Akasia sing ragi sempit (Acacia cognata)

Akasia kognata

Kita wis biasa mikir wit sing tuwuh kanthi cepet lan dhuwure tartamtu nalika ngomong babagan akasia, nanging ana sawetara, kayata Akasia kognata, sing bisa nggawe kita kaget banget. Nyatane, nduweni ciri khas sing bisa dadi salah sawijining spesies genus sing paling menarik.

Apa sampeyan pengin ngerti sebabe aku ngandhani kabeh iki? Sampeyan ngerti yen ing kene kita ora bakal ninggalake apa-apa ing inkwell ... Iki file sampeyan dadi sampeyan bisa ketemu karo la.

Asal lan ciri

Akasia kognata

Protagonis kita yaiku wit utawa wit cemeng cilik -sing ijo - endemik kanggo Australia, khusus New South Wales lan Victoria. Jeneng ilmiah yaiku Akasia kognata, sanajan umume misuwur kanthi jeneng akasia rawan sempit utawa akasia kali. Tekan ndhuwur antara 0,6 lan 10 meter, lan nduwe cabang gantung nganggo godhong ijo dawa lan sempit.

Kembang kasebut kuning, lan katon ing antarane wulan Juli lan Oktober. Woh iki kalebu jinis legum garing sing ing njero wiji.

Sawetara kultivar wis dikembangake:

  • 'Kecantikan Bower'
  • 'Sedulurku'
  • 'Tips Tembaga'
  • 'Fettuccini'
  • 'Mist Green'
  • 'Lime Magik'
  • 'Limelight'
  • 'Mop Top'
  • 'Air Terjun'

Apa sing dadi perhatiane?

Akasia kognata mekar

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi: njaba, ing srengenge kebak. Uga ngidini shade shade.
  • Bumi:
    • Panci: landasan universal sing tuwuh.
    • Taman: ora preduli anggere duwe saluran sing apik.
  • Irigasi: udakara 2 utawa 3 kali seminggu nalika musim panas, lan sepisan seminggu suwene setaun. Yen sampeyan pengin diwenehi ing pot, sampeyan bisa nyelehake piring ing sangisore.
  • Pelanggan: saka spring nganti pungkasan musim panas karo pupuk ekologis, sewulan sepisan.
  • Pruning: ing pungkasan mangsa, cabang sing garing, lara utawa ringkih kudu dicopot.
  • Multiplikasi: ing Akasia kognata multiplies dening wiji ing spring. Sows langsung ing wiji.
  • Rustitasitas: nolak kadhemen lan beku nganti -7ºC.

Apa sampeyan mikir babagan tanduran iki? Apa sampeyan kenal karo dheweke?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.