Agen rooting krasan paling apik kanggo potongan

Rooter krasan migunani kanggo potongan

Yen sampeyan salah siji sing seneng nuwuhake tanduran kanthi nggunakake stok, mesthine luwih saka sepisan sampeyan pengin ngerti manawa ana produk krasan sing ngidini sampeyan entuk tanduran kanthi luwih cepet. Sanajan ing nursery, dheweke adol hormon rooting, bubuk utawa cair, sing sejatine ora prelu tuku yen sampeyan duwe apa sing bakal dakkandhani ing omah mengko.

Aku yakin sampeyan ora bakal kudu ninggalake omah kanggo nggoleki, amarga produk kasebut digunakake saben dina (utawa meh). Iki dhaptar karo rooter krasan sing paling apik kanggo potongan.

Agen rooting pasar

Ing pasar, ana macem-macem produk komersial saka kimia lan hormonal. Sing pertama duwe asal usul kimia dikenal minangka fitoregulator. Yaiku wong-wong sing, gumantung saka dosis, Dheweke bisa duwe macem-macem mode aplikasi lan bisa ngasilake efek beda kanggo tanduran. kaya dene ANA (asam 1-naphylacetic). Jinis fitoregulator iki bisa digunakake, kayata, kanggo lancip woh-wohan wit apel, uga kanggo ngindhuksi kembang nalika nanas.

Klompok liyane sing duweni hormon sing digunakake utamane kanggo nambah lan ngasilake oyot. Dheweke entuk iki amarga duwe bahan aktif kayata asam alginat, asam amino, manitol, lan liya-liyane. Kanggo produk kasebut, ditambahake pupuk makro lan mikronutrien lan dosis sing asring banget. Sampeyan angel milih root sing paling apik ing pasar, mula uga bisa dadi rooter krasan. Sukses agen rooting asale saka metode panggunaan, dosis, wayahe nalika nggunakake jerami, spesies sing ditrapake, lsp.

Sing paling normal yaiku formulasi agen rooting ing pasar iku cair lan Iki ditrapake kanthi dicelupake dhasar potongan utawa bubuk. Ing kasus iki, ditrapake kanthi ngolesi area nglereni nglereni kanthi formula iki.

Nggawe agen rooting krasan

Amarga ana bedane karo agen rooting ing pasar, kita bisa nggawe rooter sing digawe saka omah kanthi alami. Kita duwe sawetara sumber wiwitan. Preduli materi aktif sing diwiwiti, agen rooting krasan bisa digunakake ing kebon organik. Sampeyan kudu nggoleki sumber tartamtu sing dadi reaksi kanggo stimulasi emisi oyot. Bahan kasebut luwih aktif lan seneng tuwuhing oyot, nambah pangembangan kanthi dawa lan nomer. Amarga alasan iki, kita bisa ngetrapake agen rooting krasan nalika arep nanem stok, salah siji saka jinis log utawa hutan.

Kita bakal ngerti apa macem-macem jinis root home paling digunakake lan ciri utamane:

cafe

Kopi esuke tangi turu, nanging bisa uga nyuda ROOT. Lan nduweni prinsip aktif sing bisa ngrangsang tuwuhing oyot. Kanggo iku, sampeyan kudu nindakake ing ngisor iki:

  1. Pisanan, sampeyan kudu nggawa biji kopi (utawa kopi rebus) nganti godhok. Kurang luwih, sampeyan kudu nggunakake udakara 60 gram kopi saben setengah liter banyu.
  2. Sawise, kabeh ditapis kanthi apik kanggo ngilangi sisa-sisa.
  3. Pungkasan, dhasar pemotongan disemprotake karo cairan sing diasilake.

Kayu legi

Kayu manis minangka agen rooting sing apik

Yen duwe kayu manis ing omah, kita duwe agen rooting sing gampang banget lan cepet digawe. Ekstrak kayu manis minangka stimulator oyot sing apik, supaya bisa tuwuh kanthi efisien. Nyatane, mung sampeyan kudu ngetutake langkah iki:

  1. Kaping pisanan, 3 sendok kayu manis ditambahake ing 1 liter banyu.
  2. Sakbanjure, ditinggalake ngaso sewengi.
  3. Pungkasan, filter lan voila!

Pasar panggunaane padha karo pasar sadurunge. Batang stek kasebut kudu dibebasake sawetara menit sadurunge ditandur. Kanthi cara iki, kita bisa ngerteni manawa oyot bisa tuwuh kanthi luwih akeh lan dawa banget.

Lentil

Ana akeh wiji sing, sajrone germinasi, ngeculake akeh hormon. Umume hormon kasebut ditrapake kanggo ngrangsang lan bisa ngembangake oyot. Kasus lentil iku istimewa. Kayane kaya ing hormon iki sing ngrangsang pangembangan oyot. Lentil minangka kacang-kacangan sing, saliyane digunakake kanggo nyiyapake piring sing enak, minangka salah sawijining bahan oyot krasan sing paling terkenal. Supaya bisa digunakake, kita kudu nindakake kaya ing ngisor iki:

  1. Kaping pisanan, dheweke dilebokake ing panci kanthi banyu limang jam.
  2. Banjur, ngalahake kabeh, lentil karo banyu.
  3. Banjur, saring lan cairan sing diasilake diwutahake menyang sprayer.
  4. Pungkasane, disemprotake ing dhasar pemotongan, ing endi oyot bakal metu.
agen rooting krasan nganggo lentil
Artikel sing gegandhengan:
Cara nggawe agen rooting krasan nganggo lentil

Sauce

Thanks kanggo willow, kita bisa nyiyapake resep kuat kanggo rooting hormon adhedhasar asam salisilat. Willow minangka wit sing saliyane entuk aspirin, bisa uga digunakake minangka agen rooting. Kanggo iku, sampeyan kudu ngetutake langkah iki:

  1. Kaping pisanan, sawetara cabang dipotong.
  2. Sawise, dheweke dicuci lan dilebokake ing wadhah banyu udakara sewulan.
  3. Sawise wektu kasebut, cabang bakal dicopot lan banyu ditinggalake ing kulkas. Cabang kasebut dilebokake ing panci kanthi banyu anyar lan digodhog sawetara menit.
  4. Pungkasane, ngenteni adhem lan tambahi banyu sing wis ditinggalake ing kulkas.

Kabeh rooter krasan alami iki bisa digunakake kanggo nambah tahap rooting potongan kita. Kajaba iku, bisa digunakake lan bisa digunakake kanthi apik yen ditambahake banyu irigasi ing tanduran sing lagi ditandur.

Lentil ngrangsang tuwuhing oyot

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan macem-macem agen rooting krasan lan karakteristik kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

20 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Miriam ngandika

    Fantastic .. migunani banget lan gampang ditindakake. Matur nuwun sanget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur suwun, Miriam. Kita seneng amarga artikel kasebut migunani kanggo sampeyan 🙂

      1.    Dany kang ngandika

        Konten sing apik banget. Thanks kanggo informasi, migunani banget kanggo aku.

        1.    Monica Sanchez ngandika

          We seneng maca sampeyan ngomong kaya ngono 🙂

          Matur suwun!

        2.    Mirta ngandika

          Aku nandur kembang mawar sing dipotong tanpa godhong lan gagange isih ijo. Ora ngerti teknik iki, apa aku bisa nyiram?

          1.    Monica Sanchez ngandika

            Hai Mirta.
            Yen lemah garing, mesthine sampeyan bisa nyiram 🙂
            Matur suwun!


  2.   Diego ngandika

    Apa digunakake siji cara sekaligus utawa bisa ditindakake bebarengan kanggo nyepetake topik?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Diego.
      Luwih becik nggunakake siji cara sekaligus. Oalah, bisa uga - Aku ora bisa ngandhani manawa durung nyoba hehe 🙂 - luwih cepet kanthi hormon rooting, tinimbang sing didol ing nursery.
      Salam lan matur nuwun kanggo komentar.

    2.    Jaime Suarez ngandika

      Aku seneng banget, aku seneng tetanduran lan alam sing diparingake Gusti Allah kanggo dijaga. Aku mung ngerti babagan lentil kasebut. Muga-muga ngerti luwih lengkap babagan saluran sampeyan.

  3.   Susie ngandika

    Halo Sederhana lan gampang ditindakake- Matur nuwun kanthi sanget

  4.   Maria Laura ngandika

    Menarik banget, aku pengin ngerti cara nggawe bonsai. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria Laura.

      We are bungah amarga iku wis kapentingan kanggo sampeyan.
      Kene kita nerangake carane nggawe bonsai.

      Matur suwun!

  5.   Silvia ngandika

    Apik banget, murah lan gampang banget… Matur nuwun.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur nuwun kanggo sampeyan sing wis maca 🙂

  6.   Jose ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo tips iki, ing uripku aku mikir manawa perkara kaya ngono bisa digunakake kanggo tujuan kaya ngono.
    Matur suwun sanget.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur suwun, José, kanggo menehi komentar. Salam!

  7.   araceli ngandika

    Aku seneng informasi kasebut apik banget, matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hebat, matur nuwun sanget Araceli. We seneng sampeyan seneng. Salam!

  8.   Adri ngandika

    Hai, aku seneng opsi !!! Aku pengin nyoba ing akhir minggu iki, nanging luwih dhisik aku takon sampeyan kepiye supaya bisa nerusake. Aku kudu ngasilake tongkat banyu, aku ngerti aku kudu nyemprot karo agen rooting, nanging suwene aku ngenteni dilebokake ing lemah banjur disiram? utawa aku kudu ngubur lan banyu langsung karo agen rooting? Matur nuwun !!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Adri.
      Ya, luwih dhisik disemprotake karo agen rooting banjur tanduran ing pot nganggo lemah 🙂

      Kita seneng sampeyan seneng opsi iki. Matur suwun komentar.

      Matur suwun!