Apa alat bonsai sing dibutuhake kanggo ngrampungake?

Bonsai dirawat kanthi alat khusus

Ora ana sing ujar manawa ngrawat bonsai iku gampang, nanging mula ora gampang ngerti fungsi saben bonsai kasebut. alat bonsai manawa ana guru sing nyaranake sampeyan entuk. Biasane ana sangang ... ora ngetung kaleng banyu, landasan utawa pot kembang.

Dadi, yen sampeyan pengin ngerti babagan obyek sing kudu mbantu bonsai sing dijaga kanthi apik, ayo ngomong babagan iki 🙂.

Apa alat bonsai?

Gunting, tang, gunting, pinset ... akeh! Ngerti kabeh penting kanggo nggawe perawatan luwih gampang, nanging ... ana pira?

Alat pruning bonsai (lan gegandhengan)

Kabel

Kawat minangka alat sing menarik

Kawat, miturut jenenge, Iki digunakake kanggo kabel, ing cabang iki bonsai utawa wit kasebut karo sing digunakake Bisa uga coklat utawa ireng, digawe saka waja utawa aluminium, lan ketebalan sing beda-beda gumantung saka cabang sing pengin digawe: 1, 1'5, 2, 2'5, 3… lan liya-liyane nganti 5mm. Gambar kasebut digawe saka aluminium, bahan sing gampang ditekuk.

Didol ing bungkus limang Kene. Entuk 🙂.

Tweezers

Tweezers migunani banget kanggo bonsai sing digunakake

Kapal iku stainless steel lan digunakake akeh kanggo mbusak godhong, utawa sisa-sisa landasan sing bisa uga ana ing antarane cabang utawa oyot ing wilayah sing angel diakses.

Tuku ing kene.

Pruner cekung

Tampilan mesin pemotong cekung

Iki digunakake kanggo ngethok cabang sing lancip sing diwiwiti utawa lignified, uga pangisep utawa nyedhot sing ora dikarepake. Motong sing digawe cekak, dadi kanthi visual katon luwih estetis. Iki digawe saka waja mangan, dadi umure dawa banget 😉.

Tuku ing kene.

Pruner bunder

Pruner bunder minangka alat bonsai

Iki padha karo mesin pemotong cekung, kanthi bedane Motong bunder. Gambar kasebut yaiku alat Jepang sing digawe saka baja karbon, karakteristik sing nggawe kualitase luwih dhuwur, uga rega.

Entuk kene.

Sierra

Bonsai pruning saw

Saws mung digunakake ing wiwitan, yen pruning formasi dibutuhake, lan mung kanggo motong cabang sing kandel. Nduwe gagang ergonomis lan agul-agul bergerigi sing bisa nggawe potongan sing alus lan resik.

Tuku ing kene.

Gunting pruning

Gunting gunting bonsai

Dituduhake kanggo dipangkas cabang lan godhong sing ijo. Wis agul-agul, saéngga bisa nggawe potongan kasebut dadi resik. Kajaba iku, amarga digawe saka waja tahan karat, kanthi pangopènan minimal sing bakal kita deleng ing pungkasan, mesthine bakal tahan sampeyan pirang-pirang taun.

Tuku ing kene.

Piranti transplantasi bonsai

Bantalan

Tampilan bantalan bonsai

Bantalan utawa jaring bonsai Iki digunakake kanggo "nutupi" bolongan pembuangan nampan lan kanthi mangkono nyegah ilang landasan. Dheweke digawe saka plastik, supaya bisa dibentuk kaya sing dikarepake.

Tuku ing kene.

Pancing

Pancing minangka alat transplan

Pancing digunakake kanggo luwih gampang mbusak substrat saka oyot. Dheweke duwe gagang kayu ergonomis, lan kait kasebut digawe saka waja mangan.

Tuku ing kene.

Pot kembang / nampan

Panci bonsai coklat

Panci utawa nampan bonsai kalebu jagad iki: ana macem-macem jinis, ukuran lan warna. Milih siji iku ora gampang, amarga kudu dadi model sing ayu nanging ora bisa ditonjol maneh amarga peran utama kudu dijupuk wit. Uga, bentuke kudu pas karo gerakan lan pangembangan tanduran; makane nampan sing dhuwur lan sempit digunakake kanggo kaskade utawa semi-kaskade bonsai, utawa nampan lonjong lan endhek kaya sing ana ing foto alas utawa wit kanthi gaya vertikal resmi.

Iki digawe saka keramik lan ukuran 24 sentimeter diameteripun kanthi ambane 6 sentimeter. Tuku ing kene.

Nggaru

Garu kasebut migunani kanggo transplantasi bonsai

Garu kasebut dudu alat transplantasi khusus, nanging minangka digunakake kanggo level substrat kira-kira, Aku wis mutusake kanggo nyelehake ing bagean iki. Iki digawe saka stainless steel lan nyedhiyakake genggeman sing kuat, mula bakal kepenak digunakake.

Tuku kene.

Mbanyoni bisa

Siraman Jepang bisa kanggo bonsai

Kaleng mbanyoni uga dudu alat mung transplantasi, nanging kaya sing wis dingerteni utawa yen durung dakkandhani, sampeyan ora bisa nggunakake kaleng konvensional. Bolongan ing artichoke kudu cilik supaya banyune mili kanthi lancar, amarga yen landasan kasebut bakal ilang sadurunge wayah. Sing sampeyan tingali ing gambar kasebut yaiku Jepang lan kapasitas 3 liter.

Tuku ing kene.

Substratum

Akadama, landasan kanggo bonsai

Substrat kasebut Minangka media sing oyot bakal tuwuh, lan sampeyan kudu tetep lembab (nanging ora dibanjiri) uga kompos. Ana macem-macem jinis, kayata kanuma, kayata, sing dituduhake kanggo spesies acidophilic (maples, azaleas, lsp), akadama, sing minangka tanduran sing paling akeh digunakake kanggo tanduran standar (zaitun, almond, ara, lsp), utawa pumice sing disaranake mung digunakake ing wit-witan khas ara-ara samun (kayata baobab) utawa dicampur karo liyane.

Sampeyan duwe kabeh informasi ing link iki:

Kit Bonsai

Yen sampeyan pengin ngirit sawetara euro, sampeyan bisa tuku kit, kaya sing disaranake:

Kit transplantasi kanthi 14 lembar

Toolkit Transplantasi

Iki menarik kit kanthi 14 alat transplan Malah kalebu sendok cilik supaya sampeyan bisa ngisi tray kanthi cara sing luwih kepenak, pinset, gunting lan penghapus bledug.

Tuku kene.

10 potong kit

Kit Alat Bonsai saka 10

Kit iki duwe kabeh sing dibutuhake kanggo ngurus bonsai, kalebu sikat sing digunakake kanggo ngresiki oyot. Piranti kasebut digawe saka waja karbon, mula awet bisa dingerteni.

Tuku kene.

Kepiye supaya alat bonsai tetep kondisine apik?

Suwene anggone kudu awet, penting banget kanggo njaga ing papan sing adhem lan garing, dilindhungi saka srengenge langsung. Kajaba iku, sadurunge lan sawise digunakake, kudu diresiki kanthi banyu - luwih becik yen panas - lan sabun utawa alkohol apotek kanggo nyegah infeksi.

Elinga manawa virus, jamur lan bakteri bisa dideleng kanthi mripat langsung, lan uga endhog sawetara serangga cilik banget mula bisa disalahake minangka titik sing metu saka alat kasebut. Mula, reresik ora perlu, bisa uga penting kanggo bonsai kita.

Artikel sing gegandhengan:
Jagad Bonsai

Tuku alat bonsai ing endi?

Tampilan bonsai pinus

Aliexpress

Katalog alat kasebut amba banget, lan amarga para pembeli duwe kamungkinan kanggo ninggalake pendapat, mula ora angel golek sing sampeyan butuhake ... tanpa ninggalake omah.

Amazon

Kaya sing sadurunge, ing Amazon gampang banget nemokake apa sing sampeyan goleki. Regane larang banget, lan pangiriman cepet.

Leroy Merlin

En el Leroy Umume adol proyek bonsai (kayata bonsai), nanging uga sawetara panci lan landasan. Yen sampeyan minangka pamula lan / utawa ora duwe anggaran akeh, tanpa ragu-ragu riko menyang pusat blanja iki utawa toko online dianjurake banget.

Pembibitan khusus

Yen sampeyan duwe kesempatan menyang nursery bonsai khusus, sampeyan bakal seneng banget. Piranti sing ana ing situs kasebut nduweni kualitas, sanajan sejatine regane larang Yen dibandhingake karo apa sing ditemokake ing panggon liya, nanging pancen ana regane.

Muga-muga sampeyan wis migunani lan ngerti apa alat sing dibutuhake, nanging yen sampeyan duwe pitakon, hubungi kita 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   CARLOS ngandika

    kualitas lan foto sing apik banget.
    Aku kasengsem ing alat

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Carlos.
      Kita seneng sampeyan seneng artikel kasebut.

      Nanging kita ora darmabakti kanggo adol. Contone, sampeyan bisa njaluk dheweke amazon.

      Greetings.