Anamu (Petiveria alliacea)

Tanduran anamu

Ana tanduran sing ngasilake kembang, nanging asine cilik banget lan meh ora duwe nilai hias, nanging ana liyane sing kajaba duwe sifat obat sing apik banget. Kaya ngono anamu, semak asale tropis sing tuwuh subur ing alas uga ing lapangan sing mbukak.

Sanajan sensitif banget marang kadhemen, iki minangka tanduran sing kudu dipikirake, apamaneh nalika lara sirah utawa penyakit pernapasan ringan (kayata selesma). Sinau luwih lengkap babagan dheweke.

Asal lan ciri

Iki minangka semak cemara sing asli ing wilayah tropis ing kabeh Amerika, sing jenenge ilmiah Petiveria alliacea. Ndhuwur dhuwur antara 30cm lan 2 meter, kanthi batang sing bercabang. Godhong kasebut elips kanggo oblong utawa obovate, kanthi ukuran 20 nganti 7 cm, lan kanthi pucuk utawa pucuk.

Kembang kasebut diklompokaké ing kembang empon, sing dawane nganti 40cm, lan putih, ijo utawa jambon, kanthi linear-lanceolate nganti linear-oblong, 3,5 nganti 6mm. Woh kasebut minangka achene striated.

Nggunakake

Kajaba digunakake minangka ornamental, uga obat-obatan, nggunakake godhong:

  • Dimasak- Digunakake kanggo ngobati diare, disentri, gas, panandhang asma, adhem, bronkitis, batuk rejan, epilepsi, histeria, rabies, sakit kepala lan sakit untu, rongga, rematik, diabetes.
  • Poultices- Digunakake kanggo ngobati tumors, godhok, kurap, utawa tukak.
  • Tincture: ing gesekan kanggo ngatasi rasa lara rematik.

Kajaba iku, oyot masak sing diwenehake dening cangkem digunakake kanggo ngobati panandhang asma, cystitis, dismenore, demam, lan penyakit kelamin.

Nanging sampeyan kudu ngerti yen bisa nyebabake aborsi. Dadi sadurunge miwiti perawatan karo tanduran obat iki utawa obat-obatan liyane, sampeyan kudu takon dhokter.

Apa sing dadi perhatiane?

Tanduran petiveria alliacea

Gambar - Wikimedia / Dinesh Valke saka Thane, India

Yen sampeyan pengin duwe salinan anamu, disaranake sampeyan jaga kaya ing ngisor iki:

  • Lokasi: mesthine ana ing njaba, kanthi semi-shade utawa sunar srengenge.
  • Bumi:
    • Panci: campuran 60% mulsa, 30% perlite kanthi gambut ireng 10%.
    • Taman: tuwuh ing kabeh jinis lemah, anggere duwe saluran sing apik.
  • Irigasi: 4-5 kali seminggu ing musim paling anget lan paling garing, lan 2-3 kali suwene taun.
  • Pelanggan: ing spring lan panas karo Pupuk organik.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi.
  • Rustitasitas: ora tahan es.

Apa sing sampeyan pikirake babagan tanduran anamu? Apa sampeyan kenal karo dheweke?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.