Apa germination?

Wiji germin yen bisa urip

Germinasi wiji minangka proses amarga planet bumi kebak tanduran. Penting kanggo kaslametané spesies tanduran, nanging uga kanggo kéwan, lan akibate uga kanggo manungsa, amarga sanajan ora seneng karo sayuran, kita kudu mangan woh-wohan lan sayuran, uga nglindhungi awake dhewe saka srengenge lan / utawa nikmati saka alam.

Nanging nalika kita nganggep yen kabeh tanduran ing jagad nyebar kanthi sawetara cara, tanduran sing ngasilake produksi lan germinasi wiji sabanjure duwe wektu sing angel. Kaping pisanan, bakal dadi predator banjur jamur, bakteri lan virus sing bakal nyoba ngrusak. Risiko wong-wong mau rusak banget, nanging untunge kita wis sinau nyilikake. Ayo ngerti apa germinasi.

Apa germination?

Perkecambahan minangka lair, yen dakkandhakake, tanduran. Iki minangka langkah pertama ing urip sampeyan, lan sing paling penting. Bisa uga butuh sawetara dina, yaiku wektu sing tuwuh akeh tanduran, utawa bisa uga pirang-pirang taun, kaya sawetara wit sing urip ing wilayah iklim sing adhem banget.

Nanging sing jelas yaiku manawa sapa sing bisa germin bisa bejo, amarga wiji kasebut kudu kondisine apik supaya bisa ngetrapake fungsine. Nanging kahanan apa? Iki tegese, Karakteristik apa sing kudu ditanam? Ing ngisor iki:

  • Kudu wis diwasa. Kudu dikembangake kanthi lengkap lan ukuran pungkasan.
  • Kudu bisa urip; Kanthi tembung liya: kudu ana tegese germinasi. Lan mung bisa ditindakake nalika kembang diserbuk, amarga nalika ovary dibuahi.
  • Penting banget yen sampeyan sehat lan sehat. Yen wis diserang mungsuh (kewan utawa mikroorganisme), mula angel bakal germin.

Apa tahapan germinasi?

Perkecambahan liwat 4 tahap

Gambar - Wikimedia / MAKY.OREL

Proses iki duwe telung tahap, yaiku:

  • Tampilan radicle: yaiku sing bakal dadi oyot utama sing bakal nyedhiyakake tanduran. Sawise sawetara dina, oyot sekunder bakal thukul saka sisih ndhuwur; Iki bakal dadi sing tanggung jawab nggoleki asor.
  • Hypocotyl tunas: tangan hypocotyl iku batang utama. Muncul kanthi cepet, lan meh mesthi mlengkung mudhun, sanajan ana pengecualian (kayata wit kurma, tuwuh terus wiwit wiwitan).
  • Muncul Cotyledon: tangan kotiledon Yaiku godhong primitif, sing bakal menehi kuwajiban menehi wiji supaya ngasilake godhong asli sing pertama. Sanalika tunas iki, bakal garing. Sampeyan kudu mbedakake tanduran sing duwe cotyledon (monocots) saka sing duwe loro (dicot). Sing pertama yaiku jamu, wit kurma, bromeliad, starlet utawa wit gedhang, lan liya-liyane; ing sisih liyane, sing terakhir yaiku wit, semak, tanduran arum, utawa tanduran menek, lan liya-liyane.
  • Mundhak godhong sejati sing pertama: yaiku tahap pungkasan germinasi. Wiwit saiki, tanduran bakal bisa nambah kekuatan lan ukuran.

Kepiye sampeyan ngerti yen wiji bakal germin?

Cara cepet kanggo nemokake yaiku nindakake isi gelas nganggo banyu lan wenehake winih. Sing bakal klelep bisa uga germin, lan sing tetep ngambang bakal dadi ora. Sing normal yaiku katon langsung, nanging yen ukuran setengah sentimeter utawa luwih, luwih becik ditinggalake 24 jam.

Tanduran kanggo metode apa iki? Sayuran, bulbous, legume, palem, wit ... Singkat, kanggo prakteke kabeh.

Pangobatan supaya bisa germinal sanalika bisa

Pangobatan prepermatif mbantu wiji kanggo germin

Ana sawetara cara kanggo ngerteni. Nanging kudu dielingi manawa ana macem-macem jinis wiji, lan ora kabeh butuh kahanan sing padha kanggo germin; amarga iki, ora kabeh cara bisa digunakake kanggo kabeh wiji.

Sand karo kertas wedhi

Wiji saka pirang-pirang wit ditutupi film sing lancip banget nanging uga angel dilindhungi saka kadhemen lan panas. Yaiku kedadeyane royal delonix (flamboyan), tipuana tipu, Robinia pseudoacacia, Albizia, Akasia, lsp. Salah sawijining cara supaya bisa cepet germin, yaiku pasir kanthi kertas sing pas.

Sampeyan kudu nindakake kanthi tliti, nembus kertas pasir kaping pirang-pirang nganti priksa manawa warnane ganti. Mengko, dheweke dilebokake ing gelas sing ana banyu, lan yen klelep, mula bakal germinasi.

Kejut termal

Kita terus karo wit-witan. Ana sawetara, kayata Acacia utawa Albizia, kayata, sing bakal germin luwih cepet yen ngalami kejut termal. Iki minangka metode sing kasusun saka ngiseni gelas nganggo banyu panas, nyelehake wiji ing saringan lan sijine ing gelas nganti sedetik. Sanalika sawise, dheweke kudu dilebokake ing gelas liyane kanthi banyu ing suhu kamar lan dijaga nganti 24 jam.

Sawise wektu kasebut, dheweke bakal siyap nyebar, lan germinasi biasane bakal kedadeyan sawise siji utawa rong minggu.

Stratifikasi

Iki minangka perawatan pra-germinasi sing bakal ngrangsang germinasi wiji kasebut sing kudu adhem utawa panas sajrone sawetara minggu sadurunge germin. Mula, ana rong jinis:

  • Stratifikasi kadhemen: minangka wiji sing kena suhu sithik, ngisor 10ºC, sawetara wulan. Iki kayata, maples (Acer sp), kastanye jaran (Hippocastanum Aesculus), oak lan sapanunggalane (Quercus), lsp. informasi luwih lengkap.
  • Stratifikasi anget: ing kene wiji kasebut kena suhu dhuwur, kayata baobab (Adansonia).

Kalorone bisa ditindakake kanthi artifisial yen kondhisi ing wilayah kita kurang. Contone, ing cilik, apa sing bakal kita lakoni yaiku tanduran ing tupperware lan lebokake ing kulkas; lan ing kaloro, isi botol termal nganggo banyu panas (tanpa kobong) lan wenehi wiji ing wiji sing bakal ana siji utawa rong dina.

Tips tuku wiji bermutu

Yen sampeyan salah sawijining wong sing seneng nyebar wiji, rampung kanggo menehi sampeyan serangkaian tips supaya sampeyan entuk kualitas sing paling apik:

  • Priksa manawa sing adol wis sah: Dina iki akeh wong sing tuku tanduran lan wiji kanthi online, nanging sampeyan mung kudu nindakake yen bakul menehi kapercayan. Contone, yen sampeyan ana ing Amazon, eBay, utawa situs sing padha, sampeyan kudu duwe ulasan sing paling positif.
  • Tuku wiji seger yen bisa: ing sawetara nursery online sampeyan bakal bisa ndeleng manawa ditulis »anyar». Amarga iku, disaranake banget tuku sing anyar, amarga sing didol saka pihak sing adol lan mulane, sing paling bisa germin.
  • Taruhan karo bakul ing negara sampeyan: Penjualan winih internasional diidini, nanging mung yen didol saka spesies sing ora diancam. Ana akeh tanduran sing kalebu ing dhaptar spesies sing kaancam bakal punah. Iki kudu ditambahake manawa negara duwe undang-undang lan peraturan dhewe sing ngontrol impor bibit saka papan liya. Mula, sing paling apik sing bisa ditindakake para pembeli yaiku milih perdagangan sing cedhak. Kanthi cara iki kita ora bakal njupuk risiko sing ora perlu.

Muga-muga informasi iki migunani kanggo sampeyan ngerti babagan apa germinasi, lan carane ngerti bisa germin.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.