Kepiye gunane jeruk nipis kanggo tanduran?

jeruk nipis

Yen lemah sing sampeyan duwe asam banget kanthi pH 5.5 utawa luwih endhek, apa sing sampeyan duwe yaiku lemah sing, amarga saka komposisi, mblokir sawetara mineral penting kanggo tanduran kayata zat besi lan magnesium. Sanajan ana akeh spesies sing tuwuh apik, ana wong liya sing nemoni akeh masalah. Kanggo ngatasi, utawa malah kanggo nyegah, luwih becik nambahake jeruk nipis. Nanging apa sampeyan ngerti manawa ana macem-macem jinis? Saben wong duwe macem-macem utilitas, mula kita bakal ndeleng kabeh kanggo tuku sing dibutuhake.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh sing perlu dingerteni yaiku macem-macem jinis jeruk nipis, panggunaan lan ciri-cirine.

Apa

jeruk ing kebon

Batu kapur ditemokake ing alam, sing kasusun utamane saka kalsium karbonat (CaCO3). Nalika CaCO3 diterusake menyang tungku kanthi suhu 1200ºC, kalsium oksida (CaO) dipikolehi, yaiku sing diarani quicklime. Kanthi dipikirake, ana telung jinis jeruk nipis:

  • Jeruk pertanian, sing ora liya kalsium karbonat (CaCO3)
  • Quicklime, yaiku kalsium oksida (CaO). Iki paling misuwur.
  • Jeruk nipis utawa slakes, yaiku kalsium hidroksida (Ca (OH) 2)

Jinis jeruk nipis

koreksi pH

Saben jinis jeruk nipis dianjurake kanggo macem-macem panggunaan, yaiku:

Jeruk pertanian

Jeruk nipis iki sing paling asring digunakake ing kebon nambah lemah lan mundhakake pH. Kanthi mangkono, tanduran bisa ngasimilasi nutrisi sing luwih apik, apamaneh menehi kalsium. Iki uga digunakake kanggo kontrol jamur khas lemah asam. Ora liya yaiku bahan alkali sing dianggep minangka netralisasi acidity lemah lan korektor pH. Umume, lemah duwe masalah keasaman amarga udan percolasi sing gedhe banget. Uga bisa kedadeyan yen lemah wiwit dadi luwih asem amarga nggunakake banget pupuk asam, kita ngidini residu panen kanggo bosok lan aplikasi pupuk organik kanggo panen.

Kabeh alasan ing ndhuwur nggawe lemah luwih asem lan jeruk pertanian bisa mbantu nyuda masalah kasebut. Ayo ndeleng apa kaluwihan nggunakake jeruk pertanian:

  • Asam saka lemah mudhun, saengga bisa nambah produksi ing panen maneh.
  • Rusak keracunan aluminium. Kanggo pirang-pirang tanduran, logam iki luwih beracun lan kanthi kapur jeruk pertanian dadi kurang beracun.
  • Ngapikake panggunaan pupuk amarga dadi luwih efisien.
  • Iki nyedhiyakake kalsium ing lemah.
  • Mbenakake kahanan fisik lemah kanthi kurang asam.
  • Kanthi kahanan sing luwih apik, kasedhiyan nutrisi ing lemah bakal ditambah.
  • Hasil dekomposisi bahan organik luwih gedhe.
  • Nambah panyerepan banyu lan udhara
  • Fosfor dadi luwih gampang digunakake ing lemah
  • Ngrangsang kegiatan bakteri mbenakake nitrogen ing udhara. Iki uga ndadekake nitrogen duweke pupuk luwih bisa digunakake.
  • Nyuda kerusakan sing disebabake dening jamur ing sawetara penyakit sing paling umum ing tanduran.

Quicklime

Kang digunakake ing gardening kanggo nyiyapake duduh kaldu (kayata campuran Bordeaux) sing ngilangi hama sing mengaruhi tanduran, minangka herbisida, lan pupuk amarga nyedhiyakake kalsium, sanajan kasunyatane minangka mikronutrien, penting banget kanggo pangembangan lan pangopènan tanduran sing bener. Mesthine, sampeyan kudu ati-ati banget lan aja nganti dipasang utawa ngubengi tanduran, amarga bakal dehidrasi.

Iki asring digunakake minangka disinfektan kanggo sumur ara-ara samun lan lebu organik. Uga mbantu ngilangi ambu sing ora enak. Sampeyan mung kudu Sprinkle ing lumahing lan sawise sawetara menit nambah banyu sing padha. Solusi sing dibentuk duwe pH alkali saengga tumindak minangka fungisida lan bakterisida. Quicklime ditondoi kanthi fleksibilitas amarga bisa digunakake ing meh kabeh proses industri, minangka netralisasi, fluks, pelumas, pengeringan, agen semen, nyerep, endapan, disinfektan, agen anti banyu lan bahan baku.

Jeruk nipis

Bisa digunakake ing entuk kompos, carane biocide lan kanggo ningkatake ciri lemah, loro acidity lan porositas. Materi iki duwe sawetara kaluwihan sing luwih penting tinimbang bahan kebon liyane. Ayo goleki kaluwihan kasebut:

  • Bisa nglindhungi lumahing saka Kelembapan. Akeh tanduran butuh perlindungan saka kelembapan sing gedhe banget saka lemah lan lingkungan.
  • Nduwe efek disinfeksi. Efek iki cukup menarik saka sudut pandang invasi kemungkinan hama lan penyakit menyang tanduran.
  • Ngapikake kualitas macem-macem solusi konkrit acara. Iki luwih industri tinimbang ngolah kebon. Nanging, sampeyan bisa nambah solusi kasebut supaya luwih efisien ing situs konstruksi.

Dosis apa?

lemah ph

Jumlah jeruk sing bakal digunakake yaiku kabutuhan lemah. Lemah butuh jeruk nipis gumantung saka ph lan konsistensi. Sing paling disaranake yaiku laboratorium profesional nindakake analisis lemah supaya bisa ngerti sepira sing digunakake. Suket bisa ngidinke pH ing antarane 5.5 lan 7.5Mula, udakara 10-25 kilo watu gamping dibutuhake supaya saben lumahing 300 meter persegi bisa mbenerake pekarangan sing duwe pH rada asem. Yen kita pengin ngunggahake pH 30 loam loam loji wedhi, sampeyan butuh 3 kilo, kanggo lemah umume medium 4 kilo lan lemah lempung sing abot 5 kilo.

Dosis umum yaiku 1 nganti 2 gram saben kilo lemah, setaun setaun. Nanging sampeyan kudu nindakake a Analisis kimia saka lemah sadurunge kanggo nemtokake jumlah sing pas. Yen wis nambah jeruk ing lemah, sampeyan bakal weruh pangowahan, sanajan bisa udakara setengah taun lan setaun nganti larut kabeh. Yaiku, sampeyan ora bakal bisa ndeleng efek lengkap nganti larut.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan panggunaan jeruk nipis lan ciri khas kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

66 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Juan Manuel Guerrero Huerta ngandika

    Sampeyan bisa ngencerake jeruk nipis lan dilebokake kanthi taburan tanduran pinus ing wadhah kanthi dhuwur 15 cm.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Juan Manuel.
      Aku ora nyaranake. Jeruk nipis bakal nambah pH ing lemah sing bisa nyebabake pinus amarga ora ngidini duwe nutrisi penting kayata zat besi, mangan utawa seng.
      A Salam.

    2.    Joana ngandika

      Halo, sore, pitakon, aku duwe lemah lempung, dakkira ... kompak lan akeh atose lan ora entuk jinis tanduran amarga watu kaya ... apa ora yen jeruk nipis iku? Matur suwun dhisik

      1.    Monica Sanchez ngandika

        Hai Joana.
        Ora, aja jeruk nipis. Lemah lempung wis akeh kalsium 😉.

        Apa sing dakkarepake yaiku, saben sampeyan nandur, gawe bolongan gedhe, 1m x 1m, lan iseni karo landasan universal sing dicampur karo perlite ing bagean sing padha. Kanthi cara iki, sampeyan bakal bisa tuwuh kanthi apik. Kene sampeyan duwe tips liyane kanggo nambah lemah.

        Yen sampeyan duwe pitakon liyane, hubungi kami.

        Muga-muga, aku menehi link kanggo tanduran sing urip apik ing lemah lempung, klik Kene.

        Matur suwun!

  2.   Hugo ngandika

    Halo, jeruk pertanian bisa digunakake ing nursery kopi?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Hugo.
      Aku ora nyaranake. Tanduran kopi tuwuh ing lemah sing rada asam, tegese kurang, 4 nganti 6. Jeruk kapur sing bakal nambah PH, nyebabake masalah.
      A Salam.

  3.   willmer ngandika

    Halo, aku bisa ngecet sikil wit-wohan hias karo uyah jeruk nipis ing gandum, minangka persiyapan sing sejatine aku ora ngerti yen aku nglarani, matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Willmer.
      Nuwun sewu, aku durung ngerti sampeyan kanthi apik. Yen persiyapan iki ngemot uyah, luwih becik ora uyah amarga uyah nyerep kabeh kelembapan saka tanduran, sing bisa nyebabake matine.
      Yen sampeyan ora nganggo, iku bakal gumantung karo selera sampeyan. Batang wit woh biasane dicet kanggo nyegah nyebarake hama, nanging nyatane ora prelu.
      A Salam.

  4.   Gerardo Cruz ngandika

    Aku bisa nggunakake jeruk nipis ing adenium lan jinis lan proporsi, matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi, Gerardo.
      Sampeyan bisa nggunakake jeruk nipis, nambah rong gram saben kilo lemah saben taun.
      A Salam.

  5.   Regina ngandika

    Halo, aku pengin takon babagan jeruk kebon, aku maca yen digunakake kanggo aplikasi ing lemah kanggo mbusak ambune pichin saka asu, apa bakal asu kanggo toksik?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai regina.
      Sejatine aku ora bisa ngandhani. Sejatine aku bakal ujar manawa ora beracun, nanging aku ora bakal nanggung risiko.
      Kanggo ngilangi ambune, sampeyan bisa nyemprotake lemah nganggo banyu lan cuka (1 bagean banyu nganggo 1 bagean cuka), sing ora mbebayani tumrap wulu kasebut.
      A Salam.

  6.   Jorge ngandika

    Halo, aku wis maca manawa nglukis trunks wit buah kanthi jeruk nipis nyegah hama, utamane kutu amarga semut ora bisa munggah wit maneh. Iku bener Apik kanggo soko? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Jorge.
      Ya, bisa digunakake kanggo nyegah hama. Nanging ing jangka panjang bisa dadi ora produktif, amarga ora bakal ngidini wit kasebut ambegan.
      Yen sampeyan pengin ngindhari kutu kethul, aku nyaranake nyelehake jebakan kromatik (biru), utawa nglakoni perawatan pencegahan minyak neem. Minyak insektisida sing ditrapake ing musim salju uga bisa nyegah.
      A Salam.

  7.   Jacinto perez ngandika

    Halo Monica

    Apa bisa mbantu nggunakake jinis jeruk nipis kanggo ngrusak lemah kebon?
    Taun iki 2017 dadi bencana kanggo kebon sing dakgawe, tandurane wis garing utawa durung saya maju. dening laba-laba abang lan aku mikir sawetara jamur.
    Bumi kena kontaminasi saka parasit kasebut.
    Aku bakal ngurmati ide apa wae.

    Gracias

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Jacinto.
      Daripada jeruk nipis, aku nyaranake nggunakake cara solarization, sing kalebu nutupi lemah kanthi plastik. Sampeyan duwe informasi luwih lengkap Kene.
      A Salam.

  8.   Elia ngandika

    Hai Monica, aku bisa ngetrapake utawa ngecet batang papaya ...

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Elia.
      Iki minangka keputusan pribadi. Ana wong sing ujar manawa nyegah hama, nanging miturut kula, luwih mbebayani tinimbang nguntungake, amarga wit kasebut ora ngidini ambegan wit lan suwe-suwe ora bisa bosok.
      A Salam.

  9.   EDITH ngandika

    Hai Monica, jeruk nipis apa sing digunakake kanggo lemah uyah lan lemah alkalin, aku pengin nandur jagung lan alfalfa. Iki minangka lemah pesisir.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Edith.
      Kanggo lemah alkali, aku ora nyaranake nambah jeruk nipis, amarga wis duwe 🙂. Ing kasus apa wae, sampeyan bisa nambah kapur cepet, nanging ora kakehan.
      Kanggo uyah, nyaranake nambah jeruk nipis.
      A Salam.

  10.   ELISEO BONILLA ngandika

    Halo Aku golek bolongan kanggo nanem macem-macem avocado (alpukat). nanging lemah asem (anané pakis), apa lan pinten jeruk nipis sing kudu ditrapake kanggo saben bolongan?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Elisa.
      Bakal gumantung saka ukuran bolongan. Dosis kasebut yaiku 1 nganti 2 gram jeruk nipis kanggo saben kilo lemah.
      A Salam.

  11.   INOEL CARMEN BAILON ngandika

    Kebonku duwe pitik wuta, mateni tanduran cabai kanthi mangan oyot, lan dheweke mati. Apa sing menehi saran supaya aku ngilangi hama iki?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Inoel.
      Sampeyan bisa ngobati bumi kanthi infus papak. Kanggo iki sampeyan kudu chop 3-4 siung bawang putih lan godhok ing 1 liter banyu. Banjur, adhem lan semprot karo solusine.
      A Salam.

  12.   Carlos ngandika

    Maca komentar, aku ngerti yen aku nggawe kesalahan, aku tuku jeruk nipis lan digawe ing tanah sing ditandur wit pinus lan semak mawar, apa sampeyan bisa urip utawa kepiye cara supaya dheweke ora mati

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Carlos.
      Intine, sing dak saranake yaiku nyiram kanthi tliti. Kanthi cara iki jeruk nipis bakal nembus luwih akeh ing jagad lan nuli bakal teka wektu ora bakal ana sing tinggal maneh.
      A Salam.

  13.   Johan ngandika

    Aku duwe plot ing bukit sing ditandur wit pinus lan isih ana sawetara sing isih ana. Intine yaiku manawa papan gedhe ora ana wit-witan lan lemah asem banget. Apa sing bisa aku lakoni kanggo pupuk lahan kasebut? Bumi wis mandheg kaping pirang-pirang lan ditandur, mula tuwuh saya sithik lan tanduran mati yen bumi angel banget. matur nuwun kanggo pitulung sampeyan

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Johan.
      Ing endi pinus sampeyan ora bisa nyelehake barang liya 🙁
      Wit-witan kasebut duwe oyot sing invasif banget, sing nyegah tanduran liya tuwuh.
      A Salam.

  14.   mawar martha ngandika

    Aku duwe wit mandarin Tionghoa lan diserang semut, iki ana ing lemah, yen aku ngecet trunk, dheweke bakal dicopot

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Marta.
      Aku nyaranake sampeyan luwih akeh nyemprotake lumahing bumi bumi diatomaceous. Sampeyan bisa nemokake didol ing internet, uga ing toko sing adol barang-barang (woh-wohan, panganan kanggo kewan, substrat lan produk kanggo tanduran,…). Dosis kasebut 35g kanggo saben liter banyu.
      A Salam.

  15.   Javier ngandika

    Apa aku bisa nggunakake kapur tetanen utawa urip kanggo digunakake ing tebu?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi Javier.
      Apa tegese kanal? Yen mangkono, sampeyan bisa nggunakake. Yen ora, nulis maneh.
      A Salam.

  16.   Domitian ngandika

    Aku duwe koral ing papane segawon, ora duwe shade cilik lan aku pengin menehi, aku seneng wit cilik kanthi kembang kanthi warna sing cerah, aku nggoleki ing internet lan katon:
    -Wit Yudea
    -Wit wit
    -Wit sikil utawa wit anggrek
    -Lilo
    Apa sampeyan menehi saran babagan endi sing luwih apik ing iklim garing sing adhem banget ing musim salju (nganti -11-15º) lan panas banget ing musim panas (18-20º).
    Greetings.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Domiciana.
      Kanggo iklim sampeyan, aku nyaranake wit Jupiter, yaiku wit sing paling tahan karo hawa adhem sing wis sampeyan lebokake.
      Uga Cercis siliquastrum bisa dadi pilihan sing apik. Bisa dipangkas kanthi apik lan tahan nganti -18ºC.
      A Salam.

  17.   WENCESLAO CAJIGA ngandika

    Aku duwe kebon cilik, nalika nandur tanduran kanthi langsung ing lemah, ana sing mati lan aku nggawa lan aku weruh ing oyod kasebut diserang cacing sing katon kaya rayap udakara 3/4 inci . Dheweke ngandhani babagan jeruk nipis, yen ana sing nyebarake bolongan, mula kudu disiram jeruk nipis, supaya ora ana jinis jamur lan serangga, aku pancen ora ngerti yen jeruk nipis bisa digunakake lan apa jeruk nipis sing cocog, lan Aku uga ora ngerti manawa jeruk nipis diaduk karo kabeh bumi sing dicopot saka bolongan utawa mung dibuwang ing sisih ngisor bolongan kaya sing dakcritakake ing baris sadurunge.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Wenceslao.
      Sadurunge nggunakake jeruk nipis, aku nyaranake tuku bumi sing subur (dheweke didol kanthi amazon). Iki minangka bubuk putih sing apik banget sing kasusun saka alga mikroskopik fosil sing nduweni sifat insektisida lan obat penularan. 35 gram diencerke ing 1 liter banyu lan disiram (aja nganggo semprotan, amarga langsung clog).

      Yen ora bisa ditemokake, sampeyan bisa nggunakake jeruk nipis, aduk karo bumi.

      A Salam.

  18.   cesar alexis ngandika

    Aku duwe lapangan uyah 10 × 10 lan aku arep transplan mrica (California) .. apa aku bisa nambah jeruk pertanian, ya utawa ora? lan pinten ?? utawa ing kasus apa wae sing bakal menehi saran kula, muga-muga

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Cesar.
      Aku nyaranake nambah mulsa, amarga uga bakal dadi kompos lemah, sing apik kanggo mrico.
      Sampeyan kudu njupuk lapisan sing apik, kandel kira-kira 10-15cm, lan dicampur karo bumi.
      A Salam.

  19.   Claudia ngandika

    Hai Monica, aku duwe alpukat kanthi bolongan gedhe nganti mudhun ing sisih ngisor batang ngisor. Bisa udan. Aku wis ngresiki kayu bosok. Kepiye cara nambani? Lan kepiye cara ngisi supaya banyu ora mlebu?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi, Claudia.
      Aku nyaranake sampeyan nyopot kanthi cukur sadurunge disinfeksi karo alkohol apotek kabeh sing wis bosok lan / utawa ambune ora enak. Sawise iku, rawat nganggo fungisida lan tutup bolongan nganggo tempel penyembuhan.
      A Salam.

  20.   Tony Torres ngandika

    Halo Monica, aku salam saka Honduras, lan pitakonanku, apa sing bisa daklakoni yen wit soursop menehi kembang, nanging ora bisa tuwuh woh, kembang mateng lan nyelehake kelopak lan woh durung rampung, Aku seneng saran

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai, Tony.
      Aku nyaranake pupuk karo pupuk organik, contone nganggo guano utawa pupuk pitik (yen sampeyan bisa ngasilake seger, coba garing nganti seminggu ing srengenge).
      Nindakake sewulan sepisan, saengga wit kasebut duwe tenaga sing cukup kanggo mateng woh-wohan.
      A Salam.

  21.   luisanny resik ngandika

    Halo guru kimia ngandhani yen aku kudu milih 2 utawa 3 nutrisi anorganik penting kanggo budidaya lan pangembangan. Aku nggarap tanduran MINT, aku wis milih pupuk sing dadi alesan kopi nanging aku kurang 2 nutrisi sing bisa mbantu pangembangane lan aku nemokake kalium sulfat lan kalsium hidroksida nanging angel banget kanggo aku ngerti mupangate. Tulung saranake aku?

  22.   Rafael Medellin ngandika

    Ing kebon, aku ngasilake akeh kompos, nanging akeh cochineal, earwigs, semut nalika nyiyapake, apa aku bisa nggabung karo quicklime?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Rafael.
      Ya mesthi wae, ora masalah. Nanging yen sampeyan bisa, luwih becik nyaranake bumi sing luwih murah (adol kanthi amazon, uga ing toko sing adol panganan kanggo ingon-ingon lan kebon, woh-wohan, alat kebon, ... uga, sithik kabeh), sampeyan pancen uga bakal dadi pupuk. Dosis lemah iki 25g kanggo saben liter banyu.
      A Salam.

  23.   Alicia ngandika

    Sugeng enjing! ... kebonku dadi sunar srengenge sing meh ora tekan lemah lan nyebabake wabah keong ... sing bisa dakbuwang lan bisa ditumbuhi kebon mini amarga tandurane saya parah banget. kanggo keong luwih saka resik aku ora rampung .... Sadurunge, matur nuwun kanthi sanget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Alicia.
      Disaranake sampeyan maca artikel iki.
      A Salam.

  24.   Enrique guillen ngandika

    Salam, wilayahku yaiku Miami Fl, aku duwe wit lemon umur 7 taun, sehat lan produktif kanggo loro ani uga ora ana lemon utawa hama nanging saiki aku bisa ngontrol saiki wit apik lan sehat, nanging ora kembang lan ora ana lemon ... apa sing kudu tak lakoni? Matur suwun saka antenano

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo, Enrique.
      Aku menehi saran supaya sampeyan ngurus kaya sadurunge. Yen sampeyan durung mbayar, wiwiti. Sampeyan bakal bisa ndeleng yen cepet utawa mengko bakal disengkuyung ngasilake woh.
      A Salam.

  25.   cecilio ngandika

    Wigati

    Bubar aku wis ngerteni infeksi mealybug katot ing tanduran (nopales, wit jambu, lan succulents liyane.) Dheweke nyaranake nyampur jeruk nipis karo banyu lan disemprotake ing godhong.
    Apa sampeyan mikir minangka cara sing apik?

    Matur suwun wangsulan

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Cecilio.
      Ora, aku ora nyaranake, amarga pori-pori bakal kandheg lan tanduran bakal nemoni masalah napas.
      Sing bisa sampeyan lakoni yaiku ngobati nganggo bumi sing umume, sabun kalium, utawa iki obat liyane.
      A Salam.

  26.   Susana ngandika

    Halo, aku konsultasi karo sampeyan .. ing rong musim aku nandur tomat ceri, nanging luwih saka rong wulan godhonge dadi kuning lan tanduran iki bakal mati. Aku wis dikandhani yen bisa uga jamur (Jamur). Kepiye cara ngrampungake lahan kasebut kanggo ditandur maneh lan ora padha karo aku? Aku seneng saran sampeyan. Salam.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Susan.
      Kanggo iku, aku nyaranake sampeyan ngrusak bumi liwat solarization. Sampeyan duwe informasi Kene.
      A Salam.

  27.   Rocco ngandika

    Halo, aku duwe lapangan 10 tugas sing ditandur kacang, aku pengin nyelehake jeruk supaya ora ana wabah, saranake aku lebokake jeruk nipis lan yen aku bisa nyelehake ing godhong utawa ing bagasi lan jinis jeruk apa, aku saka Republik Dominika, matur nuwun.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Rocco.
      Kanggo sing sampeyan butuhake, disaranake nggunakake jeruk nipis, nanging aja digunakake ing tanduran amarga bakal ngrusak.
      A Salam.

  28.   Hernán Armas ngandika

    Greetings.
    Sugeng siang Monica ingkang kula tresnani, nalika maca artikel sampeyan aku seneng banget.
    Aku arep takon sampeyan, sejatine jeruk nipis mbantu ngilangake jamur sing nyerang bawang.
    Mula, pira kilo sing bisa ditrapake per hektar.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Hernán.
      Aku seneng sampeyan wis seneng artikel kasebut.
      Jamur ora bisa dibasmi, ora kabeh. Kanggo nyegah, luwih becik solarize lahan kasebut (ing kirim nerangake kepiye carane nggawe), lan coba aja ngatasi.
      Lan yen sampeyan pengin luwih nyuda risikone, sampeyan bisa nindakake perawatan nyegah nganggo tembaga utawa belerang, taburi sithik (kayadene nambah uyah).
      A Salam.

  29.   gerson suarez ngandika

    Sugeng siang, Monica, aku duwe kebon lan aku nandur mrica manis kaping pirang-pirang lan nalika wiwit kembang, tanduran kuning dadi bintik-bintik lan tetep tanpa ngasilake

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Gerson.
      Supaya luwih ora kedadeyan, aku nyaranake sampeyan pupuk lemah sadurunge nandur apa-apa. Tambahake lapisan kompos organik sing apik (udakara 10cm), kayata pupuk pitik, lan aduk kanthi becik karo lemah.

      Sawise udakara 10 dina, tandur mrico. Lan umume luwih apik 🙂

      A Salam.

  30.   Luis Sanchez ngandika

    Halo, aku duwe lavender sing duwe gigi, kembang iki wernane banget, aku maca manawa lemah lavender kudu alkalin banget lan aku duwe kalsium hidroksida kanggo nggunakake gigi, apa sampeyan bisa menehi saran yen luwih becik nyelehake sawetara gram ing bumi gawe flora dadi luwih warna. Uga nyebar jinis lavender liyane isih cilik, yen luwih becik nggunakake hidroksida nalika kaping pira sampeyan kudu, matur nuwun sadurunge!.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi Luis.
      Lavender tuwuh ing lemah alkalin. Ing asam, godhong lan kembang bakal ilang warna.

      Aja nganti langsung diwutahake ing lemah, sampeyan bisa larut sawetara gram (sendhok banyu ing 5l banyu) banjur banyu. Kanthi cara iki, oyot bisa ditemokake kanthi luwih cepet, lan tanduran bakal luwih cepet nambah. Nindakake seminggu pisan, utawa paling loro. Yen sampeyan ora weruh asil dandan, lanjutake kaping telu / minggu, nanging ora perlu.

      A Salam.

  31.   Hugo ngandika

    Halo Monica,
    Aku duwe wit jambu biji nanging nalika woh ing tengah woh duwe cacing,
    Nalika maca artikel sampeyan, sampeyan nyebutake manawa bumi sing asat efektif kanggo hama.
    Apa aku bisa nggunakake kanggo ngatasi masalahku ???
    Matur suwun sadurunge kanggo jawaban.
    Salam saka Oaxaca….

  32.   Valois ngandika

    Aku bisa nggunakake Hydrate of Lime kanggo kebon anggur, kemangi, oregano lan rosemary.
    Lemah ing kebon saya garing, ireng lan kompak gampang banget. Aku ora bisa nggawe wit jeruk nipis utawa woh bom (pepaya) dadi gedhe Matur nuwun kanthi sanget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Valois.
      Ora nambah hydrate jeruk nipis, aku nyaranake sampeyan nggawe bolongan tanduran sing gedhe, 1m x 1m, lan iseni karo lemah saka kebon sing dicampur karo substrat jinis wedhi vulkanik sing padha. Kanthi cara iki, umume tanduran sing dikarepake bakal tuwuh luwih apik better
      Greetings.

      1.    Karla ngandika

        Halo Monica, aku saka Honduras, properti duwe akeh pinus, jarene yen lemah asem banget, ana bagean sing bumi putih lan biasane angel banget, dheweke nyaranake nambah jeruk nipis, nanging aku ora duwe Aku ora ngerti apa jeruk nipis ing kene, iki bakal dadi jeruk nipis amarga sing njupuk proses artisanal. Apa sing dakwujudake ing wit jeruk lan jeruk yaiku cabang dadi ireng, jeruk nipis Persia durung ngasilake lan umure wis 3 taun, mung slime asli, yaiku lemon raksasa. betik dadi kristal lan nemplek ing bintik-bintik ireng, iklimku tropis. Sadurunge, matur nuwun kanthi sanget.

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Halo Karla.

          Ya, sing paling becik yaiku nyelehake jeruk nipis ing lemah, paling ora lapisan 10 sentimeter banjur dicampur. Yen mbutuhake akeh gaweyan, pilihan liyane yaiku mung pour ing wilayah sing arep ditandur, nanging iki luwih dhisik kudu nggawe bolongan gedhe, paling ora 1 x 1 meter, lan campuran bumi sing sampeyan wis nyopot nganggo jeruk nipis.

          Greetings.