Napa tips godhong tanduran ing njero ruangan garing?

Tanduran njero ruangan perlu ati-ati khusus

Tanduran njero ruangan perlu ati-ati khusus. Elinga yen ana ing pot, mula jumlah sing ana ing lemah diwatesi. Opo maneh, ing njero omah ana mikroklimat sing ciri khas beda karo njabaAmarga ora ana angin, ora ana udan, lan suhu tetep kurang stabil sajrone taun.

Dadi, nalika takon marang awake dhewe Napa pucuk godhong tanduran ing njero ruangan garing bisa uga kita nemokake sebab-sebabe nalika ngrampungake. Nanging iki dudu siji-sijine sing kudu dipikirake.

Alesan kenapa tips godhong tanduran ing njero ruangan garing

Ana sawetara sebab, sawetara kalebu gampang banget ditanggulangi, nanging ana sebab liya sing gampang banget, mula kadang tips garing minangka pratandha yen ana serius kedadeyan ing tanduran:

  • Gosok ing tembok, lan / utawa ana ing area dalan
  • Lingkungan sing garing
  • Aliran udara
  • Butuh pot sing luwih gedhe
  • Kekirangan utawa banyu akeh
  • Hama lan / utawa penyakit

Saiki kita ngerti dheweke, ayo ngobrol kanthi luwih rinci babagan masing-masing.

Gosok ing tembok - Dheweke ana ing dalan gedhe

Kentia minangka wit kurma sing urip apik ing njero omah

Gambar - Be.Green

Tanduran tuwuh. Nalika tuku, kita kudu ngerti babagan iki, amarga tegese bakal mbutuhake papan sing luwih akeh: pot sing luwih gedhe, lemah liyane, lan uga adoh saka tembok. Yen ditrapake, kayata kentia sing dipasang, pucuk godhong sing ndemek tembok ora bakal suwe suwe garing.

Lan kedadeyan sing padha bakal kedadeyan yen dilebokake ing wilayah sing saben dinane dilalekake. Koridor, uga lawang lan metu saka kamar minangka papan sing pucuk godhong tanduran asring garing. Nopo nopo Amarga saben-saben kita liwat ing cedhak dheweke, sanajan ora disentuh, arus udara bakal nyebabake dehidrasi; lan yen kita uga ndemek, sethithik uga bakal kita rusak.

Apa sing kudu dilakoni?

Kaping pisanan aja kuwatir banget. Yaiku, iki minangka masalah estetis sing luwih penting tinimbang kabeh masalah, sing nduweni solusine sing gampang. Cukup kita kudu nyelehake tanduran supaya adoh saka tembok, lan aja cedhak yen lagi ing wilayah transit utawa, yen ora bisa, ganti kamar.

Pucuk garing ora bakal pulih, nanging bisa dipangkas yen dikarepake.

Lingkungan sing garing

Tanduran sing ana ing njero omah Dheweke cenderung asale saka alas udan tropis, ing endi asor udane dhuwur. Dening Amarga iku, ing omah godhong cenderung garing, amarga lingkungane biasane garing, kajaba kita ana ing sawijining pulau utawa cedhak pesisir. Yen ngono, yen sampeyan ora ragu-ragu, disaranake konsultasi informasi iki karo situs web meteorologi ing negara sampeyan (kayata, sampeyan duwe situs web AEMET yen sampeyan ana ing Spanyol). Yen sampeyan ngerteni paling ngisor ing 50%, sampeyan kudu njupuk sawetara langkah supaya tanduran ora tambah parah.

Apa sing kudu dilakoni?

Ana sawetara perkara sing bisa sampeyan lakoni:

  • Semprotake godhong nganggo banyu udan utawa tanpa jeruk ing musim panas.
  • Wenehake wadhah banyu ing sakupenge pot.
  • Kelompok tanduran, sijine cedhak lan ora kena.

Aliran udara

Tanduran ing njero ruangan bisa kakehan banyu

Gambar - Flickr / John Lillis

Apa sampeyan duwe tanduran ing cedhak AC, kipas angin utawa jendhela sing asring sampeyan bukak? Dadi, sebabe tipse wis garing. Aliran hawa iki ngeringake lingkungan, lan iku mung tanduran sing ora dikarepake. Yen lingkungan garing, dheweke bakal luwih angel njupuk kauntungan banyu sing diserot saka oyot saka landasan.

Apa sing kudu dilakoni?

Iki dudu perkara sing serius banget yen dideteksi ing wektu. Nyatane, sampeyan mung kudu nggawa tanduran menyang wilayah liyane, ing endi draf ora tekan.

Butuh pot sing luwih gedhe

Bakal teka nalika oyot wis njupuk kabeh papan sing kasedhiya, lan pucuk godhong dadi garing. Wutah mandheg, lan yen suwe kaya ngono, kabeh tanduran bakal lemes. Mula, penting ditransplantasikan sok-sok.

Apa sing kudu dilakoni?

Yen bisa ndeleng manawa oyot metu ing bolongan ing pot, mula kudu ditandur kanthi luwih gedhe. Nanging yen ora katon apik nanging luwih saka rong taun wis kliwat transplantasi pungkasan, kita kudu ngerti apa prelu diganti kanthi nangkep ing pangkal batang utama lan narik alon-alon, kaya-kaya pengin ngilangi iku Yen roti bumi metu tanpa rusak, luwih becik ditandur ing pot sing luwih gedhe.

Tanduran bakal rampung yen musim semi wis mapan lan suhu wiwit ngluwihi minimal 18ºC.

Kekirangan utawa banyu akeh

Yen ana prekara sing ora bisa nglalekake kita kabeh sing duwe tanduran ing njero omah, yaiku irigasi. Penting kanggo njaga hydrate supaya bisa duwe kesempatan kanggo tuwuh, nanging penting uga yen nampa jumlah banyu sing dibutuhake lan saben-saben nutul. Nyatane, umume sampeyan kudu banyu kaping pirang-pirang seminggu nalika musim panas, lan seminggu sepisan nganti setaun; Sanajan kabeh gumantung karo iklim ing wilayah kasebut lan jinis tanduran, amarga ana sawetara, kayata succulents, sing nolak kekeringan luwih apik tinimbang liyane.

Nanging kepiye sampeyan ngerti yen sampeyan kurang utawa akeh banyu?

  • Kurang banyu:
    • Tanduran bisa katon "sedhih", kanthi godhong sing tiba (kayadene digantung)
    • Tip godhong anyar bakal kuning lan garing
    • Substrat bakal garing
    • Yen duwe kembang, mula bakal abort lan garing
  • Banyu kakehan:
    • Tip godhong tuwa bakal wiwit ilang warna, lan bisa uga garing.
    • Substrat bakal lembab banget, bisa uga jamur utawa verdina
    • Yen wis ana kembang, mula bisa layu
    • Oyot bakal mati, meh kabeh dadi coklat peteng banjur ireng.

Apa sing kudu dilakoni?

Yen ana kekurangan banyu, sing bakal ditindakake yaiku njupuk pot lan lebokake wadhah sing ana banyu. Kita bakal nilar kana anggere butuh nganti kita ngerteni manawa kabeh bumi wis udan maneh. Wiwit saiki, kita bakal luwih asring banyu.

Nanging yen kita wis ngombe banget, kita kudu nindakake perkara ing ngisor iki:

  • Copot tanduran saka pot: kita bakal njupuk kesempatan kanggo mbusak lemah sing wis longgar, lan kanthi sengaja ndeleng oyot, amarga yen sepisanan bisa ndeleng yen ireng utawa wiwit diserang jamur (prekara sing bakal dingerteni manawa sampeyan ditutupi cetakan putih utawa jambon), kita kudu ngobati fungisida serbaguna (didol Kene).
  • Bungkus roti bal utawa lemah nganggo kertas sing nyerep: Yen nyedhot kelembapan kanthi cepet, kita bakal ngilangi lan menehi sing anyar.
  • Ninggalake ing papan sing garing lan dilindhungi udakara 12 jam: mula bumi bakal duwe wektu kanggo garing maneh.
  • Tandur ing pot anyar kanthi landasan, uga anyar: amarga tanduran sing nandhang banyu akeh banget kena serangan jamur, mula kita ora bisa nandur tanduran ing pot sing padha lan lemah sing padha nganti saiki. Yen sampeyan ora yakin substrat sing arep digunakake, aja padha sumelang: Kene sampeyan duwe pandhuan sing bakal mbantu milih sing paling cocog kanggo tanduran.
  • Nambani fungisida: preduli manawa oyot kasebut apik utawa ora, lan manawa kita wis ngobati utawa ora, luwih becik ngobati kabeh tanduran kanthi fungisida. Luwih becik nyegah.

Hama lan / utawa penyakit

Tambang laba-laba minangka salah sawijining hama tanduran njero ruangan sing paling umum

Gambar - Wikimedia / Gilles San Martin

Sanajan ana ing njero omah, tanduran uga bisa ngalami gangguan hama lan / utawa penyakit. Yen kita ngomong babagan sing pertama, mealybugs, angga abang, mabur putih lan aphids umum banget; lan yen kita ngomong babagan sing terakhir, jamur bubuk, jamur lan teyeng umum yen ditumpuk. Sanajan ana wong liya, kayata virus lan bakteri sing ditularake, bisa uga kena pengaruh, nanging luwih langka.

Kepiye sampeyan ngerti yen dheweke duwe hama lan / utawa penyakit? Ngenali gejala:

  • Pucuk garing utawa wernane
  • Waca serangga kasebut dhewe
  • Katon cetakan abu-abu, putih utawa jambon ing bagean kasebut
  • Titik abang utawa oranye ing godhong
  • Daun lan batang bosok, reaksi umum ing kaktus lan succulents
  • Blades cacat

Apa sing kudu dilakoni?

Wangsulan: Bab ingkang sapisanan yaiku ngerti apa sing sampeyan duwe yaiku hama utawa penyakit. Yen dadi hama, iku gampang amarga kita bakal ndeleng serangga ing endi wae, lan meh bakal ana ing sisih ngisor godhong.. Yen ora mangu-mangu, ora ana gunane kaya kaca pembesar. Kita bakal mriksa kabeh tanduran kanthi apik, lan yen kita ngerti yen ana obah, mula bakal kena wabah. Lan yen mangkono, aku nyaranake ngobati insektisida alami lan efektif, kayata bumi diatom (didol Kene) utawa s sabun kalium:

Yen sampeyan duwe penyakit, langkah pertama yaiku mriksa yen jamur. Kanggo nindakake iki, kita mung kudu mbukak driji, lan yen wis reget, kita mesthi bisa negesake manawa ana wong sing ngrusak. Perawatan kalebu ngobati fungisida, kayata tembaga.

Nanging yen duwe virus utawa bakteri, sayangé kita mung bisa ngethok bagean sing kena pengaruh lan ngenteni. Ora ana perawatan sing ngilangi. Kajaba iku, penting yen kita nggawa tanduran sing lara utawa hama menyang ruangan sing kapisah, adoh saka liyane. Kanthi cara iki kita bakal nyegah supaya ora kena infeksi.

Apa wis migunani kanggo sampeyan?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.