Anthurium (Anthurium)

Anthurium utawa Anthurium, minangka salah sawijining jinis tanduran vegetasi tropis Amerika

Anthurium utawa Anthurium, minangka salah sawijining jinis tanduran tropis ing Amerika, kalebu udakara 825 spesies kulawarga Arum (Araceae).

Jeneng genus asale saka tembung Yunani anthos kanggo "kembang" lan oura sing tegese "buntut", sing nuduhake spadix ing bentuk buntut. Dadi tanduran iki asli Amerika Selatan, Meksiko lan Karibia.

Karakteristik saka anthurium

Karakteristik anthurium
Ditanam kanthi wiyar kanggo perdagangan kembang kanthi kembang sing dawa lan tahan lama. Jeneng umum kanggo tanduran iki yaiku lily flamingo, ilat geni, kembang buntut utawa palet pelukis.

Anthurium tuwuh kanthi warna sing cerah lan macem-macem jinis. Varietas kembang saka tanduran iki khas kanggo spurhe warna-warni lan Pucuk kembang abang utawa kuning sing bentuke buntut. Varietas liyane duwe godhong godhong godhong gedhe lan vena jero.

Kembang bisa katon ing taun ing kahanan tuwuh sing optimal.

Umume minangka tanduran kolektor lan macem-macem jinis sing luwih mewah arang ditemokake ing njaba griya ijo lan kebon botani.

Macem-macem

anthurium  andreanum

Iki duwe godhong awujud ati Tandurane udakara 30 inci, kanthi kembang kasedhiya warna abang, putih, jambon, lan campuran. Dheweke dibedakake karo cucuk kembang sing lurus.

Anthurium scherzerianum

Iki minangka anthurium sing paling ngapura, nganggo paku kembang oranye sing nggulung lan godhonge awujud panah.

anthurium kristal

Tienen godhong ijo peteng sing alus lan bunder putih sing jelas. Godhonge amba nganti 60 sentimeter.

anthurium faustinomirandae

Tanduran gedhe kanthi godhong kaya kardus kaku sing dawa nganti 150 sentimeter. Iki meh mung tanduran omah kaca.

Tanduran iki iku ora mung hiasan, akeh uga filter udara alami sing digunakake kanggo ngresiki lingkungan njero ruangan, nyerep bahan kimia sing iritasi utawa mbebayani saka udara lan yaiku Anthurium minangka filter alami kanggo amonia lan xilena.

Nanging, sampeyan kudu duwe ati-ati karo getah lan godhong tanduran, bisa nyebabake alergi ing wong lan kewan sing sensitif.

Perawatan lan budidaya

Kanggo luwih akeh nyebarake Anthurium, dibagi tanduran nalika transplantasi utawa njupuk potongan saka pucuk utawa gagang. Tanduran godhong-godhongan lawas duwe akeh oyot udara sing kapapar lan akeh ing pot.

Iki oyot sing kena sampeyan bisa ngethok ing level lemah lan lebokake ing wadhah anyar.

Batang bakal tuwuh saka oyot kasebut banjur bakal muncul godhong. Tanduran iki bisa ditransfer saben taun utawa amarga wis gedhe banget kanggo pot. Gunakake lemah pot kanggo kualitas dhuwur.

Tanduran anthurium tuwuh kanthi cahya sing ora langsung. Dheweke ora seneng cahya srengenge langsungkajaba ing mangsa adhem utawa tanduran sing wis aklimatisasi kanthi tliti. Tanduran ing lemah sing subur lan longgar, kudu dijaga lembab ing kabeh wektu, nanging ora soggy.

Kembang mati, godhong kuning lawas kudu dipotong, amarga sawise godhong lan kembang diwarnai, ora bakal pulih maneh. Anthurium mung bakal ngasilake godhong lan kembang anyar.

Kudu digawe ferilisasi ing musim semi lan musim panas kanthi pupuk tujuan umum sing cocog kanggo tanduran njero ruangan.

Penyakit lan hama

Penyakit anesturium lan hama

Nalika tanduran duwe godhong coklat lan tips godhong sampeyan entuk banyu akeh banget utawa sithik.

Sadurunge menehi banyu, krasa sepele teles lemah ing pot. Yen rasane rada garing, tanduran butuh banyu, nanging yen lemah lembab, enteni seminggu sadurunge disiram maneh.

Yen godhong wernane kuning, anthurium bisa uga akeh banget suryo srengenge lan sampeyan kudu adoh saka panggonane. Yen ana kembang anyar sing lair, nanging banjur ijo bisa uga nampa cahya sithik Lan dheweke butuh sampeyan nyedhaki jendhela

Ora ana serangga utawa penyakit sing seriusNanging, aja lali ndeleng mealybugs, tungau utawa kutu putih.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.