Spider abang (Tetranychus urticae)

Mite laba-laba minangka tungau cilik

Tungau laba-laba minangka salah sawijining hama sing paling umum sing kena pengaruh tanduran, yaiku ing njaba omah lan ing njero omah. Sanajan kita ujar "laba-laba", sejatine minangka tungau sing cepet banget, mula yen ora ditindakake kanggo nyegah, mula akeh masalah kanggo panen.

Ngelingi kabeh iki, Aku bakal nerangake kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan laba-laba abang: siklus biologis, gejala lan kerusakan, lan mesthine sampeyan bisa nglawan kanthi obat ekologis lan kimia.

Asal lan ciri

Tambang laba-laba minangka hama sing nyebabake tanduran akeh

Tambang laba-laba minangka tungau sing asli saka Eurasia, nanging saiki wis ditemokake meh ing endi wae ing jagad iki. Jeneng ilmiah yaiku Tetranychus urticaelan Ditondoi kanthi ukuran udakara 0,4 - 0,5mm lan sikile cukup dawa. Werna abang nalika diwasa lan mangan ing sel godhong.

Siklus biologis

Siklus urip mite laba-laba iku relatif cekak: wanita endhog ing godhong nalika musim panas lan, yen wis menet, larva muncul, sing bakal miwiti mangan ing sel tanduran. Ora suwe, banjur malih dadi proto-nymph banjur deutonim. Spesimen kasebut bakal ijo, nanging nalika diwasa, dheweke bakal dadi abang tuwa.

Minangka penasaran, sampeyan kudu ngerti manawa wanita sing duwe keturunan bisa bertahan ing musim salju ing kahanan fisiologis latensi sing diarani diapuse.

Gejala lan karusakan

Mite laba-laba muter web ing antarane godhong

Cukup gampang kanggo ndeteksi hama iki, amarga tungau laba-laba muter web ing antarane godhong. Nanging kanggo gejala iki, ana liyane sing kudu nggawe kita curiga:

  • Godhong: bintik-bintik kekuningan katon ing area cokotan lan titik abang sing abang ing sisih ngisor.
  • Woh-wohan: bintik-bintik peteng katon katon reged.
  • Liyane: lemes umum, tangkep tuwuh, aborsi kembang.

Kontrol lan ngilangi

Obat-obatan kimia

Ana akeh tanduran sing bisa kena pengaruh tungau laba-laba, kayata wit buah lan mayoritas ornamen. Yen kita duwe penyakit hama utama, yaiku laba-laba ing kabeh godhong lan sampeyan bisa ngerteni yen wis ora enak, mula sing paling apik kanggo mbantu ngrampungake kanthi obat kimia.

Saiki, sampeyan kudu ngerti manawa produk kasebut beracun kanggo manungsa lan kewan liya, mula penting banget nganggo sarung tangan karet -kaya sing biasa ngumbah piring- saben arep nggunakake.

Sing endi? Nggih sembarang acaricide bakal nindakake kita. Bahan-bahan aktif sing efektif kanggo mbasmi yaiku abamektin, ethoxazole utawa propargite, lan liya-liyane, nanging saya negesake, apa wae produk anti-tungau bakal ngilangi parasit kanggo tanduran kita.

Supaya ora ana masalah, saliyane nganggo sarung tangan, kita kudu maca lan tindakake pandhuan sing kasebut ing kemasan produk, lan mung nggunakake yen:

  • ora angin
  • ora ana ramalan udan jangka pendek
  • tanduran sing lara dipisahake karo sing sehat

Dadi, kita bakal entuk target.

Obat obat ing omah

Bumi ingatomaceous, obat ngarep sing efektif banget tumrap hama

Bumi ingatomaceous

Obat-obatan ing omah paling disaranake, utamane nalika wabah kasebut durung nyebar akeh. Produk lan praktik kasebut ora mbebayani tumrap kesehatan kewan utawa lingkungan. Ing ngisor iki:

Produk

  • Bumi ingatomaceous: Yaiku alga fosil mikroskopik sing kasusun saka silika, yaiku kaca sing digawe. Iku kaya bubuk putih sing entheng banget lan ora ana sisa-sisa, nanging yen kena karo parasit (yaiku laba-laba abang, mealybug ... bisa uga digunakake karo kutu 😉) sing ditindakake yaiku ngilangi cangkang kasebut pinter ing microfauna nggunakake tembung kasebut - sing nglindhungi. Mula, dheweke mati dehidrasi sawise 1-2 dina. Dosis kasebut 35g kanggo saben liter banyu. Sampeyan bisa tuku contone Kene uga ing toko-toko sing adol kabeh (miturut kewan, woh-wohan, lsp).
  • Predator alami: yaiku tungau lan sawetara kewan omo sing ngemot spesimen laba-laba abang. Dheweke bisa ditemokake ing toko khusus.
    • Neoseiulus californiaicus
    • Phytoseiulus persimilis
    • Conwentzia psociformis
    • Punctillum Stethorus
    • Feltiella acarisuga
    • Nesidiocoris tenuis
  • Laku budaya: padha minangka langkah pencegahan sing disaranake supaya ora muncul saka wabah kasebut.
    • Semprotake tanduran ing njaba kanthi banyu tanpa jeruk nipis nalika musim panas. Mesthine, mesthi wayah surup utawa pisanan ing wayah esuk. Tetep tumindake iki bakal njaga tanduran supaya bisa dilindhungi, amarga hama iki ora seneng karo lingkungan sing lembab.
    • Banyu lan pupuk tanduran yen perlu: yen hidrat lan panganan kanthi bener, bakal angel dadi korban hama. Amarga iku, penting banget kanggo banyu nalika perlu (luwih asring ing musim panas tinimbang taun liyane), lan mbayar wiwit musim semi nganti pungkasan musim panas / awal musim gugur kanthi pupuk tartamtu utawa, luwih apik, kanthi ekologis.

Muga-muga kanthi tips iki sampeyan bisa nyegah tungau laba-laba adoh saka panen. 🙂


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.