Acer platanoides Layung King

Acer platanoides Layung King

Gambar - Wikimedia / Гурьева Светлана

Wit saka genus Acer minangka keajaiban alam. Sanajan sejatine ana sing tetep dadi semak utawa wit cilik sing dhuwure kurang, nanging dudu kasus protagonis kita, Acer platanoides Layung King.

Dikenal minangka maple Norwegia sing abang, amarga ora beda karo spesies jinis, godhonge wungu nganti pirang-pirang taun, lan ora tuwuh saya gedhe.

Asal lan ciri

Acer platanoides Layung King

Gambar - Wikimedia / Famartin

Spesies iki kalebu spesies deciduous sing umume ing Eropa, sanajan kita uga bakal ndeleng ing Kaukasus lan Asia Minor. Tuwuh ing dhuwur 15 nganti 20 meter, lan ora 35m kaya ing maple kerajaan umum godhong ijo, kanthi bagasi luwih utawa kurang sing kulitane alus lan werno abu-abu enom. Godhonge ana palm lan serrated, layung ing musim semi lan musim panas lan abang tuwa ing musim gugur sadurunge tiba.

Mekar nalika musim semi, lan kembang-kembang kasebut diklumpukake ing infloresensi sing diarani panicle. Sawise diserbuki, ngasilake woh ing samara swiwi sing bakal kasebar dening angin.

Apa sing dadi perhatiane?

Batang Acer platanoides Crimson King

Gambar - Wikimedia / Гурьева Светлана

Yen sampeyan pengin duwe salinan Acer platanoides Layung King, disaranake sampeyan menehi perawatan ing ngisor iki:

  • Lokasi: mesthine ana ing njaba, ing semi-shade, utawa srengenge yen sampeyan manggen ing wilayah sing iklim sedheng.
  • Bumi:
    • Panci: gunakake landasan kanggo tanduran asem, sing bakal sampeyan adol Kene.
    • Taman: tuwuh ing lemah sing subur, jero, lan rada asem.
  • Irigasi: asring. Banyu udakara 4 utawa 5 kali seminggu nalika musim panas, lan udakara 2 saben pitung dina maneh.
  • Pelanggan: ing musim semi lan musim panas, sepisan sewulan karo pupuk krasan.
  • Multiplikasi: dening wiji ing mangsa adhem (kudu adhem kanggo germin), lan kanthi potongan nalika pungkasan mangsa salju.
  • Rustitasitas: tahan nganti -18ºC, nanging dudu tanduran sing ana ing kebon anget.

Apa sampeyan mikir babagan tanduran iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.