Napa kembang anggrekku rontog?

Phalaenopsis lagi mekar

Anggrèk minangka salah sawijining tanduran kembang sing paling éndah ing saubengé. Dheweke ngasilake kembang sing apik ing pirang-pirang taun, kanthi musim semi dadi musim favorit, nanging uga budidaya lan pangopènane ora gampang banget. Dheweke butuh banyu tanpa jeruk nipis lan perlindungan kanggo adhem lan sinar srengenge supaya bisa tuwuh kanthi bener, soko sing ora mesthi digayuh ing njero omah.

Mula, yen wiwit sedina muput dadi ora nyenengake utawa sedhih, kita kuwatir banget, amarga ora bisa pulih maneh. Salah sawijining keraguan sing umum bisa muncul yaiku kenapa anggrekku ilang kembang. Ayo goleki apa kedadeyan lan apa sing bisa ditindakake kanggo ngatasi masalah kasebut.

Napa kembange tiba?

Ana akeh panyebab kenapa anggrek ngeculake kembange: sawetara luwih serius lan kuwatir tinimbang liyane, nanging uga penting kanggo ngerti kabeh kanggo ngerti langkah-langkah sing kudu ditindakake:

Kanthi sebab alami

Kembang anggrek duwe umur sing cendhak

Gambar - Wikimedia / geoff mckay

Kembang duwe umur sing winates, kira-kira 7 nganti 8 minggu. Iku normal kanggo wong-wong mau kanggo garing metu minangka dina liwat, miwiti karo sing ing sisih paling ngisor saka rod kembang. Dadi yen tanduran kasebut katon sehat, ora ana alesan kanggo kuwatir.

Yen kabeh dadi apik, taun ngarep bakal mekar maneh, utawa bisa uga luwih awal yen mekar pisanan ing musim semi, amarga bisa ngasilake kembang maneh - sanajan kurang akeh - ing pungkasan mangsa panas, utawa ing musim gugur yen suhu anget.

Kadhemen utawa panas

Supaya kembang bisa dibukak lan tetep ing salawas-lawase, suhu kudu antara 15 lan 30ºC. Amarga iku, yen adhem utawa luwih adhem, rong prekara bisa kedadeyan: siji, tanduran kasebut ora mutusake kembang; utawa loro, kanggo abort kembang.

Kanggo nindakake? Selehake ing kamar kanthi suhu sing nyaman, lan lindungi saka draf, kayata sing diasilake dening AC utawa penggemar.

Kekirangan utawa banyu akeh

Salah sawijining panyebab sing paling umum yaiku ora cukup banyu utawa, kosok balene, kakehan. Sampeyan kudu tansah ngindhari yen oyod ora akeh banyu lan akeh banget. kepriye?

Gampang banget: yen a epifit (bakal ditandur ing pot sing transparan), kudu disiram saben oyot putih; lan iku terrestrial utawa semi-terrestrial, kita bakal ngenalake tongkat kayu sing tipis ing ngisor, lan yen nalika ngekstrak, kita bakal weruh yen metu garing lan resik, tanpa adhering lemah, kita bakal banyu.

Nyemprotake kembang

Orkid mbutuhake perawatan dhasar

Yen kembang ing kembang, bakal cepet rusak. Yen ana ing ruangan kanthi kelembapan sing sithik, sing bisa ditindakake yaiku nyelehake gelas banyu ing sakubenge.. Mangkono, kita ora prelu ngrampungake.

Ing kasus apa wae, amarga kita ngomong babagan kelembapan lingkungan, aku bakal ngandhani sampeyan babagan sing penting: aja nyemprotake tanduran yen asor banget, Yen ora, dheweke bakal diisi karo jamur. Kanggo mangerteni yen dhuwur utawa kurang, sampeyan bisa mriksa informasi iki ing Internet utawa, malah luwih apik, tuku a stasiun cuaca omah. Ana model sing murah banget (kurang saka 20 euro), sing migunani banget.

Ngalahake

Nyentuh kembang sing akeh lan/utawa ngobahake anggrek kasebut bisa nyebabake ilang kelopak sing larang regane, kaya sing asring kedadeyan nalika digawa menyang omah. Kanggo nyegah, kita kudu nyelehake ing papan lan tetep ditinggalake ing kana.

Penyakit

Penyakit sing disebabake dening jamur utawa bakteri bisa nyuda umur kembang. Makane sampeyan kudu ndeleng godhong kanthi apik, lan yen bisa, oyot saka wektu ke wektu supaya bisa nggatekake tandha apa wae sing nuduhake manawa tanduran ora sehat, lan kanggo nambani produk tartamtu.

Apa sing kudu ditindakake nalika kembang anggrek tiba?

Phalaenopsis minangka anggrek sing mekar ing musim semi.

Gambar - Wikimedia / geoff mckay

Yen anggrek ora duwe kembang, ora akeh sing bisa ditindakake, ngluwihi ngrawat kanthi maksimal. Yen sampeyan ora yakin carane nindakake, iki minangka pandhuan dhasar:

  • Lokasi:
    • Yen sampeyan duwe ing omah, sampeyan kudu nyelehake ing kamar kanthi cahya alami sing akeh. Kajaba iku, penting kanggo ngindhari draf, lan priksa manawa kelembapan udhara bener (luwih saka 50%).
    • Yen sampeyan duwe ing njaba, mesthine ana ing iyub-iyub.
  • Bumi: kudu duwe substrat kanggo anggrek, sing bisa sampeyan tuku Kene.
  • Irigasi: sampeyan kudu nyirami banyu udan, utawa yen sampeyan ora entuk, banyu seger sing cocog kanggo konsumsi manungsa. Sampeyan kudu mbanyoni kaping pirang-pirang seminggu ing musim panas, lan mbanyoni ing musim dingin.
  • Pelanggan: salah sawijining cara kanggo mesthekake yen sehat lan mekar tanpa masalah yaiku mbuahi ing musim semi lan musim panas kanthi pupuk khusus kanggo anggrek (didol Kene). Tindakake pandhuan kanggo nggunakake sing bakal nemokake ing paket, lan sampeyan mesthi bakal weruh asil rauh.

Muga-muga saiki sampeyan bisa ngerti kenapa kembang kasebut tiba saka tanduran sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

29 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Amaryllis ngandika

    Aku duwe anggrek yen godhonge dadi putih ing tengah nanging saiki wis ilang kembang sing kudune dakgawe.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Amarilis.
      Sepira kerepe sampeyan nyiram? Kowe saka ngendi?
      Penting kanggo ngombe banyu yen perlu (sampeyan duwe informasi luwih lengkap Kene) lan nglindhungi saka kadhemen.
      A Salam.

  2.   Margaret Caldera ngandika

    Aku mung tuku phalaenopsis, kembang sing asri, kembang iku katon cilik lan oyote metu saka ngisor, pitakonane, apa bakal tetep kaya iki nganti rampung ngembang?
    Lan ing endi bisa nggoleki pot transparan?
    Aku manggon ing sisih lor Meksiko
    Gracias

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Margie utawa Halo Margarite.
      Ya, tenang, bakal tetep apik.
      Babagan tuku pot, aku ora ngerti carane ngandhani jeneng nursery ing kana amarga aku ana ing Spanyol, nanging aku yakin sampeyan ora bakal nemoni masalah nalika nemokake ing papan kasebut. Yen ora, dheweke adol kanthi amazon.
      A Salam.

  3.   sonia ngandika

    Halo, aku duwe anggrek sing ora bakal kelangan kembang sing garing, dheweke diwenehake setaun setengah taun kepungkur lan isih ana kembang mekar pertama lan kaping loro lan wis ana mekar kaping telu

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Sonia.
      Sampeyan bisa nyopot nganggo gunting tanpa masalah.
      A Salam.

  4.   toni ngandika

    Halo Sonia.
    Aku duwe anggrek ing kantor, aku ora ngerti jinise, nanging duwe kembang putih kanthi nada jambon, ora menehi sinar srengenge lan suhu meh kabeh padha, aku banyu saben minggu kanthi banyu kemasan, nanging seminggu yen kembang ing sisih ngisor wis wiwit tiba, apa biasane?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai, Tony.
      Ya lumrah.
      A Salam.

  5.   Ana ngandika

    Halo, aku duwe anggrek cymbidium sing wis wiwit kelangan kembang, ana ing papan sing padha, aku banyu saben minggu, aku ana ing Malaga, apa sing kudu aku lakoni?
    Gracias

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Ana.
      Lumrahe yen kelangan kembang. Mung terus disiram, bisa uga saiki wis kaping pindho, mula panas banjur ora ana liyane.
      A Salam.

  6.   Valentine ngandika

    Aku tuku anggrek putih lan dheweke crita yen sawise seminggu wis biasa karo papan kasebut, aku bisa transplan. Sawise rong minggu, kembang wis wiwit garing lan rontog, wiwit ing sisih ngisor lan saiki tekan ndhuwur. Iki kanggo ngganti pot. Aku nyelehake lemah khusus kanggo anggrek lan aku ora ngerti apa sing bakal ditindakake. Yen sampeyan bisa menehi saran, aku bakal ngormati. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Valentin.
      Aku luwih nyuda banyu sing luwih gedhe. Sepira kerepe sampeyan nyiram? Apa sampeyan duwe piring ing ngisor?
      Sampeyan kudu ngombe nalika oyot putih, lan ngilangi banyu sing luwih gedhe sepuluh menit sawise disiram.
      A Salam.

  7.   Nerea. ngandika

    Halo dina apik

    Aku tuku anggrek Phalaenopsis lan asine apik banget, kebak kembang lan ora suwe sawise dakwenehake ing omah, kembang-kembang mau mulai tiba.
    Aku banyu nalika seminggu, ana ing pot sing transparan lan sisa tanduran katon apik amarga godhonge ijo banget. Mung wae, yen dheweke wis akeh kembang lan saiki mung duwe kembang. Aku ora ngerti yen bakal normal, yen kembang tiba lan mengko metu maneh ...

    Aku seneng yen ana wong sing ngerti sebabe dheweke bakal crita lan menehi saran.

    Matur nuwun banget.

    Kabeh sing paling apik. 🙂

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Nerea.
      Ya lumrah. Kembang padha rontog amarga uripe migunani wis entek.
      Nanging aja kuwatir: bakal bali ing musim gugur yen wis anget, utawa musim semi ngarep.
      A Salam.

  8.   Daniela Duran Romero ngandika

    Good evening,
    Aku tuku epifit lan dheweke urip kanthi apik suwene 3 wulan kebak kembang, kabeh kembang wiwit rontog, aku mikir kanthi alami amarga saka sing dakwaca ora bisa urip maneh, aku kepengin ngerti apa sing kudu ditindakake lan yen ing kana ana kemungkinan dheweke bakal bali menyang florescer? Saiki mung batang sing isih ana, aku maca yen kudu motong batang nanging aku pengin takon dhisik sadurunge nindakake.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Daniela.
      Lumrah yen kembang layu. Bakal ngasilake maneh musim ngarep.
      Sampeyan bisa motong batang nalika garing 🙂
      A Salam.

  9.   Josephine ngandika

    Yen Anggrekku bisa nulungi aku sadurunge dibukak, kembangé bakal garing lan ora dibukak, aku ora ngerti apa sing kudu dilakoni kanggo mbukak, kebak tombol lan ora bakal mbukak, apa sing bisa aku lakoni

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Josefina.
      ROOT sampeyan bisa uga butuh papan sing luwih akeh. Yen sampeyan durung nate ngganti pot, aku saranake sampeyan nindakake ing musim semi, menyang pot sing luwih amba kanthi landasan anggrek.

      -Yen pot sing ana saiki digawe saka plastik transparan, pot sing anyar mesthi bahane padha. Ing kasus iki, substrat yaiku kulit kayu pinus.
      -Nanging yen pot sing digawe saka plastik warna, sampeyan kudu nyelehake pot sing padha nanging luwih jembar. Ing kasus iki, substrat bisa dadi siji sing kasebut artikel iki.

      A Salam.

  10.   Lucas ngandika

    Halo, aku pengin ngerti manawa salah ngombe saben rong dina kaya sing daklakoni amarga kembang tiba lan aku wedi amarga banyu akeh banget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Lucas.
      Yen sampeyan duwe pot plastik transparan, sampeyan kudu nyiram nalika ndeleng oyot putih; yen ora udakara 3 kali seminggu 🙂
      Ing kahanan apa wae, umume kembang tiba, amarga umure mesthi tekan pungkasane umure (cendhak banget, mung sawetara dina utawa sawetara minggu).
      Musim sabanjure bakal mekar maneh.
      A Salam.

  11.   XtrxrtX ngandika

    Halo, wingi, Anggrek Phalaenopsisku apik banget, kanthi kembang (sawetara wis udan wis tuwa) lan saiki aku nemokake kembang-kembang sing gugur lan isih kaku lan kaku ... Apa bisa kasebut?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo XtrxrtX.
      Mbok manawa sawetara sinar srengenge langsung banget lan batang kembang wis ilang tenaga, utawa bisa uga wingi disemprotake banyu sithik lan ora suwe sawise menehi cahya.

      Sampeyan angel ngerti 🙂 Sing dak saranake yaiku pupuk anggrek nganggo pupuk khusus kanggo tanduran jinis iki (adol sachet sing isi diencerke ing 5 liter banyu) supaya bisa menehi kembang sing luwih apik ing mbesuk.

      Greetings.

  12.   beatrizpolo ngandika

    Aku duwe anggrek ing kebon ruangan lan udan udan deres

  13.   Silvia ngandika

    Halo, aku mung tuku phalaenopsis lan esuke kembang seger (ora garing) lan sawetara tunas wiwit rontog. Iki lumrah? Apa bisa amarga aklimatisasi? Aku duwe pirang-pirang anggrek, sanajan iki phalaenopsis sing sepisanan, lan kasunyatane durung nate kedadeyan, nanging aku kabeh asale.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Silvia.

      Ya, iku normal, luwih-luwih yen anggrek tartamtu wis luwih "dimanjakan" tinimbang biasane (yaiku suhu sing luwih anget, pupuk). Pindhah saka lokasi menyang lokasi liyane nyebabake akeh tanduran nandhang sangsara, nanging anggrek sampeyan ora bakal saya parah. Sing biasane yaiku yen aklimatis, lan angger suhu apik, mekar maneh tanpa masalah.

      Greetings.

  14.   Marcela valdebenito ngandika

    Sugeng siang. Aku ngerti aku tuku loro anggrek nganggo kancing dhewe-dhewe, sing siji mekar lan sing apik banget, ing sisih liyane, sing liyane ambruk kabeh kancinge lan ora garing nanging ora ana sing nemoni kembang. Apa sampeyan bisa nulungi aku. Tulung ..

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Marcela.

      Sampeyan ora prelu kuwatir: umume, sawetara anggrek terus mekar yen wis ana ing omah sing anyar, nanging normal uga kanggo sawetara reaksi kanthi ngilangi kembang.

      Priksa manawa dheweke ora kekurangan banyu (ati-ati, aja nambah akeh), lan mengko bakal subur.

      Matur suwun!

  15.   Silvia ngandika

    Hai Aku menehi komentar babagan iki saka Buenos Aires, Argentina. Dheweke menehi anggrek phareanopsis sing apik ing wulan Desember. Kabeh kembang dibukak lan rong dina kepungkur wiwit tiba. lan kabeh padha layu bebarengan. Aku pengin ngerti yen normal lan kapan aku kudu nglereni taline. Aku banyu saben minggu sepisan. Lembaran kasebut ora resik. Matur nuwun !!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Silvia.

      Ya, pancen normal. Aja padha sumelang. Yen wis garing kabeh bisa diiris.

      Matur suwun!