Pinus Aleppo, simbol pesisir Mediterania

Pinus halepensis ing Calanque de Morgiou

Dina iki aku bakal ngomong karo sampeyan babagan salah sawijining wit sing, tanpa arep milih, sampeyan bisa nyimpen gambar lan njaga nganti selawase, amarga sanajan dudu tanduran sing ditandur kanggo kaendahane, nglindhungi sampeyan saka srengenge musim panas sing kuat saben-saben sampeyan plancongan menyang pantai Mediterania.

Sejatine, artikel iki bakal ditrapake kanggo Pinus Aleppo, wit tahan sanget sing bisa tahan wektu garing banget.

Godhong pinus halepensis

Protagonis kita dikenal kanthi ilmiah minangka Pinus halepensis. Kanthi dhuwure 25 meter lan kanopi jembar patang meter, minangka calon teduh. Sanajan asale saka wilayah Mediterania, iki kalebu spesies sing wis digunakake pirang-pirang taun kanggo ndunungi maneh alas ing bagean gedhe semenanjung, lan saiki wis bisa dadi alam liar saengga saingan kanggo papan liyane tanduran khas zona kasebut.

Tingkat pertumbuhane minangka salah sawijining sing paling dhuwur ing genus Pinaceae. Yen kondisine apik lan sampeyan duwe lemah lan lembab sing cukup, bisa tuwuh siji meter ing wektu loro nganti telung taun. Jarum ijo sing tiba ing saindhenging taun, nalika dianyarake.

Pinus halepensis ing Cabo da Roca

Wutah iki tuwuh ing lemah watu gamping, saka permukaan segara nganti ketinggian 1600m. Bisa tahan frosts sing entheng lan ringkes nganti 4 derajat ing ngisor nol, nanging yen suhu luwih sithik, bakal ngalami karusakan lan bisa uga ora angel tunas sajrone musim semi.

Kasunyatan sing penting yaiku tahan uyah segara. Nyatane, bisa dideleng nalika tuwuh ing macem-macem pantai sing dikasihi Mare Nostrum. Dadi, yen sampeyan manggon ing zona panas lan asat banget, pinus Aleppo minangka wit sing bakal menehi sampeyan kepuasan tanpa mbutuhake perawatan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Permata ngandika

    Apa bisa nandur pinus Carrasco ing tanduran utawa pot sing gedhe?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Gema.
      Ora, pungkasane bakal ngganggu pot.
      A Salam.