Nigella sativa

Kepiye cara tuwuh jinten ireng?

Kita bakal ngandhani kepiye wiji jinten ireng supaya bisa digunakake minangka sulih mrico, utawa supaya sampeyan ngerti asal saka tanduran sing larang regane. Mlebu;).

Wortel

Apa mupangat wortel?

Kita ngandhani apa mupangate wortel, sayuran sing khas banget sing bakal dadi kanca kesehatan sampeyan.

Wiji cabai

Kapan lan cara nandur mrico?

Apa sampeyan pengin ngerti cara nandur mrico? Yen sampeyan pengin ngoptimalake musim iki, mlebu lan nemokake langkah-langkah sing kudu sampeyan tindakake, apa sampeyan pengin nandur ing pot utawa kebon.

Kismis ireng

Apa currant ireng lan kepiye carane dirawat?

Kismis ireng iku gampang banget kanggo ngrawat semak sing ngasilake woh-wohan sing bisa dipangan sing akeh digunakake kanggo nggawe kue lan resep liyane. Ketik banjur temokake kepiye cara budidaya kasebut.

Aubergine putih

Kepiye cara ngembangake terong putih?

Aubergine putih minangka macem-macem sayuran sing, sanajan warnane, gampang ditanam kaya liyane. Apa sampeyan pengin ngerti kepiye bisa entuk panen sing apik? Mlebu

Bawang

Kepiye cara tuwuh bawang bombay?

Apa sampeyan pengin ngerti cara nandur bawang bombay? Temokake rong cara sing kudu ditindakake lan kepiye cara ngrampungake nganti dipanen.

Sayuran mangsan

Sayuran mangsan

Apa sampeyan seneng banget karo sayuran lan pengin ngerti babagan sayuran sing paling apik sing diwenehake miturut musim. Ayo mlebu lan goleki.

Lettuce

Kepiye panen salad?

Kepiye panen salad? Yen sampeyan ora ragu-ragu, aja ragu-ragu lan ketik kanggo nemokake cara nglereni kanthi bener.

Kacang polong ijo

Kepiye cara tuwuh kacang polong?

Apa sampeyan pengin ngerti kepiye cara tuwuh kacang polong? Yen sampeyan seneng sayuran iki, mlebu lan kita bakal nuduhake cara ngasilake ing kebon utawa kebon.

Tampilan taman sekolah sing apik

Apa sing diarani taman sekolah?

Apa sampeyan ngerti taman kebon kasebut? Apa sampeyan pengin siswa sinau kabeh sing dibutuhake kanggo nandur sayuran? Mlebu! ;)

jinis sayuran iki khas ing wulan Juni

Sayuran kanggo musim salju

Ing kiriman iki, kita bakal nuduhake sampeyan sayuran sing ana ing musim salju, supaya sampeyan bisa nguntungake. Cathet

Celery gunung

Cara ngisep sayuran lan sayuran ijo

Kepiye cara nyebar sayuran lan sayuran ijo? Yen sampeyan pengin mbusak utawa nyuda rasa pait saka tanduran sampeyan, ketik banjur temokake kepiye sampeyan bisa nindakake.

Kembang panen sing anyar

Kapan nandur bawang putih

Ayo mlebu lan goleki kapan nandur bawang supaya bisa mupangat ing musim iki. Uga tututi saran lan entuk panen sing apik banget.

Tanduran anggur trellis

Kepiye pruning anggur trellis?

Kepiye pruning anggur trellis? Yen sampeyan pengin ngerti babagan cara ngasilake produksi buah sing luwih gedhe, ketik banjur bakal mbantu sampeyan.

Tomat ing tanduran

Kepiye lan nganggo pupuk tomat

Kita menehi serangkaian trik supaya sampeyan bisa sinau babagan cara lan nganggo cara tomat tomat. Entuk panen sing apik banget kanthi nggunakake saran.

Tampilan currants abang sing enak

Currant: ciri, budidaya lan panggunaan

Currant minangka woh wohan beri tart sing duwe macem-macem kuliner nanging uga panggunaan obat. Ketik lan temokake kabeh babagan dheweke, sanajan budidaya. ;)

wortel akeh ing pot

Wortel: jinis lan tips sing tuwuh

Apa sampeyan pengin nandur wortel ing kebon utawa kebon sayuran, nanging ora ngerti kepiye carane nggawe? Ketik lan temokake ciri lan perawatan sayuran iki.

Sampeyan kudu ngerti babagan kembang kol

Kembang kol: kabeh babagan tanduran iki

Apa sampeyan pengin nandur kembang kol ing kebon utawa kebon sayuran, nanging ora ngerti kepiye carane nggawe? Ketik lan temokake ciri lan perawatan sayuran iki.

Lettuce

Kepiye cara panen sing luwih apik

Kita nerangake carane entuk panen sing luwih apik. Elinga tips lan trik kita supaya bisa sayuran, sayuran lan woh-wohan sing luwih apik.

Tomate

Trik kanggo tomat sing tuwuh

We nawakake seri trik kanggo tomat sing tuwuh. Entuk panen sing apik banget kanthi ngukur sawetara ukuran sing gampang lan gunakake paling apik ing musim iki.

woh-wohan mangsa

Apa woh-wohan ing musim salju?

Ing kiriman iki, kita bakal nuduhake sampeyan woh-wohan ing musim salju supaya sampeyan bisa entuk manfaat paling apik. Sing endi?

Bawang Putih

Cara panen papak

Apa sampeyan ngerti cara panen papak kanthi cara sing bener? Mboten? Ya, mlebu banjur temokake macem-macem cara kanggo nyimpen.

Kentang asem seger

Apa kentang asem

Kita nyritakake babagan salah sawijining jinis kentang sing paling populer. Temokake kentang asem lan apa kualitase.

kebon kutha ing omah

Cara ngrawat kebon ing omah

Apa sampeyan pengin ngerti babagan cara ngurus kebon ing omah? Ketik lan ngerti kabeh rahasia supaya bisa panen sing apik banget ing omah sampeyan.

jinis omah kaca

Jinis omah kaca lan cara nggawe

Temokake macem-macem jinis omah kaca lan macem-macem jinis plastik sing digunakake lan paling apik, cara nggawe. Ketik banjur temokake.

wit anggur lan ciri-cirine

Ana ing

Wit anggur minangka tanduran sing woh-wohan iku anggur. Wis misuwur ing saindenging jagad, ora mung kanggo anggur, nanging uga kanggo anggur. Apa sampeyan pengin ngerti luwih akeh babagan anggur?

canons ing salad

Canons lan ciri-cirine

Kanon lL minangka tanduran taneman sing diasilake saben taun, sing bisa dipangan godhong sing mentah utawa ing salad.

Woh saka papaya Carica

Cara nandur pepaya

Apa sampeyan pengin ngerti cara nanem pepaya? Ketik lan kita bakal ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti supaya bisa ngrasakake woh tropis sing enak iki.

Potong godhong tanduran rhubarb

Kepiye cara tuwuh rhubarb?

Kita ngandhani kanthi rinci babagan cara tuwuh rhubarb, supaya sampeyan bisa nyiyapake pasugatan sing enak kanthi petioles abang sing asri.

quinoa dianggep sereal

Cara tuwuh lan panen quinoa

Quinoa dianggep minangka jinis sereal lan protein sing lengkap lan langka ing tanduran. Apa sampeyan pengin ngerti cara tuwuh quinoa?

nandur papak

Bawang putih lan budidaya

Temokake cara nandur papak liwat panen sing mbutuhake perawatan tartamtu kanggo njaga tuwuh sing optimal lan panen sing apik.

timun minangka woh

Tips kanggo tuwuh timun

Tanduran timun ora angel, nanging sawetara langkah kudu ditindakake supaya entuk budaya sing sehat lan positif kanggo pangembangane.

jinis mrico

Macem-macem mrico

Ana macem-macem jinis mrico sing ditanam lan digunakake kanggo nyiyapake sajian. Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan macem-macem mrico?

hama tomat

Hama tomat lan perawatan

Kita bakal ngomong babagan hama lan virus sing bisa nyerang panen kita lan kanthi iki aku nutup bab penyakit tomat iki.

nyebar radish

Kepiye cara tanduran radish?

Yen sampeyan duwe papan sithik kanggo nggawe kebon lan sampeyan pengin golek pilihan kanggo tanduran cilik, apike iki bisa diarani radish.

hummus krasan

Tips nggawe hummus krasan

Ing kene kita bakal mulang babagan cara nyiyapake humus sing berkualitas kanggo tanduran. Kanthi mangkono, dheweke bisa tuwuh sehat lan kondhang.

Tomat sing mateng

Kepiye cara tuwuh tomat?

Apa sampeyan kepengin ngrasakake rasa kebon asli? Yen mangkono, tututi tips kanggo ngerti cara nanem tomat, ing pot uga ing lemah.

nandur waluh ing pot

Tanduran waluh ing pot

Kanggo miwiti nandur labu, sing dibutuhake bakal dadi papan sing apik lan wiji, amarga iki sayuran sing gampang ditandur.

Hotel kanggo serangga

Apa gunane nginstal hotel serangga?

Dadi, sing paling apik ing kebon kita yaiku totohan keanekaragaman hayati amarga saben serangga sing ana ing kana nduweni tujuan kanggo tanduran.

Chard Swiss ditandur ing kebon

Khasiat nutrisi lan obat chard

Wis pirang-pirang taun dikandhani, chard minangka sayuran sing paling akeh dikonsumsi ing saindenging Eropa, apa sing dienteni kanggo sampeyan coba?

Vaccinium corymbosum, bilberry

Kepiye cara budidaya blueberry?

Kita nerangake kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan blueberry sing tuwuh, semak tahan dingin sing bisa tuwuh ing pot lan ing kebon.

mupangat zucchini

Zucchini lan jinis varietas

Apa sing diarani zucchini? Zucchini minangka woh-wohan saka macem-macem labu sing diproduksi nalika musim panas, minangka sayuran sing akeh mupangat.

Tanduran nganggo tomat sing mateng

Nalika nandur tomat?

Apa sing sampeyan ngenteni supaya bisa entuk manfaat saka diet sehat? Ketik banjur goleki kapan nandur tomat, salah sawijining sayuran sing paling gampang ditanam.

meja tuwuh ing omah

Mbangun meja tuwuh krasan

Meja budidaya minangka papan sing ana ing kenyamanan omah, sing dikondisi kanggo nyebar lan panen tanduran.

kebon omah

Taman kutha ing omah

Taman kutha ing omah minangka cara supaya masarakat bisa nggawa kabeh alam kasebut dadi kepenak ing omah.

tuwuh ing kutha

Tuwuh ing tengah kutha

Kita kabeh ngerti manawa bisa ditandur ing kutha, kayata kebon kutha, nanging sampeyan kudu ngerti manawa bisa nandur kebon sereal.

Kemangi pot

Tips nduwe kebon ing pot

Apa sampeyan mikir penting yen duwe lahan kanggo nandur panganan dhewe? Kesalahan Ketik banjur sampeyan bakal weruh gampang banget yen duwe kebon ing pot. ;)

Tanduran semangka ing kebon sayuran

Cara nandur semangka

Apa sampeyan pengin ngerti cara nandur semangka? Tandurane gampang banget mula sampeyan mung kudu ngenteni 90 nganti 150 dina kanggo panen. Menarik, bener? ;)

Pita wiji krasan kanggo kebon

Pita wiji krasan kanggo kebon

Kanggo wong sing seneng ngolah kebon ing omah, nggawe pita winih dhewe tegese tabungan tikel (wektu lan gaweyan) nalika nyebar.

komponen lemah

Komponen utama lemah

Komponen Lemah yaiku sing tanggung jawab kanggo mangan kabeh urip sing kalebu bagean saka tanduran, mula sampeyan kudu ngerti sejatine.

Gobis abang

Tanduran kubis abang

Kita ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan tuwuh salah sawijining tanduran hortikultura sing paling ayu: kubis abang. Mlebu

nandur raspberry

Kepiye lan kapan nandur raspberry

Kanthi artikel iki, kita bakal ngomong apa langkah-langkah sing kudu ditindakake kanggo ngerti kepiye lan kapan wektu paling apik kanggo nandur raspberry.

Cara tuwuh seledri

Cara tuwuh seledri

Umume, nandur celery asring dianggep minangka tantangan utama kanggo ngolah kebon sayur. Iki ...

Stroberi

Cara nandur stroberi

Kita ngandhani carane nandur stroberi ing kebon lan pot, supaya sampeyan bisa ngrasakake rasane sajrone kabeh musim.

mupangat wortel

Sifat wortel lan mupangate

Temokake manfaat wortel sing paling apik kanggo awak lan kesehatan sampeyan. Wiwit nambah sesanti nganti nyegah kukul.

tanduran asparagus ing kebon

Cara ngembang asparagus

Tuwuh asparagus gampang banget, sampeyan mung kudu nggatekake jinis asparagus sing ditandur, lemah lan ing wektu cendhak sampeyan bisa nikmati.

kompos cacing

Kompos cacing, panemuan krasan

Ana macem-macem panemuan krasan sing bisa mbantu kita nindakake tugas. Dina iki kita bakal fokus ing kompos kanthi cacing.

Pari-parian pari

Kepiye cara nandur tanduran pari?

Apa sampeyan pengin ngerti cara nandur pari pari saben langkah? Yen mangkono, mlebu lan tindakake langkah demi langkah supaya bisa panen sing apik banget.

beda Cucurbitaceae sing ana

Cucurbits

Sampeyan pancen ora ngerti manawa ana woh-wohan lan sayuran sing ana ing Cucurbitaceae lan kalebu melon, semangka, zucchini lan waluh.

Kepiye lan kapan tandurane kacang

Chickpeas lan jinis kacang-kacangan liyane ora kudu ilang ing panganan saben dinane, mula sinaoni babagan carane lan kapan tuwuh cabe.

Kembang wulu

Kepiye cara tuwuh bawang bombay?

Bawang bawang minangka tanduran bulbous sing menarik banget: gampang tuwuh lan akeh ngasilake. Sinau babagan cara nandur lan nikmati pasugatan sing enak.

Taman tomat

Cara nandur tomat

Apa sampeyan pengin miwiti tanduran sing cocog kanggo pamula? Yen mangkono, mlebu lan kita bakal nerangake langkah demi langkah cara nandur tomat.

Okra

Napa lan carane ngolah okra?

Okra minangka tanduran sing entuk papan ing kebon. Ora mung gampang thukul nanging uga ngasilake woh-wohan sing apik banget. Temokake.

Tomat ceri

Sinau babagan cara nandur tomat ceri

Tomat ceri minangka woh cilik nanging enak, cocog kanggo menehi rasa sing luwih apik kanggo roti panggang utawa salad. Mlebu lan sinau cara ngembangake.

Budidaya Kale

Kale minangka tanduran sing gampang tuwuh sing bisa diduweni ing kebon lan ing pot. Temokake carane entuk panen sing apik banget.

Tanduran arugula

Arugula minangka sayuran sing gampang banget kanggo nandur sifat obat sing apik. Nambah kesehatan sampeyan karo tanduran sing luar biasa iki.

Kapan lan kepiye cara nandur kentang?

Apa sampeyan pengin panen kentang sing apik banget? Yen mangkono, ketik lan kita bakal nerangake kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan tanduran sayuran sing apik iki.

Gobis

Budidaya kubis

Gobis iku gampang banget nandur sayuran sing bisa ditandur ing kebon lan pot sing nduweni sifat-sifat obat sing menarik.

Ubi jalar

Ubi jalar: cara nandur

Ubi jalar yaiku sayuran saka Amerika tropis sing saiki wis ditemoni. Gampang banget kanggo tuwuh lan nyiyapake, lan uga enak.

Taman sayuran ing kebon

Cara nggawe kebon sayuran ing kebon

Apa sampeyan pengin nandur panganan dhewe tanpa kudu lunga saka omah? Yen mangkono, mlebu lan kita bakal nerangake langkah demi langkah nggawe kebon sayuran ing kebon.

Semangka ing kebon

Tanduran semangka

Yen sampeyan pengin nandur tanduran sing beda ing kebon, sampeyan bisa nyoba semangka, tanduran liya sing ana ing omah.

Awet terus

Kepiye cara tuwuh endive?

Endive minangka hortikultura sing menarik banget: bisa uga ana ing kebon lan ing pot! Kajaba iku, gampang banget tuwuh. Kowe ora precaya marang aku? Mlebu!

Potongan semangka

Asale semangka

Temokake asale semangka, salah sawijining woh-wohan sing paling akeh ditanam ing kebon ing saindenging jagad kanthi rasa lan tekstur sing apik banget.

Tanduran watercress

Budidaya Watercress

Kita ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan akeh watercress: nalika disebar, kepiye carane dirawat, nalika dipanen, lan liya-liyane.

Gobis Cina diwasa

Tanduran kubis Cina

Apa sampeyan pengin nyoba salad liyane? Goleki winih kubis Tionghoa lan temokake cara ngrampungake kanthi cara paling apik supaya bisa panen sing apik.

Tanduran kebon spiral

Cara nggawe kebon spiral ing omah

Kita ngewangi sampeyan ngrancang taman spiral dhewe ing omah supaya luwih ngerti babagan ngolah kebon lan ngerti tanduran sing paling apik kanggo ditandur ing jinis kebon iki.

Purslane, tanduran creeping

Tumbuh purslane ing kebon

Sanajan minangka tanduran anyar sing mrambat, mripat wis mandheg ing purslane, sayuran godhong sing bisa dilebokake ing kebon kebon

Capparis spinosa

Caper: ciri lan budidaya

Caper umume digunakake ing pawon jagad kanggo nyiyapake piring sing enak. Kita nyritakake babagan budidaya lan reproduksi kasebut. Mlebu

Asparagus

Cara ngasilake asparagus

Apa sampeyan seneng asparagus? Yen mangkono, terusake tuwuh asparagus sampeyan. Cepet ngasilake kanthi cepet lan cepet: mung 2 minggu! Mlebu

Spinacia oleracea

Tuwuh lan ngrawat bayem

Apa sampeyan wani nandur sayuran dhewe? Yen sampeyan ora duwe pengalaman akeh, aja kuwatir: kita mulang sampeyan cara tuwuh bayem. Gampang banget. Mlebu lan ndeleng.

Taman kutha

Cara nggawe kebon sing digantung ing tembok

Apa sampeyan pengin nggunakake ruang kasebut kanthi luwih apik? Kita mulang sampeyan carane nggawe kebon sing dipasang ing tembok. Iku luwih gampang tinimbang kayane. Ayo mlebu lan goleki.

Cara nyukur wit anggur

Minangka salah sawijining semak pendakian sing paling populer. Yen sampeyan pengin entuk panen saben taun, kepiye carane gampang nyukur wit anggur.

Kapulaga

Kapulaga, jamu kuliner

Yen seneng panganan India, sampeyan bisa nandur kapulaga ing njero ruangan utawa ing omah kaca.

Tambalan sayuran

Cara nggawe kebon omah

Iki minangka sudhut khas omah. Ora ana pengalaman sing luwih apik tinimbang ngolah panganan dhewe. Kita pitutur marang kowe carane nggawe kebon omah.

allium cepa

Cara nandur bawang

Iki minangka salah sawijining panganan sing paling akeh digunakake ing pawon, nanging uga kanggo ngolah kebon. Temokake cara nandur bawang lan nikmati rasa.

Seledri

Cara nandur seledri

Nyebar yaiku pengalaman sing migunani banget, luwih-luwih yen sampeyan ngerti yen bakal entuk panen sing apik banget. Sinau babagan cara tuwuh seledri.

Bawang Putih

Cara nandur bawang putih ing omah

Iki minangka salah sawijining panganan sing paling migunani sing bisa ditemokake. Mula, yen sampeyan ora ngerti nandur bawang putih ing omah, ing kene dakcritakake.

Chard

Carane tuwuh chard

Tanduran hortikultura iki minangka sawetara sing paling gampang dijaga, amarga ora mbutuhake perawatan. Yen sampeyan ora ngerti cara ngembangake chard, mlebu.

Kiwi

Kepiye cara ngrawat wit kiwi

Ketik kanggo sinau babagan ngurus wit kiwi. Sinau apa sing kudu ditrapake kanggo tanduran sampeyan lan entuk panen sing apik saben musim.

Rimpang jahe

Cara nandur jahe

Iki minangka tanduran rhizomatous sing misuwur banget ing pawon. Ora mbutuhake ati-ati, lan tandurane gampang banget. Sinau babagan cara nandur jahe.

Tomate

Cara ngrawat tomat

Tanduran hortikultura iki minangka sawetara sing paling gampang diopeni, amarga tuwuh kanthi cepet lan ora nuntut. Sinau babagan cara ngurus tomat.

Gobis hias

Napa sampeyan kudu duwe kol hiasan

Kubis hias minangka tanduran hérbal sing éndah ditandur saben taun, godhongé warna-warni banget. Pengin ngerti luwih lengkap babagan dheweke? Mlebu

Taman sayur ing omah

Kebon ing wulan Januari

Sampeyan bisa njupuk tanggalan panen ing wulan Januari iki kanggo nandur sayuran lan woh-wohan sing optimal kanggo musim ing kebon sampeyan.

Tanduran sing entheng

Nglereni tanduran

Kanggo tanduran tuwuh kanthi apik, penipisan iku penting, proses ing endi tunas paling lemah bakal dicabut.

Kemangi genovese

Tumbuh kemangi Genovese

Basil genoese minangka sing paling populer ing kemangi lan bahan seger sing ana ing sakupenge omah.

Chili

Kepiye cara nggawe mrica cabe?

Mrica cabe minangka tanduran sing cocog kanggo pot. Rasane pedhes nggawe wong kepincut. Ing kene sampeyan duwe kabeh babagan budidaya.

Lentera Cina Ijo utawa Physalis Alkekengi

Lentera Cina, sumber vitamin C

Farolillo Tionghoa minangka macem-macem macem-macem tomat, kanthi woh sing ditutupi lan akeh sifat, uga akeh Vitamin C sing ana.

Bawang putih pot

Bawang putih pot

Syarat lan kabutuhan kanggo nyebar lan ditanem bawang putih ing pot

kanon

Apu domba pot: salad mangsa

Canons (Valerianella locusta). Dikenal minangka salad mangsa. Lan minangka panen sing apik banget kanggo musim iki, gampang banget lan matur nuwun banget. Kita bisa nandur kanon ing pot kanthi sawetara rekomendasi dhasar.

Kesalahan ing kebon sayuran

Nalika diwiwiti karo tanduran, kita biasane nggawe sawetara kesalahan dhasar. Pilihan kontainer, wiji utawa spesies bisa nggawa kita menyang arah sing salah kanggo sukses panen. Ngerti kesalahan kasebut bakal mbantu kita ora nemoni kesalahan kasebut.

asosiasi budidaya meja

Asosiasi potong

Tabel asosiasi panen sayuran sing paling umum kanggo tanduran, migunani yen ora nyebar ing wadhah sing padha karo rong spesies sing ora kompatibel sing cilaka sajrone dikembangake lan nyoba nggandhengake spesies sing bisa entuk manfaat.

Panci

Pangukuran pari-pari miturut panen

Tabel pandhuan syarat kanggo saben sayuran kanggo pot kembang utawa kebon kutha. Nuduhake volume lan pangukuran saka pot miturut panen, kabutuhan utawa ora kanggo pamulangan, jarak nyebar utawa transplantasi lan jinis oyot saben spesies

winih kubis abang

Gobis: nyebar lan germinasi

Musim gugur lan musim salju yaiku musim kubis. Minangka salah sawijining sayuran sing tahan banget kanggo adhem, kalender ...

Bibit celery

Tanduran celery ing pot

Celery minangka salah sawijining sayuran sing bisa ditandur nalika musim gugur adhem ing pot kembang utawa taman kutha kita. Tanduran celery ing pot iku gampang, ora nuntut banget lan ngucapke matur nuwun banget. Sampeyan mung kudu ngawasi irigasi, amarga asor substrat kudu dijaga.

godhong es

Sayuran tahan banter

Ing antarane spesies sing tuwuh ing pot kembang kita, ana sawetara sayuran sing tahan tahan adhem tinimbang liyane. Apa sampeyan pengin ngerti tanduran sing paling nandhang efek suhu sing sithik?

Mulsa pot

Perlindhungan tanduran saka adhem

Nalika suhu mudhun ngisor 6º, pancegahan kudu ditindakake supaya ora utawa minimalake kerusakan tanduran kita. ROOT tanduran pot luwih sensitif marang kadhemen. Amarga ana risiko frost, kita ora bakal nyebar utawa transplantasi, nanging apa sing ditindakake karo tanduran cilik sing nembe ditandur utawa tuwuh?

celery lan radishes

Tanggalan Crop November

Kalender panen, nyebar lan panen sayuran ing amceta sing cocog karo wulan Nopember lan wilayah Mediterania.

vermicomposters kluwarga

Vermicomposting kluwarga: nggawe casting cacing

Vermicomposting minangka alternatif kanggo kompos omah. Yen kita ora duwe cukup ruang kanggo nemokake komposter utawa ora ngasilake sampah cukup, kita bisa milih vermicomposting domestik, kanthi menehi sampah organik saben dinane, kita bakal nggawe casting cacing, kompos kanthi kualitas dhuwur.

Tanduran gondho ing pot

Arum ing wulan Oktober

Apa aromatik sing bisa ditanam ing wulan Oktober? Apa jinis pot sing sampeyan butuhake kanggo ditandur ing omah? Kapan dheweke bakal diwasa? Kepiye sampeyan kudu ngurus dheweke? Kalender panen cendhak iki menehi wangsulan cepet.

lelungan

Thrips

Thrips minangka serangga cilik 1-2 milimeter, kaya anting-anting miniatur. Iki nyebabake kerusakan akeh tanduran kebon, wit buah lan sayuran kita. Sanajan karusakane ora serius, sampeyan kudu ngilangi, amarga uga virus pemancar.

Jiffys: Bibit Gambut sing Ditindhes

Jiffys: Bibit Gambut sing Ditindhes

Jiffys minangka disk gambut cilik sing kompak kanthi kualitas dhuwur, dilapisi bolong. Keuntungan sampeyan yaiku ora prelu transplantasi, sampeyan langsung ngenalake, yen wiji wis germin ing pot pungkasan, amarga dhewe-dhewe kalebu substrat.

Tanduran kacang wiji sing akeh

Kacang polong

Ing musim gugur wayahe nyebar wiji. Kita bisa tuwuh ing pot lan nikmati ing pot kembang kita.

Nettle

Tanduran nglawan hama: obat ekologis

Antarane obat-obatan ekologis nglawan hama, ana asosiasi budidaya sing efektif banget utawa obat ing omah sing digawe karo tanduran liya. Apa sing kedadeyan spontan ing Alam, kita bisa nggawe maneh ing kebon utawa pot kembang.

Wiwit wortel wungu

Apa sampeyan ngerti manawa wortel ora mesthi jeruk? Dheweke sejatine wungu. Dheweke diowahi dadi jeruk dening wong Walanda ing abad kaping XNUMX kanggo nggayuh warna omah kerajaan Belanda yaiku Oranye. Lan sukses, asile macem-macem sing luwih alus lan luwih legi sing nyebar ing saindenging Eropa. Nanging sadurunge, dheweke wungu. Ing Spanyol, ana kutha-kutha sing wis pirang-pirang atus wortel wungu. Saiki macem-macem oriental iki dijupuk maneh, sing asline asli, lan liyane kanthi warna sing beda. Lan kabeh bisa ditanam ing pot.

tabel budidaya Areté

Tumbuh tabel kanggo wong sing nyuda mobilitas

CET Areté minangka Pusat Kerja Khusus, khusus kanggo produksi produk kayu sing direklamasi kanggo hortikultura lan kebon ekologis. minangka pionir ing produksi produk sing diadaptasi karo wong sing kurang mobilitas. Tujuan utama CET yaiku kanggo ningkatake sisipan tenaga kerja wong sing lara jiwa.

Kacang polong bunder

Budidaya kacang polong

Kabeh tombol kanggo tuwuh kacang polong ing pot, tanduran utawa tabel budidaya. Nyebar, irigasi, perawatan lan panen gandum iki ing pot utawa kebon kutha.

kebon nganggo bis

Kebon ing atap bis

Armada bis kotamadya New York ngetrapake proyek Roots Bus saka Marco Antonio Cosio. Iki minangka taman seluler utawa kebon sayuran, ditandur ing payon bus, sing nggawa mupangat lingkungan ing saindenging kutha.

potong kacang polong

Tanggalan Crop Oktober

Tanduran lan panen tanggalan kanggo sayuran pot sing cocog karo wulan Oktober. Data indikatif kanggo wilayah Mediterania.

Bisa Siram Selfish & Devote

Apa sampeyan banyu utawa nyiram banyu? Irigasi, pitakon utama lan rekomendasi

Irigasi minangka rezeki tanduran, beda-beda gumantung karo spesies utawa taun, lan ana sawetara rekomendasi sing kudu kita tindakake kanggo nindakake kanthi bener. Ing babagan pot kembang, pentinge penting, amarga amarga lemah sing ora kasedhiya kanggo panen kita, penylametan banyu lan kapasitas panyimpenan uga diwatesi.

Aphid

Aphid

Aphid minangka salah sawijining hama sing dadi ngipi elek nalika mlebu ing pot kembang kita. Serangga lengket cilik kasebut kayane nyerang kabeh. Ing ndhuwur, ing jejere, semut teka sing ngrawat dheweke kaya kewan ingon-ingon, amarga padha nggunakke molase sing disembunyikan aphid. Sukar kanggo nglawan dheweke tanpa nggunakake insektisida sistemik. Nanging bisa. Ana solusi ekologis sing bisa ditrapake kanggo nyegah utawa minangka perawatan.

Kopi minangka pupuk ekologis

Dhaptar pupuk organik

Panganggone pupuk organik minangka salah sawijining kunci tani organik. Pupuk ekologis nambah kahanan lemah, nyedhiyakake nutrisi sing dibutuhake kanggo tuwuh lan perkembangan tanduran sing sehat lan nglindhungi erosi, uga entuk manfaat lingkungan lan fauna.

Penyemprot banyu pra-tekanan

Penyemprot banyu pra-tekanan

Semprotan banyu pra-tekanan minangka alat sing migunani banget kanggo tanduran. Wis nyemprotake cairan terus-terusan tanpa kudu nyuda pemicu. Iki minangka cara sing paling nyaman lan efektif kanggo nggunakake pestisida lan fungisida ing godhong tanduran sampeyan. Uga migunani banget ing irigasi wiji sing alus supaya ora banjir utawa mbusak wiji cilik sing wis setor sawetara milimeter.

Kayu Kayu

Sabun kalium: insektisida alami

Sabun kalium minangka insektisida alami sing digawe saka minyak sayur, efektif kanggo ngontrol hama, ora bahaya kanggo wong lan kewan lan lingkungan sing ngajeni. Iki efektif banget kanggo nglawan hama serangga kayata kutu kutu, whiteflies, mealybugs, tungau, lan serangga kutikula alus.

pot-hidro ing botol plastik

Panci krasan mandhiri

Kita bisa nggawe panci mandhiri utawa pot hidro kanthi cara sing gampang lan ekonomis: botol plastik, gunting lan tali wis cukup.

tanduran ing pot

Jinis substrat

Nalika tuwuh ing pot, kita kudu ngasilake lemah, amarga wis sithik lan ora suwe tanduran bisa nyedhot nutrisi. Kita bisa ngisi pot kanthi rong campuran dhasar: 50% landasan lan 50% kompos utawa 70% landasan lan 30% cacing. Nanging apa jinis substrat sing ana ing pasar lan sing paling cocog kanggo pot kita?

lemah pot

Ngrebut tanah

Mupangatake lemah saka pot lawas kanggo tanduran anyar bisa uga gampang yen sampeyan ngetutake sawetara rekomendasi dhasar.

Wortel

Wortel panci

Tumbuh wortel ing omah iku gampang yen sampeyan ngerti persyaratane. Panyeburan sayuran iki kudu nyingkiri suhu sing adhem lan bakal ngasilake panen sajrone taun.

Tunas ing cangkir yogurt

Ayo nyebar! Piranti lan aksesoris

Wiwit nyebar nganti panen, sajrone fase beda sing ditandur, kita butuh aksesoris lan alat khusus. Ing kebon cilik, kayata ing omah, alat kasebut beda karo sing digunakake ing kebon lemah.

Jamur sing paling umum ing taman kutha

Jamur bubuk, jamur, teyeng, bosok abu-abu ... Iki minangka papat jamur sing paling umum ing taman kutha. Kelembapan kelembapan, kekurangan aerasi utawa nitrogen sing gedhe banget bisa nyebabake. Ngerti gejala lan ciri-cirine.

Jamur jamur bubuk

Jamur bubuk

Jamur bubuk yaiku jamur sing nutupi godhong nganggo bubuk sing padha karo awu. Iki tuwuh kanthi suhu anget lan asor dhuwur. Wilayah Mediterania nalika musim semi lan musim gugur asring rawan. Ing musim semi, nyerang melon, timun, semangka lan zucchini; ing mangsa panas, chard lan Gobis. Ing njaba kebon kutha, wit anggur lan kembang mawar minangka tanduran liya sing gampang rawan. Ngerti gejala, pencegahan lan perawatan non-kimia.

Swiss chard

Chard pot

Chard minangka potong sing gampang kanggo taman kutha kita. Ing pot utawa meja sing saya akeh, ukurane cukup gedhe lan bisa nyedhiyakake konsumsi kulawarga sajrone pirang-pirang wulan. Panci gedhe lan suhu anget minangka syarat mung kanggo tanduran lan transplantasi.

Substrat organik

Substrat kasebut

Tanduran sayuran ing pot utawa medium sing dibutuhake mbutuhake pilihan substrat sing apik. Substrat bakal ngganti lemah lan sukses tanduran utawa kebon kutha bakal gumantung karo pilihan sing bener.

Stevia

Stevia: tanduran sing legi

Stevia minangka tanduran modis. Amarga pemanis alami iki wis mlebu ing Eropa, saben dina ana luwih akeh produk sing nggabungake Stevia minangka pemanis. Konsumsi kasebut ora mengaruhi indeks glikemik utawa hipertensi, lan efek antioksidan lan anti-inflamasi disebabake. Ora duwe kalori, ora lemak jenuh, ora gula, lan ora ana karbohidrat. Iki diuretik lan pencernaan. Iki ora ngasilake kolesterol utawa fermentasi utawa reaksi karo komponen panganan liyane. Budidaya ing omah gampang banget.

tuwuh meja

Tabel budidaya

Meja budidaya minangka salah sawijining pilihan kanggo nyedhiyakake sayuran ing kebon kutha. Antarane kaluwihan, kenyamanan dhuwur, gampang ditangani lan aerasi substrat.

gedhang, akeh kalium

Pupuk organik krasan sing sugih ing kalium

Kalium minangka salah sawijining nutrisi penting kanggo ngembang lan ngasilake woh-wohan saka tanduran. Kita bisa nyediakake tanduran kanggo kalium sing dibutuhake liwat teh gedhang, pupuk organik organik kaya kalium, gampang disiyapake.

bat guano

Bat guano, pupuk ekologis

Bat guano minangka pupuk alami, ekologis lan organik, sugih fosfor lan kalsium, sing bakal mbantu tetanduran pot kanggo nggayuh pangembangan lan woh sing tepat.

Larutan enzim karo birdseed

Gawe solusi enzim ing omah

Larutan enzimatik buatan adhedhasar birdseed gampang disiyapake lan bakal nyedhiyakake tanduran pot kanthi nutrisi luwih gedhe tinimbang sing diwenehake lemah sing sithik, bakal ngubah bagean nutrisi sing ora larut dadi sing larut lan bakal nyumbang bakteri menyang landasan.

Kuda-jamur

Gawe fungisida ekologis ing omah

Horsetail minangka sekutu sing apik minangka fungisida. Preparasi adhedhasar tanduran iki bakal mbantu nglawan jamur lan sawetara hama.

Varietas salad

Ana macem-macem jinis salad sing bisa ditanam ing pot. Tur sifat penting lan karakteristik dhasar kanggo tuwuh ing pot.

Tomat ing tanduran tomat

Tomat: apel katresnan

Sejarah tomat kebak rasa penasaran: saka sifat afrodisiak sing diwenehake wong Prancis nganti bingung amarga keracunan.

Mabur putih

Mabur putih

Whitefly minangka serangga bersayap cilik sing nyerang tanduran lan sayuran kita. Ngerti gejala sing digawe saka wabah iki, uga kanggo nyegah, ngontrol lan ngilangi.

Tanduran pot aromatik

Tanduran gondho

Tanduran tanduran aromatik ing pot iku gampang. Tanduran lan jamu iki, ditanduri wiwit jaman kuna, nawakake akeh kemungkinan dekorasi, gondho, kuliner lan obat-obatan.

Budidaya bawang putih

Budidaya bawang putih lan irigasi

Bawang putih minangka tanduran sing gampang tuwuh ing pot, nanging asring mati amarga kakehan resiko. Ngerti kunci risiko penting kanggo sukses panen.

godhong aubergine kanthi warna kuning

Nutrisi mineral: gejala lan kekurangan gejala

Saben nutrisi mineral sing dibutuhake tanduran bisa menehi mupangat tartamtu lan kekurangane nyebabake gejala sing beda. Ngerti gejalanya, sampeyan bisa ngenali lan nyedhiyakake tanduran karo mineral sing kurang.

bibit salad romaine

Lettuce pot

Tumbuh apu cepet lan gampang. Saran babagan nyebar, iklim, irigasi lan pangembangan kanggo entuk salad ing kebon sayuran.

kebon ing pot

Pot kembang

Pot kembang, utawa nandur sayuran ing pot lan ing omah sampeyan dhewe, minangka salah sawijining tren kebon ing omah paling anyar. Nanging apa sing dibutuhake kanggo nggawe tanduran?