Aesculus

Tampilan hippocastanum Aesculus

Hippocastanum Aesculus

Aesculus minangka wit lan semak kanthi godhong lan kembang sing apik sing bisa ditandur tanpa ana masalah ing kebon lan teras ing wilayah sing sedheng lan sedheng ing donya.

Pangopènan kasebut ora rumit banget, nanging kudu ngerti ciri lan kabutuhan supaya bisa ngrasakake kaendahane.

Asal lan ciri

Iki minangka wit lan tanduran sing asale saka zona sedang ing belahan langit sisih lor, tekan dhuwur antarane 4 lan 35 meter gumantung karo spesies kasebut. Godhonge ngelawan, palmatiseque, biasane gedhe (nganti 65cm), wernane ijo kajaba musim gugur nalika dadi kuning sadurunge tiba.

Kembang kasebut diklumpukake ing panikel terminal, lan thukul sawise rong nganti telung wulan sawise godhong muncul. Woh iki minangka kapsul sing mbukak ing telung bagean, lan ngemot siji utawa rong wiji diameter 2 nganti 5 cm lan coklat enom sing mengkilap dadi warna coklat tuwa.

Spesies

Sing paling populer yaiku:

Hippocastanum Aesculus

Wit-witan

Dikenal minangka Chestnut Horse utawa Chestnut Palsu, minangka wit sing asale saka Pegunungan Pego lan Balkan sing dhuwuré 30 meter, lan diameter batang nganti 1m. Godhongé amba, nganti 40cm, lan kembangé putih. Woh iki kapsul 5cm, beracun banget kanggo manungsa. Deleng file.

Aesculus parviflora

Aesculus parviflora

Gambar - Wikimedia / Sten Porse

Iki minangka semak belukar alami saka Amerika Serikat sing dhuwuré 3-5 meter. Godhonge ngelawan lan kaca web, dawane nganti 20cm nganti ambane nganti 10cm. Kembang kasebut dikelompokake dadi panicle putih.

Aesculus pavia

Aesculus pavia

Gambar - Wikimedia / Krzysztof Ziarnek, Kenraiz

Wit iki minangka wit sing dikenal minangka kastanye kembang abang sing asli ing Amerika Serikat sisih kidul wétan. Ukurane bisa nganti dhuwur nganti 15 meter, sanajan umume tetep dadi semak utawa wit cilik 4-5m. Godhonge ana ing kaca web, dawane nganti 12,5cm, lan kembange abang peteng, dawane 10-20cm.

Nggunakake

Panggunaan sing paling wiyar yaiku tanduran hias. Ing kebon sing wiyar ditandur kanthi tunggal utawa klompok, lan katon apik 🙂.

Nanging mesthine kudu diarani manawa kayu uga digunakake, nanging alus, entheng lan ora tahan banget, digunakake kanggo nggawe kothak, kemasan lan bahan bakar.

Apa sing dadi perhatiane?

Kembang Aesculus x karnea

Aesculus x carnea

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake dijaga kaya ing ngisor iki:

  • Lokasi: mesthine ana ing njaba, kanthi semi-shade.
  • Bumi:
    • Taman: lemah kudu subur, lemes banget, lan rada asam.
    • Panci: gunakake landasan kanggo tanduran asam. Yen urip ing iklim sedheng, luwih becik nggunakake pasir vulkanik (akadama, pomx, utawa liya-liyane) utawa pasir kali.
  • Irigasi: sedheng Udakara 4-5 kali seminggu nalika musim panas, lan saben 3-4 dina suwene taun.
  • Pelanggan: ing musim semi lan musim panas kudu dibayar karo pupuk organik utawa krasan.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi.
  • Rustitasitas: tahan es nganti -18ºC, nanging ora urip kanthi apik ing iklim panas utawa ing iklim tropis.

Apa sampeyan mikir babagan jinis tanduran iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.