Adansonia perrieri

Karakteristik perasonia Andasonia

Ing jagad iki, ana spesies wit sing crita yen sifat-sifat gaib utawa misterius diwenehake. Baobab nuduhake jinis wit sing dipercaya bisa tuwuh asteroid aneh sing manggoni Sang Pangeran Cilik. Jeneng ilmiah wit iki yaiku Adansonia perrieri lan bentuk sing aneh lan penampilan gigantic nggawe wit kanthi ciri khas khusus. Akeh wong sing ujar manawa wit kasebut mudhun amarga katon oyot ana ing sisih ndhuwur lan makutha dikubur ing lemah.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh ciri lan rasa penasaran ing Adansonia perrieri.

Karakteristik utama

Andasonia perrieri

Yaiku jinis wit sing kalebu kulawarga Malvaceae lan genus Adansonia. Ing klompok iki ana 8 jinis baobab sing dikenal lan khusus. Iki ditemokake ing vegetasi duweke Afrika Lor lan Tengah. Sekilas katon kaya wit-witan Afrika sing apik banget sing duwe batang sing kandel lan gedhe banget. Sajrone diwasa, entuk bentuk botol lan wit kasebut umure dawa. Dheweke diwasa wiwit umur 200 taun. Ing Adansonia perrieri yaiku wit sing bisa urip nganti 1.000 taun yen urip ing kahanan sing pas lan ora terus-terusan kena pengaruh manungsa. Spesimen kanthi luwih saka 4.000 taun wis dideteksi.

Ing antarane ciri khas wit iki menonjol, yaiku dhuwure lan diameteripun batang. Babagan dhuwure, umume ora dhuwur dibandhingake karo wit-witan liyane, amarga umume tekan 30 meter. Nanging, dhiameter batang bisa nganti 11 meter. Iki ora normal kanggo wit sing duwe ciri kasebut. Tampilan sing katon duwe oyot ing sisih udara lan cabang dikubur ing lemah. Kulit kayu iku alus lan kayu iku nduweni ciri serat. Urip ing wilayah kasebut ing Afrika, spesies kasebut wis adaptasi karo kekurangan banyu lan mangsa garing sing akeh. Mula, bisa dingerteni manawa kulit kayu lan kayune nduweni kandungan banyu sing sithik.

Katrangan saka Adansonia perrieri

woh baoba

Spesimen diwasa saka Adansonia perrieri Sing kasusun saka godhong kasusun saka 5 nganti 11 leaflet sing tuwuh bunder. Godhong iki lair langsung saka pethel. Yen spesimene luwih enom, sampeyan bisa ndeleng godhong sing sederhana, nanging kanthi wektu lan tuwuh tuwuh. Salah sawijining ciri sing ndadekake wit iki misuwur yaiku godhonge mung bakal thukul nalika musim udan. Yaiku, ing mangsa panas ing wilahan bumi sisih kidul lan ing mangsa salju ing wilahan bumi sisih lor.

Kembang kasebut kalebu jinis hermafroditik lan duwe kelopak putih. Wohé arupa jinis melon kanthi bentuk manjang, padha karo woh wohan beri sing garing. Ing njero woh kasebut ana wiji lan duwe bentuk sing mirip banget karo ginjel. Wiji kasebut diubengi pulp sing wernane krim. Tekstur pulp iki beda-beda gumantung karo spesies sing bakal dianalisis.

Kasunyatan sing menarik banget Adansonia perrieri yaiku wiji sing bisa nggayuh njaga kemampuane germinasi nganti 5 taun. Iki minangka mekanisme adaptasi kanggo lingkungan sing luwih garing lan kahanan ekstrem. Lan nalika ana ing ekosistem ana kahanan suhu ekstrem lan udan sithik, spesies kasebut kudu adaptasi supaya bisa urip lan ngasilake, ngembangake wilayah distribusi.

Sawetara spesimen baobabs suwung ing njero pirang-pirang taun. Dheweke nindakake iki kanggo nggawe tank banyu kanggo disimpen. Penasaran wit kasebut yaiku bisa nyimpen banyu nganti 6 ewu liter.

Spesies baobab liyane

spesies baoba liyane

Kaya sing wis kasebut sadurunge, kajaba Adansonia perrieri, ana spesies Adansonia liyane sing diakoni. 6 spesies kasebut tuwuh ing Madagaskar, siji ing Afrika Tengah lan siji ing Australia. Kita bakal nganalisa spesies utama baobab lan ciri utamane:

  • Adansonia digitata: Minangka wit tradisional sing tuwuh ing wilayah semi-garing ing bawana Afrika. Nduweni mahkota bunder sing dhuwure 25 meter lan duwe siji utawa luwih batang sekunder.
  • Andasonia gregorii: minangka spesies unik sing tuwuh ing Australia. Ukurane luwih cilik yen dibandhingake karo spesies Adansonia liyane. Mung dhuwuré 10 meter lan tuwuh ing wilayah sing watu, kasur kali lan wilayah banjir liyane. Spesies iki butuh luwih akeh banyu kanggo tuwuh.
  • Adansonia grandidieri: iku baobab khas saka wilayah Madagascar. Nduweni batang sing luwih sempit tinimbang spesies liyane lan sing paling umum ditrapake kanthi cara umum. Wujudipun batang bentuke silinder lan teksturipun alus. Kandhutan serat lan bisa digunakake kanggo mbentuk kain. Sing pertama sing diekstrak saka wit-witan kasebut bisa ngasilake maneh kanthi cepet supaya ora ana pengaruh ing spesies kasebut. Pulp buah bisa dipangan seger utawa dipikolehi minyak sing digunakake kanggo masak.
  • Adansonia madagascariensis: jenenge menehi jeneng minangka salah sawijining spesies sing tuwuh ing sisih lor Madagaskar. Kaya spesies sadurunge, nduweni dhuwur sing luwih murah lan ditanam ing wiji supaya bisa njupuk kauntungan saka oyot sing bisa dipangan. Akar kasebut bisa dipangan nalika tanduran isih enom lan oyot alus.
  • Adansonia rubrostipa: dianggep spesies paling cilik ing kabeh baobab. Dhuwuré ora ngluwihi limang meter lan karakteristik utamane yaiku duwe batang silinder sing luwih sempit sadurunge tekan cabang, menehi tampilan kaya botol.
  • Adansonia suaresensis: Iki uga asli ing sisih lor Madagascar lan biasane tekan 25 meter. Batang luwih bergaya tinimbang liyane, ukurane mung rong meter.
  • Adansonia za: batangipun bentuke silinder lan asring ora teratur. Wijine sing bisa dipangan lan wite digunakake minangka endhog lemah.

Adansonia perrieri lan dadi manungsa

Spesies iki bebaya kepunahan amarga dieksploitasi dening manungsa. Umume manungsa nggunakake kulit kayu kanggo nggawe kain lan digawe kanthi kacepetan luwih cepet tinimbang bisa ngasilake maneh. Sawise kedadeyan kasebut, wit-witan mulai rusak lan dheweke ora bisa urip.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan Adansonia perrieri lan ciri-cirine.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.