Napa anak bibitku sing lagi anyar germin bakal ilang?

Nyuda ing pinus

Gambar - Pnwhandbooks.org

Nyebar winih lan nonton yen tuwuh mesthi dadi pengalaman ... - nganti sawetara wiwit lemes lan mati. Kaya iki: spesies bisa duwe tingkat germinasi 100%, nanging ora kabeh bibit bakal maju, kajaba kita njupuk sawetara langkah kanggo nggayuh.

Dadi yen sampeyan kepengin weruh kenapa bibit sing nembe germin mati, tulis trik kasebut supaya ora kedadeyan maneh.

Napa bibit mati?

Wiji Arugula

Ana sawetara sebab kenapa tanduran ora bisa urip, kayata:

  • Substrat kompak banget: oyot tanduran sing mentas germina kudu bisa duwe pangembangan sing apik, ana sing angel yen lemahe kompak banget.
  • Wis ngilangi: Kita asring mikir manawa banyu iku urip, mula saya akeh banyu sing saya tuwuh, nanging ora kaya ngono. Overwatering bakal mateni tanduran.
  • Bibit sing durung berkembang apik: Kadhangkala, wiji kasebut durung bisa ngrampungake, utawa duwe masalah ing level genetik.
  • Wis langsung kena srengenge langsung: Yen kita duwe wiji semi-shade, sanajan kita nandur spesies srengenge, penting kita aklimatisasi sethithik kanthi sethithik, mbabarake supaya bisa nggawa jam suwene rong utawa luwih saben limalas dina.
  • Damping-mati: yaiku busuk gulu tunas sing disebabake jamur. Iki minangka sebab umum matine tunas sing umure kurang saka setaun.

Kepiye supaya ora ilang bibit?

Wiji tomat

Supaya sukses karo bibit, kita kudu nindakake perkara ing ngisor iki:

  • Gunakake landasan keropos banget: Apa kita nanem sayuran utawa wit, lahane kudu lemes. (Informasi liyane babagan substrat Kene).
  • Nambani wiji sadurunge lan sawise nyebar karo tembagaTembaga nduweni sipat antijamur, mula ora bakal jamur. Kita bakal nyelehake jubin ing permukaan landasan nalika musim semi lan musim gugur, kurang luwih sapisan saben 15 dina.
  • Selehake wiji ing lokasi sing tepat: tegese, yen nyebar wiji srengenge, sing paling becik yaiku nyelehake wiji ing papan sing padhang srengenge katon langsung wiwit dina kapisan.
  • Tindakake landasan kasebut lembab nanging aja banyu: kita kudu banyu saben-saben lemah garing, mriksa asor saben-saben yen dibutuhake kanthi nyisipake teken kayu sing lancip kanggo mriksa pira substrat sing nempuh. Yen metu kanthi praktis, kita bisa ngombe.

Kanthi tips lan trik kasebut, sampeyan mesthi bakal sukses kanthi winih winih 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.