Mulberry Turki (Broussonetia papyrifera)

cabang wit kanthi kembang abang

La Broussonetia papyrifera umume tekan dhuwur nganti 15 meter lan ditandai karo macem-macem bentuk godhonge. Wit iki umume digunakake wiwit jaman biyen kanggo nggawe kertas lan pabrik.

Uga dikenal kanthi jeneng Mulberry kertas utawa mulberry Turki, asale saka wilayah Asia. Kanggo sinau luwih lengkap babagan wit iki  Broussonetia papyrifera disaranake maca artikel ing ngisor iki.  

Fitur

woh-wohan aneh saka wit sing diarani Broussonetia papyrifera

Dheweke ujar manawa tanduran iki invasi banget, nanging apa bener? Iki nduweni nilai lanskap sing akeh, tuwuh ing papan sing ora asli saka pangembangane bakal ngrusak habitat lan tumindak minangka jinis tanduran intrusive kanggo ekosistem ing endi diselehake.

Tanduran kasebut dhewe mbutuhake akeh sumber banyu lan oyot sing cukup cethek, nggawe sensitif karo angin kenceng. Wit iki migunani banget amarga godhong sing lembut, uga tunasé nyedhiyakake panganan kanggo menjangan.

Contone lan ing pulau Fiji kulit kayu digunakake kanggo kain 'masi' sing misuwur, sing cenderung dicelup lan dihiasi motif pulau tradisional kanggo nuwuhake macem-macem pahargyan kanthi unsur hiasan sing khas saka kapinteran.

Uga digunakake kanggo njlimet lan ngasilake produk tekstil tradisional kanggo macem-macem upacara wiwit lair nganti bebrayan.

Struktur internal wit iki yaiku kulit kayu sing kasusun saka serat sing kuat ngidini ngasilake serat sing padha karo rami lan rami. Iki ngidini produksi kertas sing tahan banget.

Ing Jepang, serat kanggo tujuan sing padha uga diekstrak saka wit iki. Ing Polinesia, kain sing diarani 'tapa' diproduksi ing endi macem-macem panggunaan kanggo macem-macem tujuane kabukten.

Karakteristik utama tanduran iki bisa diringkes ing ngisor iki:

Iku kalebu kulawarga Moráceas lan genus duweke Broussonetia, wit sing kasusun saka pitung spesies sing digoleki godhong-godhongan lan kembang. Wong kasebut asale saka Asia lan tuwuh kanthi cepet kanthi dhuwur wiwit 6 nganti 15 meter. Makutha kasebut sub-globose lan warnane beda-beda saka ijo tuwa, woh-wohan kasebut cukup daginge.

Kulit wit kasebut coklat lan rada pamisah, oyodane permata lan lemahe kudu cocog lemah deso, pasir, garing lan udan.

Budidaya Broussonetia papyrifera

wit kanthi woh-wohan lan kembang abang

Kembang ana ing pungkasan musim semi lan tuwuh ing iklim sing sensitif. Uga adaptasi karo iklim laut. Perkalian yaiku liwat potongan kayu ijo ing mangsa panas lan wiji ing musim gugur.

Nggunakake

Kaya sing wis disebutake, panggunaan kasebut cocog karo ornamental, panggunaan industri lan katon kaya wit teduh.

Woh-wohan iku akeh banget lan legi, nyenengake kanggo langit-langit. Babagan kualitas, iki bakal beda-beda miturut jinis wit. Woh-wohan kasebut bisa dirasakake seger utawa bisa uga ditambahake menyang panganan cuci mulut lan disimpen. Ing kasus kesehatan, woh iki minangka diuretik lan kanggo masalah weteng.

Godhong wit iki nyebabake kringet, uga bisa ngindhari diare. Minangka poultices, sampeyan bisa mbantu masalah kulit lan ora bisa nandhang lara.

Ing pulo Hawaii lumrahe nggunakake getah minangka julap entheng. Ing China godhong lan woh digunakake minangka obat ginjel lan ati. Iki uga dipercaya bisa ningkatake sesanti. Kanthi cara sing padha mbantu masalah lemes lan lemes lan masalah sendi.

Ana uga demonstrasi sing nyebutake manawa wit duwe bagean tartamtu sing tumindak minangka antioksidan. Nduweni sipat antijamur lan antibakteri. Saiki dheweke nganakake riset sing ana gandhengane karo kemampuan wit iki kanggo mbusak bintik-bintik utawa kutil.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

5 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   David ngandika

    Hola
    Aku pengin ngerti ngendi aku bisa nemokake woh saka wit iki ing Spanyol.
    Aku pengin nandur Wit iki ing omahku.
    Apa ana sing bisa menehi pandhuan?
    Matur nuwun kanthi sanget !!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo david.

      Sampeyan bisa tuku winih ing Amazon, saka Kene. Yen sampeyan luwih seneng wit sing wis diwasa, disaranake hubungi nursery ing wilayah sampeyan.

      Babagan cara nandur wit, ing artikel iki wes dibahas 🙂.

      Greetings.

    2.    Chub ngandika

      David, iki jenis wit sing kudu ati-ati banget nalika arep duwe siji ing omah, padha banget showy, deciduous lan kangelan paling gedhe iku yen wis bosok, nyebar cepet banget. Sampeyan uga penting kanggo ngerti yen ana rong kelas, sing katon ing foto artikel iki lan liyane, sing ora ana woh. Aku iki mesthi amarga siji wit wadon lan liyane ora.

  2.   Chub ngandika

    Iku kabeh bener apa artikel ngandika, wiwit aku isih cilik aku manggon ing lingkungan ngendi wit iki saiki lan aku bisa corroborate apa ngandika bener. Aku ora ngerti efektifitas saka woh ing kabeh iku ndudohake bab sifat, nanging aku ngerti sing banget penake kanggo roso. Kaping pirang-pirang aku mikir manawa spesies iki bisa mbantu sektor reforest sing wis dimangsa dening tangan manungsa, nalika spesimen umur tartamtu, kayu kasebut minangka kayu bakar, entuk warna oranye ing njero.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur nuwun kanthi sanget kanggo komentar lan informasi sing diwenehake. Iku manawa serves luwih saka siji 🙂

      Sugeng ndalu, lan sugeng lebaran.