Tanduran apa sing duwe godhong lanceolate?

Godhong lanceolate dawa

Tanduran bisa duwe godhong kanthi akeh jinis, nanging tanpa mangu-mangu, sing paling "sederhana" yaiku godhong lanceolate. Ana pirang-pirang spesies sing wiwit evolusi lan saiki, wis ngasilake lan ngasilake. Nanging, apa ciri-cirine?

Yen sampeyan kepengin ngerti jawaban kanggo pitakon kasebut, mula dakkandhani.

Apa rwaning tanduran?

Godhong cilik ulmus godhong

Godhong minangka bagean sing paling penting kanggo tanduran, amarga amarga bisa ambegan lan bisa fotosintesis Ora masalah. Dheweke thukul saka batang lan cabang, lan umume warnane ijo (sanajan warna kasebut bisa uga ana warna liyane, lan uga beda-beda). Kajaba iku, tekstur kasebut bisa uga alus utawa alus, kanthi wates jagged utawa sederhana.

Lan iku ora kena diarani bentuk: senyawa, utuh, pinnate, lan mesthine uga lanceolate.

Apa godhong lanceolate?

Yaiku jinis agul-agul sing bentuke kaya tombak tombak. Panjang, kanthi saraf pusat katon jelas, lan sempit.

Tanduran apa sing duwe godhong kaya iki?

Kaya sing wis diandharake, ana akeh tanduran sing duwe rwaning jinis iki, kayata:

Privet (Ligustrum)

Ligustrum minangka pager

Gambar - Universitas Negeri Arizona

Iki minangka genus semak utawa ijo, semi-ijo utawa godhong - gumantung saka spesies - sing tuwuh ing Eropa, Asia, lan Australia. Dheweke bisa nganti dhuwur antarane 2 lan 12 meter, kanthi mahkota kandhel saka cabang sing thukul lanceolate godhong ijo peteng.

laurel (laurus nobilis)

Pemandangan laurel diwasa

Gambar - Wikimedia / Edisonalv

Iki minangka semak cemeng utawa wit-witan sing asli ing Mediterania bisa tekan dhuwure 5-10 meter. Batang biasane lurus, kanthi makutha sing bercabang lan padhet sing digawe saka godhong lanceolate 3-9cm.

Willow (Salix)

Wit Salix alba 'Tristis'

Salix alba 'Tristis'

Iki minangka genus semak lan wit sing biasane rontog, sanajan ana semi-ijo sing asale ing wilayah sing asor ing Hemisfer Lor, khusus ing wilayah lembab. Dheweke bisa nganti paling dhuwur 35 meter, kanthi godhong ijo lanceolate.

Apa sampeyan mikir babagan topik iki? 🙂


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.