Apa sing diarani grumbulan lan jinis apa ana?

Tanduran minangka tanduran kebon sing apik

Gambar - Wikimedia / Javier martin

Tanduran minangka tanduran sing apik lan praktis banget. Karo sampeyan bisa duwe kebon sing luar biasa, amarga sejatine Iki asring digunakake minangka »ngisi tanduran», utawa kanggo mbatesi wilayah. Ana macem-macem jinis: kanthi kembang hiasan, godhong apik tenan, luwih dawa, luwih cendhek ... Kasunyatane angel milih sing endi sing bakal dilebokake ing wilayah tartamtu amarga, preduli saka iklim ing kebon sampeyan, sing paling apik sing kudu dilakoni yaiku menyang nursery sing digawe dhaptar blanja.

Lan kanggo kabeh iki, Apa sampeyan ngerti grumbulan iku? Yen jawabane negatif, aja padha sumelang, bakal enggal bakal 🙂.

Karakteristik semak

Tanduran kembang apik kanggo kebon utawa pot

Tanduran minangka tanduran kayu sing ora beda karo wit, tekan dhuwure kurang saka 6m. Cabang kasebut saka sisih paling ngisor, nanging iki bisa uga nyebabake sawetara kebingungan, amarga ana tanduran, kayata lavender utawa thyme, sing ora dianggep semak-semak nanging semak utawa subshrub kanthi kayu lan mula cabang saka dhasar kasebut.

Jinis grumbul

Umumé, kita mbedakake rong jinis shrubs: ing pendaki (kayata honeysuckle, wit anggur prawan, melati, lsp), lan sing ora prelu munggah, yaiku mayoritas (kayata oleander, camellias, rhododendronslsp). Dheweke uga bisa diklasifikasikake miturut yen ana abadi utawa deciduous. Contone, laurel iku ijo, kaya Viburnum; Nanging, semak mawar, wisteria, utawa kornus Dheweke deciduous.

Migunakake shrubs

Ing semak duwe kembang lan / utawa godhong hiasan banget, mula minangka tanduran sing ora kekurangan kebon. Kajaba iku, sawetara uga duwe woh-wohan sing bisa dipangan, kayata wit stroberi utawa delima. Iki bisa digunakake minangka pager kanggo nyedhiyakake privasi lan karukunan ing kebon, kanggo mbatesi wilayah, utawa minangka spesimen sing terisolasi.

Yen sampeyan seneng, sampeyan bisa milih thukul ing pot ing teras utawa loteng. Dheweke bakal apik tenan 🙂.

Tuladhane grumbul

Iki minangka dhaptar semak kebon utawa pot, kanthi ciri khas lan perawatan utama:

Tanduran kembang

Nalika ngomong babagan semak-semak kembang, kita bakal ngrujuk jinis tanduran umur cendhak sing ngasilake kembang sing apik. Perlu dielingi manawa ana sawetara sing, sanajan duwe kembang, ora duwe nilai hias; lan ana liyane sing ora duwe, kayata konifer.

Azalea

Azalea minangka semak cemara

ing azalea kalebu genus Rhododendron, lan subgenus Pentanthera. Yaiku semak ijo asale ing Asia. Dheweke tekan dhuwur udakara 40-50 sentimeter, lan ngasilake godhong cilik, ijo tuwa ing sisih ndhuwur lan sisih ngisor pucuk. Kembangé ana warna-warni: putih, abang, kuning, lan katon ing musim semi.

Care

Iki minangka tanduran sing kudu ana ing semi-shade, lan ditandur ing lemah asam utawa substrat, kanthi pH antara 4 lan 6. Banyu 3-4 kali seminggu nalika musim panas Dheweke tahan frosts sing ringkih nganti -3ºC.

Myrtifolia poligala

Tampilan myrtifolia Polygala

Gambar - Wikimedia / Krzysztof Ziarnek, Kenraiz

La Myrtifolia poligala yaiku ... a wit shrub utawa evergreen asli saka Afrika Selatan sing tekan dhuwure 2 nganti 4 meter. Iki ngembangake batang sing cabang nganti dhuwur udakara meter, lan ngasilake kembang wungu nalika musim semi-musim panas.

Care

Sampeyan kudu dilebokake ing cahya sing padhang, kanthi lemah watu gamping sing nduwe saluran sing apik. Banyu sithik, udakara kaping pindho saben minggu ing mangsa panas lan ora sithik taun. Nolak nganti -2ºC, bisa uga -3ºC.

China wungu

Tampilan China wungu

Gambar - Wikimedia / B.navez

La China wungu, sing jenenge ilmiah Bunga raya rosa-sinensisPunika a semak ijo asale saka Asia Wetan. Ukurane nganti 5 meter, sanajan sing normal yaiku ora ngluwihi 2 meter. Iki ngasilake kembang gedhe wiwit musim semi nganti musim panas lan uga nganti musim gugur ing iklim sing anget, kanthi warna beda: abang, kuning, oranye, putih, bicolor, ...

Care

Iki minangka tanduran sing urip ing srengenge lan ing semi-shade, sing mbutuhake banyu utawa kurang asring (udakara 3-4 kali seminggu nalika musim panas, lan sisane kurang). Nahan frosts nganti -4ºC.

Tanduran evergreen

ing semak ijo yaiku sing tetep ijo. Iki tegese kita bakal mesthi ndeleng godhonge, nanging godhong iki sejatine bakal tiba sithik mbaka sethithik nalika muncul godhong anyar.

Abelia

Abelia floribunda minangka semak cemeng

Gambar - Wikimedia / peganum saka Small Dole, Inggris

La Abelia, sing jenenge ilmiah Abelia floribundaPunika a semak ijo asale saka Meksiko sing tuwuh nganti dhuwur rong meter. Godhongé ijo mengkilap, lan ngasilake kembang ing musim panas lan musim gugur. Iki wernane jambon-putih, bentuk trompet.

Care

Selehake ing srengenge sing kebak, ing pot kanthi landasan universal utawa mulsa sing dicampur karo 30% perlite. Banyu 3 utawa 4 kali seminggu nalika musim panas, lan sisane kurang. Nahan frosts nganti -4ºC.

Pembersih pipa

Pembersih pipa minangka semak cemara

El tukang ngresiki pipa utawa wit sikat, sing jenenge ilmiah Jeruk CallistemonPunika a semak ijo asli saka Australia. Wutah nganti paling dhuwur 4 meter, lan ing musim semi ngasilake kembang sing luar biasa: kanthi infloresensi sing bentuke sikat abang.

Care

Kasedhiya srengenge kebak, ing pot kanthi substrat sing saluran apik, kayata campuran substrat universal kanthi perlite ing bagean sing padha. Mbanyoni saka moderat nganti sethithik, udakara 2 utawa 3 kali seminggu ing mangsa panas, lan saben 7-10 dina liyane. Nolak nganti -7ºC.

Photinia 'Red Robin'

Photinia Red Robin minangka semak perennial

La Robin Red Photinia', hibrida ing antarane Photinia glabra x Photinia serrulata, lan sing jenenge ilmiah Photinia x fraseri 'Red Robin', iku a semak cemara sing tekan dhuwure 3 meter. Godhonge dadi daya tarik utama: ijo ing musim salju, musim semi abang lan ungu nalika musim panas.

Care

Bakal urip kanthi apik ing pot kanthi landasan universal sing tuwuh, kanthi udakara 3 banyu saben mingguan nalika musim panas lan sisane. Nolak frosts nganti -7ºC.

Potting shrubs

Kasunyatane yaiku semak-semak apa wae bisa diduweni ing pot, amarga kabeh luwih utawa ora bisa ngideni pruning kanthi apik. Saiki, yen sampeyan pengin ngerti sing paling cocog, ing ngisor iki ana telu:

Maple Jepang (kultivar)

Maple Jepang minangka shrub deciduous

El maple jepang, sing jenenge ilmiah Acer palmatum, Yaiku wit utawa wit godhong asli saka Asia sing bisa ngluwihi 10 meter. Nanging kultivar mung tuwuh nganti 5 meter, lan aku uga bakal menehi pitutur marang kowe saka pengalaman yen dheweke ngidinke pruning kanthi apik supaya sampeyan bisa malah luwih cilik. Sing paling apik yaiku:

  • Acer palmatum cv Putri Cilik: tuwuh 1 meter.
  • Acer palmatum var dissectum cv Seyriu: godhong jarum, godhong ijo.
  • Acer palmatum cv Ngimpi Oranye: saka godhong kurma sing dadi oranye nalika musim gugur.
Care

Iki minangka tanduran sing urip ing semi-shade, lan ing pot dheweke butuh substrat kanggo tanduran acidophilic. Yen sampeyan ana ing Laut Tengah, luwih becik sampeyan nggunakake Akadama dicampur karo 30% kiryuzuna utawa pumice, amarga landasan jinis gambut ngrusak. Banyu irigasi uga kudu asam (pH antara 4 lan 6), lan kudu disiram 3-4 kali seminggu nalika musim panas, lan kurang saka taun. Dheweke nolak nganti -18ºC, nanging ora cocog kanggo iklim tropis.

Evonimo

Eponim kasebut minangka shrub deciduous

El eponim, uga diarani boxwood utawa bonnet, lan jeneng ilmiah kasebut Euonymus europaeusPunika a grumbul deciduous asli Eropa tengah. Tekan dhuwur 3 nganti 6 meter, nanging sing normal yaiku prune lan paling ora ditinggalake ing 1 meter.

Care

Tuwuh ing srengenge lengkap, lan ing pot kanthi substrat universal dicampur karo 30% perlite. Banyu cukup, udakara kaping pindho saben minggu ing mangsa panas, lan saben minggu utawa luwih suwene taun. Nolak kadhemen lan beku nganti -18ºC.

Hydrangea

Hydrangea minangka shrub deciduous

La hydrangea, sing jenenge ilmiah Hydrangea macrophyllaPunika a grumbul deciduous asli saka Jepang sing tekan dhuwur antara 1 lan 3 meter. Iki ngasilake kembang sing dikelompokake ing kembang kembang sing gedhe, putih, biru, abang utawa jambon.

Care

Selehake ing semi-shade, kanthi substrat kanggo tanduran asam, lan banyu udakara 4 kali seminggu ing mangsa panas lan saben 6-7 dina sisan karo banyu udan utawa asam (pH antara 4 lan 6). Nolak nganti -4ºC.

Apa sampeyan mikir babagan kabeh sing wis sampeyan ngerteni babagan grumbul? Muga-muga bisa migunani kanggo sampeyan 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   ABEL HERDEZ .V. ngandika

    PALING APIK APA WONG-WONG MINAT ING ALAM TUMBUH LAN TANAMAN ORA KANGGO NGERTI COGNITIF DUNIA TUMBUH LAN SEDARAKAKE Liwat Jaringan. Nuwun.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Kita seneng yen sampeyan ngerteni, Abel

  2.   Elena ngandika

    Aku pengin dheweke nyelehake gambar tanduran, amarga ana jeneng sing ora dingerteni. Salam…

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello elena
      Kanggo biasane kita pasang link menyang kertu, amarga kanthi cara iki sampeyan bisa ngakses lan ndeleng sawetara gambar.

      Oalah, yen sampeyan pengin ngerti apa sing diarani tartamtu, aja ragu-ragu ngandhani 🙂

      Greetings.