti apa Ostrinia nubilalis? Temokake hama iki sing ora mung mengaruhi jagung, nanging akeh panen liyane.

tomat sing tuwuh

Nalika tomat tembaga

Kita ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan nalika tomat tembaga. Sinau luwih lengkap babagan kene.

penyakit wit ceri

Penyakit wit ceri

Ing artikel iki, kita nggawe dhaptar hama lan penyakit utama wit ceri. Sinau babagan gejala lan perawatan.

cacing endhas amba

Cacing endhas amba

Ngerteni kanthi jero kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan wabah cacing sing gedhe banget lan kontrol kasebut. Ing kene kita nerangake kabeh kanthi rinci.

Whitefly mengaruhi anggrek

Hama ing jeruk

Apa hama jeruk lan kepiye cara ngobati? Temokake kabeh babagan babagan: kerusakan sing ditimbulake, cara ngobati, lan liya-liyane.

Tanduran bisa duwe lemut yen ana kelembapan berlebihan

Napa tandurane lemut?

Apa ana lemut ing tanduran sing ditandur? Ketik ing kene lan sampeyan bakal nemokake kabeh sing bisa ditindakake kanggo ngilangi.

Laurel bisa ngalami macem-macem penyakit

Penyakit Laurel

Apa sampeyan pengin ngerti apa penyakit laurel? Ketik ing kene lan sampeyan bakal ngerti ciri, gejala lan perawatan.

semut ing kebon

Semut mabur

Apa Semut Terbang Mbebayani ing Taman sampeyan? Ing artikel iki, kita nyritakake babagan kabeh sing kudu sampeyan ngerteni.

Wit zaitun ndedonga minangka wabah sing ngrusak

Wit zaitun ndedonga

Wit zaitun ndedonga minangka salah sawijining hama sing paling umum sing bisa mengaruhi wit buah iki, nanging kepiye cara sampeyan nglawan? Ing kene dakkandhani. Mlebu

Tomat bisa ngalami akeh penyakit

Penyakit tomat

Apa sampeyan ngerti manawa ana sawetara penyakit tomat sing bisa ngilangi sampeyan tanpa panen? Ketik lan kita bakal nyritakake babagan kabeh.

lipan

Kelabang

Ing artikel iki, kita nyritakake kabeh sing perlu sampeyan ngerti babagan lipan lan peranane ing panen.

Woh-wohan jeruk cenderung duwe patofisiologi

Fisiopat jeruk

Apa fisiopat ing buah jeruk lan apa sing kudu ditindakake supaya bisa ngasilake woh-wohan sing sehat? Ketik banjur bakal dikandhani.

kusta wit peach

Kusta wit peach

Kita ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerti babagan kusta wit peach lan ciri khas kasebut. Sinau luwih lengkap babagan kene

Godhong coklat ing tanduran: apa tegese?

Apa sampeyan kuwatir babagan godhong coklat ing tanduran? Yen dheweke wis mulai kaya iki lan sampeyan ora ngerti sebabe, mlebu banjur kita critakake apa sing kudu ditindakake.

pyrethrin alami

Pyrethrin

Kita ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan insektisida alami sing dikenal minangka piretrin. Sinau luwih lengkap ing kene

tawon kastanye

Tawon Chestnut

Kita ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan tawon kastanye lan ciri khas kasebut. Sinau luwih lengkap babagan hama iki ing kene.

Mabur mulsa minangka hama kaktus

Hama kaktus

Apa sampeyan pengin ngerti hama kaktus apa? Ketik lan kita bakal ngandhani kanthi rinci babagan kahanane, kerusakan sing ditimbulake lan liya-liyane.

Ndonga oleae minangka hama ing wit zaitun

Hama wit zaitun

Sinau babagan hama wit zaitun: karakteristik, gejala lan kerusakan sing disebabake, lan sing paling penting: cara ngobati.

penyakit wit pir

Penyakit wit pir

Kita ngandhani manawa sampeyan minangka penyakit wit pir utama lan gejala kasebut. Sinau luwih lengkap babagan kene.

serangga kaya tawon

Sesia apiformis

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh ciri, siklus urip lan cara kontrol Sesia apiformis.

Palo de Brasil minangka kebon anggur sing populer banget

Kepiye cara urip maneh tongkat Brasil?

Kepiye cara kanggo nguripake maneh Brasilwood sing garing, klelep utawa kuning? Yen tanduran sampeyan duwe masalah, ayo mlebu lan kita bakal mbantu ngrampungake.

Rhizoctonia minangka penyakit jamur

rhizoctonia

Tanduran rentan kena infeksi Rhizoctonia. Nanging aja kuwatir: mlebu banjur sampeyan bakal ngerti cara nyegah, lan liya-liyane.

Mealybugs minangka salah sawijining hama sing paling umum

Jinis mealybugs

Sinau babagan macem-macem jinis ccohinillas sing asring ditandur tanduran, gejala lan kerusakan sing disebabake, lan cara ngilangi.

ngontrol hama

Cryptolaemus montrouzieri

Kita ngandhani kanthi rinci babagan kabeh siklus biologis lan migunani Cryptolaemus montrouzieri minangka kontrol hama biologis.

diglyphus isaea parasit

Diglyphus isaea

Kita ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan Diglyphus isaea lan ciri-cirine. Sinau luwih lengkap babagan serangga parasit iki.

Rosemary minangka tanduran sing tahan tahan garing

Napa rosemary dadi kuning?

Apa sampeyan pengin ngerti sebabe rosemary dadi kuning? Apa sampeyan kuwatir yen wis mandheg? Banjur mlebu lan kita bakal mbantu sampeyan.

mite abang

Phytoseiulus persimilis

Kita ngandhani kanthi jero babagan kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan Phytoseiulus persimilis, tungau sing digunakake kanggo ngontrol tungau laba-laba abang.

pageblug moth

Helicoverpa armigera

Ing artikel iki, kita ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan wabah Helicoverpa armígera lan ciri khas kasebut.

komponen glyphosate

Roundup

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani ciri lan operasi Roundup, salah sawijining herbisida paling apik ing saindenging jagad.

Vertisilium

Kita ngandhani kanthi rinci kepiye sampeyan kudu ngenali Verticillium lan sawetara teknik pencegahan. Sinau luwih lengkap babagan penyakit iki.

carane ngusir belalang saka kebon

Kepiye cara ngusir walang

Dheweke minangka serangga sing bisa ngrusak tanduran kita, kanthi mangan kabeh godhong sajrone sawetara dina. Sinau babagan cara ngusir belalang.

cara mbusak walang saka tanduran kanthi obat ing omah

Cara mbusak walang saka tanduranku

Apa sampeyan wis nemokake godhong cokotan? Yen sampeyan kuwatir manawa ana serangga nyokot, kita bakal menehi katrangan cara ngilangi walang saka tanduranku.

macan aspergillus

Macan Aspergillus

Ing artikel iki, kita nyritakake babagan kabeh ciri jamur jamur Aspergillus lan pengaruhé ing tanduran.

Nematode

Kita ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan nematoda lan hama ing tanduran. Sinau luwih lengkap babagan organisme kasebut lan cara ngilangi.

Wabah zeuzera pyrina

Zeuzera Pyrina

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh ciri, kerusakan, lan langkah-langkah kontrol wabah pyrina Zeuzera. Sinau luwih lengkap babagan serangga iki.

kumbang kafan utawa banxy Oxythyrea

Beetle Kafan (Oxythyrea funesta)

Apa sampeyan ndeleng manawa semak kembang mawar lan tanduran liyane diserang dening spesies kumbang? Iki bane Oxythyrea, ketik lan temokake hama iki

serangga sing dipasang ing suket cilik saka pekarangan

Tipula (Tipula oleracea)

Apa sampeyan kuwatir yen pekarangan kena pengaruh hama mbebayani sing umume kaya biasa? Yen mangkono, mlebu banjur priksa!

laba-laba ajag predatory

Laba-laba Serigala

Kita mulang sampeyan kabeh ciri, habitat, panganan, reproduksi lan penting kanggo tetanduran laba-laba serigala.

Mantis ndonga

Ing artikel iki, kita bakal menehi katrangan marang kabeh ciri mantis sing ndedonga lan kepiye mbantu kita ngasilake panen kanthi hama.

Tikus lan tikus

Kita ngandhani ciri, habitat lan panganan tikus lan tikus lan sawetara tips supaya ora adoh saka kebon sampeyan.

Mabur ireng minangka hama saka landasan

Mabur ireng landasan

Mabur ireng minangka serangga sing cepet tekan dimensi hama. Ketik banjur kita bakal critakake apa sing kerusakan, lan carane sampeyan bisa ngilangi.

Pythium bisa ngrusak tunas

Pythium: gejala lan perawatan

Pythium minangka jamur parasit sing ngrusak oyot tanduran. Ketik lan kita bakal nuduhake gejala lan kabeh langkah sing bisa ditindakake kanggo nglindhungi.

Vole

Ing artikel iki, kita bakal nuduhake karakteristik vole, papan dununge, lan kemungkinan kontrol populasi hama panen iki.

Mumifikasi woh minangka masalah umum

Apa mumia woh-wohan?

Apa mumia woh-wohan? Lan kepiye cara nyegah? Yen sampeyan pengin ngerti babagan gejala penasaran iki, aja ragu-ragu mlebu.

Susu susu zaitun

Susu susu zaitun

Ing artikel iki, kita bakal nuduhake kabeh karakteristik, siklus biologis, gejala lan perawatan wabah susu zaitun.

Hama ing tanduran

Frankliniella occidentalis

Kita nuduhake kabeh karakteristik, siklus biologis, lan perawatan penyakit Frankliniella occidentalis. Sinau luwih lengkap babagan kene.

Spesimen jangkrik mole diwasa

Apa kriket tahi lalat lan kepiye sampeyan nglawan?

Jangkrik tahi lalat minangka salah sawijining serangga sing paling penasaran ing kerajaan kewan. Nanging bisa uga mbebayani tumrap tanduran. Ketik lan kita bakal menehi tahu sampeyan babagan cara nglawan.

godhong rokok sing lara

Virus mozaik tembakau

Yen sampeyan duwe kebon tembakau cilik lan godhonge dadi saya ringkih, bisa uga ana amarga virus mozaik tembakau. Goleki !!

Gambar anarsia lineatella ing gedhe

Anarsia (Anarsia lineatella)

Yen sampeyan duwe kebon utawa kebon sing kebak wit futal, sampeyan kudu njaga serangga Anarsia lineatella sing adoh. Ketik banjur temokake cara nggawe !!

Borer

Hama Borer

Ing artikel iki, kita bakal nuduhake apa ciri lan perawatan wabah borer. Sinau babagan cara nyopot ing kene.

Dina iki kita bakal ngobrol babagan jamur parasit sing kondhang sing bisa mengaruhi macem-macem sereal lan jamu liyane.  Iki ergot.  Jeneng ilmiah yaiku Claviceps purpurea lan minangka jamur parasit sing dadi rye paling umum.  Infestasi karo jamur iki asring nyuda kualitas lan jumlah gandum lan jerami.  Kajaba iku, yen tanduran digunakake kanggo pakan ternak lan diresiki, bisa nyebabake penyakit sing diarani ergotisme.  Ing artikel iki, kita bakal ngomong babagan ciri, siklus urip pengaruh sing ditrapake ergot ing tanduran.  Karakteristik utama Ergot disimpen ing lemah lan bisa tetep turu nganti kahanan kondusif kanggo tuwuh.  Nalika wiwit tuwuh ditepungi minangka fase woh.  Bisa dingerteni amarga, sajrone fase iki, nggawe jamur cilik sing ngeculake spora jamur.  Spora kasebut meh wae ora kenthel mikron.  Pemberantasan jamur iki kudu cepet amarga bisa mengaruhi tanduran kanthi serius, luwih-luwih yen tujuane minangka panganan kanggo ternak.  Penyakit iki pisanan diterangake ing taun 1800-an.  Sajrone Abad Pertengahan ana keracunan amarga konsumsi gabah sing ditandur karo jamur iki.  Umume umume tumrap manungsa ing Eropa saka mangan gandum sing ditandur.  Kanggo bisa ngenali, ergot rye bisa dideleng kanthi mripat langsung minangka tuwuh sing nemplek ing gandum.  Biasane warna ungu nganti ireng lan dawane 1 nganti 4 sentimeter lan udakara 5 milimeter.  Ing antarane komponen utama ergot rye, kita duwe alkaloid sing diarani ergotamine (mula penyakit sing disebabake amarga asupan daging sing dikepalan saka sapi dikenal minangka ergotisme).  Komponen penting liyane yaiku alkaloid liyane kayata ergometrine, ergocristrine lan ergocriptine.  Efek negatif saka ergot Jamur iki sing ngalami insiden gedhe tumrap wong miskin sing mangan biji sing kontaminasi.  Ing jaman kuna gandum sing wis kontaminasi iki tanggung jawab kanggo ergotisme.  Penyakit iki bisa mengaruhi manungsa, kewan sing mangan tanduran sing kena jamur kasebut.  Kanggo ngenali penyakit iki, dingerteni yen gejala utama yaiku ngilangake tungkak ing sikil lan ing tangan, kuping, irung, lsp.  Kelangan anggota awak iki kedadeyan amarga sirkulasi getih saya parah nganti gedhe tenan nganti getih ora bisa tekan kabeh pucuking awak.  Sing tanggung jawab sirkulasi sing kurang apik iki yaiku alkaloid sing wis kasebut ing ndhuwur.  Iki menyang mayit nyebabake penyempitan pembuluh getih nganti bisa ngalangi sirkulasi getih kanthi cara normal.  Nalika pasokan getih kurang ing bagean awak apa wae, apa sing diarani gangren iku asale.  Anggota sing duwe gangren kudu diamputasi supaya infeksi ora nyebar ing awak liyane.  Gejala liyane sing diakoni ergotisme amarga halusinasi sing diasilake dening komponen kasebut.  Ing Abad Pertengahan dipercaya manawa halusinasi sederhana tanpa ana masalah, nanging mengko, gejala iki ditliti kanthi jero lan dingerteni manawa pasien sing kena infeksi kasebut gila.  Keracunan Ergot Keracunan ergot wis misuwur.  Efek alkaloid duweni sifat vasoconstructive yaiku sing ngasilake gangren ing ekstremitas.  Kanggo efek kasebut, kita kudu nambah keracunan saka jamur iki ing sistem saraf pusat.  Kanthi cara pengaruh sistem saraf, bisa ditemokake nalika kejang, halusinasi, lan kahanan depresi.  Yen wanita hamil kena infeksi mangan gandum sing terkontaminasi saka jamur iki, bisa nyebabake aborsi utawa ngeterake prematur.  Efek abortif ergot wis dingerteni ing Abad Pertengahan lan sengaja digunakake dening dukun lan bidan kanggo praktik iki.  Dosis fatal cedhak karo 1 gram.  Saiki jinis mabuk iki meh ora bisa dideleng.  Ing kasus keracunan, perawatan darurat diwenehake areng lan heparin sing diuripake karo vasodilator.  Vasodilator iki minangka efek erverse sing nambah tekanan ing pembuluh getih.  Efek alkaloid sing paling cepet sing ditemokake saka ergotamine yaiku muntah kanggo ngilangi racun kanthi efektif.  Sampeyan bisa nyoba muntah supaya bisa ngilangi racun sanalika bisa.  Yen wong sing kena ngalami kejang, disaranake nggunakake diazepam.  Sampeyan uga kudu nyathet yen gejala keracunan bisa ditemokake sanajan dosis ergotamin lan alkaloid rai liyane sing disaranake.  Iki amarga bisa ditindakake bebarengan karo antibiotik saka kulawarga macrolide.  Pamrentahan iki pancen kontraindikasi.  Sifat obat-obatan Sanajan kasunyatan manawa jamur iki duwe keracunan tingkat tinggi, digunakake ing industri farmasi kanggo produksi obat-obatan sing beda.  Contone, iki digunakake kanggo ngasilake obat kanggo ngobati migren, mungkasi getihen sawise nglairake, utawa kanggo penyakit Parkinson.  Panganggone tradisional jamur iki wis lawas.  Kaya sing wis kasebut sadurunge, iki uga digunakake kanthi ora cocog minangka abortifacient lan kanggo nyegah wanita nglairake.  Iki uga digunakake kanthi cara hallucinogenik umum sing salah.  Praktek iki nyebabake akeh wong ngalami masalah kesehatan sing serius.  Antarane gejala utama sing ditemokake nalika ngonsumsi erot yaiku: siji gram bisa nyebabake fatal.

Ergot (Claviceps purpurea)

Ergot (Claviceps purpurea) minangka jamur sing mengaruhi tanduran lan wong. Sinau kabeh babagan properti ing kene.

Armillaria mellea

Armillaria mellea

Jamur Armillaria mellea nyerang akeh wit lan pungkasane ngrusak. Sinau kabeh babagan penyakit iki ing artikel iki.

wit-witan sing godhong-godhongan lan godhonge katutup dening wabah

Blight fire (Erwinia amylovora)

Salah sawijining hama paling mbebayani sing bisa ditemokake yaiku penyakit geni, sing disebabake dening bakteri Erwinia amylovora. Ketik banjur temokake cara mungkasi!

Graphiosis

Graphiosis, penyakit elm

Kita ngandhani kabeh babagan graphiosis. Saka gejala lan asal-usul panyakit kasebut, kepiye cara ngilangi. Aja nganti lali!

Kutu ing sisih ngisor godhong

Aphids

Ing artikel iki, kita nerangake kanthi rinci babagan siklus urip, karakteristik utama lan cara nglawan aphid ing kebon sampeyan.

Penyakit bakteri ing tanduran

Penyakit bakteri ing tanduran

Ing kiriman iki, kita nerangake kanthi rinci babagan penyakit bakteri ing tanduran, cara ngenali lan cara nambani. Aja nganti lali!

Weevil ing pari-parian

Weevil

Ing artikel iki, kita bakal menehi katrangan babagan ciri lan siklus urip saka lalat. Kajaba iku, kita mulang babagan cara nyegah lan karusakan apa wae.

Alternaria ing tomat

Alternariosis

Ing artikel iki, kita bakal nuduhake karakteristik alternariosis uga sinau ngenali lan apa sing kudu ditindakake kanggo nambani.

Infestasi Earwig

Earwig

Ing artikel iki, kita mulang babagan kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan penyakit earwig. Ketik ing kene kanggo sinau luwih lengkap babagan serangga iki.

Tandhane mealybugs

San Jose louse

Kita mulang sampeyan kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan louse San José. Sinau babagan siklus urip, perawatan, lan karakteristik ing kene.

Agrobacterium nyebabake akeh masalah kanggo tanduran

Tumoraciens agrobacterium

Salah sawijining bakteri sing paling mengaruhi tanduran yaiku tumrobase Agrobacterium. Ketik lan kita bakal ngandhani apa gejala sing ditrapake lan cara nyegah.

Mite laba-laba minangka tungau cilik sing kena pengaruh monstera

Apa hama wit apel?

Ketik kanggo nemokake apa hama wit apel, lan uga nemokake apa sing bisa ditindakake kanggo ngobati lan / utawa nyingkiri nggunakake produk alami.

Aphids bisa nyebabake lettuces romaine

Apa hama wit almond?

Ketik banjur temokake hama wit almond lan produk apa sing bisa digunakake supaya wit bisa pulih sanalika bisa.

Fungisida Aliette

Apa sing diarani Fosetyl-Al?

Ketik ngerti kabeh babagan Fosetil-al, salah sawijining fungisida paling efektif sing bisa mbantu tetanduran nglawan penyakit.

Kutu abang ing godhong tomat

Kepiye cara nglawan aphid abang?

Aphid abang minangka serangga sing bisa nyebabake kerusakan gedhe ing tanduran, utamane tanduran hortikultura. Ketik banjur temokake cara ngindhari.

Jam ringan minangka penyakit sing bisa diobati

Cilik

Apa sampeyan mikir tanduran duwe jamur? Yen ana bintik-bintik utawa wêdakakêna putih / abu-abu sing katon ing godhong, lebokake kanggo mbantu pulih.

Woh wit persik

Apa penyakit wit persik?

Ketik banjur temokake apa penyakit ing wit persik lan apa sing bisa ditindakake supaya wit ora kena pengaruh.

Panambang godhong

Apa sing diarani penambang?

Panambang minangka larva sing, nalika mangan godhong, rusak. Temokake carane supaya ora nyebabake masalah tanduran.

Tawon asia

Kabeh babagan tawon Asia

Tawon Asia minangka serangga sing, amarga potensial kolonial lan panganan tartamtu, bisa mbebayani. Ketik banjur temokake kabeh babagan dheweke.

Bug ing suket

Kepiye cara ngusir bug abang?

Temokake apa sing bisa ditindakake kanggo ngusir bug abang, serangga sing bisa nyebabake kerusakan kembang kol lan kubis yen ora bisa dihindari.

Gejala erinosis ing godhong anggur

Apa gejala lan perawatan erinosis?

Apa sampeyan nandur anggur? Ketik lan temokake kabeh babagan erinosis, salah sawijining penyakit sing paling bisa mengaruhi. Aja nganti lali.

Monilia lax

Kepiye cara ngilangi monilia saka wit almond?

Apa sampeyan ngerti manawa monilia wit almond minangka salah sawijining penyakit sing paling mbebayani ing wit buah iki? Ketik lan kita bakal ngandhani apa sing bisa sampeyan lakoni supaya ora katon.

Aphid nyerang kaktus Natal

Aphid

Salah sawijining hama paling umum sing ana ing tanduran yaiku aphid. Apa duweke sampeyan wis duwe? Mlebu lan ngalangi aku supaya ora mateni wong-wong mau.

Kandel yaiku jamur sing nutupi lumahing godhong

Kandel

Apa tanduran sampeyan duwe godhong ditutupi bubuk ireng? Dadi, aja ragu-ragu: mlebu lan kita bakal menehi tahu cara ngilangi jamur kandel.

Botrytis minangka penyakit jamur sing umum banget

Botrytis

Apa cetakan abu-abu katon ing tanduran ing godhong, batang lan / utawa woh-wohan? Nyegah botrytis supaya ora nyebabake masalah kanthi ngetutake saran.

Infestan Phytopthora minangka jamur sing umum banget

Phytophthora

Phytopthora minangka salah sawijining jamur sing paling gedhe nyebabake kerusakan ing tanduran. Ketik lan kita bakal ngandhani apa gejala lan kerusakan sing diasilake, lan cara ngobati.

Mabur wortel

Kepiye cara ngilangi wortel?

Mabur wortel minangka serangga sing ing tahap larva bisa nyebabake akeh masalah panen. Ketik lan kita bakal menehi tahu cara ndeteksi.

Trikatuka bawang bombay

Penyakit bawang

Apa sampeyan pengin ngerti apa penyakit bawang kasebut? Yen mangkono, aja ragu-ragu: mlebu lan kita uga bakal menehi katrangan babagan cara perawatan kasebut.

Tungau ing wit lemon

Apa mite?

Ketik banjur temokake apa tungau lan kepiye bisa ngerti manawa tanduran kena pengaruh. Tututi tips kanggo nyopot.

Temokake macem-macem hama kentang

Hama kentang

Apa sampeyan pengin ngerti hama lan penyakit kentang supaya bisa nyebar ing kebon tanpa masalah? Ayo mlebu lan goleki.

Tomat tuta

Tomat tuta

Tomat tuta minangka hama sing bisa mengaruhi tanduran kita kanthi serius. Sinau ing kene carane ngenali lan ngatasi wektu kasebut.

Moscow

Cara supaya mabur adoh ing njaba

Kepiye cara ngusir mabur ing njaba? Yen sampeyan duwe masalah karo serangga iki, aja ragu-ragu: mlebu lan kita bakal crita apa sing bisa ditindakake supaya wong-wong mau tetep adoh.

Jangkrik ing godhong

Kepiye cara ngusir jangkrik?

Jangkrik minangka serangga sing bisa nyebabake masalah tanduran. Ketik banjur temokake cara ngusir obat kasebut ing omah.

Mabur putih

Wabah Whitefly

Whitefly minangka serangga sing kalebu salah sawijining hama paling umum ing tanduran. Sinau babagan cara ngobati lan nyegah efek.

Mite laba-laba minangka tungau cilik sing kena pengaruh monstera

Spider abang (Tetranychus urticae)

Tungau laba-laba minangka salah sawijining hama sing paling mengaruhi tanduran, ing kebon lan uga ornamental. Ketik banjur temokake cara nyopot.

Paysandisia minangka salah sawijining hama palma sing paling mbebayani

Paysandisia (Paysandisia Archon)

Larva Paysandisia mbebayani banget: bisa mateni wit kurma sajrone pirang-pirang wulan. Temokake carane nyegah supaya ora kedadeyan sampeyan.

Suket ing pekarangan

Apa sing dadi herbisida pamilih?

Herbisida pamilih minangka produk sing, digunakake kanthi apik, migunani banget kanggo ngilangi jinis suket tartamtu. Ketik lan kita bakal ngandhani luwih akeh.

Antrasnosis ing kastanye jaran

Antrasnosis Chestnut Kuda

Ketik lan temokake apa gejala lan perawatan antraknosis kastanye jaran. Sinau langkah-langkah sing kudu sampeyan lakoni kanggo nyegah.

Paysandisia minangka salah sawijining hama palma sing paling mbebayani

Kepiye cara ngilangi Paysandisia?

Archon Paysandisia minangka lepidopteran sing bisa akeh ngrusak wit kurma. Ketik lan kita bakal ngandhani apa sing bisa ditindakake supaya sampeyan ora bisa nyegah.

Kanker mangga

Apa tanduran duwe kanker?

Apa sampeyan nate mikir manawa tetanduran bisa kena kanker? Ketik lan kita bakal mbukak misteri marang sampeyan. Aja nganti lali.

Cilik

Produk kanggo pertempuran jamur

Apa tanduran sampeyan duwe bubuk abu-abu ing godhong, batang lan / utawa woh-wohan? Ketik banjur temokake produk sing paling apik kanggo nglawan jamur lan bali.

Bug

Cara nyingkirake bug amben

Kita bakal menehi katrangan babagan cara mateni serangga, serangga sing bisa nyebabake akeh masalah tanduran. Lindhungi nganggo obat alami sing disaranake ing kene.

Ngilangi kuning

Apa penyakit wit kurma?

Kita ngandhani apa penyakit wit kurma, gejala lan perawatan supaya sampeyan bisa ndeteksi lan ngerti cara nglawan.

Godhong tomat sing kena pengaruh

Gejala lan perawatan jamur tomat

Posting iki nyritakake babagan cara ngenali gejala jamur tomat lan cara ngobati panen. Apa sampeyan pengin ngindhari nyebarake jamur iki ing tanduran?

Kayu Kayu

Cara nglawan mealybugs ing woh jeruk

Kepiye cara nglawan mealybugs ing buah jeruk? Yen wit sampeyan duwe serangga sing ora dikarepake, mlebu lan kita bakal menehi tahu carane ngilangi.

Spider putih iku minangka hama umum

Gejala lan perawatan laba-laba putih

Sinau luwih lengkap babagan siklus urip lan gejala lan kerusakan laba-laba putih (Polyphagotarsonemus latus) lan temokake perawatan kanggo mungkasi.

Spider abang, hama sing bisa nyebabake tuberose

Cara ngontrol tungau laba-laba ing wit

Apa sampeyan pengin ngerti cara ngontrol tungau laba-laba ing wit? Yen mangkono, mlebu lan kita bakal ngandhani apa solusi ekologis lan kimia sing bisa digunakake.

Leprosis ing wit lemon

Apa kusta jeruk peledak?

Apa wit buah sampeyan wiwit duwe bintik-bintik bunderan klorik ing godhong lan / utawa woh-wohan? Ketik lan kita bakal nerangake apa kusta jeruk peledak lan apa sing bisa ditindakake kanggo nambani.

Kembang caryophyllus dianthus

Apa hama lan penyakit karnasi?

Apa hama lan penyakit karnasi? Yen sampeyan uga pengin ngerti perawatane, lumebu lan bisa uga nandur tanduran sing dirawat kanthi apik. :)

Bal ROOT sehat

Kepiye ngerti yen oyot bosok

Kepiye ngerti manawa oyot bosok? Yen sampeyan duwe tanduran sing saiki ora tuwuh lan katon sedhih, lebokake banjur dakkandhani apa sing kudu ditulung.

Kembang mawar jambon

Cara nyegah jamur ing grumbul mawar

Kita pitutur marang kowe carane nyegah jamur ing grumbul mawar. Aja nganti ilang tanduran sing larang regane kanggo nyewa sing ora dikarepake. Mlebu

Jamur kentang

Ing kiriman iki, kita bakal mulang babagan cara ngenali jamur kentang lan cara ngobati nalika infeksi. Apa sampeyan pengin ngerti kepiye?

Nyamuk, sinaoni nolak

Kepiye cara nyetir serangga?

Kita nerangake carane nyopir serangga kanthi alami, tanpa bahan kimia sing ngrusak lingkungan lan ngrusak kesehatan.

wit jeruk asring lara

Penyakit wit jeruk

Sabanjure, kita bakal nuduhake macem-macem penyakit sing ana ing wit jeruk. Apa sampeyan pengin sinau luwih lengkap babagan iki? Terus maca.

Susu cair kanggo ngilangi jamur

Obat ngarep kanggo jamur

Kanggo nglindhungi tanduran, ora ana sing nggunakake produk alami. Ketik lan kita bakal menehi pitakon babagan obat jamur sing paling efektif.

Jeruk limon karo woh-wohan

Hama lan penyakit wit lemon

Ketik ngerti hama lan penyakit wit lemon lan cara ngobati supaya ora ana masalah ing wit buah sing disenengi ing pawon iki.

Semut ing godhong

Obat ing omah tumrap semut

Apa sampeyan duwe serangga iki ing omah lan / utawa kebon? Mlebu lan coba obat ngarep semut sing disaranake. Dheweke ora gagal. ;)

Ticks luwih seneng wilayah sing lembab

Cara mbusak centhang saka kebon sampeyan

Penting kanggo ngontrol kutu lan kutu ing kebon. Ing kene kita bakal nuduhake sawetara pedoman kanggo ngilangi. Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan iki?

Trap hama kromatik

Nyegah hama ing tanduran

We offer sampeyan sawetara tips babagan nyegah hama ing tanduran. Temokake cara supaya kembang sampeyan ora kena pengaruh.