File alpukat lengkap

Persea americana

Alpukat saiki minangka wit tropis sing paling akeh ditandur ing wilayah iklim sedheng. Ora mung ana macem-macem jinis tahan frost nganti -2ºC, nanging uga menehi shade., sing dihargai yen sampeyan manggon ing wilayah sing suhu gampang munggah ndhuwur telung puluh derajat Celcius nalika musim panas.

Nanging saliyane iku, ngasilake woh-wohan sing akeh, cukup kanggo kabeh kulawarga dikonsumsi sajrone setaun. Dadi apa ora ditanem? 😉

Karakteristik alpukat

wit alpukat sing menjulang

Protagonis kita, dikenal kanthi jeneng ilmiah Persea americana, lan kanthi alpukat umum, alpukat, alpukat, alpukat, abacate, abocado utawa alpukat, minangka wit evergreen sing dipercaya asale ing negara bagian Puebla, Meksiko. Tuwuhe nganti dhuwur 30 meter. Makutha kasebut kandhel banget, lan diametere bisa nganti 6-7m.. Godhonge sulih, pedunculasi, ijo padhang lan dawane 10-15cm.

Kembange cilik, putih. Wanita lan pria ora mbukak kanthi bebarengan, sing ngalangi pembuahan awake dhewe. Amarga iki, penting banget kanggo duwe sawetara spesimen kanthi kembang sing padha, wiwit cara iki sampeyan bakal bisa ngasilake panen sing apik banget.

Sawise diserbuki, woh-wohan wiwit diwasa, yaiku drupe kuning-ijo utawa coklat semu gedhe, ukurane 8 nganti 18cm. Wangunane ovoid utawa globose, lan ing njero ana wiji globular dawane 5 nganti 6 cm.

Macem-macem jinis amerika Persea dikenal, ing ngisor iki sing paling gampang dipikolehi:

  • Ettinger: asale saka Israel. Wohé ijo.
  • Kuwat: paling nyebar. Asal-usulé ing California, lan ngasilake woh-wohan sing burik ijo sing mateng ing mangsa adhem.
  • gething: Asale saka California. Iki ngasilake woh-wohan ireng ing pungkasan musim (pungkasan musim gugur / awal mangsa).

Kepiye carane ngrawat awak dhewe?

Persea americana, tanduran asat

Yen sampeyan pengin duwe siji utawa luwih salinan, tututi saran 🙂:

Lokasi

Wenehake wit ing area sing sinar srengenge langsung, kanthi jarak minimal 10m saka tanduran sing dhuwur.

Lantai

Lemah utawa lemah kebon mesthine kudu entheng, jero, kanthi saluran sing apik (Kene sampeyan duwe informasi luwih lengkap babagan topik iki), lan kanthi netral utawa rada asam (5,5 nganti 7).

Jarak antarane tanduran ing kebon paling sethithik 8 meter, luwih disaranake 10m.

Irigasi

Godhong alpukat anyar

Irigasi kudu Kerep, amarga ora tahan kahanan garing. Sajrone musim panas, bakal disiram saben 2-3 dina, lan suwene setaun saben 5-6 dina. Gunakake banyu udan kanggo iki, utawa banyu tanpa jeruk nipis. Yen sampeyan ora bisa entuk, aja padha sumelang. Bakal cukup kanggo ngisi ember karo banyu, supaya turu sewengi, lan sesuk digunakake kanggo disiram.

Pelanggan

Sajrone musim tuwuh, lan dadi wit sing woh-wohan bisa dipangan, kudu dibayar nganggo produk organik, kaya guano utawa pupuk kandhang, nyelehake lapisan sing kandel 2-3cm ing bagasi saben wulan.

Yen tanduran isih enom, sampeyan uga bisa milih nggunakake pupuk cair, luwih becik menehi saran amarga efektivitas cepet. Mesthi wae, sampeyan kudu tindakake pandhuan sing kasebut ing paket supaya ora ana resiko overdosis.

Tanduran wektu

Wektu paling pas kanggo mbuwang ing kebon utawa kebon yaiku en primavera, nalika suhu wiwit munggah luwih saka 10ºC.

Pruning

Mung cabang sing tuwuh cedhak lemah, cabang sing ringkih lan lara kudu dicopot ing wiwitan musim semi.

Panen

Wiwit umur limang taun (wiwit nyebar) sampeyan bisa miwiti nglumpukake woh-wohan.

Multiplikasi

Alpukat germin saka wiji

Alpukat mundhak kanthi wiji lan dipasang ing musim semi. Ayo ndeleng cara nerusake ing saben kasus:

Bibit

  1. Sing pertama ditindakake yaiku golek woh alpukat sing seger, banjur dipangan 🙂.
  2. Sawise iku, sampeyan kudu ngresiki wiji nganggo banyu, kanthi tliti.
  3. Saiki, sampeyan kudu nyebar ing wiji kanthi vermikulit, yaiku landasan sing, kajaba duwe saluran sing apik banget, tetep lembab kanggo wektu sing suwe, sing bakal mbantu winih germin. Kudu dikubur sethithik, yen ora bakal thukul.
  4. Sprinkle belerang utawa tembaga ing lumahing landasan. Iki bakal nyegah jamur supaya ora ngrusak.
  5. Pungkasane, banyu.

Yen kabeh bisa mlaku kanthi apik, sajrone wulan mula bakal wiwit oyot.

Kerajinan Tangan

Alpukat kasebut bisa dicangkokake menyang Persea indica (Viñátigo canario) lan, mesthine menyang Persea americana. Jinis korupsi sing ditindakake yaiku awujud a »T». Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu ngetutake langkah iki:

  1. Nalika batang tanduran master ngukur paling ora diameter 1cm, potong bevel digawe ing dhuwur 10cm lan diobati nganggo fungisida.
  2. Saiki, cabang sing bakal dicangkok dilebokake.
  3. Banjur ditempelake nganggo tape utawa raffia korupsi.

Hama

Spider abang, hama alpukat

  • Laba-laba abang: Iki minangka tungau cilik sing bentuke kaya laba-laba abang sing nenun web ing antarane godhong. Sampeyan bisa nglawan kanthi nyampur 2 siung bawang putih, 2 lombok lan setengah bawang bombay, cincang kabeh kanthi apik lan saring banjur leburake campuran ing 3 liter banyu.
  • Cacing belitan godhong: yaiku moth kanthi warna coklat sing larva dipangan ing godhong, nyebabake kerusakan serius ing tanduran. Sampeyan bisa ngobati kanthi Bacillus thuringiensis, yaiku bakteri sing mangan cacing.

Penyakit

Jam ringan, kepiye pengaruhe alpukat

  • Bosok ROOT: Iki disebabake dening kelembapan sing berlebihan, bisa uga disiram banget lan / utawa ing lemah sing kurang lemes. Irigasi kudu diwenehi jarak lan tanduran diolah nganggo fungisida sistemik.
  • Jam ringan: Iki minangka jamur sing nembus jaringan godhong, batang lan woh-wohan, nyebabake deformasi. Iki uga diatasi nganggo fungisida sistemik.
  • Penyakit fusarium: yaiku penyakit jamur sing disebabake jamur saka genus Fusarium. Iki mengaruhi oyot lan nyebar menyang tanduran liyane liwat batang, ing endi ana bubuk putih sing katon. Asring yen dideteksi wis kasep, nanging bisa dicegah kanthi ngontrol irigasi lan ngobati tanduran kasebut saka wektu ke wektu kanthi fungisida.

Rustitasitas

La Persea americana biasane wit sensitif kadhemen. Nanging, varietas Hass lan Fuerte bisa thukul ing njobo ing wilayah sing suhune mudhun nganti -2ºC sakedhik.

Apa sampeyan bisa tuwuh alpukat ing pot?

Amarga ukurane diwasa, dudu tanduran sing bisa disimpen ing pot kanggo urip. Bakal tekan wektu sampeyan kudu ing lemah.

Sanajan mangkono, bisa ditandur ing pot sajrone pirang-pirang taun yen sampeyan nggunakake landasan universal sing dicampur karo 30% perlite, lan ditanam saben rong taun maneh.

Kanggo apa sing digunakake?

nggunakake alpukat

Avocado minangka wit sing digunakake kanggo hiasan, nanging uga duwe kagunaan liyane sing menarik:

Kuliner

Woh, kanggo rasa manis sing khas, gabungke kanthi apik karo sajian sayuran sing beda-beda, kaya salad. Komposisine kimia kaya ing ngisor iki:

  • Banyu: 70%
  • Protein: 1,5%
  • Lipid: 22%
  • Karbohidrat: 6%
  • Vitamin A: 40mg / 100g
  • Vitamin B1: 0,09 / 100g
  • Vitamin B2: 0,12mg / 100g
  • Vitamin B6: 0,5mg / 100g
  • Vitamin E: 3,2mg / 100g
  • Vitamin C: 17mg / 100g
  • Kalium: 400mg / 100g

Obat

Iki minangka antioksidan, sing nundha penuaan, nglindhungi saka penyakit degeneratif lan jantunglan nyuda lara migren. Siji-sijine negatif sing bisa kita ucapake yaiku, amarga isi lemak sing akeh, mula ora dianjurake kanggo ngombe sawise mangan, luwih-luwih yen ora olahraga olahraga kanthi rutin.

Lan kanthi iki kita rampung. Apa sing sampeyan pikirake babagan alpukat?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

14 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Francisco ngandika

    Halo, foto sing metu saka godhong alpukat ing ngisor sing katon kaya kembang bisa ngomong babagan jamur kasebut amarga asale lan kepiye bisa nglawan matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Francisco.
      Yaiku jamur. Jamur mesthi katon nalika sampeyan ngatasi banyu utawa asor banget.
      Ditempuh karo fungisida.
      A Salam.

  2.   Rosita ngandika

    Nyuwun tulung, aku ora ngerti tenan babagan cara metu saka jugangan alpukat karo oyot menyang tanah sing pasti. Matur Nuwun.

  3.   JILARI ngandika

    Matur Nuwun! Aku mbantu aku akeh kanggo peer ilmu alam, ing kene aku nemokake meh kabeh peer =)

  4.   Aldo Luis Zanin - DNI 5036319 ngandika

    Aku duwe 2 tanduran alpukat ing wilayah Greater Buenos Aires, salah sijine umure luwih saka 25 taun, aku entuk saka winih, udakara udakara 10 taun ing pot, lan saiki udakara 15 ing lemah, mung taun iki wiwit mekar udakara. sewulan, nanging godhonge wis kuning lan rontog, aku ora ngerti yen bakal ngasilake
    Uga ijo, jejere udakara 3 meter tanduran liyane sing dipikolehi saka wiji, disebar langsung ing lemah, umure udakara 15 taun, ora ana mekar uga, godhonge tetep ijo banget. Nindakake pandhuan ing Internet, aku nggawe potongan kulit kanggo wong loro sing banjur ditutup, uga nganggo kawat, muni sawetara cabang, pasang hormon kembang, kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur, sing paling gedhe mekar kaping pisanan, nanging godhong wis dadi kuning lan padha rontog, aku bakal nampa wangsulan

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Aldo.
      Apa sampeyan wis mriksa manawa ana wabah? Sepira kerepe sampeyan menehi banyu?

      Godhong tiba bisa uga amarga koloni serangga sing ngrusak, uga kakehan utawa kurang irigasi.

      Contone, yen bubar udan luwih akeh tinimbang sing dibutuhake ing wilayah sampeyan, lan angel banget bumi bisa nyedhot akeh banyu, mula wit sampeyan bisa nandhang sangsara.

      Saran kula: delengen manawa sampeyan duwe hama, lan yen sampeyan bisa ngatasi bumi diatomaceous o sabun kalium. Yen katon apik, priksa lemah kasebut: digali bolongan -kecil- udakara 10 sentimeter ing jejere alpukat; Yen udan banget, sampeyan bakal bisa ndeleng manawa warna bumi luwih peteng tinimbang permukaan.

      Sampeyan uga luwih becik, yen sampeyan durung nindakake, pupuk lahan kasebut Pupuk organik: guano, pupuk kandhang, cacing. Kanthi cara iki tanduran bakal saya kuwat lan sehat.

      Matur suwun!

  5.   José Luis ngandika

    Luwih sewulan kepungkur aku nyelehake jugangan utawa wiji ing segelas banyu nganggo tusuk waos nanging nganti saiki ROOT ORA Katon lan BAGIAN WEATHER ORA BUKA, suwene suwene

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello José Luis

      Yen wiji kasebut bisa digunakake, bisa njupuk 2-3 wulan kanggo germin.

      Aja kuwatir yen mlaku kanthi apik, bakal tuwuh oyot.

      Greetings.

  6.   Dolores ngandika

    Halo, aku duwe wit umur setaun saka wiji kasebut, lan aku wis dikandhani manawa ora ngetok wit alpukat diwasa ora bakal ngasilake alpukat. Aku pengin ngerti apa sejatine.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Dolores.

      Ya bener. Sanajan pilihan liyane yaiku tuku alpukat liyane, nanging luwih dhisik kudu ngerti manawa sampeyan lanang utawa wadon. Lan mung bisa dingerteni nalika mekar.

      Greetings.

  7.   Santiago ngandika

    Aku duwe tanduran sing mung ditanam ing pot (10 dina) lan godhonge wiwit bosok, kaya nuduhake mudhun, apa normal? Apa sampeyan duwe banyu akeh banget? Sithik banget? Kita mlebu musim semi ing Argentina, mula aku kira saiki wis pas. Werna godhong kasebut ijo banget, cenderung coklat semir ing pucuke.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Santiaguito.

      Sejatine, ya, umume godhonge mudhun sethithik. Nanging kanggo mangsuli sampeyan, aku kudu ngerti sepira kerepe sampeyan menehi banyu lan kepiye. Penting kanggo nambah banyu nganti lemah direndhem saben garing utawa meh garing, nanging yen ana piring ing sangisore banyu kudu dicabut.

      Greetings.

  8.   sambat ngandika

    Halo, winih alpukat germin lan 1 taun kepungkur, aku diwarisake menyang pot (cilik), godhong ilahi nanging batange lancip banget, mula aku kudu ditandur ing pot sing luwih gedhe ing jejere wiji germinine liyane? Aku mesthi digunakake kanggo dekorasi, nanging aku kepengin menehi saran supaya bisa tuwuh lan pungkasane bisa ngasilake (aku ngerti butuh pirang-pirang taun)

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Gimena.

      Supaya batang tuwuh dadi lemu, sampeyan kudu nandur ing lemah (sing paling apik), utawa ing pot sing luwih gedhe (nanging ora luwih akeh: yen sing saiki duwe diameter 10cm, sampeyan bisa nandur ing paling 17cm utawa 20cm).

      Matur suwun!