Kepiye cara ngasilake tanduran

reproduksi seksual karo kembang

Kanggo manungsa lan ilmu pengetahuan, sampeyan kudu ngerti Kepiye cara ngasilake tanduran. Lan kita ngerti macem-macem jinis reproduksi gumantung saka jinis tanduran sing ditliti, asal usul lan ciri-cirine. Ora kabeh tanduran duwe jinis reproduksi sing unik, nanging evolusi mbagi sawetara jinis cara kanggo nggedhekake lan urip.

Mula, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo mulang babagan carane tanduran ngasilake lan apa sing penting.

Kepiye tanduran ngasilake kanthi jalur utama

organ reproduksi

Kita ngerti manawa tanduran biasane ngasilake liwat rong cara: aseksual lan seksual. Organ reproduksi melu reproduksi seksual sing ditemokake ing njero kembang. Sawetara jinis tanduran mbutuhake agen eksternal liyane supaya bisa ngasilake. Liwat proses polinasi, dheweke bisa nggabungake biji-bijian serbuk sari lan minangka asil woh-wohan sing ngemot wiji kasebut bakal digunakake kanggo ngasilake individu sing anyar. Kanthi cara iki, dheweke bisa nambah wilayah distribusi ing saindenging wilayah lan ngembang kanthi alami.

Ing kasus nomer loro, kita duwe reproduksi aseksual. Yaiku sing ana ing tanduran sing dheweke entuk pangembangan kanthi cara dhewe tanpa prelu proses polinasi. Mung siji tanduran ibu sing melu prosedur iki. Iki umume tuwuh ing tanduran sing jinise unisexual. Ing kene organ reproduksi ora ana, nanging bagean reproduksi wis dikembangake kanthi lengkap.

Jinis reproduksi tanduran

Kepiye cara ngasilake tanduran

Kita bakal nganalisa kepiye tanduran ngasilake kanthi rinci ing jalur utama sing wis kasebut ing ndhuwur.

Reproduksi seksual

Reproduksi seksual tetanduran ditindakake kanthi campuran gamet lanang lan wadon kembang. Iki padha karo apa sing kedadeyan karo reproduksi manungsa. Reproduksi manungsa kalebu gabungan gamet lanang lan wadon kanggo mbentuk organisme anyar. Pungkasane, organisme kasebut entuk warisan gen saka wong tuwa kalorone. Nalika ngomong babagan bagean reproduksi saka tanduran, tegese kembang.

Stamens minangka bagean reproduksi saka tanduran lanang dene pistil minangka bagean reproduksi saka tanduran wanita. Kembang sing ngemot mung pistil utawa stamen yaiku kembang sing dikenal kanthi jeneng unisexual. Ana uga sing duwe loro organ lan biseksual. Kembang unisexual lanang lan wadon bisa katon ing tanduran sing padha utawa ing tanduran sing beda. Anter ngemot biji polen sing ngasilake gamet lanang. Pistil digawe saka stigma, gaya, lan ovarium. Ovarium ngemot siji utawa luwih endhog. Gamet utawa endhog wanita wujud endhog. Ing reproduksi seksual, gamet lanang lan wadon nyawiji kanggo mbentuk zigot.

Reproduksi seksual

Kanggo sinau babagan cara ngasilake tanduran, kita uga kudu ngerti jinis reproduksi liyane. Reproduksi seksual minangka salah sawijining kedadeyan sing ora mbutuhake organ seksual tanduran kanggo campur tangan. Kaya sing wis kasebut sadurunge, ora ana proses polinasi ing jinis reproduksi iki. Sebab iki amarga amarga kemampuan sawetara spesies supaya bisa mbentuk maneh saka jaringan sing wis ana. Contone, ana tanduran sing bisa tuwuh lan ngasilake individu anyar saka gagang utawa sel.

Ana sawetara jinis reproduksi aseksual. Asal-usul kasebut gumantung saka area tanduran sing digunakake kanggo pambentukan individu anyar. Contone, ing kasus umbi, jinis reproduksi iki digawe saka batang sing diisi karo nutrisi sing ngidini nggawe tanduran anyar dhewe. Reproduksi iki bisa ditindakake amarga kasunyatan manawa umbi kasebut bisa ngasilake oyot anyar.

Reproduksi liwat rimpang uga kalebu jinis reproduksi aseksual. Iki minangka batang sing dibentuk ing sangisore lemah nanging duwe keanehan tuwuh sejajar karo lemah. Saka dhasar batang iki, tunas digawe saka tanduran anyar sing bisa digawe. Sawise oyot dibentuk, proses nggawe batang vertikal diwiwiti.

Ing kerajaan tanduran, akeh spesies sing mung bisa ngasilake aseksual lan uga bisa ngasilake seksual utawa aseksual ing wektu sing padha. Stroberi minangka conto sing jelas saka tanduran sing bisa digunakake kanthi rong cara sekaligus. Ing kasus sistem aseksual, stolon ditindakake. Ngomong babagan umbi-umbi, kentang minangka conto sing khas amarga kerja apik ing wilayah iki lan nambah panen. Sayuran oyot liyane yaiku ubi, ubi utawa jahe. Tanduran sing reproduksi nganggo bohlam yaiku woh-wohan sing duwe godhong sing padha, kayata bawang. Kanggo tanduran sing reproduksi rhizome, ana spesies kayata oregano.

Kaluwihan lan kekurangan reproduksi aseksual

kepiye tanduran sing duwe rhizome ngasilake

Keuntungan utama reproduksi aseksual yaiku kesederhanaan, amarga pancen ora prelu kerja dhukungan. Opo maneh, konsumsi energi saka spesies iki luwih endhek tinimbang nalika kudu nindakake kabeh proses saka winih. Uga spesies bisa entuk jumlah nom-noman enom saka ibu ing papan sing anyar. Ing babagan urip tetanduran, kauntungan iki minangka kamungkinan kanggo nambah lahan sing bisa dipanggang, saengga bisa nambah panganan.

Kerugian utama metode iki yaiku ora bisa ngasilake mutasi ing keturunan. Iki tegese kabeh bocah meh padha karo wong tuwane lan bakal terus tumindak suwe-suwe. Kondisi sing padha ndadekake dheweke gampang kena pengaruh, kayata kahanan cuaca, amarga ora bisa ngasilake resistensi. Ing papan sing sampeyan ora pengin nandur spesies, reproduksi aseksual bakal terus kedadeyan kanthi otomatis. Contone, kedadeyan kasebut nalika suket ing pekarangan utawa kebon sampeyan terus saya gedhe.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa ngerti babagan cara ngasilake tanduran lan macem-macem wujud.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.