acer opalus

Acer opalus tampilan

Gambar - Flickr / Joan Simon

El acer opalus minangka salah sawijining mapel sing bisa ditemokake ing Eropa kidul-kulon. Ora tuwuh akeh, sanajan iku salah sawijining sing kudu adoh saka dheweke supaya bisa ndeleng kanthi apik, nanging amarga batangane rada lancip bisa ditandur ing kebon medium tanpa masalah, lan uga ing cilik yen dipotong.

Pangopènane ora angelAmarga tahan es, lan ora beda karo jinis umume genus, tuwuh apik ing lemah watu gamping, sawijining prekara sing mesthi ndadekake tanduran iki apik banget.

Asal lan ciri

Opalus Acer minangka wit medium

Gambar - Wikimedia / Line1

Iki minangka maple sing asli ing wilayah pegunungan ing Eropa sisih kidul lan kulon, tekan Italia lan Spanyol, uga Afrika sisih Lor-Kulon. Tuwuh nganti dhuwur nganti 20 meter, kanthi batang udakara udakara 60cm-1m diameter. Godhonge lobed, 7-13cm dawane 5-16cm, ijo padhang kajaba ing musim gugur nalika kuning-orane sadurunge tiba.

Mekar nalika musim semi. Kembang kuning lan cilik, katon ora suwe sadurunge godhong. Yen diserbuki, woh-wohan sing diarani wingar samaras bakal diprodhuksi dening tanduran.

Macem-macem

Ana sawetara, sing nyoroti:

  • Acer opalus subsp. opal: tuwuh ing sisih wétan Semenanjung Iberia.
  • Acer opalus subsp. garnet: tuwuh ing sisih lor Pyrenees Aragon, ing sisih lor Pulo Mallorca, lan ing Afrika Lor.

Apa sing dadi perhatiane?

Opalus Acer minangka wit godhong

Gambar - Flickr / Charos Pix

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

Lokasi

El acer opalus iku wit sing kudune njaba, ing semi-shade luwih disenengi Ing papan dununge alam, sampeyan bisa ndeleng kanthi srengenge lengkap, kaya ing macem-macem bagean ing Sierra de Tramuntana de Mallorca, nanging nalika ditanam, luwih apik yen umume dadi papan perlindungan, paling ora nalika enom.

Bumi

Iku gumantung saka ngendi sampeyan duwe:

  • Taman: lemah kudu watu gamping, kanthi got sing apik.
  • Pot kembang: nggunakake medium sing tuwuh universal (didol Kene), utawa mulsa (didol Kene), nanging anggere duwe pH netral, yaiku 7 utawa 8.

Irigasi

Sedheng. Ora bisa nahan kahanan garing, nanging uga banyu sing mbebayani. Nanging sejatine ora mbutuhake mbanyoni asring kaya maple liyane. Sanajan mangkono, kanggo ngerti kapan nyiram sampeyan kudu luwih dhisik ngerti apa cuaca sing ana, nalika biasane udan lan nalika ora luwih utawa kurang, yen anget, garing ...

Singkatnya, kita kudu ngerti babagan kahanan cuaca ing papan sing kita urip, amarga adhedhasar, kita bakal ngerti sepira kerepe kudu menehi banyu. Yen ora mangu, disaranake mriksa kelembapan landasan utawa lemah sadurunge disiram, contone kanthi masang tongkat kayu sing lancip utawa meter asor digital.

Kanggo menehi ide, kanthi iklim Mediterania sing anget, kanthi frosts sing entheng banget (mudhun nganti -3 utawa -4ºC lan mung yen ana gelombang kutub, yen umume tetep ing -2ºC), lan udan sing konsentrasi musim semi lan musim gugur, biasane disiram rata-rata 3 kali seminggu nalika musim panas, lan rata-rata 1 utawa 2 saben minggu suwene taun.

Pelanggan

Kembang opalus acer mekar nalika musim semi

Gambar - Wikimedia / carmona rodriguez.cc

Ing musim semi lan musim panas Kudu dibayar karo pupuk organik, kayata mulch, guano, utawa liya-liyane sing diarani artikel iki. Nyebar lapisan udakara 3-5cm ing sakubenge, lan aduk sethithik karo permukaan bumi.

Yen wis diwenehi ing pot, gunakake pupuk cair ing pandhuan sing ditemtokake ing wadhah supaya saluran tetep apik.

Multiplikasi

El acer opalus multiplies dening wiji ing mangsa, amarga kudu adhem sadurunge germin. Kanggo nindakake iki, sing bisa ditindakake yaiku nyebar ing tupperware kanthi vermikulit sing sadurunge wis dibasahi banyu, lan wadhah wadhah kasebut ing kulkas, ing bagean produk susu, sosis, lsp.

Sawise seminggu, sampeyan kudu njupuk lan nyopot tutup supaya udhara dianyarake, uga kanggo mriksa asor vermikulit, sing kudu lembab.

Sawise telung wulan, bakal wayahe nyebar ing pot kanthi landasan universal sing tuwuh, lan dilebokake ing njaba, kanthi semi-shade. Mangkene carane bakal germinasi ing musim semi.

Pruning

Tenan ora butuh, nanging yen sampeyan pengin, sampeyan bisa mbusak cabang sing garing, lara, ringkih utawa rusak, lan potong sing lagi tuwuh ing pungkasan mangsa salju.

Rustitasitas

Nolak frosts nganti -18ºC.

Apa gunane diwenehi?

Acer opalus tampilan

Ornamental

Iki minangka tanduran hiasan banget, sing ditandur minangka spesimen sing terisolasi utawa klompok. Wit kasebut minangka wit sing uga menehi teduh amarga makutha kandhel.

Madera

Amarga duwe nada jambon, digunakake kanggo nggawe lemari, kerajinan, lan marquetry.

Apa sampeyan mikir babagan acer opalus?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.