Agastache

Rugosa agastache

Kembang mesthi dadi sumber rasa seneng ing kebon utawa teras. Ana macem-macem macem-macem wujud lan warna, mula angel golek sing disenengi. Aku percaya karo Agastache Aku wis rampung nggoleki: Aku tresna mau!

Gumantung saka spesies kasebut, bisa tuwuh saka 30 sentimeter nganti 4 meter, lan yen ditambahake yen tanduran iki hawane wis urip pirang-pirang taun, kita wis duwe alesan sing sampurna kanggo duwe warna luwih akeh ing swarga tanduran kita. Nanging supaya ora ana masalah, mula, aku bakal menehi pitutur marang apa ciri lan keprigelan kasebut.

Asal lan ciri

Agastache Meksiko

Protagonis kita minangka tetanduran ramuan ijo saka Amerika Utara sing kalebu ing genus botani Agastache, sing kasusun saka 112 spesies. Dheweke misuwur diarani hyssop anise, amarga ambune ngelingake licorice lan anise, lan rasane legi lan manis. Dheweke ditandai kanthi nduwe godhong sing petilate sing sederhana, ujung-ujunge nganggo untu, ijo semu klawu lan suwalike. Kembang kasebut jambon dadi ungu.

Apa gunane?

Kajaba digunakake minangka ornamen, duwe gunane liyane:

  • Ing pawon: godhong digunakake kanggo salad, iwak lan kerang.
  • Minangka obat:
    • Kembang: spesies Meksiko Agastache digunakake minangka infus kanggo batuk lan saraf.
    • Godhong: klamben digawe nganggo godhong sing digoreng bawang putih lan dilebokake ing pari jengking. Iki bakal mbantu nyuda inflamasi.

Apa sing dadi perhatiane?

Fokus kurikulum

Yen sampeyan uga tresna karo tanduran iki lan mutusake kanggo njupuk spesimen, mula bakal diwenehi perawatan sing dibutuhake:

  • Lokasi: dheweke mesthi ana ing njaba, kanthi srengenge kebak.
  • Bumi:
    • Panci: landasan universal sing akeh dicampur karo 30% perlite.
    • Taman: thukul ing lemah sing subur lan lemes.
  • Irigasi: 3-4 kali seminggu nalika musim panas, lan kurang luwih suwene taun.
  • Pelanggan: wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas karo pupuk ekologis, kaya guano contone.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi.
  • Rustitasitas: tahan adhem lan frost nganti -4ºC.

Apa sampeyan mikir babagan Agastache?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.