Kepiye carane ngrawat kembang kosmos?

Kembang kosmos jambon

Kembang sing dikenal minangka kosmos iku ayu. Kanthi dhuwur maksimal 1 meter, ngasilake kembang kanthi warna cilik sing bisa warna jambon, ungu utawa putih, sing bakal menehi taman utawa teras wiwit musim semi nganti awal musim gugur.

Iki elegan banget lan gampang dirawat, dadi tanduran sing cocog kanggo pamula. Sanajan ngono, yen sampeyan ora nemoni masalah, dakkandhani perawatan apa sing kudu sampeyan lakoni.

Asal lan karakteristik tanduran kosmos

Klompok kembang kosmos

Kembang kosmos, sing jenenge ilmiah yaiku Cosmos bipinnatus, Yaiku tetanduran taneman ijo sing asale saka Meksiko sing dhuwur nganti 1 meter. Godhonge dipérang dadi segmen linear-filifiliaorm, lan thukul saka batang sing bercabang banget. Kembang sing apik duwe cakram kuning tengah, kanthi ligamen periferal sing wungu, ungu utawa putih.

Iki uga dikenal minangka mirasol, coreopsis utawa kembang srengenge ungu, lan minangka penasaran kanggo ngandhani manawa sampeyan dilebokake ing Eropa ing pungkasan abad kaping XNUMX, sanajan, sanajan popularitas saiki, saiki isih langka.

Macem-macem Kosmos

Ana macem-macem jinis, kayata Sensasi sing bisa nggayuh dhuwur sak meter, ing Versailles sing ora ngluwihi 45 sentimeter, utawa ing Daydream Iki ngasilake kembang putih kanthi pusat jambon.

Apa sing sampeyan butuhake?

Yen sampeyan wani duwe kembang kosmos ing kebon utawa teras, disaranake menehi perawatan ing ngisor iki:

Lokasi

Supaya bisa tuwuh lan berkembang biasane, penting banget yen ditandur ing papan sing cerah, amarga ora adaptasi apik kanggo urip ing semi-shade. Sampeyan uga ora luwih becik yen ing njero omah, kajaba yen ana ing kamar kanthi windows sing akeh cahya alami sing mlebu utawa teras interior sing padhang.

Bumi

  • Pot kembang: yen kita pengin duwe ing pot, luwih becik substrat duwe saluran sing apik, amarga sampeyan bisa nyampur karo campuran kayata gambut ireng karo mutiara ing bagean sing padha.
  • Taman: Yen kita bakal nemoni ing kebon, kita ora prelu ngowahi, amarga ora nuntut 🙂.

Irigasi

Kembang Kosmos Putih

Irigasi kudu asring: udakara telung kali seminggu nalika musim panas lan 1-2 / minggu suwene taun. Penting, aja nganti udan udan udhara, yaiku godhong, kembang, utawa batang supaya ora ana masalah.

Yen sampeyan pengin njupuk ing pot kanthi piring ing ngisor, elinga mbusak banyu sing akeh 30 menit sawise mbanyoni amarga oyot ora seneng kontak karo banyu sing stagnan, lan nyatane bisa gampang bosok.

Pelanggan

Disaranake njupuk kauntungan saka lan pupuk tanduran sajrone musim kembang nganggo pupuk kanggo tanduran kembang, utawa guano (cair, didol Kene), nderek indikasi sing ditemtokake ing paket kasebut.

Multiplikasi

Lan yen mbutuhake luwih akeh salinan, kita bakal bisa tikel nyebar wiji ing wiji nalika musim salju lan musim semi ngetutake langkah iki:

  1. Kaping pisanan, kita bakal ngisi nampan bibit (didol Kene) kanthi landasan universal utawa kanggo bibit.
  2. Banjur, kita bakal nyelehake maksimal 2 wiji ing saben soket.
  3. Sabanjure, kita bakal nutupi lapisan sing lancip (ora luwih saka 0,5cm) landasan.
  4. Sawise iku, kita bakal banyu kanthi nyemprot kanthi sprayer, utawa luwih apik, nemplekake winih ing wadhah liyane sing ora ana bolongan lan isi banyu.
  5. Pungkasan, kita bakal nyelehake kabeh ing njaba, kanthi srengenge sing kebak, lan substrat bakal tetep lembab nanging ora kecendhakake.

Mula bakal germin ing rong minggu kanthi suhu udakara 18ºC.

Wabah lan penyakit

Cukup tahan umume, nanging bisa diserang Mabur putih o Laba-laba abang. Loro-lorone minangka serangga sing seneng lingkungan garing lan anget, mula umume nalika musim semi lan utamane musim panas.

Mabur putih
Artikel sing gegandhengan:
Mabur putih

Dheweke mangan ing sel godhong, sanajan uga bisa ditemokake ing batang. Nanging kita ora bakal angel ngontrol, utawa malah ngilangi amarga, pisanan, tanduran iki cukup sithik, lan nomer loro, ana produk alami sing efektif banget.

Saka pengalamanku dhewe, sing paling dakkarepake yaiku bumi diatom (didol Ora ditemokake produk), sing wujude bubuk putih sing alus lan alus. Iki kasusun saka alga mikroskopik sing ngemot silika, sing nate nemplek karo serangga, nuli nyebabake dheweke mati dehidrasi.

Kajaba iku, ora bakal nyisihake residu, nanging pramila kudu digunakake nalika TANPA ramalan udan. Cara kanggo nerusake gampang: kita udan tanduran kanthi banyu - temenan, nalika srengenge ora kena maneh-, banjur kita tabur nganggo lemah sing ora subur.

MATA: ora usah katon putih 🙂. Cekap cekap, kados kita nambah uyah ing salad.

Yen produk iki ora nggawe kita tenanan, kita bisa nggunakake sabun kalium utawa minyak insektisida, sing uga efektif banget.

Rustitasitas

Nolak kadhemen lan beku nganti -4ºC, sanajan milih iklim sing anget lan tropis. Yen sampeyan manggon ing wilayah sing suhu mudhun akeh, jogo kosmos sampeyan ing njero ruangan utawa ing omah kaca sing digawe panas.

Apa tegese kembang kosmos?

Tampilan kembang kosmos

Umume wong menehi utawa entuk kembang tartamtu kanggo makna sing diwenehake. Kosmos minangka salah sawijining, amarga iku simbol saka andhap asor, Saka integritas lan uga saka paz.

Apa sampeyan wani duwe Cosmos? 🙂


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.