Grumbul mawar Sevillian (Rosa 'La Sevillana')

Rosa 'La sevillana'

Kekasih semak mawar? Aku ngerti sampeyan! Aku ngerti apa sing kudu mlaku, kayata ing nursery, lan ndeleng akeh mawar sing apik lan nyenengake. Pirang-pirang taun kepungkur, ibuku menehi dalan karo sawetara spesimen kanthi kembang warna sing beda-beda, lan seneng banget nalika ana ing kana, mbayangake. Sanajan ana khusus sampeyan ora bisa mandheg ndeleng: ing Sevillian rosebush.

Sanajan shrub kanthi cabang sing kurang utawa kurang, bisa ditandur ing pot gedhe lan dijaga minangka liontin, sing katon apik banget. Nanging, Kepiye carane ngrawat awak dhewe? Yen sampeyan pengin ngerti, mula dakkandhani 🙂.

Asal lan ciri

Kembang mawar sevillian

Gambar - fotosmundo.com

Tanduran mawar Sevillian, sing jeneng ilmiahe yaiku Rosa 'La Sevillana', yaiku mawar modern sing kalebu klompok Floribunda sing digawe ing Prancis taun 1978 dening artis mawar Prancis, Marie-Louise Meilland. Asale saka nyebrang wiji (Melbrim x Jolie Madame x Zambra x Zambra) lan serbuk sari (Tropicana x Tropicana) x Poppy Flash x Rusticana).

Nduweni pengaruh tegak, lan tekan udakara 60 nganti 120cm udakara udakara 150cm. Godhonge ijo tuwa lan mengkilat. Kembang sing katon ing musim semi lan musim panas, ukurane udakara 5cm, lan duwe 9-16 kelopak oranye utawa oranye-abang. Iki wangi.

Iki minangka salah sawijining grumbul mawar sing ngasilake mawar paling akeh, nanging sing paling akeh.

Apa sing dadi perhatiane?

Tanduran kembang mawar Sevillian

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi: njaba, ing srengenge kebak.
  • Bumi:
    • Panci: landasan universal sing akeh dicampur karo 30% perlite.
    • Taman: ora preduli anggere duwe saluran sing apik.
  • Irigasi: asring. Sampeyan kudu banyu 4-5 kaping seminggu ing mangsa panas, lan saben 2-3 dina suwene taun.
  • Pelanggan: saka spring nganti pungkasan musim panas karo pupuk ekologis, sewulan sepisan. Yen ana ing pot, kita bakal nggunakake pupuk cair kanthi instruksi sing kasebut ing kontainer.
  • Multiplikasi: kanthi potongan semi-kayu ing pungkasan mangsa (Februari ing wilahan bumi sisih lor).
  • Pruning: ing pungkasan mangsa, cabang sing garing, lara lan lemes kudu dicopot, lan sisane kudu dipotong sithik. Kajaba iku, sampeyan kudu nyopot mawar sing layu supaya bisa metu maneh.
  • Rustitasitas: tahan adhem lan frosts nganti -6ºC.

Apa sampeyan mikir babagan semak mawar Sevillian? Apa sampeyan kenal karo dheweke?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   marisol sanchez ngandika

    Taman kasebut apik banget lan apik, dheweke mulang babagan cara prune
    Aku pengin nandur kebon kebon ing sekolahku

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo marisol.
      En artikel iki kita nerangake carane prune bushes mawar.
      Salam 🙂