Ambulia (Limnophyla sessiliflora)

ambulia

Dina iki kita bakal ngobrol babagan tanduran hias kanggo nggawe lan dekorasi habitat ing tank iwak lan kolam. Is babagan sang ambulia. Jeneng ilmiah yaiku Limnophyla sessiliflora lan digunakake minangka tanduran alami ing tank iwak. Sanajan akeh wong nggunakake tanduran gawean kanggo dekorasi akuarium, akeh liyane seneng nambah lingkungan sing luwih alami supaya iwak bisa urip ing papan sing cedhak karo habitat asline.

Ing kiriman iki sampeyan bakal sinau kabeh karakteristik ambulia, syarat kanggo ngurus lan tips paling apik kanggo paling migunani. Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap? Terus maca 🙂

Karakteristik utama

ciri ambulia

Akeh wong sing golek lingkungan sing luwih alami kanggo iwak. Ing wektu milih tanduran akuarium padha milih jinis sing padha karo ambulia. Iki amarga dheweke duwe katon apik, warna ijo tuwa lan gampang budidaya lan perawatan. Kabeh ciri kasebut menehi ambulia daya hias sing gedhe kanggo tank iwak.

Asale saka Asia Tenggara lan bisa ditemokake ing habitat kanthi sithik utawa ora ana arus. Nalika ana arus sing luwih kuwat, sampeyan ora bakal bisa nemokake. Kita ora prelu lunga adoh banget kanggo nemokake, nanging dheweke ana ing tengah banyu lan dangkal. Ing ekosistem banyu tawar, ambulia bisa dadi masalah amarga, amarga jumlahe akeh, nyebar ing wilayah sing akeh, saengga tanduran liya angel nindakake fotosintesis.

Werna warna lan bentuk godhong kuat sing dadi sebab kenapa ambulia disenengi para pecinta akuarium. Babagan bentuk tanduran, nduweni bagean vegetatif ing endi gagang ukuran antara 4 lan 5 milimeter lan dipérang dadi pirang-pirang internode udakara sentimeter. Godhong sing duwe saraf pusat muncul saka saben internode lan diubengi jaringan godhong. Nalika ndeleng kabeh godhong sing disusun ing sangisore banyu, rupane padha karo wit kurma, sing mbentuk sawetara ekstensi.

Kecantikan dienggo

ambulia ing akuarium

Lan ambulia duwe bagean sing luwih apik tinimbang liyane. Area batang paling dhuwur yaiku sing paling disenengi ing akuarium lan minangka wit sing duwe kaendahan sing apik. Iki digawe saka endhas godhong anyar sing tuwuh tanpa wates lan menehi hiasan banget kanggo tanduran iki.

Akar bisa ditemokake ing sisih paling ngisor batang lan kontak terus karo landasan. Werna putih lan bisa metu saka internode ora cedhak karo lemah sing bisa nyebar luwih akeh.

Yen nggawe pengamatan umum ing tanduran, kita bakal bisa ndeleng kabeh warna ijo sing padhang lan padhang. Nalika kahanan cahya ing akuarium paling optimal, warna ijo bakal malih dadi kaya zamrud. Pancen ayu.

Babagan dhuwure, tanduran iki ora nemoni masalah tuwuhing batang amarga umure tekan setengah meter. Yen kondisine cocog, dawane bisa nganti sak meter. Yen pengin njaga tanduran iki tetep kondhisi, kita kudu duwe akuarium sing luwih gedhe.

Perawatan sing dibutuhake dening ambulia

ambulia lan perawatan

Kanggo ngrasakake kaendahan tanduran iki, kita kudu nyukupi sawetara sarat lan perawatan sing dibutuhake. Sanajan umume ora nuntut babagan budidaya lan pangopènan, kudu ditandur kanthi bener. Kita kudu eling yen tanduran iki bisa tuwuh nganti 5 sentimeter saben minggu, mula ing wektu sing cendhak, kita bakal bisa ndeleng kanthi semangat lan kebak warna.

Dheweke duwe fasilitas sing apik kanggo adaptasi karo macem-macem jinis banyu lan cahya. Yen akuarium ora akeh, kanggo nyegah tanduran ora kakehan lan nyebabake masalah, mula kita kudu prune mbesuk.

Salah sawijining syarat sing dituntut tanduran iki yaiku duwe substrat yaiku gandum medium lan akeh mineral. Antarane, wesi minangka mineral sing digunakake kanggo ngetokake warna ijo. Biji-bijian sing dilebokake ing landasan ora kudu kompak banget. Kita kudu eling yen oyot ambulia cukup rapuh lan, yen pari-pariane kompak banget, bakal pecah lan ora bakal tuwuh.

Kanggo njamin cahya sing cukup, dheweke butuh antara 0,7 lan 1,5 watt kanggo saben liter banyu ing akuarium. Yen kita kurang cahya, tanduran ora bakal bisa berkembang kanthi bener. Kosok baline, yen kita menehi lampu sing luwih kuat tinimbang lampu kasebut, mula bakal nyebabake tanduran saya obong amarga jenuh. Lampu sing paling disaranake yaiku putih monokromatik. Kanthi cara iki, kita bakal njamin supaya bisa ngembangake warna ijo sing kuat.

Sawetara syarat

Syarat ambulan

Syarat penting liyane kanggo njaga ambulia sing sehat yaiku pH banyu. Kudu ana ing sekitar antarane 6 lan 8,5 lan kanthi atose antara 5 lan 30 ° dGH. Suhu banyu kudu tetep antara 22 nganti 30 derajat, sing bisa ngidinke owah-owahan sing tiba-tiba tanpa ngrusak. Yen kita ketat banget karo tuwuhing tanduran iki, kita kudu ngerti manawa kisaran optimal yaiku 24 nganti 27 derajat. Dadi, yen kita ngerti carane njaga suhu tetep stabil, mula bakal sampurna.

Disaranake banget dibuahi seminggu sadurunge nganggo pupuk cair khusus kanggo tanduran banyu. Kanggo tuwuh sing optimal, luwih becik dibuahi sewulan sepisan uga nganggo pupuk cair ing pil. Kita bakal nggunakake kanthi ngubur ing jejere batang.

Kaya sing wis kasebut sadurunge, tanduran iki ora mung digunakake kanggo dekorasi akuarium, nanging uga Sampeyan bisa nandur ing kolam sing apik ing kebon kanggo nambah kaendahane. Ing lingkungan njaba, kita aja kuwatir yen sunar srengenge katon sedina muput, amarga bakal cocog karo tingkat fotosintesis.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa ngrawat lan nikmati ambulia kanthi becik ing akuarium lan kolam.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.