Maple gula (Acer saccharum)

maple gula sing apik kanthi godhong kanthi warna abang

El Acer saccharum Yaiku spesies wit sing bisa ditemokake ing Amerika Utara lan kondhang diarani maple gula. Iki amarga getah utamane legi. lan asring digunakake kanggo nyiyapake panganan cuci mulut lan masakan liyane, utamane masakan Kanada.

Wit iki ateges kanggo lingkungan ruangan, amarga bisa ukuran gedhe. Wis dingerteni nandur lan ngopeni wit kaya ngono bisa mbutuhake sawetara taun Lan iku dudu tugas sing digawe kanggo tukang kebon sing ora sabar.

Karakteristik saka Acer saccharum

godhong maple abang lan ijo

Yen sampeyan pengin ngerti liyane babagan Acer saccharum o Maple gula, banjur ing kene kita nerangake kabeh babagan topik kasebut. Muga-muga informasi kasebut migunani kanggo sampeyan: iki kalebu spesies wit sing menarik banget sing nggawa sawetara mupangat.

Yaiku wit sing bisa tekan dhuwur 40 meter. Pancen kalebu spesies sing gedhe tenan kanthi corak sing werno abu-abu. Godhonge ijo nalika musim semi lan musim panas. Nanging, nalika musim gugur tiba, jingga dadi oranye utawa kemerahan, kanthi nada sing apik banget.

Es asli Amerika Utara lan katon utamane ing Kanada (Nyatane, yen sampeyan ngelingi, gendera negara iki duwe godhong maple). Nanging, ing sawetara pegunungan Meksiko, sawetara penjelajah nemokake sawetara spesimen.

Nggunakake

Kayu iku kuwat banget kanggo digunakake kanggo mbangun mebel lan rak. Iki uga digunakake kanggo mbangun alat musik tartamtu. Nanging, sirup sing diprodhuksi wit iki digunakake ing wilayah liyane, amarga akeh sifat. Contone, ing industri panganan Kanada, produksi massal sirup maple diwenehake.

Sirup Maple gampang ditemokake ing supermarket lan toko. Asring iki diimpor saka Kanada lan Amerika Serikat sisih wétan. Bahan-bahan obat saka tanduran iki asring asale saka sirup sing diasilake. Dhaptar kaya ing ngisor iki:

  • Sirup maple minangka sumber kalsium lan kalium sing penting.
  • Iki minangka antioksidan alami. Nanging, ana sawetara sirup maple sing diproses banget utawa duwe akeh bahan kimia pengawet. Coba pilih sirup tanpa bahan aditif, supaya bisa nggunakake mupangate.
  • Nguatake sistem kekebalan awak amarga ngemot vitamin C.
  • Iki digunakake minangka anti-inflamasi ing sawetara kasus.
  • Uga duwe dosis vitamin A.
  • Iki nyumbang kanggo fungsi sistem saraf sing tepat lan nyegah serangan Alzheimer.

Senajan duwe akeh sifat obat, kasunyatane iku manis banget. Dadi ora disaranake mangan akeh banget. Ngombe utawa nggunakake sirup iki bisa uga ana akibat, mula sampeyan kudu moderat. Kajaba iku, yen sampeyan ngerteni reaksi sing ora disenengi saka getah iki, banjur langsung hubungi dhokter sing dipercaya utawa lunga menyang pusat kesehatan sing paling cedhak.

Sampeyan bisa uga wis ndeleng, utamane ing kartun, yen ing waffle utawa pancake ing televisi mesthi diiringi sirup maple. Ing Kanada lan Amerika Serikat iki kasunyatan kuliner, amarga umume sarapan yen duwe sirup maple ing meja.

Sirup iki digunakake utamane kanggo nyiyapake panganan cuci mulut. Sawetara vegan nemtokake manawa minangka salah sawijining pengganti madu sing paling apik.. Rasane manis banget mula ora prelu nyakup gula ing panganan cuci mulut nalika sirup maple minangka bahan.

Ora preduli, akeh industri nggunakake aditif supaya bisa nyegah sirup supaya bisa mbebayani. Kurang alami, luwih akeh sifat sing ilang. Mula kowe kudu waca label ing toples sirup iki, kanggo mesthekake yen sampeyan ngonsumsi sing apik kanggo kesehatan. Kajaba iku, ora bisa ngekspor sirup maple tanpa pengawet, amarga bebaya fermentasi. Amarga iku, ana pabrik sing nggunakake bahan kimia miturut ukuran sing pas.

Ora biasa banget, nanging sawetara wong nggunakake godhong maple kanggo nyiyapake infus. Sawetara nerangake yen mbantu turu, sanajan ora ana bukti medis sing mbuktekake yen teh maple duwe sifat turu.

Ing sisih liyane, teh maple uga bisa mbantu ngilangi bobot awak lan bisa dipikolehi ing toko panganan kesehatan utawa internet. Nanging, ora disaranake ngombe banget, luwih-luwih nalika meteng utawa nalika nyusoni.

Wit sacacum Acer digunakake ing arsitektur kanggo mbangun mebel lan rak. Iki biasane didol kanthi rega sing luwih larang ing pasar, amarga kayu kasebut mung kasedhiya ing Amerika Utara. Yen sampeyan nggoleki ing Internet, sampeyan bakal nemokake keajaiban sejatine ing babagan arsitektur.

Nanging, ana perabotan kayu maple sing bisa diakses kanthi gampang. Mung prekara nggoleki ing toko. Pungkasan, yen sampeyan duwe Acer saccharum ing kebon, kita ora nyaranake babagan kasebut. Yen sampeyan butuh kayu, gunakake cabang-cabang kasebut- Elinga yen wit kasebut mbutuhake pirang-pirang taun kanggo diwasa.

Care

wanita nyekel godhong maple sing tiba

Tumbuh wit iki minangka gaweyan kanggo tukang kebon sabar, kaya ngene butuh pirang-pirang taun kanggo tuwuh lan wiji ora gampang dipikolehi, uga ekonomi. Dadi, yen sampeyan duwe salah siji maple kasebut ing kebon, waspadake perawatane.

Wit iki tahan suwe saya garing, nanging ora apike disiram kaping pindho saben minggu. UTAWA mbayar saben musim. Kanggo nindakake iki, mesthi nggunakake kompos organik. Pupuk anorganik bisa mbebayani tumrap spesies wit apa wae. Dadi nggunakake pupuk kandang paling apik: sampeyan mbantu lingkungan lan ngirit dhuwit.

Wigati dimangerteni bisa nggayuh dhuwure, mula pruning saben telung wulan sepisan pancen becik. Yen sampeyan pengin ngindhari rasa ora nyaman kanthi cabang sing dawa, mula gunakake gunting kanggo kebon. Coba ora munggah ing wit yen pengin motong cabang sing ora bisa digayuh: supaya ora dadi korban kacilakan rumah tangga, luwih becik nggunakake tangga.

El Acer saccharum es wit khusus banget sing digunakake kanggo dekorasi njaba. Kasunyatane yaiku gambar sing apik banget ing musim gugur, nalika godhonge disandhang nganggo warna kuning, oranye lan abang. Ing Kanada lan wilayah liyane ing Amerika Serikat, alas katon kaya festival sing nyata. Kajaba, ing mangsa adhem, dheweke godhong godhong sing bakal pulih maneh nalika musim semi.

Yen sampeyan cukup Bejo duwe maple Ing kebon sampeyan, sampeyan kudu ngerti manawa ana wit sing apik banget lan regane alami. Tetep kanthi tanggung jawab lan aja melu proses nglereni: wit uga makhluk urip sing pantes dihormati lan dijaga.

Miturut cara, aja nyoba nggawe sirup maple dhewe. Proses kanggo nggayuh iki cukup dawa lan mula ditinggalake menyang pabrik. Sirup maple sing disiapake kanthi ora apik bisa nyebabake masalah pencernaan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.