Pycnantha akasia

emas wattle

Dina iki kita bakal ngomong babagan jinis tanduran sing kondhang lan digunakake kanggo kembang sing apik. Babagan babagan Pycnantha akasia. Umume dikenal kanthi jeneng wattle emas lan dijenengi kembang nasional Australia wiwit taun 1988. Tanduran iki kalebu kulawarga Fabaceae lan asale saka sisih kidul-wétan Australia. Amarga dikenalake ing negara liya, bisa ditemokake ing sawetara wilayah ing Eropa kidul lan disebar ing Afrika Selatan. Ing papan-papan sing dikenalake wis dadi tanduran invasi.

Mula, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo ngandhani kabeh ciri, sifat lan perawatan Akasia pycnantha.

Karakteristik utama

akasia pycnantha

Jeneng tanduran iki asale saka pinus Yunani sing dadi wujud kembang-kembang kenthel sing bentuk wit. Kanthi mlebu negara liya sing dudu asli, wis entuk ciri khas tanduran invasi. Kanggo ngontrol populasi, bakal digunakake macem-macem cara lan supaya ora nyebarake tanduran iki.

La Pycnantha akasia mekar nalika musim salju rampung lan suhu mulai saya dhuwur. Ing wiwitan musim panas yaiku nalika wiwit ngasilake pirang-pirang kembang kanthi warna emas. Karakteristik kembang kasebut sing apik yaiku wangi sing apik banget yen bisa ditutake lan diikuti karo polong dawa sing isine wiji ireng mengkilat. Iki minangka tanduran cilik kanthi ukuran ukuran, amarga sawetara spesimen mung dhuwur nganti 10 meter. Ing sawetara panggonan ing Maroko, bisa uga diamati sawetara spesimen Acacia pycnantha sing umure tekan 12 meter.

Kulit kayu alus ing tanduran sing enom lan wernane coklat tuwa nganti abu-abu. ing spesimen liyane kanthi pangembangan sing luwih gedhe. Salah sawijining ciri sing bisa mbedakake spesimen sing luwih lawas yaiku tekstur sing luwih apik sing diduweni liwat wektu. Dheweke duwe cabang cilik kanthi tekstur sing mulus, kala-kala bisa ditutupi kembang putih.

Wilayah lan habitat distribusi Pycnantha akasia

Kembang akasia pycnantha

Kaya sing kasebut ing wiwitan artikel, ing Pycnantha akasia Iki minangka tanduran sing asale saka Australia Selatan. Nanging, wis disebarake ing wilayah liyane ing jagad iki. Ing papan asale, disebar uga ing wilayah paling garing ing sisih lor-kulon uga ing wilayah pesisir New Wales tengah lan kidul. Uga bisa ditemokake ing wilayah kayata wilayah kayata Sydney lan Blue Mountains.

Wilayah liyane sing dhaerah distribusi yaiku ing India lan Maroko. Ing wilayah kasebut, ana sawetara panliten sing dicurigai manawa kekuwatan invasi spesies iki bisa ngganti Akasia cyanophylla amargi isinipun tanin inggil. Iki minangka tanduran sing cukup tahan, mula duwe aspek invasi. Habitat utamane ing wilayah sing ana lahan sing biasane duwe pasir sing wedhi lan watu.

Antarane kemampuan pabrik iki dadi tanduran invasi ing skala gedhe yaiku resistensi sing dhuwur tumrap kahanan garing. Bisa tuwuh ing wilayah sing udan kurang lan tanpa irigasi. Uga tahan variasi suhu wiwit adhem banget nganti panas banget lan uga garing banget.

Reproduksi saka Pycnantha akasia

kembang kuning

Ayo goleki apa jinis reproduksi tanduran iki sing tanggung jawab kanggo kekuwatan invasi. Amarga ciri khas kasebut, yaiku tanduran sing ngasilake liwat wiji. Kanggo resistensi kahanan lemah sing ora apik bisa dikenali minangka tanduran pirofit. Iki tegese tanduran minangka tanduran sing tuwuh ing wilayah sing bakal rusak. Wiji sing wis nyebar pirang-pirang taun kepungkur dirangsang dening suhu geni sing dhuwur lan bisa ngasilake tanpa ana risikone.

Lan tanduran pyrophytic iki duwe kaluwihan tinimbang liyane lan nalika tuwuh, umume kahanan lingkungan ora disenengi wong liya. Iki minangka sebab kenapa dheweke bisa tuwuh tanpa kompetisi. Iki minangka tanduran sing bisa adaptasi kanthi jinis pembakaran ing lemah iki.

Care lan panggunaan

 

Amarga rustisitas lan kemampuan tanduran iki tuwuh ing lemah kanthi karakteristik watu lan tahan kekeringan, minangka tanduran sing ora mbutuhake ati-ati kanggo tuwuh. Iki bisa ngidinke macem-macem jinis lemah lan tahan suwe dadi garing. Iki tegese mung kudu disiram kanthi cukup sajrone taun. Yen sampeyan pengin dadi bagean saka kebon, Sampeyan mung kudu pupuk setaun setaun kanthi nggunakake kompos utawa pupuk umum. Sampeyan uga menehi saran supaya prune nalika pungkasan mangsa ngembang. Kanthi cara iki, pruning mbantu ngontrol pertumbuhan lan bisa diwenehi bentuk bunder sing dikarepake.

Salah sawijining aspek sing kudu dipikirake supaya ora ngrusak tanduran iki yaiku ora ngidinke lopak. Amarga kalebu spesies sing luwih seneng kahanan garing lan kurang banyu, mula tanduran kudu disiram kanthi apik. Sampeyan uga penting kanggo nyelehake Pycnantha akasia ing papan sing kena sinar matahari langsung supaya ora mengaruhi tuwuh normal. Sanajan tanduran iki tahan banget, bisa uga diserang penyakit lan hama.

Babagan panggunaan Pycnantha akasia, kita waca sing minangka tanduran sing duwe kaendahan ing kembang-kembang kasebut. Mula, ing antarane panggunaan utama yaiku ornamen. Keuntungan liyane sing bisa diduweni saka spesies iki yaiku duwe aroma buah sing apik banget. Wis digunakake ing pirang-pirang kesempatan kanggo nggawe rasa. Kajaba iku, amarga godhong-godhongan kuning sing diwarnai uga dianggep kanggo digunakake minangka ornamen kanggo peternakan, kebon, alun-alun lan taman.

Saka kulit kayu, bahan kaya sap sing diarani tannin bisa diekstrak saka jaringan kulit kewan kanggo panggunaan domestik lan sawetara obat digawe.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan Pycnantha akasia lan ciri-cirine.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.