Adenocarpus

kembang kuning cilik metu saka sawetara cabang

El Adenocarpus minangka salah sawijining jinis tanduran sing kalebu bagean saka tanduran ijo lan godhong asem, sing umume digunakake ing kebonIki amarga dheweke nawakake akeh kembang kuning.

Paling ora duwe 48 spesies kanthi katrangan sing kalebu kulawarga Fabacae, nanging mung 16 spesies sing bisa ditampa. Asal-usul kasebut kedadeyan sacara rutin ing Semenanjung Iberia lan Afrika Lor. Uga bisa dideleng ing wilayah Andalusia, ana ing Sierra Nevada, taman alam Almijara, Fibrales, Endrinal, uga ing Cordilleras Penibéticas lan ing sacedhake Timar.

Karakter Adenocarpus

kembang kuning cilik metu saka sawetara cabang

Antarane spesies sing wis dipilih, salah sawijine kalebu hiasan ing gardening, kayata Decorticans Adenocarpus, dikenal kanthi jeneng umum rascavieja lan abu, lan liya-liyane.

Adenocarpus minangka shrub sing tuwuh udakara telung meter, hermafrodit lan ijo. Ramifikasi tegak lan godhong-godhongan sing nandhakake cukup kandhel, kanthi warna ijo abu-abu. Godhonge sepele, duwe cadas, stipula sulih utawa fascikuler. Batang duweke kandel, kadang duwe definisi sing apik, kulitane kuning utawa coklat semok.

Ramifikasi kembang ing klompok sing kandhel. Calyx duwe tabung campanular udakara 3 nganti 3,5 mm, silky, bilabiate, lambene ngisor duwe telung untu ing garis subulat lan lambene ndhuwur duwe loro untu sing sempit lan dawa. Corolla kasebut duwe bentuk kuning-kuning kanthi spanduk umure 13-16 mm. Wohé duwé ukuran 3 nganti 6 cm, legum oblong kaya rata, sing ditutupi umbi kelenjar kanthi warna ireng utawa abang. Sajrone musim semi yaiku nalika wiwit ngembang, mengko lan nalika musim panas, wiwiti karo woh-wohan. Cabang-cabang kasebut duwe kulit kayu sing bisa diiris nganggo strip.

Budidaya lan perawatan

Supaya spesies iki diwenehake kanthi kamulyan, cahya srengenge sampeyan kudu langsung ngindhari wayangan. Habitat sing kudu tuwuh kudu ing wilayah sing lembab, amarga tanduran luwih milih, utawa ing kahanan apa wae sub-lembab. Saliyane, lemah sing paling apik tuwuh yaiku ing wilayah sing saiki wis deforestasi utawa ing lemah kanthi landasan asam.

Ing njaba lingkungan alam, bisa digunakake kanggo tanduran hias, dadi salah sawijining sing paling apik kanggo kebon Thanks kanggo kasunyatan manawa kembang sing apik bisa nghias kebon, amarga iki kudu ora ana frost sing bisa mengaruhi. Kajaba iku, cara pangembangan cabang lan batang nggawe spesies sing endah banget kanggo sawetara wong, dadi luwih dhuwur tinimbang liyane.

Supaya germinasi bisa kedadeyan kanthi bener, kudu diukur nganti sakjam nganggo asam sulfat. Kanggo ngresiki tanduran, woh-wohan kudu dibatalake kanthi nggunakake teknik rubbing. mengko misahake wiji kanthi bener nganggo penggemar lan skrining. Dheweke bisa ditiru ing pot sing ana ing sangisore omah kaca, sanajan pot kasebut kudu paling ora diametere 10 cm.

Penyakit lan hama

grumbul kebak kembang kuning

La Adenocarpus Ora ana penyakit sing bisa nyebabake penyakit serius utawa hama sing nyerang, mula bisa diarani iku tanduran tahan banget pantes ing kebon sampeyan.

Tanduran iki minangka salah sawijining sing paling apik sing bisa ngurus dekorasi kebon sampeyan, amarga kembang sing diwenehake nalika musim semi katon apik banget lan bisa menehi sentuhan khusus ing ruang alam sampeyan. Kajaba iku, budidaya cukup gampang kanggo ditindakake, mula sampeyan ora mbutuhake ilmu sing jero kanggo winih germin. Saliyane, lan kaya sing wis dikomentari, dheweke ora tahan kena penyakit utawa penyakit apa wae, nggawe perawatan diwatesi mung ing pruning utawa lingkungane duwe unsur-unsur sing dibutuhake supaya tuwuh tanduran sing bener.

Sacara sederhana, yaiku salah sawijining tanduran sing akeh digunakake dening wong-wong sing pengin ndeleng kebone ing kahanan sing sampurna.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.