Elderberry abang (Sambucus racemosa)

Woh-wohan Sambucus racemosa

Pohon semak utawa wit sing jenenge ilmiah yaiku Sambucus racemosa Iki minangka tanduran kanthi nilai hias sing dhuwur sing bisa ditandur ing kabeh jinis kebon, lan uga ing pot. Kembang sing kuning-kuning lan woh-wohan abang, ora dingerteni godhong sing penasaran, dadi spesies sing apik banget.

Kajaba iku, perawatane ora rumit banget. Dadi… Apa sampeyan pengin ketemu karo dheweke? 🙂

Asal lan ciri

Tanducus racemosa

Protagonis kita minangka shrub deciduous sing asale saka Eropa, Amerika Utara sisih lor lan tengah lan wilayah sing asik ing Asia sing jenenge ilmiah Sambucus racemosa, sanajan kondhang misuwur kanthi jeneng abang abang. Tekan dhuwur 2 nganti 6 meter, kanthi godhong kasusun saka 5-7 lanceolate lan folikel bergerigi ora teratur kanthi ukuran 16cm dawa. Saka prekara kasebut kudu diandharake yen diremuk bakal mambu sing ora enak banget.

Kembang kasebut diklumpukake ing panicle kanthi bentuk kurang luwih kerucut, lan iku jambon nalika isih ditutup, banjur putih, kekuningan utawa warna krim nalika dibukak. Wangi banget lan narik kupu lan manuk kolibri. Woh kasebut minangka drupe abang utawa ungu padhang sing isine 3-5 wiji.

Apa sing dadi perhatiane?

Kembang sambalus racemosa

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi: njaba, ing srengenge kebak.
  • Bumi:
    • Panci: sampeyan bisa nggunakake medium sing tuwuh universal.
    • Taman: ora peduli, tuwuh kanthi subur ing kabeh jinis lemah.
  • Irigasi: kudu disiram sekitar 3-4 kali seminggu nalika musim panas lan kurang sithik taun iki. Aja nganti kebanjiran banyu.
  • Pelanggan: wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas (sampeyan bisa nalika musim gugur yen sampeyan manggon ing wilayah kanthi iklim sing entheng), kanthi pupuk ekologis sewulan sepisan.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim gugur (kudu adhem sadurunge germin) lan kanthi stek ing pungkasan mangsa.
  • Rustitasitas: tahan adhem lan frosts nganti -12ºC.

Apa sampeyan mikir babagan Sambucus nigra?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.