Kue crag (Aeonium spathulatum)

semak kanthi godhong kaya rosette luwih wiyar cedhak karo puncak

Tanduran Aeonium spathulatum warata minangka piring lan uga dikenal minangka Cake Crag, tanduran iki tuwuh ing aliran lava sing ana ing pulau Tenerife. Rosette warata mung kandel sawetara sentimeter lan bisa ditemokake ditandur kanthi vertikal amarga kedadeyan ing alam.

Tanduran iki asale ing Kepulauan CanaryUtamane bisa ditemokake ing Tenerife, sing akeh ing sisih lor, menehi warna pulau kanthi bintik-bintik ijo sing kuning-kuning. Iki minangka salah sawijining tanduran hias favorit ing kebon lan ditandur ing saindenging jagad, minangka salah sawijining tanduran sing paling apik, wiwit kaendahan godhonge dheweke nggawe mripat banget katon. Tanduran iki regane larang amarga katon eksotik.

 Fitur

shrub succulent cabang sing diarani Aeonium spathulatum

Tanduran kasebut duwe gagang sing cekak, kandhel lan disandangi godhong tuwa saka pangkalan. Rosette tanduran sing sederhana lan steril, ing kana lair rosette lan berkembang kanthi horisontal, kanthi batang wiwit 10cm sing dibagi pucuke dadi pirang-pirang rosette, kanthi diameter 15cm nganti 30cm lan godhong kandhel lan rata sajrone taun.

Godhonge dijalin antara 8cm lan 15cm dawane lan 4cm ambane, bentuk bungkus lan dilemekake ing pangkal dadi luwih jembar cedhak pucuk, ing endi bunderan karo jamban cilik ing antarane pucuk warna ijo semaput.

Kembang kasebut duwe batang lurus sing tuwuh saka tengah rosette, godhong sadawane gagang.

Godhonge bentuke lonjong lan romboid dadi luwih pas, ora ditandur ing njero lan lincah.  Dheweke kuning semaput, kanthi kembang ngisor udakara udakara pitung milimeter. Bentuke wiwit segmen ovate dawane patang milimeter.

Iki minangka tanduran sing khusus lan apik ing sawijining klompok, amarga bentuk piringe ngemot lemah kanthi gaya roset sing paling apik. Sawetara rada beda, amarga ora kabeh duwe bentuk kaya iki.

Kadhangkala bisa dideleng kaya kura-kura ijo gedhe, ing wektu liya tuwuh kanthi akeh cabang. Godhonge disimpen kanthi pola terus-terusan, entuk bentuk swirling lan biasane katon ing tembok sing watu, ing papan papane tuwuh kanthi subur.

Tanduran iki yaiku favorit kanggo dekorasi kebon, sanajan tuwuh ing omah uga.

Sampeyan bisa nandur ing wadhah cilik lan bisa ndeleng mekar ing pungkasan musim semi kanthi kembang kuning sing khas. Pangembangane bisa kedadeyan saka suhu sing adhem, dadi ing mangsa adhem sampeyan kudu ngati-ati lan njaga ing njero ruangan.

Perawatan lan budidaya tanduran Aeonium spathulatum

Kahanan tahan kahanan garing banget, mula mbanyoni bisa ora peduli saben 20 dina ing musim semi, sewulan sepisan nalika musim gugur lan arang ing mangsa adhem.

Yen tanduran thukul ing njobo, udan musim gugur bakal cukup. El pupuk kudu rampung tanggal kasebut, amarga kanthi kompos lan pasokan pupuk, tanduran bakal tetep ijo sajrone musim salju.

Sampeyan kudu ngurus saka asor, wiwit bisa gampang bosok ing mangsa adhem. Biasane biasane ora nuntut kualitas lemah, nanging sampeyan kudu tetep lemes yen ara-ara kasebut wedhi utawa ora duwe vegetasi.

Sampeyan kudu ana ing cahya sing apik, nampa sinar srengenge langsung ing wayah esuk, sajrone jam pisanan lan ing wayah sore pungkasan. Sampeyan kudu nyegah srengenge awan amarga bisa nyebabake kobongan godhong lan godhong.

Reproduksi lan pruning

pot karo tanduran nganggo godhong rosette ijo

Tanduran ora pruning, sampeyan bisa motong sawetara kembang supaya luwih apik mbok menawa luwih kompak, mula bakal cukup.

Reproduksi bisa ditindakake kanthi nglumpukake wiji, potongan godhong lan tunas. Bocah-bocah sing ngasilake tanduran ibu mesthi dimanfaatake sajrone ngembang ing jejere batang, sanajan ing sawetara kasus iki ora bakal kedadeyane.

Dadi, sampeyan kudu milih nggunakake godhong sing dipasang ing batang utama, cedhak kembang kasebut kanggo nyebarake. Sawise tanduran mekar, rosette mati kaya kabeh jinis.

Substrat penting, mula kudu ana saluran pembuangan sing apik supaya tanduran ora bosok. Sampeyan kudu nggunakake wektu iki menyang substrat khusus kanggo succulents kanthi komersial, golek wedhi kasar utawa bahan sing padha.

Sipat obat

Iki minangka tanduran sing gampang ditanam, ing pot utawa kebon sing ana ing teras utawa teras. Iki nawakake kaluwihan obat, wiwit digunakake kanggo ngobati luka bakar lan kanthi efek tenang kanggo tatu dangkal. Kanggo nggayuh iki, godhong kudu ditumbuk kanggo mbusak ekstrak sing bakal ditrapake ing area kulit sing kena pengaruh.

Nikmati iki lan akeh tanduran sing bisa ditemokake ing blog. Tututi kita !!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.