Whitefly ing jeruk. Gejala lan Perawatan

kembang putih cilik ing godhong nyoba nyerang wit, godhong lan woh-wohan

Whitefly minangka kelas serangga sing kalebu bagean saka kulawarga sing kalebu "Aleurodid".

Biasane serangga iki tuwuh udakara telung milimeter lan dheweke ngliwati udakara patang tahap sajrone 12 wulan, gumantung karo kahanane lan ing omah kaca bisa uga duwe sepuluh tahap.

kembang putih ing godhong wit jeruk

Biasane katon ing lingkungan sing lembab lan iklim kalebu suhu dhuwur, mula sebabe Spanyol dadi negara sing cocog kanggo pangembangan serangga kasebututamane nalika musim panas.

Kajaba saka iki, sampeyan kudu nyebutake infestasi whitefly biasane mapan ing tanduran jeruk, dadi sing paling misuwur amarga ana intervensi sing ditindakake ing hama liyane lan / utawa penyakit sing woh-wohan jeruk biasane dadi korban.

Gejala

Antarane gejala utama sing ana ing wit nalika kena pengaruh ana whitefly, umume warna kuning sing diduweni godhonge, sing uga dadi warna lan mbaka sethithik, garing nganti tiba.

Loro iki godhong nggawe lapisan sing digawe saka bahan lengket sing mengkilap diarani molase lan sing diusir dening serangga. Molase kasebut nyebabake kasusahan liyane kanthi ora langsung, amarga rasa legi kasebut bisa uga narik semut, tungau lan mealybugs, hama sing pungkasane direksa dening manuk putih sadurunge nggunakake perawatan fitositian.

Uga, anane serangga kasebut nyebabake tunas tunas papan dununge lan uga defoliasi (gumantung saka macem-macem). Lan nalika nerangake tanduran enom, bisa uga si kupu putih nyebabake pati spesies kasebut mati.

Nanging, ing pirang-pirang kasus, kerusakan biasane diwatesi amarga produksi pertanian lan nyuda angka estetis ornamen.

Ana macem-macem cara kanggo ngatasi anane whitefly ing tanduran jeruk, yaiku:

Pangobatan kontrol

Gunakake jebakan chromatic kuning

Sampeyan bisa entuk lan / utawa nggawe dheweke gampang ing omah, wiwit dheweke biasane kertu kuning ing jejere bahan adesif. Werna kuning narik lalat iki, mula nemplekake jebakan kelas ing lingkungan tanduran sing kena pengaruh bakal ngidini kontrol populasi whitefly.

Aman manual

Amarga kalebu perawatan sing paling ora mbebayani, umume serangga iki mbusak kanthi manual; bisa ditindakake nalika jumlah serangga sithik Lan sampeyan kudu sabar banget, amarga dadi serangga sing mabur cilik, bisa uga kompleks.

Aspirasi

Mung bisa digunakake kanggo populasi sing sithik. Nalika nggunakake teknik iki, priksa manawa nggunakake level sedhot paling murah ing pembersih vakum, supaya njaga tanduran sing kena pengaruh dilindhungi karusakan luwih lanjut.

Perawatan ing omah

Iku kalebu tuladhane marinating papak utawa rokok, nyiyapake infus lombok lan papak, lan gunakake ekstrak ivy sing difermentasi lan / utawa rebusan lamenta.

Pangobatan ekologis

kembang putih cilik sing nyerang jeruk

Minyak neem

Ngowahi siklus urip saka whitefly, wiwit iku minangka insektisida sing kuat Diasilake liwat woh-wohan lan wiji wit sing jenenge jenenge. Sampeyan bisa nambah menyang banyu irigasi kanggo mesthekake yen asimilasi dening tanduran lan tetep ing njero luwih suwe.

Disaranake ditrapake saben limang dina supaya bisa nutupi siklus urip serangga kasebut.

Sabun kalium

Bisa liwat kontak lan ngidini ringkih exoskeleton saka whitefly; Kajaba iku, sampeyan bisa nglengkapi aplikasi kanthi nggunakake minyak Neem.

Rotenone

Sing paling trep yaiku ditrapake saben limang dina, amarga kanthi cara iki bisa nutupi siklus urip si kupu putih.

Yen sampeyan pengin woh jeruk ora kena serangan serangga sing ngganggu iki, turuti saran kita.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.