Alder (Alnus glutinosa)

Alnus glutinosa

Dina iki kita bakal ngrembug babagan wit umur dawa sing asale saka alas gundul ing sisih lor Eropa lan Asia. Yaiku alder utawa alno. Jeneng ilmiah yaiku Alnus glutinosa lan kalebu kulawarga Betulaceae sing ana luwih saka 30 spesies wit lan semak. Wilayah distribusi utamane ing wilayah sing luwih adhem ing wilahan bumi sisih lor.

Wit iki bisa urip 120 taun lan dhuwure 30 meter. Apa sampeyan pengin ngerti kabeh rahasia, keprigelan lan karakteristik sing ndadekake istimewa? Waca terus kanggo ngerteni kabeh.

Descripción

Iklim Alnus glutinosa

Wit umur dawa iki bisa urip luwih saka 120 taun. Sanajan ukurane nganti 30 meter, biasane wit kasebut lurus lan cukup resik. Makutha bentuké piramida lan cabangé lancip. Sanajan bisa tuwuh dadi wit sing cukup gedhe, umume ditebang kanggo dadi kayu bakar.

Wit iku wit sing gampang dingerteni kapan wae taun. Kluster sing diduweni duwe strobili peteng lan ovoid sing khas. Nalika ditemokake ing lemah sing luwih cethek, bisa dingerteni manawa ora duwe oyot tengah sing sejatine, nanging kalebu sawetara oyot sekunder sing nyoba ndawakake lan nutupi medhia maksimum sing bisa ditindakake, mula bisa entuk nutrisi sing dibutuhake kanggo pangembangan.

Dene godhonge gampang lan ganti. Kita bisa nemokake kanthi ukuran wiwit 6 cm dawa lan ambane 5 cm. Sanajan wit iki asem, godhonge bisa tetep ana ing wit nalika musim salju yen ora ana angin utawa udan sing bisa tiba tiba tiba kabeh. Ing musim semi lan musim panas, godhonge duwe warna ijo ing loro-lorone, sanajan luwih terang ing sisih ngisor.

Warna karakteristik saka Alnus glutinosa wernane coklat semu abang. Kembang ing wulan Agustus lan September lan diwasa nyebar wiji sajrone wulan Maret lan April. Kulit kayu Gamelan kanthi warna coklat semu ijo lan, nalika tuwuh lan umure, tuwuh kanthi tekstur retak lan warna coklat utawa abu-abu peteng.

Syarat Alder

iklim

Woh-wohan saka Alnus glutinosa

El alder iku spesies arboreal sing tahan banget kanggo adhem. Thanks kanggo kemampuan adaptasi karo macem-macem lingkungan, mula bisa urip kanthi suhu nganti -17 derajat. Nalika suhu wiwit munggah ing musim semi, nanging isih ana sawetara frosts wengi, iki nalika dadi luwih sensitif. Iki amarga wis biasa lan "santai" karo suhu sing luwih nyenengake sawise adhem musim salju lan godhong wiwit tuwuh. Nalika frost paling kena pengaruh.

Uga bisa ngidinke iklim sing cukup lembab utawa garing, anggere lemah cukup banyu supaya bisa tetep seger lan nutrisi sawayah-wayah. Tahan tahan nganti garing nganti saiki. Bisa tahan sawetara udan taunan wiwit 400mm nganti 2000mm. Yen udan luwih akeh, bisa dadi kelembapan asor lan bisa nyebabake banyu saya telas.

Rentang suhu paling luweh kanggo Alnus glutinosa bisa urip ing kahanan sing apik yaiku antara 8 lan 14 derajat. Suhu iki asring banget ing wilayah paling Lor ing Eropa.

Lantai

Godhong Alder

Minangka kanggo lemah, Iki dudu spesies sing nuntut banget jinis lemah sing ditemokake. Bisa tuwuh kanthi sampurna ing lemah granit lan watu gamping. Karakteristik mineralogi kasebut ora penting banget. Bahan panentu ing jinis lemah iki yaiku jumlah bahan organik sing ana. Dheweke butuh sumbangan bahan organik supaya bisa menehi nutrisi awake dhewe kanthi luwih apik lan tekan dhuwur sing bisa digayuh.

Papan sing paling asring ditemokake yaiku lemah sing lembab lan cedhak karo kali lan tlaga. Kita uga bisa nemokake ing sisih ngisor lembah ing endi luwih akeh kelembapan lan bahan organik minangka asil saka reret lereng. Ing wilayah rawa lan sawetara rawa bisa uga katon amarga kandungan lembab sing dhuwur. Iki minangka spesies oportunistik sing bisa berkembang lan tuwuh ing sawetara lubang got, njupuk keuntungan saka kurva ing wilayah kasebut supaya bisa subur ing wilayah-wilayah ing endi kelembapan lan bahan organik akumulasi.

Iki minangka spesies wit sing cukup apik kanggo lemah sing ditemokake wiwit saiki nyumbang kanggo ningkatake kapasitas lemah kanggo nambah kualitas lan konten nitrogen. Iki amarga ana hubungane simbiotik ing antarane bakteri sing ditemokake ing oyot lan amarga kandungan nitrogen sing dhuwur ing godhong sing wis bosok. Lemah sing cukup nitrogen duwe kapasitas luwih akeh kanggo menehi tanduran, wit, lan semak sing ana ing njero ruangan.

Dhuwur, toleransi lan simbiosis

Wit Alder

Kita bisa nemokake Alnus glutinosa ing dhuwure 1300 meter saka lumahing segara. Ing wektu iki, ana kahanan sing paling becik kanggo berkembang kanthi apik. Nduwe toleransi sing adil kanggo cahya. Bisa tahan sinar srengenge medium lan iyub-iyub ing sawetara acara.

Minangka kanggo simbiosis sing kasebut ing ndhuwur, kegiatan bakteri ing oyot iku penting banget, saengga ing lemah sing ditemokake, bisa ndandani luwih akeh nitrogen lan nambah kualitas lemah sing ditemokake.

Ngurus kanggo Alnus glutinosa

Karakteristik saka Alnus glutinosa

Kanggo ngrawat wit iki ing kebon kita, sing pertama yaiku urip kanthi dhuwur sing cedhak karo jeneng sing wis kasebut ing ndhuwur supaya bisa tuwuh ing kahanan sing apik. Dheweke butuh cahya srengenge utawa semi-shade lan suhu anget. Minangka kanggo lemah, utawa luwih becik, lembab supaya bisa nindakake kegiyatane

Iki dudu tanduran sing nuntut banget kanthi lemah sing ditemokake lan sampeyan bisa nambah kualitase kanthi tingkat fiksasi nitrogen sing luwih dhuwur. Risiko kudu akeh saengga lemah kasebut tetep njaga asor nanging tanpa dibanjiri. Ora pruning utawa pupuk khusus.

Sampeyan bisa multiply liwat potongan kayu sing ditindakake nalika ora ana maneh es nganti musim semi.

Muga-muga kanthi informasi kasebut, sampeyan bakal luwih ngerti babagan wit umur iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.