Alfabega (Ocimum basilicum)

Tampilan Basil

Tanduran sing bakal dakkandhakake ing artikel iki umume; nyatane, sampeyan bisa uga saiki wis duwe, utawa wis nate ngalami. Dikenal minangka alfabega utawa kemangi, lan sanajan cilik, migunani banget kanggo kita.

Yen sampeyan pengin ngerti cara ngrampungake supaya bisa awet, banjur aku bakal ngandhani apa sing kudu sampeyan ngerteni babagan dheweke.

Asal lan ciri

Kembang kemangi

Protagonis kita minangka tanduran herba perennial sing jenenge ilmiah Ocimum basilicum, nanging luwih dikenal kanthi jeneng alfabega utawa kemangi. Ing iklim sedheng, tuwuh saben taun. Tekan dhuwur 30 nganti 130 sentimeter, lan ngembangake batang sing kurang luwih langsung saka godhong, oval utawa ovate, tunas warna ijo sing mekar.

Kembang kasebut diklumpukake ing perbungaan kanthi bentuk lonjakan terminal, lan tubular kanthi warna putih utawa murni. Woh kasebut minangka achene bunder (woh garing sing winih ora dipasang ing "kulit" utawa pericarp).

Apa sing dadi perhatiane?

Kemangi pot

Kanggo duwe alfabet sing sampurna, disaranake sampeyan menehi perawatan ing ngisor iki:

  • Lokasi: njaba, ing srengenge kebak. Uga tuwuh ing semi-shade yen luwih cahya tinimbang shade.
  • Bumi:
    • Panci: landasan universal sing tuwuh.
    • Taman: ora preduli anggere wis got sing apik.
  • Irigasi: 2-3 kaping seminggu ing mangsa panas, lan saben 4-5 dina suwene taun.
  • Pelanggan: wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas karo pupuk ekologis. Yen ana ing pot, kita kudu nggunakake pupuk cair ing ngisor indikasi sing kasebut ing wadhah kasebut.
  • Multiplikasi: dening wiji utawa stek gagang ing musim semi utawa musim panas.
  • Panen: yen perlu, sawise spesimene wis tekan ukuran sing cocog (minimal 30cm). Mengko, bisa digunakake kanggo nganggo sing seger, ing sup, salad utawa rebus.
  • Rustitasitas: tahan frosts adhem lan ringkih nganti -2ºC.

Apa sampeyan mikir babagan tanduran iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.