Cypress Lawson (Chamaecyparis lawsoniana)

Dina iki kita duwe jinis wit sing rada gedhe lan apik banget sing asale saka Amerika Lor sisih kulon. Iki minangka Cypress Lawson. Jeneng ilmiah yaiku Chamaecyparis lawoniana lan iki uga dikenal kanthi jeneng liyane kayata Oregon Cedar lan Port Oxford Cedar. Iki kalebu kulawarga Cupressaceae lan dhuwure nganti 60 meter yen perawatan lan kahanane becik. Dheweke ana ing klompok sing padha karo sing diarani Cypress sing salah amarga duwe sawetara ciri sing padha.

Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan wit sing dhuwur lan apik banget iki, kene bakal dijlentrehake kanthi rinci.

Karakteristik utama

Wit sing ijo lan ijo monjo. Yen kahanan ngidini, dhuwuré nganti 60 meter. Nduwe kulit saka watang sing retak lan warnane coklat. Umume, duwe cabang sing cukup kandhel lan akeh banget, mula bakal menehi iyub-iyub lan uga lingkungan sing adhem. Cabang sing paling cedhak karo lemah luwih dawa tinimbang sing paling dhuwur. Mula, kita bisa ujar manawa nduweni gaya piramida.

Godhonge ana squamiform lan dilebokake ing cabang. Werna ijo peteng ing sisih ndhuwur lan luwih entheng ing sisih ngisor. Wit sing sampurna kanggo nandur ing padang rumput, amarga bakal menehi iyub-iyub lan papan sing cocog kanggo piknik utawa sedina karo kulawarga.

Iki duwe kerucut sing bentuk globe sing beda-beda ing antarane warna ijo utawa putih lan bluish nalika enom. Nalika tuwuh lan diwasa, warnane coklat semu abang. Kerucut kasebut nduweni ukuran antara 8 lan 10 lan bentuk club. Wutah umume wit iki medium nganti alon. Iki tegese, sanajan kondisine cocog, sampeyan ora bakal weruh manawa wit kasebut tuwuh.

Kita bakal bisa ndeleng kanthi godhong ijo, amarga umure abadi. Wit iki ora pruning pruningMula, kaya sing bakal dideleng mengko, perawatan lan perawatane saya suda banget. Babagan sing sampeyan bisa kejawab nalika ana ing sekitar Lawson Cypress yaiku manuk. Amarga kewan iki ora seneng banget karo woh-wohan wit iki, mula meh ora narik kawigaten fauna. Ya sejatine ana sawetara spesies sing tetep ngaso lan papan perlindungan ing antarane keruwetan godhong.

Nggunakake

Ciri cemara putih

Antarane panggunaan utama ing Chamaecyparis lawoniana Kita ngerti manawa iki minangka ornamen ing wilayah alam, nanging iki uga digunakake kanggo nggawe layar swara lan pager. Amarga akeh cabang lan kerapatane dhuwur, wit iki cukup migunani kanggo ngindhari swara ing wilayah sing luwih rame lan menehi iyub-iyub sing nyenengake.

Tanduran Cypress Lawson sing digawe nganggo spesimen ukuran luwih cilik cocog kanggo dekorasi ing rockery lan taman sing luwih cilik. Ing babagan panggunaan ekonomi, kayu kasebut duwe bau khas sing padha karo lemon. Kayu digunakake kanthi akeh lan nuntut umur dawa. Iki digunakake utamane kanggo pambangunan kapal, ing pertukangan, ing njero ruangan lan ing njobo, uga kanggo nggawe alat turu. Ing negara kita digunakake kanggo reboisasi wit sing ngasilake kayu kanggo dagang.

Akar wit iki ora umum umume. Iki mbantu supaya kita ora kudu terus ngawasi ukuran oyot kanggo ndeleng manawa mengaruhi tanduran utawa tanduran liyane sing ana ing sekitar kayata infrastruktur sing bisa retak.

Varietas sing luwih cilik cocog kanggo digunakake minangka alangi angin kajaba gangguan. Ana akeh sing njupuk kauntungan saka macem-macem kerdil kanggo nggawe bonsai cilik.

Ngurus kanggo Chamaecyparis lawoniana

Woh-wohan cedar putih

Kita wis nyebutake manawa dheweke ora butuh ati-ati, nanging sawetara persyaratan kudu mesthi bisa dipenuhi supaya kondhisi kasebut cocog kanggo tuwuh lan kesehatan. Babagan pisanan sing kudu dipikirake yaiku dununge. Perlu paparan semi-shade, amarga srengenge langsung akeh banget bisa ngrusak godhonge. Kelembapan lingkungan kudu dhuwur. Bagean iki ora rumit amarga kerapatan banget cabang lan godhong sing mbantu njaga suhu sing dhuwur.

Kasunyatan yen mbutuhake kelembapan sing luwih dhuwur saengga bisa urip ing wilayah pesisir. Minangka kanggo lemah, mesthine kudu tekstur sing rada putih. Kombinasi sing apik kanggo lantai sing sampurna yaiku duwe 1/3 pasir lan 1/3 gambut. Kanthi cara iki, kita njamin bisa duwe tekstur sing alus nanging ora bakal gagal ing jumlah bahan organik sing dibutuhake kanggo nyakup nutrisi.

Kanggo nandur, kita kudu nindakake kaloro ing musim semi lan musim gugur amarga suhune medium lan dhuwur lan bisa tuwuh tanpa masalah kahanan garing, gelombang panas utawa frost wengi. Minangka kanggo ngilekake banyu, mung perlu disiram seminggu pisan. Kita kudu eling nalika mbanyoni manawa ora mbanjiri lemah. Yen kita ngurmati syarat pasir lan gambut ing lemah sing ditandur, kita bisa uga priksa manawa ana saluran pembuangan sing apik. Yen banyu irigasi nambah, kita bakal nemoni masalah.

Pangopènan lan reproduksi

Adol saka Chamaecyparis lawoniana

Kaya sing wis kasebut sadurunge, dudu tanduran sing mbutuhake akeh pangopènan. Mung kudu mbayar sepisan ing musim gugur lan saben wulan ing musim semi.. Kanggo pupuk musim gugur, kita bakal nggunakake pupuk organik sing bisa tuwuh lan nggunakake wektu kasebut. Saliyane, sajrone musim semi kita bakal nggunakake pupuk mineral.

Wit iki ora prelu dipotong, mula ora prelu kuwatir.

Yen kita pengin ngasilake, bisa nganggo wiji, nanging prosese alon-alon lan rumit. Sing paling apik yaiku tuku spesimen sing wis thukul utawa nalika tuwuh kanthi langsung lan transplantasi ing kebon utawa papan sing dikarepake.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan perawatan sing dibutuhake pasien. Chamaecyparis lawoniana.

 

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.