Wattle Ireng (akasia melanoxylon)

Kembang akasia melanoxylon

Apa sampeyan butuh wit sing menehi shade lan uga tuwuh kanthi cepet? Ing akasia ireng iku minangka salah sawijining pilihan sing paling apik. Iki uga ayu banget lan tahan tahan garing, mula sampeyan ora bakal kuwatir ngombe (wiwit taun kapindho).

Yen sampeyan pengin ngerti dheweke, banjur aku bakal nerangake kabeh babagan dheweke.

Asal lan ciri

Tampilan wit Acacia melanoxylon

Protagonis kita minangka wit ijo sing asale saka Australia sisih wétan sing jenenge ilmiah Akasia melanoxylon. Dikenal kanthi jeneng akasia ireng, kayu ireng Tasmania utawa, mudgerabah ing basa Aborigine Australia. Iki minangka tanduran sing megah, sing dawane tekan 45 meter, sanajan umume ora ngluwihi 15m.

Makutha kandhel lan piramida dadi silinder, kasusun saka godhong ijo sing bisa bipinnate (ing spesimen enom) utawa lanceolate, dawane 7-10cm lan ijo greyish (ing spesimen diwasa). Kembang kasebut wernane kuning pucet lan disusun ing endhas globular. Woh kasebut minangka polong coklat abrit-coklat ing njerone, sing bakal ditemokake wiji ireng bunder, dawane 2-3mm.

Apa sing dadi perhatiane?

Woh-wohan akasia melanoxylon

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi: njaba, ing srengenge kebak. Tanduran kanthi jarak 10m (paling ora) saka konstruksi apa wae.
  • Bumi: tuwuh kanthi subur ing jinis lemah apa wae.
  • Irigasi: sajrone taun kapisan kudu disiram 2-3 kali seminggu; Wiwit kaping pindho, risikone bisa nyebar.
  • Pelanggan: paling ora taun pisanan luwih becik mbayar saben wulan kanthi pupuk ekologis. Saka kaloro, sampeyan ora perlu banget.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi. Sows langsung ing nursery kanthi landasan budidaya universal.
  • Rustitasitas: tahan adhem lan frosts nganti -7ºC.

Apa sampeyan ngerti akasia ireng? Apa sampeyan mikir


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.