Kiwi warna-warni (Actinidia kolomikta)

tanduran digunakake kanggo dekorasi kebon lan lawang

La actinidia kolomikta Iki minangka tanduran sing misuwur kanthi hiasan, kalebu pendaki lan endah banget amarga warna godhong-godhongan sing apik, minangka khas saka genus aktinida lan kulawarga Actinidiaceae.

Tanduran iki asale saka alas sing sedheng lan campuran ing China, Korea, Jepang, Rusia, lan Timur Jauh. Tanduran kasebut nalika isih enom banget, duwe warna ijo sing asri banget, amarga wis diwasa lan yen surya srengenge katon malih dadi jambon utawa putih ing pucuke.

Ciri khas saka actinidia kolomikta

godhong kanthi warna loro, antarane jambon lan ijo

Salah sawijining ciri sing apik banget yaiku tanduran yaiku pangowahan tonalitas sing ditindakake sajrone dheweke urip, ing endi sampeyan bisa ngujo banget karo ijo sing padhang, warna kastanye sing bisa dadi putih, saka ing kana warna pink lan uga abang abang sing kuat lan spektakuler.

Nanging ora kabeh, amarga gumantung ing musim, sawetara warna violet utawa kuning bisa diamati, kaya kedadeyan ing musim gugur. Pesta warna sing bakal nggawe kabeh tresna. Kembang duwe aroma alus sing nyerang lingkungan ing sekitare, nalika katon ing wulan Juni. Infloresensi kasebut sisih lan biasane uga sawetara.

Kembang kasebut kalebu bract, pedicels, reverse anther lan supero ovary. Wernane putih kanthi warna kuning, uga ana 5 kelopak lan ukurane 1,5 cm, iki muncul nalika wiwitan musim panas.

Cepet tuwuh amarga ing taun pisanan umure bisa nganti sak meter. Cabangipun cekap tipis (jinis lianas) lan duwe godhong-godhongan sing beda-beda, deciduous, ati sing disusun kanthi bentuk spiral, pinggirane nganggo untu, pethel dawa lan ora duwe stipula.

La actinidia kolomikta ngasilake woh-wohan sing enak lan legi sing sugih banget karo vitamine, sing kaya anggur oval gedhe, dawane 2,5 cm lan warnane kuning, dikenal kanthi sawetara jeneng: kiwi mini, kiwi berry lan kiwi bayi.

Ragam kiwi iki khusus nggawe sensasi ing antarane masarakatAmarga ukurane lan kulit Gamelan, bisa dipangan ing siji gigitan, uga ana rasane sing legi lan nyenengake banget, luwih murah tinimbang kiwi gedhe lan migunani kanggo dekorasi piring lan panganan cuci mulut.

Care

Supaya katon apik ing kebon sampeyan, ora sampeyan kudu nandur modal akeh wektuSing penting sampeyan kudu mikir apa sing kudu ditindakake wiwit wiwitan kanggo ningkatake pangembangan lan pangopènan sing tepat.

  • Pilih dhukungan sing bisa ditrapake tanpa ana masalah, supaya ora tiba nalika tuwuh.
  • Sijine ing papan sing padhang suryane srengenge, sampeyan uga bisa nyelehake ing semi shade.
  • Sampeyan mbutuhake lemah kanthi saluran sing apik.
  • Sampeyan kudu nuntun batang nggunakake jangkar ing tembok utawa ing endi sampeyan arep nandur.
  • Batang sing salah dipasang kudu dicopot.

Kanggo nindakake pruning, sampeyan kudu mbusak tunas saben taunIki uga bakal nyegah luwih akeh ruang yen ora ditemtokake. Iki ditrapake ing musim salju. Mung sing prelu mbayar, amarga keluwihan bisa ilang warna sing biasane.

Kanggo nyebar tanduran sampeyan bisa nggunakake teknik motong utawa winih. Sadurunge tanduran wiji kudu diwasa, sampeyan kudu nindakake ing omah kaca iklim sing adhem lan ing musim semi bibit bakal siyap nggawa ing papan sing arep ditandur.

Nggunakake

actinidia kolomikta sing tuwuh kanthi alami ing alas

Umum banget kanggo ndeleng kepiye actinidia kolomikta kanggo ndandani teras, tembok, tembok utawa dipasang kanthi dhukungan supaya bisa tuwuh kanthi apik, kayata pager utawa dhukungan bata, watu, lan liya-liyane, mula nggunakake unggulan yaiku hias.

Ing kasunyatan, yen dhukungan luwih cocog, katon apik banget, amarga bakal duwe kabeh jembar, perlu ngembangake warna, warna lan keanehan liyane sing narik kawigaten wong sing nonton.

Kanggo ningkatake pangembangan lan nggawe pamer kaendahane, mula butuh sinar matahari akehSampeyan kudu direksa saka angin sing kuwat banget, amarga diwangun saka lianas sing kuat nanging alus sing bisa ditrapake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.