anthurium

Anthurium minangka tanduran vegetasi tropis

Tanduran genus anthurium Dheweke ayu banget, saengga asring disimpen ora mung ing omah, nanging uga ing kantor, kantor, ruang tunggu ... Mesthine uga ing kebon, sanajan ora tahan adhem, mula mung bisa ditanam njobo ruangan ing saindenging taun ing wilayah tropis lan subtropis.

Masalahe yaiku kita ora ngomong babagan tanduran sing gampang dirawat, umume amarga asale alami. Dadi Yen wis spesimen, kita kudu ngerti kabutuhane.

Asal-Usul lan karakteristik Anthurium

Iki minangka jinis tanduran sing kalebu udakara 800 spesies sing beda-beda, asale saka tropis Amerika (kalorone tengah lan kidul). Dheweke kalebu kulawarga Anthurieae, kulawarga sing kalebu siji jinis, anthuriumlan spesies sing paling umum yaiku Anthurium andreanum, dikenal kanthi jeneng abang anthurium.

Tanduran iki asine taneman-suketan, sok-sok awet, lan bisa tuwuh mujur utawa ngrambah. Godhonge awujud ati, kulit lan ijo padhang. Lan kembang kasebut sejatine minangka kembang kembang sing digawe saka spathe abang, ijo, jambon, kuning utawa uga ireng.

Suwene suwene kembang anthurium?

Kembang kasebut udakara rong wulan, lan thukul nalika musim panas. Amarga iku, kita aja kuwatir yen taun suwene ora mekar, amarga pancen normal. Mesthine, kanggo mesthekake yen tahan suwe, dianjurake supaya suhu tetep ing ndhuwur 20 lan ngisor 30 derajat Celcius, lan asor lingkungane luwih dhuwur.

Jinis utawa spesies anthurium

Priksa spesies Anthurium utama kanggo nemokake sing bakal dipilih kanggo dekorasi omah utawa kebon sampeyan:

Anthurium abang (Anthurium andreanum)

Anthurium minangka tanduran tropis

El Anthurium andreanum yaiku tanduran sing tuwuh kurang luwih terus. Nduweni godhong gedhe lan ijo lan urat katon. Iki ngasilake perbunga warna abang, lan dhuwur nganti 1 meter.

Varietas sing beda-beda dingerteni, kayata:

  • Album: kembang putih.
  • Giganteum: kanthi kembang abang utawa jambon lan ukurane luwih saka siji meter.
  • Guatemala: kembang kuning.

Anthurium clarinervium

Klarinervium Anthurium minangka tanduran taneman

Gambar - Flickr / Clivid

El Anthurium clarinervium yaiku tanduran sing nduwe godhong bentuk ijo ijo peteng kanthi vena ijo sing entheng. Nduwe keanehan yaiku njupuk godhong anyar kanthi warna coklat kanthi vena meh putih.

Anthurium scherzerianum

Anthurium bisa dadi putih

Gambar - Wikimedia / 阿 橋 HQ

El Anthurium scherzerianum Yaiku tetanduran taneman ijo sing dhuwure nganti 50 sentimeter. Godhongé ijo mengkilap, lan kembangé dadi penasaran tenan nuli nampa jeneng kembang flamingo.

Care Anthurium

Saiki kita bakal nerangake babagan cara ngrawat tanduran iki. Kanthi cara iki, sampeyan bakal ngerti apa sing kudu ditindakake supaya ora ana masalah:

Lokasi

  • Interior: minangka salah sawijining tanduran kebon kembang sing bisa disimpen ing ruangan sing padhang adoh saka windows. Kajaba iku, penting supaya ora dijaga draf.
  • njaba: padha kudu ing iyub-iyub. Contone, ing sangisore jaring shade, utawa ing wilayah sing direksa srengenge.

Kepiye carane anthurium kudu disiram?

Anthurium dheweke kudu disiram kaping loro utawa telu seminggu nalika musim panas, nanging suwene taun sampeyan kudu ngeculake landasan luwih garing sadurunge rehidrasi. Amarga alasan kasebut, lan amarga dheweke wedi karo waterlogging, sing paling penting yaiku mriksa asor bumi kanthi meter digital yen ora ana keraguan. Kajaba iku, banyu udan utawa banyu jeruk nipis kudu digunakake.

Asor)

Babagan asor, kudu diarani tanduran minangka tanduran sing ora tahan ing iklim garing utawa papan. Yen sampeyan manggon ing asor, asor asor, ora preduli sampeyan tuwuh ing njero ruangan utawa njobo, sampeyan kudu nyemprot / nyemprotake godhong karo banyu saben dina ing musim panas, lan wadhah isi banyu ing sakiwa tengene taun.

Lemah utawa landasan

Anthurium butuh perlindungan saka hawa es

  • Taman: padha mbutuhake lemah sing sugih ing bahan organik, lan lemes banget.
  • Pot kembang: luwih becik nggunakake substrat tartamtu kanggo tanduran asem, kanthi pH antara 4 lan 6 (didol Kene). Pilihan liyane yaiku nandur ing serat klapa, sing uga asem lan uga ngidini oyot tuwuh kanthi normal.

Pelanggan

Sampeyan kudu mbayar nalika musim semi-musim panas karo pupuk utawa pupuk, kayata kanggo tanduran kembang, guano (didol Kene), utawa malah kanggo tetanduran asam bakal migunani (didol Kene), amarga tanduran kasebut ora seneng banyu utawa lemah sing akeh kalsium. Kasunyatane, amarga iki ora bisa ditandur ing lemah alkalin utawa ing pot kanthi substrat sing pH luwih dhuwur tinimbang 6, amarga godhonge bakal dadi klorosis lan tanduran bakal rusak.

Nanging ati-ati: tindakake pandhuan ing paket kasebut. Sampeyan ora kudu nambah jumlah luwih utawa kurang saka sing kasebut.

Transplan

Anthurium minangka tanduran sing tuwuh alon, mula sampeyan ora prelu transplantasi. Yen sampeyan pengin ngganti pot, aja mung nalika oyot metu saka bolongan got, utawa nalika wis ana udakara 4 taun.. Wektu sing tepat yaiku musim semi.

Ing musim kasebut uga, lan yen cuaca udan, sampeyan bisa nandur ing kebon.

Multiplikasi

Multiply by seed utawa divisi nalika musim semi, nanging rumit. Lingkungan sing anget dibutuhake, landasan kayata serat klapa (didol Kene) utawa vermikulit (didol Kene) sing duwe saluran sing sampurna, lan pot plastik sing ana bolongan.

Kajaba iku, disaranake uga kanggo nambani wiji lan tanduran sing nembe dipisahake kanthi fungisida serbaguna (didol Kene), amarga yen ora kena infeksi jamur.

Rustitasitas

Anthurium minangka jinis tanduran tropis sing urip ing alas udan. Ing papan kasebut, suhu tetep stabil utawa kurang antara 15 lan 30ºC maksimal. Mangkono, dheweke ora siyap nahan hawa adhem.

Masalah Anthurium

Anthurium minangka tanduran omah

Sanajan terkadang kita ngupayakake supaya sampeyan bisa ngati-ati, nanging kita ora bisa nyegah sawetara masalah. Mula, ing ngisor iki kita bakal nerangake apa sing sampeyan bisa duwe lan cara nambani:

Hama

Hama sing bisa nyebabake sampeyan yaiku:

  • Spider abang: minangka tungau abrit sing nenun laba-laba ing antarane godhong, lan uga mangan wiji. Sampeyan kudu dicopot nganggo acaricide (kayata iki). informasi luwih lengkap.
  • Mealybugs: yaiku parasit sing nyedhot sap. Dheweke bisa duwe katun sing katon, mula bisa dadi cottony utawa mealybugs ribbed, utawa kaya limpet. Ing kasus iki, kutu kasebut bakal dadi kutu San José. Nanging tanpa preduli macem-macem, bisa dicopot nganggo sabun lan banyu kanthi manual, utawa yen sampeyan seneng karo insektisida anti-mealybug (didol Kene) utawa bumi diatomasi (didol Kene). informasi luwih lengkap.
  • Mabur putih: iku mabur cilik banget, udakara 0,5cm, sing uga bisa urip kanthi mangan endapan tanduran, ing anthurium iki. Mula, kudu diperjuangake karo insektisida tartamtu (didol Kene). Informasi liyane
  • Aphids: ukurane cilik banget, dawane udakara 0,5 sentimeter, lan ijo, coklat utawa kuning gumantung saka macem-macem. Dheweke uga panganan SAP, lan ditemokake ing godhong lan kembang. Bisa dicopot nganggo sabun lan banyu, utawa nganggo insektisida anti-aphid (didol Kene). informasi luwih lengkap.

Penyakit

Penting ngontrol risikone, amarga yen ora, sampeyan bakal lara sawise:

  • Antrasnosis: disebabake jamur, nyebabake bintik-bintik kekuningan sing cilik banget katon ing godhong, sing suwe saya gedhe dadi bintik-bintik sing luwih gedhe lan luwih gedhe. Sing paling apik yaiku nyegah: aja nyemprotake godhong sajrone mangsa adhem, lan tindakake perawatan nyegah nganggo fungisida sing mbutuhake tembaga kabeh taun (didol Kene), ngetutake pandhuan ing paket kasebut. Yen ana gejala, bakal diatasi nganggo fungisida lan risiko bakal dikurangi. Informasi liyane
  • Mottled: yaiku jamur sing beda-beda sing nyebabake munculé bintik-bintik, biasane dibunderaké, coklat utawa ireng. Dheweke diobati karo fungisida (kayata iki).

Napa anthurium ora tuwuh?

Sampeyan bisa uga butuh papan liyane. Mbok wis pirang-pirang taun ana ing panci sing padha, lan mula saya gedhe. Priksa manawa oyot sing tuwuh metu saka bolongan got; Yen ora lan sampeyan isih mikir kudu ditransplantasikan, coba ekstrak saka pot nganggo tangan siji nalika nyekel wadhah kasebut. Narik munggah, alon-alon, lan yen sampeyan ndeleng manawa metu nganggo werni ROOT (roti bumi) tanpa ambruk, amarga mbutuhake sing luwih gedhe.

Masalah liyane

  • Ora mekar: mungkin dudu waktune. Anthurium mekar nalika musim panas; Yen sampeyan ora nindakake ing wektu kasebut, sampeyan bakal entuk kompos. Siji kanggo tanduran kembang bisa mbantu (entuk Kene).
  • Kembang garing kanthi cepet: Yen kedadeyan kasebut, sampeyan luwih sering kudu ngombe banyu. Priksa kelembapan lemah lan delengen yen garing, ing banyu kasebut.
  • Coklat utawa bintik putih: iki amarga anane jamur. Kurangi risiko lan rawat tanduran kanthi fungisida. Informasi liyane ing bagean penyakit.
  • Godhong kuning ing mangsa adhem: iku amarga suhune sithik. Lindhungi tanduran sampeyan saka adhem kanthi dijupuk ing njero ruangan.
  • Godhong garing: biasane amarga arus udara. Penting sampeyan tetep adoh saka AC, penggemar, lsp. supaya godhong tetep ijo.

Tuku ngendi?

Yen pengin, sampeyan bisa entuk ing kene:


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.