Perawatan aloe vera ing njero ruangan

Aloe vera minangka succulent sing bisa disimpen ing njero ruangan

Apa sampeyan bisa duwe aloe vera ing omah? Iki minangka tanduran sing biasane ora ilang ing koleksi succulents, amarga saliyane ora mbutuhake perawatan akeh, uga duwe macem-macem sifat. Kaya-kaya ora cukup, ngasilake kembang kuning sing dekoratif banget (inflorescence, bener) wiwit umur 4 taun.

Nanging, umume, iki minangka tanduran ruangan, amarga butuh cahya sing akeh. Saiki yen sampeyan kepingin weruh carane ngurus aloe Vera ing jero ruangan, banjur kita bakal pitutur marang kowe.

Apa pot lan lemah sing sampeyan butuhake?

Sale Apik Apik...
Apik Apik...
Ora ana review

El lidah buaya Iku tanduran sing ora ndhukung keluwihan banyu ing werna. Awit saking punika, Sampeyan kudu ditandur ing pot sing ana bolongan ing dhasar, lan ukurane pas supaya bisa tuwuh kanthi apik kanggo sawetara wektu.. Ing pangertèn iki, yen, contone, ing salah siji sing ukuran 10 centimeters ing diameteripun, sabanjuré kudu ngukur antarane 15 lan 18 centimeters, lan malah 20 yen kita nyoba ora kanggo mbanyoni kakehan.

Ing dharatan, kudu entheng, yaiku, bobote sithik lan uga kudu cepet ngeculake banyu.. Supaya ora dadi rumit, kita bisa nggunakake lemah kanggo kaktus lan succulents merek kembang, Boix o Fertiberia. Yen sampeyan pengin, sampeyan mung kudu ngeklik tautan kasebut.

Nalika kudu transplantasi?

Pot bakal diganti nalika werna metu liwat bolongan got sawijining, utawa nalika kita weruh sing wis diprodhuksi dadi akeh suckers sing wis entek kamar kanggo terus akeh. Nanging ya, sampeyan kudu nindakake ing spring, ora ing mangsa, amarga tanduran perlu panas kanggo ngatasi transplantasi lan kanthi mangkono bisa nerusake wutah.

Ngendi kudu diselehake?

Irigasi lidah buaya kudu sithik

Iki minangka tanduran sing mbutuhake akeh cahya, nanging ora kudu diselehake ing ngarep jendhela awit mengkono bakal njalari godhong gosong. Mulane, luwih becik dilebokake ing kamar sing, ya, ana jendhela, nanging adoh saka wong-wong mau. Kajaba iku, penting kanggo muter pot sethithik saben dina supaya kabeh bagean aloe nampa cahya sing padha, saéngga nyegah etiolated (yaiku, tuwuh banget ing siji arah: a sumber cahya) luwih kuat, kaya bayangan ing prabot, contone).

Dadi, ora kudu dilebokake ing papan sing ana draf, kayata sing digawe dening penggemar utawa AC. Yen wis rampung, pucuk godhong bakal garing.

Nalika lan carane mbanyoni aloe vera ing njero ruangan?

Irigasi bakal ditindakake mung sok-sok. Iku tanduran sing tahan kahanan garing lan kurang banyu, nanging ora keluwihan banyu. Mangkono, penting kanggo mbanyoni nalika lemah garing. Kanggo ngerteni, dianjurake kanggo nimbang pot sanalika disiram, lan maneh sawise sawetara dina.

Lan iku lemah lembab bobote luwih saka lemah garing, supaya beda bobot iki bisa dadi pandhuan banget migunani lan dipercaya kanggo ngerti kapan kanggo banyu. Nanging, elinga yen ing jero ruangan butuh wektu luwih suwe kanggo garing, mula Sampeyan bisa uga mung kudu rehydrate sapisan minggu sak mangsa panas, lan saben 10 utawa 15 dina liyane taun.

Uga, nalika wektune teka, sampeyan kudu pour banyu menyang lemah, nganti metu liwat bolongan got saka pot. Iki bakal mesthekake yen hydrates uga. Yen ana saucer ing sangisore pot utawa ana ing wadhah tanpa bolongan, kita kudu ngelingi supaya ora kelelepan oyod.

Apa kudu dibayar?

Yo bener. Saka awal spring nganti wiwit kelangan mudhun ing Autumn, iku Highly dianjurake kanggo fertilize ing aloe Vera. Kanggo nindakake iki, kita bakal nggunakake pupuk cair kayata guano, utawa pupuk uga ing format cair kayata kaktus lan succulents saka Kembang.

Ing kasus apa wae, sampeyan kudu ngetutake pandhuan kanggo nggunakake sing bakal ditemokake ing kemasan; digunakake kita bakal mbukak risiko nyebabake karusakan pinunjul kanggo tanduran.

Apa masalah bisa aloe Vera ing njero omah?

Lidah buaya ditandur nalika musim semi

Kadhangkala kita bisa nggawe kesalahan, mula penting kanggo ngerti masalah apa sing bisa dialami tanduran omah kita:

  • Godhong tiba, tanpa kekuwatan: yen tanduranmu katon “mbukak”, merga kurang cahya. Nggawa dheweke menyang kamar sing akeh cahya.
  • Godhong alus, bosok: mbokmenawa amarga keluwihan banyu. Ganti lemah tanpa ndemek oyod banget lan nandur ing pot kanthi bolongan ing dhasar. Mula, banyu kurang asring.
  • godhong ditutup: kurang banyu. Sampeyan kudu mbanyoni luwih asring.
  • Ora mekar: kaleresan anggenipun mekar wonten ing jero ruangan. Sampeyan bisa mbantu kanthi menehi pupuk universal utawa kanggo tetanduran ngembang ing musim semi, nanging yen sampeyan bisa, paling apik kanggo njupuk metu lan sijine ing iyub-iyub parsial utawa semi-iyub-iyub.

Muga-muga sampeyan bisa seneng aloe Vera thukul ing jero ruangan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.