Lollipop (Anchusa undulata)

Kembang undulata anchusa

Gambar - Wikimedia / Gideon Pisanty

Ing wilayah Mediterania, kita bisa nemokake macem-macem tanduran khusus banget; Ora nggumunake, kahanan urip ora nyenengake kaya ing Karibia, kayata: suhu sing luwih dhuwur biasane diiringi kekeringan sing bisa nganti pirang-pirang wulan. Mula, spesies kayata Anchusa undulata dheweke apik banget kanggo taman xero.

Iki minangka ramuan sing ngasilake kembang sing, sanajan cilik, ayu banget, saengga yen sampeyan seneng ngembangake tanduran liar, mesthine bakal katon apik ing sudhut endi wae. Sabanjure, kita bakal crita kabeh babagan dheweke.

Asal lan ciri

Tanduran Chupamieles

Gambar - Wikimedia / Xemenendura

Iki minangka ramuan taunan saka wilayah Mediterania sing jenenge Anchusa undulata. Kutha iki misuwur diarani pengisep, ilat ula, ilat sapi, madu tawon, madu, utawa tawon. Tuwuh nganti dhuwur nganti 60 sentimeter, lan wis asale bercabang saka pangkalan sing ditutupi villi putih.

Godhonge sulih, oblong-lanceolate, kanthi wates serrated, lan ukurane nganti 15 sentimeter. Kembang, sing mekar nalika musim semi, ana warna hermaphrodit, ungu utawa jambon, lan kanthi diameter 1,5cm.

Apa sing dadi perhatiane?

Tanduran undulata Anchusa enom

Gambar - Wikimedia / Salicyna

Yen sampeyan pengin duwe salinan (utawa sawetara 😉) saka Anchusa undulata, sampeyan menehi saran supaya sampeyan ngurus kaya ing ngisor iki:

  • Lokasi: mesthine ana ing njaba, kanthi srengenge kebak. Ora duwe oyot sing invasif, mula sampeyan bisa nggawe komposisi tanduran liar sing apik banget.
  • Bumi:
    • Panci: landasan universal sing tuwuh.
    • Taman: thukul ing lemah sing subur lan lemes. Uga ora masalah karo medan watu.
  • Irigasi: banyu 3-4 kali seminggu ing musim paling anget ing taun, lan saben 2 utawa 3 dina liyane.
  • Pelanggan: ing musim semi lan musim panas sampeyan bisa nambah guano utawa liyane pupuk ekologis saben wulan
  • Multiplikasi: dening wiji ing pungkasan mangsa.
  • Rustitasitas: ora tahan es.

Apa sampeyan mikir babagan tanduran iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.