Acoro (Acoro)

Acorus gramineus

Tanduran saka genus Acorus apik banget, amarga sanajan warnane ijo lan ijo, iki nduweni nilai hias sing menarik. Lan manawa kita duwe pekarangan sing butuh pangopènan, kayata kolam utawa kebon sing udan udan banget, ngrawat iku gampang banget.

Oalah, Yen sampeyan ora duwe pengalaman nandur tanduran lan / utawa sampeyan kudu ngerti cara ngurus acoro, mula dakkandhani.

Asal lan ciri

Acorus calamus

Tanduran sing diarani acoro minangka ramuan ramuan rhizomatous perennial kalebu genus botani Acorus. Godhonge unifacial, sederhana, ora dibagi, kanthi venation paralel, lan warna ijo. Ukurane bisa ukurane saka 30 nganti 60 sentimeter, gumantung saka spesies kasebut. Kembang kasebut diklumpukake ing infloresensi sing digawe dening spadix lan spathe linear dawa. Woh kasebut minangka woh wohan beri kanthi 1-9 wiji.

Dheweke tuwuh ing rawa ing belahan langit sisih lor, mula dheweke bisa nolak sawetara beku lan papan sing luwih asor tinimbang tanduran liyane.

Apa sing dadi perhatiane?

Acorus gramineus

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi: acoro kudu ana ing njaba, kanthi srengenge kebak utawa ing semi-shade.
  • Bumi:
    • Panci: landasan universal sing akeh dicampur karo 30% perlite.
    • Taman: ora preduli anggere duwe saluran sing apik.
  • Irigasi: mesthine kudu asring, amarga manggon cedhak kursus banyu. Idealake, jaga lemah utawa landasan mesthi lembab, saengga yen ana ing pot sampeyan bisa nyelehake piring ing ngisor tanpa masalah.
  • Pelanggan: wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas bisa dibuahi pupuk organik saben wulan sapisan supaya tuwuh banget.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi.
  • Rustitasitas: tahan adhem lan frosts nganti -6ºC.

Apa sampeyan mikir babagan acoro?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.